-
το να πεις : 'Το κιβώτιο της 1 είναι πολύ καλύτερο της 147 για 1,2,3 λόγους' είναι παράθεση άποψης
το να πεις : 'με πιάνουν τα γέλια συγκρίνοντας τα 2 κιβώτια' είναι εμπρηστική άποψη.
Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά!
Αν διαβάζατε alfisti, θα ξέρατε τα κίνητρα γι'αυτές τις εκφράσεις του Νίκου που ουδεμία σχέση έχουν με την απλή σύγκριση 2 μοντέλων.
-
Ρε συ Μπάμπη. Τα δύο αυτοκίνητα που ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ κρίνει!!!
Εσένα κρίνει? Πως είναι δυνατόν να σε προσβάλει η άποψη κάποιου για τα αυτοκίνητά ΤΟΥ!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ρε συ Μπάμπη. Τα δύο αυτοκίνητα που ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ κρίνει!!!
Εσένα κρίνει? Πως είναι δυνατόν να σε προσβάλει η άποψη κάποιου για τα αυτοκίνητά ΤΟΥ!!!χλευασμός:
Μα δε φαντάζεσαι ΠΟΣΟ! Αλλαξοπίστησα βλέπεις και η ποινή είναι δημόσιος χλευασμός ...απορώ αυτή η υπερβολική προσπάθεια που οδηγεί...λες και έτσι θα ανέβουν οι πωλήσεις! ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά...το κουράσατε πραγματικά...και κουράσατε και τους υπόλοιπους ανθρώπους που διαβάζουν.
Όσο και αν προσπαθώ...δε καταλαβαίνω το κόλλημα μερικών!!
Ίσως πρώτα πρέπει να ρωτάμε μερικούς για να προχωρίσουμε σε αγορά κάποιου αυτοκινήτου...ώστε να είναι κοινωνικά αποδεκτό...ή μάλλον δε πρέπει να ασχολούμαστε με μερικούς. Ο οπαδισμός είναι τελικά ΠΟΛΥ κακό πράγμα...ειδικά όταν δε βγαίνει τίποτα μέσα από αυτόν.
Οι υπόλοιπες απόψεις του φυσικά και δεν είχαν προσωπικό στόχο, αλλά θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω σε αυτές.
-
Ρε Μπάμπη! Αυτό που παραθέτεις ειναι η απάντησή του στην 'επίθεση' που δέχθηκε!
Τεσπα. Πάμε παρακάτω?....
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Mην μας ακούσει κανάς Κογιότ μόνο, και αποφασίσει να γίνει 'οικογενειάρχης' τρίτου τύπου...
Σήμερα το πρωί, παίζοντας στο νετ, έψαξα τιμές για να φέρεις μία 335 εκεί που θα έπρεπε να είναι από την αρχή, με το lsd της hartge, κάτι ωραία πολυπίστονα δισκόφρενα κι ένα πρόγραμμα που την ανεβάζει στους 313 τροχό (προαιρετικό το τελευταίο, καθώς η δύναμη είναι το τελευταίο που της λείπει), με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 7Κ.
Συνεπώς, παίρνεις τη βασική με 61, συν 7, φτάνεις στα 68, κι έχεις ένα από τα καλύτερα MFE σπορ κουπέ του πλανήτη...
Αν η Μ3 τιμολογηθεί μεταξύ 85-90 (κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι), μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 20 χιλιάδων ευρώ, καθόλου ευκαταφρόνητη.
Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι αν θα την έπαιρνα με 17άρες ή 18''. Σε καμία περίπτωση με 19''.
Kαι το αν θα έβαζα το active steering ή όχι.Η βασική τιμή στην 335 περιλαμβάνει άπειρα 'εξτρά' αλλά θέλεις σίγουρα:
-μεταλλικό χρώμα, +1000 ευρώ
-18άρες ζάντες, +800 ευρώ.Άρα, ρεαλιστική 'βασική' τιμή έρχεται στα **63.300 **ευρώ.
Εγώ θα έβαζα και αυτόματο (το θέλει η σύζυγος ), και ηλιοροφή.
Για πρόγραμμα, θα περίμενα κανένα 6μηνο κατοχής. Ισως (μετά απο τα 280 του Ζ) τα 306 να μου ήταν λίγα.
Πιο πολύ κολλάω στην έλλειψη LSD - αλλά ακούω ότι πλέον το retro-fit είναι δύσκολο?
ΥΓ Εχω δεί 335 με 17άρες ζάντες. Foul! Απο άποψη εμφάνισης, 17 ίντσες είναι λίγες σε αυτοκίνητο των 60Κ και 300 ίππων...και φέρνει επικίνδυνα πολύ σε...320i . A...συμφωνούν και οι 4Τ!
