-
Tέτοιο κάψιμο να πουλήσει ο Νίκος το Si του είναι εξαιρετικά ύποπτο. Μήπως θέλεις να την αγοράσεις εσύ σε σκοτωμένη τιμή;
-
Καλά τώρα το καταλάβατε το σκέδιο του Κίκιζα??
-
Xρειάστηκε να ενώσω το μυαλό μου με αυτό του Ταύρου για να φτάσουμε σε αυτό το συμπέρασμα, βλέπεις δεν είμαστε καλοί managers ώστε να γράφουμε σεντόνια επί σεντονίων απλά αλλάζοντας λίγο τα γραφόμενά μας.
Βρε παιδιά, λίγο πολύ τα ίδια λέτε, απλά από διαφορετική οπτική
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tέτοιο κάψιμο να πουλήσει ο Νίκος το Si του είναι εξαιρετικά ύποπτο. Μήπως θέλεις να την αγοράσεις εσύ σε σκοτωμένη τιμή;Μπα...(Αφου το ξερουν και οι γατες πλεον οτι εγω θελω Scirocco...Οταν μαζευτουν τα λεφτα, και ενδιαμεσα, δεν εχει προκυψει καμμια...οικογενεια, αυτο δεν αλλαζει.)
Αυτο το καταφερε παρεπιπτοντως, αυτος που πηρε την προηγουμενη Bmw του Νικου...
Εγω απλα σταθηκα στα της διαφορας τιμης. Ξερω πολυ καλα -και συμμεριζομαι- το οτι ο Νικος ΔΕΝ προκειται να δωσει
μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ si με 30κ χλμ και εσωτερικο που μυριζει...καινουργιλα , απλα αντιταχθηκα στα περι αποστασης τιμης του ενος μοντελου με αυτο που το αντικαθιστα. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
εγω θελω Scirocco... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...Επίσης, το μοτέρ είναι της ΜΙΝΙ, δεν είναι της BMW. Θα μου πεις ίδιος όμιλος είναι...αλλά χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη και πρακτικά εντελώς νέο κιβώτιο, βάσεις κλπ καθώς και όλα τα παρελκόμενα για να μπει το μοτέρ στη 3άρα.Λεπτομέρειες δε ξέρω...αλλά αυτό που είχα διαβάσει είναι ότι το ίδιο μοτέρ του ΜΙΝΙ δεν μπορεί να τοποθετηθεί κατά το διαμήκη...
Από την άλλη Νίκο, το μοτέρ των *18d μια χαρά βρήκε θέση κάτω από το καπό των Cooper SD αλλάζοντας φυσικά διάταξη.
Κοντός ψαλμός... σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε! -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
...Επίσης, το μοτέρ είναι της ΜΙΝΙ, δεν είναι της BMW. Θα μου πεις ίδιος όμιλος είναι...αλλά χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη και πρακτικά εντελώς νέο κιβώτιο, βάσεις κλπ καθώς και όλα τα παρελκόμενα για να μπει το μοτέρ στη 3άρα.
Λεπτομέρειες δε ξέρω...αλλά αυτό που είχα διαβάσει είναι ότι το ίδιο μοτέρ του ΜΙΝΙ δεν μπορεί να τοποθετηθεί κατά το διαμήκη...
Από την άλλη Νίκο, το μοτέρ των *18d μια χαρά βρήκε θέση κάτω από το καπό των Cooper SD αλλάζοντας φυσικά διάταξη.
Κοντός ψαλμός... σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε!...και εγω το ιδιο πιστευω. Το 16αρι μοτερ Bmw/PSA, μιας και το εχω ζησει μεσα απο την οδηγηση Cooper S, αλλα
και DS3 THP, μου φαινεται εξαιρετικα καλο, για να μεινει ανεκμεταλλευτο, απο την φρεσκια σειρα 1.
