-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Απεταξάμην τα λόμπι και δη τα γερμανόφωνα.
Εγω ειμαι πιουρίστας λάτρης της οδήγησης, δεν κοιτάω λαούς και σημαίες. Γι' αυτό εξάλλου έχουν περάσει όλες οι σχολές από τα χέρια μου.Νταξ, στις μηχανές έχω μια έφεση προς Ιαπωνία μεριά, λεπτομέρειες τώρα μωρέ.
Ευχαριστώ απαντες!
Θελω βολτα
-
Eφόσον ανέχτηκες εκείνο το κατέβασμα στη Μάκρη με το Saxo, τη δικαιούσαι.
-
Γιατι τι ειχε εκεινο το κατεβασμα?? . Α! Τον Ορεστη που τρομοκρατουσε εννοεις??
-
την καλησπέρα μου σε όλους.
Το πρώτο και τελευταίο BMW που είχα στην κατοχή μου ήταν ένα Ζ4, του 2005, Μ, V6, 343PS
το έδωσα αναγκαστικά λόγω δημιουργίας οικογένειας αλλά μπορώ να πω με ανάμικτα συναισθήματα.Του έκανα περίπου 60.000χλμ από τα 65κ στα 125κ και μπορώ να πώ οτι μου έβγαλε αρκετά προβλήματα (πέραν από τα νορμαλ μαζέματα λόγω χρήσης όπως, τακάκια, δίσκοι, λάστιχα, αμπραγιαζ κτλ).
- Τρόμπα νερού
- Τρόμπα τιμονιού
- βάσεις μηχανής (επανειλλημένα)
- Μηχανισμός κουκούλας (κόλλησε στο ορθιο ένα βράδυ ...και έμεινε εκεί)
- Πολλαπλασιαστες
-και το πιό σημαντικό ... φθορά κινητήρα: η κατανάλωση λαδιού ξεκίνησε στα 65κ χλμ απο 1 λιτρο συμπλήρωμα κάθε 2000χλμ και στα 120κ είχα φτάσει στο 1 λίτρο κάθε 600χλμ!!!
Σίγουρα παίζει ρόλο η συντήρηση, η χρήση κτλ αλλά ρε γαμώτο το έχω παράπονο, είχα και άλλα παρόμοια αυτοκίνητα στο παρελθον αλλά δεν χάλαγαν τόσο εύκολα και τόσο συχνα.
Εχετε παρόμοια εμπειρία από γρήγορά BMW? (οχι μετατροπές παρακαλώ)
Ημουν εγώ ο άτυχος στο συγκεκριμένο μεταχειρισμένο ή γενικά βγάζουν προβλήματα αν τα πιέζεις? (τώρα που έχω ένα AUDI S4 και ένα SUBA WRC έχουν τα θεματάκια τους αλλά εντελώς διαφορετικά με αυτά που έβγαζε το BMW.Την καλύτερη εμπειρία την είχα με Carrera 2, 993 του 1994. αν και του έπινα το άιμα, το μόνο που μου έβγαλε χωρίς υπερβολή ήταν μία μικρή διαρροή λαδιού στον κεντρικό στρόφαλο (σύνηθες) που περαν οτι μου λέρωνε λίγο το garage δεν είχε άλλο κίνδυνο οπότε δεν την έφτιαξα ποτέ και μετά από 3 χρόνια το πουλήσα όπως ήταν.
-
Ο χρήστης Need4Speed έγραψε:
την καλησπέρα μου σε όλους.Το πρώτο και τελευταίο BMW που είχα στην κατοχή μου ήταν ένα Ζ4, του 2005, Μ, V6, 343PS
Ημουν εγώ ο άτυχος στο συγκεκριμένο μεταχειρισμένο ή γενικά βγάζουν προβλήματα αν τα πιέζεις? (τώρα που έχω ένα AUDI S4 και ένα SUBA WRC έχουν τα θεματάκια τους αλλά εντελώς διαφορετικά με αυτά που έβγαζε το BMW.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
την καλησπέρα μου σε όλους.
Το πρώτο και τελευταίο BMW που είχα στην κατοχή μου ήταν ένα Ζ4, του 2005, Μ, V6, 343PS
Ημουν εγώ ο άτυχος στο συγκεκριμένο μεταχειρισμένο ή γενικά βγάζουν προβλήματα αν τα πιέζεις? (τώρα που έχω ένα AUDI S4 και ένα SUBA WRC έχουν τα θεματάκια τους αλλά εντελώς διαφορετικά με αυτά που έβγαζε το BMW.