Πήγαινε για 18άρες τότε. Είναι η πιο λογική επιλογή για την 335.
Ως προς το lsd, διάβασα ότι μπαίνει απροβλημάτιστα σε 335 ΄07.
Ως προς τη δύναμη, η διαφορά στο δρόμο με το Ζ, είναι τουλάχιστον αισθητή. Το πράγμα γυρνάει με 4η...
Γενικώς, απίστευτη δύναμη με μηδαμινό lag...Go for it...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ρε Μπάμπη! Αυτό που παραθέτεις ειναι η απάντησή του στην 'επίθεση' που δέχθηκε!Τεσπα. Πάμε παρακάτω?....
επίθεση δεν δέχτηκε. Δέχτηκε πολύ προσεκτική κριτική των λόγων του ΣΤΟ ΤΡΌΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ η σύγκρισή του.
δλδ δεν επιχειρηματολόγησα στο αν η 1 είναι καλύτερη ή χειρότερη της 147 ούτε στο αν η bmw είναι καλύτερη ή χειρότερη της Αlfa. Μάλιστα είπα πως είναι εφόσον έχει 4 χρόνια εξέλιξης στην πλάτη της επιπέον της 147!
με ενόχλησαν οι εκφράσεις του και όχι οι απόψεις του.
-
Ε γείωσέ τον τότε. Και οι υπόλοιποι δεν είναι βλάκες, μπορεί και να υποψιάστηκαν γιατί τις χρησιμοποίησε τις εκφράσεις. Αδόλωτα αγκίστρια έριξε και έβγαλε 25 κιλά τσιπούρες. Μην εκτίθεστε εκατέρωθεν!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ε γείωσέ τον τότε. Και οι υπόλοιποι δεν είναι βλάκες, μπορεί και να υποψιάστηκαν γιατί τις χρησιμοποίησε τις εκφράσεις. Αδόλωτα αγκίστρια έριξε και έβγαλε 25 κιλά τσιπούρες. Μην εκτίθεστε εκατέρωθεν!+1
-
ΟΚ, ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα, που είναι οι BMW. Επειδή φαίνεται να υπάρχουν προηγούμενα (σε άλλα Forum, ενδεχομένως) μεταξύ κάποιων πρωταγωνιστών της πρόσφατης συζήτησης, θα ήθελα να παρακαλέσω να μείνουν εκτός του παρόντος θέματος και Forum.
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Mην μας ακούσει κανάς Κογιότ μόνο, και αποφασίσει να γίνει 'οικογενειάρχης' τρίτου τύπου...
Σήμερα το πρωί, παίζοντας στο νετ, έψαξα τιμές για να φέρεις μία 335 εκεί που θα έπρεπε να είναι από την αρχή, με το lsd της hartge, κάτι ωραία πολυπίστονα δισκόφρενα κι ένα πρόγραμμα που την ανεβάζει στους 313 τροχό (προαιρετικό το τελευταίο, καθώς η δύναμη είναι το τελευταίο που της λείπει), με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 7Κ.
Συνεπώς, παίρνεις τη βασική με 61, συν 7, φτάνεις στα 68, κι έχεις ένα από τα καλύτερα MFE σπορ κουπέ του πλανήτη...
Αν η Μ3 τιμολογηθεί μεταξύ 85-90 (κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι), μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 20 χιλιάδων ευρώ, καθόλου ευκαταφρόνητη.
Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι αν θα την έπαιρνα με 17άρες ή 18''. Σε καμία περίπτωση με 19''.
Kαι το αν θα έβαζα το active steering ή όχι.Η βασική τιμή στην 335 περιλαμβάνει άπειρα 'εξτρά' αλλά θέλεις σίγουρα:
-μεταλλικό χρώμα, +1000 ευρώ
-18άρες ζάντες, +800 ευρώ.Άρα, ρεαλιστική 'βασική' τιμή έρχεται στα **63.300 **ευρώ.
Εγώ θα έβαζα και αυτόματο (το θέλει η σύζυγος ), και ηλιοροφή.
Για πρόγραμμα, θα περίμενα κανένα 6μηνο κατοχής. Ισως (μετά απο τα 280 του Ζ) τα 306 να μου ήταν λίγα.
Πιο πολύ κολλάω στην έλλειψη LSD - αλλά ακούω ότι πλέον το retro-fit είναι δύσκολο?
ΥΓ Εχω δεί 335 με 17άρες ζάντες. Foul! Απο άποψη εμφάνισης, 17 ίντσες είναι λίγες σε αυτοκίνητο των 60Κ και 300 ίππων...και φέρνει επικίνδυνα πολύ σε...320i . A...συμφωνούν και οι 4Τ!