Βεβαια, το...επιτηδευμενο μπερδεμα πληροφοριων, επισης δεν ειναι καθολου τυχαιο, αφου, η ιδια η Bmw, εχει αναφερθει
για τον ιδανικο κυλινδρο των 500κ.εκατοστων, βαση του οποιου θα δημιουργουνται οι αντιστοιχοι κινητηρες, 1,5 , 2 , και τριων λιτρων...Αναμενουμε λοιπον. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...Βεβαια, το...επιτηδευμενο μπερδεμα πληροφοριων, επισης δεν ειναι καθολου τυχαιο, αφου, η ιδια η Bmw, εχει αναφερθει
για τον ιδανικο κυλινδρο των 500κ.εκατοστων, βαση του οποιου θα δημιουργουνται οι αντιστοιχοι κινητηρες, 1,5 , 2 , και τριων λιτρων...Αναμενουμε λοιπον.Διάβασες κι εσύ αυτό;
http://www.worldcarfans.com/11105163340 ... hare-parts
Εγώ το διάβασα μόλις έγραψα το προηγούμενο ποστ εδώ και έχω την εξής απορία: αν υποθέσουμε ότι αληθεύει και
πως η BMW θα περιορίσει τη γκάμα της στους παραπάνω κινητήρες (με εξαίρεση τους V8 και V12, που κολλάει ο
καταργημένος V10 στο δημοσίευμα;... ) και πως οι τρικύλινδροι θα τοποθετηθούν μόνο σε προσθιοκίνητα
μοντέλα, με τι κινητήρες θα καλύψει η BMW στις βασικές 1er και 3er το φάσμα από 122 (τωρινές *16i που κανονικά θα
μπορούσε να πέσει στους 108 σε βασική έκδοση της 1er, πχ 115i, για να χτυπήσει το Α3 1.2) μέχρι 170 ίππους;
Με detuned δίλιτρους με turbo? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω!Έχω μία ακόμα απορία: ο ιδανικός κύλινδρος των 500 κ.εκ. ποια σχέση έχει με τον ιδανικό κύλινδρο των 333 κ.εκ. για
τον οποίο έχω διαβάσει πολλάκις; Και μη μου απαντήσετε πως είναι μεγαλύτερος... -
O 1.5T, 3κυλ έχει ήδη βγει εδώ και καιρό από τη BMW αλλά θα χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ στη Mini και όχι στη 3άρα: http://www.bmwcoop.com/2011/04/17/video ... iter-unit/
Γρηγόρη...5Κ έξτρα θέλει...σου λέω, το ξέρω!
Ζάντες: 990 ευρώ
Xenon: 1250 ευρώ
Χρώμα: 880 ευρώ
Τέλη/πιν: 1.000
PDC: 900 ευρώ
Πακέτο καθρεπτών: 300 ευρώ
Σύνολο: 5.320 ΧΩΡΙΣ επίπεδο εξοπλισμού. Συνήθως η σπορ έκδοση (Μ-ανάρτηση, σπορ καθίσματα, αλουμίνια κλπ) κάνει 2Κ επιπλέον από τη βασική.Σου λέω...το 40άρι για καλή BMW δεν το γλιτώνεις κι εσύ επιμένεις... ...εδώ 38Κ πλήρωσα την 120i
Σιγά μη πάρεις με 35Κ 3άρα BMW με 180 άλογα και καλά εξοπλισμένη ρε...ούτε Α4 δε παίρνεις με τόσα!
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Έχω μία ακόμα απορία: ο ιδανικός κύλινδρος των 500 κ.εκ. ποια σχέση έχει με τον ιδανικό κύλινδρο των 333 κ.εκ. για
τον οποίο έχω διαβάσει πολλάκις; Και μη μου απαντήσετε πως είναι μεγαλύτερος...Γράφεται ότι πλέον το 333 θεωρείται ξεπερασμένο και το νέο ιδανικό είναι το +-500...
-
Παραμύθια για να τσιμπάνε οι hardcore fans... Λες και τα μοτέρ της BMW ήταν ποτέ τόσο ζορισμένα από απόδοση που χρειάζονταν το ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου (όποιο και να 'ναι αυτό... δηλαδή οι μηχανές με τους κυλίνδρους των ~250 cc έχουν πρόβλημα ?) για το κάτι παραπάνω. Η ουσία είναι εξοικονόμιση δια της χρήσης κοινών εξαρτημάτων και σχεδιάσεων, που ένα κοινό μέγεθος κυλίνδρου σαφώς και διευκολύνει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παραμύθια για να τσιμπάνε οι hardcore fans... Λες και τα μοτέρ της BMW ήταν ποτέ τόσο ζορισμένα από απόδοση που χρειάζονταν το ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου (όποιο και να 'ναι αυτό... δηλαδή οι μηχανές με τους κυλίνδρους των ~250 cc έχουν πρόβλημα ?) για το κάτι παραπάνω. Η ουσία είναι εξοικονόμιση δια της χρήσης κοινών εξαρτημάτων και σχεδιάσεων, που ένα κοινό μέγεθος κυλίνδρου σαφώς και διευκολύνει.μη χαλας το ονειρο των fan
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
:roll:O 1.5T, 3κυλ έχει ήδη βγει εδώ και καιρό από τη BMW αλλά θα χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ στη Mini και όχι στη 3άρα: http://www.bmwcoop.com/2011/04/17/video ... iter-unit/
Γρηγόρη...5Κ έξτρα θέλει...σου λέω, το ξέρω!