Διευκρίνιση οταν γράφω V6, εννοώ 6κύλινδρο και όχι σε σχήμα V
το μοτέρ αυτό ήταν straight 6 (σε σειρά)όσο για το SUBA είναι επίπεδος BOXER όπως του 993 (σε διαταξη τουλάστιχον)
-
Του έκανα περίπου 60.000χλμ από τα 65κ στα 125κ και μπορώ να πώ οτι μου έβγαλε αρκετά προβλήματα (πέραν από τα νορμαλ μαζέματα λόγω χρήσης όπως, τακάκια, δίσκοι, λάστιχα, αμπραγιαζ κτλ).- Τρόμπα νερού
- Τρόμπα τιμονιού
- Πολλαπλασιαστες
-και το πιό σημαντικό ... φθορά κινητήρα: η κατανάλωση λαδιού ξεκίνησε στα 65κ χλμ απο 1 λιτρο συμπλήρωμα κάθε 2000χλμ και στα 120κ είχα φτάσει στο 1 λίτρο κάθε 600χλμ!!!
Καταρχή, εφόσον ήταν μεταχειρισμένο, δεν ήξερε την χρήση που του είχαν κάνει και ακόμα πιο βασικό, την συντήρηση που είχε γίνει. Τώρα στ προβλήματα που αναφέρεις:
- Γνωστό πρόβλημα, γύρω στις 100.000χλμ τα φτήνει.
- Δεν είναι γνωστό πρόβλημα, μπορεί να το ζόρισες ή απλά να έτυχε.
- Λογικό, με τόσο δυνατό μοτέρ...εδώ έσπαγε βάσεις μηχανής το Golf Gti MkII 16v με 140ps.
- Ποιό ήταν το πρόβλημα, μοτέρ ή κάτι άλλο? Επίσης σύνηθες πρόβλημα εάν δεν έχει γίνει η σωστή και απαιτούμενη συντήρηση στην κουκούλα.
- Γνωστό πρόβλημα οι πολλαπλασιαστές.
- ΔΕΝ έχει σχέση η φθορά του κινητήρα με την κατανάλωση λαδιού...μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Η BMW δηλώνει ΡΗΤΑ ότι στα Μ η φυσιολογική κατανάλωση λαδιού είναι μέχρι και 1.5λτ/1.000χλμ (το γιατί και πώς το εξηγεί αναλυτικά στην σχετική οδηγία στα συνεργεία της). Εσένα ήταν ελάχιστα παραπάνω και μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες (κακή συντήρηση, αρκετά χιλιόμετρα, κακό στρώσιμο, χρήση λάθος λαδιού κλπ.) ή απλά να έτυχε.
Τέλος, τα αυτοκίνητα που αναφέρεις δεν είναι συγκρίσιμα όσων αφορά το μοτέρ...ο κινητήρας της Ζ4Μ είναι πολύ πιο πολύστροφος με πολύ μεγαλύτερη ειδική απόδοση ανά λίτρο.
-
Τωρα τι καθεσαι και ψαχνεις χρηστη Fanis75...Εδω ο φιλος (χωρις παρεξηγηση) δεν ηξερε τι μοτερ εχει το αμαξι του (δε θεωρω απιθανο να μπηκε στη wiki και να ειδε μετα απο το post του stefan...
Να προσθεσω επισης κατι για τον μηχανισμο της κουκουλας. Μεσα στο εγχειριδιο του αυτοκινητου εχει οδηγιες αναλυτικα, σε περιπτωση βλαβης του μοτερ της κουκουλας πως να την λειτουργησεις manually με τα εργαλεια που παρεχονται στην εργαλειοθηκη του αυτοκινητου. Προφανως για πολλους (λανθασμενα φυσικα) το να διαβαζεις το manual του αυτοκινητου σου (ή και καθε αλλο manual) θεωρειται ταμπου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Του έκανα περίπου 60.000χλμ από τα 65κ στα 125κ και μπορώ να πώ οτι μου έβγαλε αρκετά προβλήματα (πέραν από τα νορμαλ μαζέματα λόγω χρήσης όπως, τακάκια, δίσκοι, λάστιχα, αμπραγιαζ κτλ).
- Τρόμπα νερού
- Τρόμπα τιμονιού
- Πολλαπλασιαστες
Καταρχή, εφόσον ήταν μεταχειρισμένο, δεν ήξερε την χρήση που του είχαν κάνει και ακόμα πιο βασικό, την συντήρηση που είχε γίνει. Τώρα στ προβλήματα που αναφέρεις:
- Γνωστό πρόβλημα, γύρω στις 100.000χλμ τα φτήνει.
- Δεν είναι γνωστό πρόβλημα, μπορεί να το ζόρισες ή απλά να έτυχε.
- Λογικό, με τόσο δυνατό μοτέρ...εδώ έσπαγε βάσεις μηχανής το Golf Gti MkII 16v με 140ps.
- Ποιό ήταν το πρόβλημα, μοτέρ ή κάτι άλλο? Επίσης σύνηθες πρόβλημα εάν δεν έχει γίνει η σωστή και απαιτούμενη συντήρηση στην κουκούλα.