Oι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i θα έχουν πλέον ηλεκτρονικό μπλοκέ...εν ονόματι EDL...electronic differential lock το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα στους πίσω τροχούς για να σταματήσει το σπινιάρισμα...και έτσι μεταφέρει τη ροπή στον άλλο τροχό. Δεν είναι κάτι το τρομερό...αλλά είναι κάτι πάντως. Το EVO που είχε οδηγήσει την 130i με το EDL είχε αποκομίσει πολύ καλές εντυπώσεις. Το EDL λειτουργεί όταν το ESP (DSC) είναι εντελώς σβηστό.
Όσο για τα υπόλοιπα...τα αφήνω ασχολίαστα...αρκετά κουράστηκε το θέμα. Ίσως δε πρέπει να εκφράζω τελικά τις απόψεις μου για το νέο μου αυτοκίνητο για να μην επικριθώ.
-
Μόλις είδα το cd των 4τροχών.....
Ο Στρατισίνο οδηγεί(σκίζει )τη νέα Μ3 στα Μέγαρα....
Το όχημα είναι θεικό!!
Μιχάλη-ΜICZ......ακύρωσε την παραγγελία......η νέα Μ3 είναι εδώ!(και σε λευκό ) -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Oι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i θα έχουν πλέον ηλεκτρονικό μπλοκέ...εν ονόματι EDL...electronic differential lock το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα στους πίσω τροχούς για να σταματήσει το σπινιάρισμα...Nίκο αυτό είναι το ίδιο με αυτό που φόραγε και η Χ3;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Oι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i θα έχουν πλέον ηλεκτρονικό μπλοκέ...εν ονόματι EDL...electronic differential lock το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα στους πίσω τροχούς για να σταματήσει το σπινιάρισμα...τον ρόλο του EDL δεν το παίζουν τα διάφορα ASR? Τα ASR νομίζω χρησιμοποιούν τα φρένα για να φρενάρουν τους τροχούς που σπινάρουν
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Oι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i θα έχουν πλέον ηλεκτρονικό μπλοκέ...εν ονόματι EDL...electronic differential lock το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα στους πίσω τροχούς για να σταματήσει το σπινιάρισμα...
τον ρόλο του EDL δεν το παίζουν τα διάφορα ASR? Τα ASR νομίζω χρησιμοποιούν τα φρένα για να φρενάρουν τους τροχούς που σπινάρουν
Πρακτικά Μπάμπη,κάτι τέτοιο γίνεται,με ειδική λειτουργία του αντισπιν(?) το οποίο επενεργεί μόνο πίσω προσομοιάζοντας το μπλοκέ...
Σε πρακτικό επίπεδο,ο Κrusenstern που το οδήγησε στη Γερμανία έχει πολύ καλά λόγια να πει,αλλά γεννάται και θέμα αντοχής των πίσω τακακίων σε οριακή οδήγηση επί σεβαστό χρονικό διάστημα...Σε κάθε περίπτωση,αποτελεί φθηνό υποκατάστατο του μηχανικού μπλοκέ....
Έχω και ερώτηση προς το Βασίλη:
Μπορεί να συνδυαστεί το EDL με το μηχανικό μπλοκέ ή θα προκύπτει αχταρμάς? -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Oι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i θα έχουν πλέον ηλεκτρονικό μπλοκέ...εν ονόματι EDL...electronic differential lock το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα στους πίσω τροχούς για να σταματήσει το σπινιάρισμα...
τον ρόλο του EDL δεν το παίζουν τα διάφορα ASR? Τα ASR νομίζω χρησιμοποιούν τα φρένα για να φρενάρουν τους τροχούς που σπινάρουν
Πρακτικά Μπάμπη,κάτι τέτοιο γίνεται,με ειδική λειτουργία του αντισπιν(?) το οποίο επενεργεί μόνο πίσω προσομοιάζοντας το μπλοκέ...
Σε πρακτικό επίπεδο,ο Κrusenstern που το οδήγησε στη Γερμανία έχει πολύ καλά λόγια να πει,αλλά γεννάται και θέμα αντοχής των πίσω τακακίων σε οριακή οδήγηση επί σεβαστό χρονικό διάστημα...Σε κάθε περίπτωση,αποτελεί φθηνό υποκατάστατο του μηχανικού μπλοκέ....
Έχω και ερώτηση προς το Βασίλη:
Μπορεί να συνδυαστεί το EDL με το μηχανικό μπλοκέ ή θα προκύπτει αχταρμάς?οπότε τι επιπλέον έχουν οι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις? Αφού θεωρώ δεδομένο ότι και αυτές έχουν ASR. Έχει κάποια διαφορά στο λογισμικό ώστε να επιτρέπει λίγο πιο σπορ οδήγηση?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
. Έχει κάποια διαφορά στο λογισμικό ώστε να επιτρέπει λίγο πιο σπορ οδήγηση?Αυτό που λες είναι...
φρενάρει επιλεκτικά τον ένα απο τους δύο πίσω τροχούς ώστε να λειτουργεί ως μπλοκέ...Νίκο και Βασίλη εξηγήστε πως λειτουργεί,γιατί εγώ με τα ηλεκτρονικά είμαι σκράπας (δεν ξέρω ούτε τα αρκτικόλεξα,όπως κατάλαβες )
-
E, αυτό ακριβώς έχει και η Χ3 και το ανέφερε ως 'μπλοκέ διαφορικό' στο προσπέκτους, οπότε τους τά 'ψαλλα στην αντιπροσωπεία ότι λένε ψέματα - εξηγώντας τους τι είναι μπλοκέ - και με κοιτάζανε σαν UFO.
-
E, αυτό ακριβώς έχει και η Χ3 και το ανέφερε ως 'μπλοκέ διαφορικό' στο προσπέκτους, οπότε τους τά 'ψαλλα στην αντιπροσωπεία ότι λένε ψέματα - εξηγώντας τους τι είναι μπλοκέ - και με κοιτάζανε σαν UFO.Μην το ψάχνεις γιατί σε μεγάλη αντιπροσωπεία της BMW ( ) ο πωλητής μου έλεγε ότι υπάρχει πρόγραμμα έτοιμο για 380 άλογα.
-
Nίκο αυτό είναι το ίδιο με αυτό που φόραγε και η Χ3;
Όχι, όχι...είναι καινούριο το συστηματάκι αυτό. Όπως είπε και ο tsilis υποκαθιστά το μηχανικό μπλοκέ.
Το ηλεκτρονικά συστήματα που αναφέρεις σε 'γλιτώνουν' από γκάφα...και φρενάρουν και τους 4 τροχούς. Όπως σωστά είπε ο tsilis το EDL δουλεύει μόνο στους πίσω τροχούς και όταν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι στο off...ακόμα και το DTC το οποίο επιτρέπει ένα σπινιάρισμα των τροχών για μια πιο σπορ οδήγηση.
οπότε τι επιπλέον έχουν οι 130i, 135i, 123d, 330i, 335i σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις? Αφού θεωρώ δεδομένο ότι και αυτές έχουν ASR. Έχει κάποια διαφορά στο λογισμικό ώστε να επιτρέπει λίγο πιο σπορ οδήγηση?
Είναι ένα επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο παρεμβαίνει μόνο στους πίσω τροχούς για να σταματήσει το υπερβολικό σπινιάρισμα.
Για πιο hardcore μπλοκέ...σύντομα θα είναι διαθέσιμο το DPC, Dynamic Performance Control το οποίο είναι μηχανικό μπλοκέ. Αρχικά θα ξεκινήσει όπως είχα διαβάσει από τα Χ3,Χ5,Χ6 και θα μπορεί να μπαίνει και ως έξτρα και στα υπόλοιπα μοντέλα παραγωγής. Περισσότερες πληροφορίες ίσως υπάρξουν στην έκθεση της Φρανκφούρτης.
-
Μην μπλέκετε τα ESP με τα ASR.
Tα διάφορα ESP επεμβαίνουν σε όλους τους τροχούς για να διορθώσουν την όποια απόκλιση τροχιάς του αυτοκινήτου ώστε να μην βρεθείς στο χαντάκι .
Τα ASR (Τraction control) επεμβαίνουν μόνο στους κινητήριους τροχούς (είτε εμπρός για μπροστοκίνητα είτε πίσω για πισωκίνητα) με σκοπό να αποτρέψουν το σπινάρισμα. Σε εκκίνηση που σπινάρουν και οι δύο τροχοί φρενάρει και τους δύο. Σε περίπτωση που ο ένας τροχός σπινάρει (πχ βρίσκεται σε πάγο, ή στον αέρα, ή σε λάσπη) τότε φρενάρει μόνο αυτόν ώστε ο τροχός με πρόσφυση να πάρει ροπή από τον κινητήρα.
Επομένως το EDL ουσιαστηκά λειτουργεί σαν ASR όπως το περιγράφεις εφόσον φρενάρει τους κινητήριους τροχούς, οπότε φαντάζομαι ότι θα έχει αναβαθμισμένο λογισμικό σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις της 1 και της 3 ώστε να είναι πιο σπορ στην λειτουργία του.
BMW FORUM