- Γνωστό πρόβλημα οι πολλαπλασιαστές.
- ΔΕΝ έχει σχέση η φθορά του κινητήρα με την κατανάλωση λαδιού...μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Η BMW δηλώνει ΡΗΤΑ ότι στα Μ η φυσιολογική κατανάλωση λαδιού είναι μέχρι και 1.5λτ/1.000χλμ (το γιατί και πώς το εξηγεί αναλυτικά στην σχετική οδηγία στα συνεργεία της). Εσένα ήταν ελάχιστα παραπάνω και μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες (κακή συντήρηση, αρκετά χιλιόμετρα, κακό στρώσιμο, χρήση λάθος λαδιού κλπ.) ή απλά να έτυχε.
Τέλος, τα αυτοκίνητα που αναφέρεις δεν είναι συγκρίσιμα όσων αφορά το μοτέρ...ο κινητήρας της Ζ4Μ είναι πολύ πιο πολύστροφος με πολύ μεγαλύτερη ειδική απόδοση ανά λίτρο.
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Το μόνο που ακόμα με προβληματίζει είναι το 6. Το 1λίτρο στα 600χλμ πάντως δεν ήταν νορμαλ. Η συντήρηση θέλω να πιστεύω οτι ήταν καλή, όλα τα service τα έκανα στον SPANO στην συγγρού. Η προσφορά που μου έδωσαν τότε για άνοιγμα και γενική επισκευή μοτέρ ήταν γύρα στα 5000 ευρώ. Δεν το δέχθηκα...Οσο για τα μοτερ που λες οτι δεν ειναι συγκρίσιμα νομίζω οτι δεν είναι αυτό το θέμα, ο πολύς κόσμος (και εγώ) δεν σκεφτεται έτσι. Αυτό που συνήθως σκεφτεται κανείς είναι έχω τόσα χρήματα και ζητάω ένα αυτοκίνητο με αυτό το έυρος επιδόσεων, κατανάλωση, χώρους, οδική συμπεριφορά κτλ. Με βάση αυτά τι επιλογές έχω? (από μεγάλα ατμοσφαιρικά, πολύστροφα, turbo ktl). Βασικά πιστεύω οτι μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια μοτέρ ανάλογα σε ποιά βάση θέτεις την σύγκριση
φιλικά
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Τωρα τι καθεσαι και ψαχνεις χρηστη Fanis75...Εδω ο φιλος (χωρις παρεξηγηση) δεν ηξερε τι μοτερ εχει το αμαξι του (δε θεωρω απιθανο να μπηκε στη wiki και να ειδε μετα απο το post του stefan...Να προσθεσω επισης κατι για τον μηχανισμο της κουκουλας. Μεσα στο εγχειριδιο του αυτοκινητου εχει οδηγιες αναλυτικα, σε περιπτωση βλαβης του μοτερ της κουκουλας πως να την λειτουργησεις manually με τα εργαλεια που παρεχονται στην εργαλειοθηκη του αυτοκινητου. Προφανως για πολλους (λανθασμενα φυσικα) το να διαβαζεις το manual του αυτοκινητου σου (ή και καθε αλλο manual) θεωρειται ταμπου.
Αγαπητέ οι απλουστεύσεις που επιχειρεις για το τι γνωρίζω και τι οχι όπως και για το τι διαβάζω και τι οχι, χαρακτηρίζουν συγκεκριμένους ανθρώπους μεταξύ των οποίων δεν θα διακυνδυνέυσω να υποθέσω οτι ανήκεις γιατί απλά δεν σε ξέρω.
Σου απαντώ λοιπόν ευγενικά.
Το λεκτικό (και γραπτό) ολίσθημα του να περιγράφω με V όλα τα μοτέρ το κάνω συχνά από συνήθεια αν και γνωρίζω οτι είναι λάθος.
Οσο για την κουκούλα, δοκίμασα αμέσως την ντίζα απασφάλισης του ηλεκτρικού μηχανισμου΄στο πορτ μπαγκαζ (έτσι έγραφε στο manual αν θυμάμαι καλά), αλλά είχε κολλήσει, και προτίμησα να μην το πειράξω άλλο. Στο service την άλλη μέρα με ενημέρωσαν ότι καλύτερα που δεν το κουνησα γιατι θα παθαινε πιό μεγάλη ζημιά...και γενικά από τότε έφαγα μεγάλη ταλαιπωρία με την κοκουλα για πολλούς μηνες πηγαινε έλα στο συνεργείο. Πιθανώς αν συνέβαινε σε εσένα να είχες κάνει κάτι από την αρχή πιό σωστό και να γλίτωνες την ταλαιπωρία.φιλικά
-
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα νομιζω οτι και ο S54 του φιλου (μοτερ Μ3 κ Ζ4) θελει τσεκαρισμα στα 100κ νομιζω (ή πιο νωρις) στα διακενα των βαλβιδων.
Εγινε κατι τετοιο;
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα νομιζω οτι και ο S54 του φιλου (μοτερ Μ3 κ Ζ4) θελει τσεκαρισμα στα 100κ νομιζω (ή πιο νωρις) στα διακενα των βαλβιδων.Εγινε κατι τετοιο;
Πρώτη φορά το ακούω:-(
Δεν μου ανέφερε ποτέ κάποιος μηχανικός την ανάγκη να γίνει ο έλεγχος που περιγράφεις, ούτε νομίζω οτι έγινε χωρίς να με ενημερώσουν.
Λες εκεί να την πάτησα?
Γενικά μου είπαν οτι φταίει ο τρόπος που οδηγώ (λάστιχα καθε 10.000χλμ, φρένα κάθε 6.000χλμ) αλλά θεωρώ ότι αν οδηγείς συντηρητικά δεν υπάρχει κανένα νόημα να αγοράσεις ένα Ζ4 Μ, υποτίθεται ότι αυτά τα αυτοκίνητα αν κάνεις όλα τα service χωρίς τσιγγουνίες δεν πρέπει να βγάζουν τέτοιες ζημιές εκτός αν τα έχεις τρακάρει.
Πάντως all around ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, και πολύ προβλέψιμο ακόμα και στο όριο, μου έλειψε οταν το έδωσα...
-
Κατι ακομα.
Περιμενες να ζεσταθει το μοτερ πριν το σκισεις;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κατι ακομα.Περιμενες να ζεσταθει το μοτερ πριν το σκισεις;
Περίμενα μέχρι ο θερμοστάτης να φτάσει περίπου μέχρι την μέση πριν σηκώσω στροφές.
Αυτό που δεν έκανα συχνα ήταν να το αφήσω να χαλαρώσει λίγο πριν το σβήσω.
επειδή μία ζωή κυνηγάω τον χρόνο, σχεδόν πάντα έφτανα κάπου κομμάτια, το έσβηνα και έβγαινα αμέσως.
-
Αναφέρεσαι στου νερού φαντάζομαι.... Ε...
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Κατι ακομα.
Περίμενα μέχρι ο θερμοστάτης να φτάσει περίπου μέχρι την μέση πριν σηκώσω στροφές.
επειδή μία ζωή κυνηγάω τον χρόνο, σχεδόν πάντα έφτανα κάπου κομμάτια, το έσβηνα και έβγαινα αμέσως.
Με προλαβε ο Ντινος.
Τα λαδια ηταν σε σωστη θερμοκρασια; Τα led ειχαν σβησει στο στροφομετρο; Εχει τετοια οπως η Μ3, ε;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κατι ακομα.
Με προλαβε ο Ντινος.
Τα λαδια ηταν σε σωστη θερμοκρασια; Τα led ειχαν σβησει στο στροφομετρο; Εχει τετοια οπως η Μ3, ε;
Δεν θυμάμαι κανένα led niko
Οι μονές ενδείξεις warning σχετικές με το λάδι ήταν το σύμβολο του λαδιού που συνήθως μου άναβε κίτρινο (χαμηλή στάθμη)και το σταμάταγα να του συμπληρώσω ακριβώς 1 λίτρο λάδι (τόσο ήθελε για να δείξει η βέργα πάλι την σωστή στάθμη)
Οσο για τον θερμοστάτη δεν ήταν του νερού όπως ρωτάει ο drdino αλλά του λαδιού και πάντα τον άφηνα όπως σου είπα να φτάσει περίπου μέχρι τη μέση. Δηλαδή πάνω από τους 75-80C.
τι να πω ισως ήμουν και άτυχος:-(
-
Μια χαρά ζέσταμα του έκανες. Έως και παρα-περίμενες.
Δεν ξέρεις τι χρήση του έκανε ο πρώτος ιδιοκτήτης, που μπορεί να συνέβαλε στην μετέπειτα μεγάλη κατανάλωση λαδιού.
-
Ο χρήστης eeg74 έγραψε:
Μια χαρά ζέσταμα του έκανες. Έως και παρα-περίμενες.Γιατί παραπερίμενε; 80 βαθμούς για λάδι δεν.τους λες και πολλούς.
Εεπ: need4speed, θερμόμετρο είναι, όχι θερμοστάτης.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ε, δεν μιλάω για 'περιμένω, περιμένω - λάδι στους 80 - ΞΕΣΚΙΖΖΖΩΩΩΩΩ!!!' Μιλάω για σταδιακό πάντα γκάζωμα. Βλέπεις 70-80 βαθμούς και ξέρεις ότι μπορείς να ανοίξεις (όχι σκίσεις). Σκίσιμο 90 και πάνω.
BMW FORUM