Ζάντες: 990 ευρώ
Xenon: 1250 ευρώ
Χρώμα: 880 ευρώ
Τέλη/πιν: 1.000
PDC: 900 ευρώ
Πακέτο καθρεπτών: 300 ευρώ
Σύνολο: 5.320 ΧΩΡΙΣ επίπεδο εξοπλισμού. Συνήθως η σπορ έκδοση (Μ-ανάρτηση, σπορ καθίσματα, αλουμίνια κλπ) κάνει 2Κ επιπλέον από τη βασική.Σου λέω...το 40άρι για καλή BMW δεν το γλιτώνεις κι εσύ επιμένεις... ...εδώ 38Κ πλήρωσα την 120i
Σιγά μη πάρεις με 35Κ 3άρα BMW με 180 άλογα και καλά εξοπλισμένη ρε...ούτε Α4 δε παίρνεις με τόσα!
Tελη-πινακιδες 1000ευρω για 1500-1600κυβικα? Πλακα κανννεις?
Το PDC τι ειναι? Βγαλτο, δεν το θελω!
Αρα -1500ευρω σιγουρα απο την λιστα, ειμαστε +3500, χωρις εκπτωσουλα που παντα γινεται...
Επιπλεον ειπα απο την αρχη, για ΕNTRY LEVEL 150αρα σε αλογα, οχι 180αλογα...
Με 33,5κ εισαι ετοιμος. -
Γρηγόρη...ό,τι πεις...δώρο θα στη κάνουν ρε συ, ούτε καν θα πληρώσεις 33.500 που λες...
30Κ δεν πρόκειται να κάνει 150άρα BMW που να χτυπιέσαι.
Και 30, και 25 και 20 να κάνει...είναι δυνατόν ποτέ να έδινα το αυτοκίνητό μου για τη νέα (βαρύτερη από τη δική μου) 3άρα με 20 λιγότερα άλογα?
Επίσης, PDC=park distance control (μπρος/πίσω). MUST κατά την άποψή μου. Αν είναι να τη πάρουμε γυμνή με τάσια για να αποδείξεις το επιχείρημά σου.
Πάντως αν θες την si, δική σου για 25Κ (δραχμή παρακάτω )
Τέλος, έγραψα ότι το 3κυλ 1.5Τ ΔΕΝ θα μπει στην 3άρα. Το γράφει και το άρθρο παραπάνω.
-
Ρε θα την πάρεις!! Τι δεν καταλαβαίνεις?? Δεν είναι στο χέρι σου!!
-
Δύσκολα βγαίνει ολόκληρη γκάμα κινητήρων με ένα μόνο κύλινδρο. Πολύ πιο λογικό μου φαίνεται ο κύλινδρος των
500 κ.ε. να χρησιμοποιηθεί από τη BMW μόνο σε σύνολα με 4,6,8 και 12 κυλίνδρους και μου προκαλεί εντύπωση που
έχουν εξαιρεθεί οι V8 και V12 αφού με τον κύλινδρο των 500 κ.εκ. έχεις 4 και 6 λίτρα αντίστοιχα που είναι πολύ κοντά
στις τωρινές ανάγκες της γκάμας της BMW. Έτσι καλύπτει κανείς τη γκάμα από τα 2 λίτρα και πάνω. Πιο κάτω όμως μου
φαίνονται πολύ λίγοι, 'αραιοί', ένας 3κύλινδρος 1.5 και ένας 2κύλινδρος 1.0. Αφού επεκτείνει η BMW τη γκάμα της
προς τα κάτω, χρειάζεται μία δομή πιο κοντά στο 1.6/4, 1.2/4, 0.9/3, 0.6/2 ή 1.6/4, 1.2/3, 0.8/2. Με δύο ή τρία
μεγέθη κυλίνδρων βγαίνει η γκάμα! Εντωμεταξύ κάτι είχα διαβάσει για τρικύλινδρο 1.2 της PSA που, δε μπορεί, όλο
και κάποια σχέση θα έχει με τον 4κυλ 1.6 της Mini.Κατά τα άλλα Νίκο δε μου απαντάς: είναι δυνατόν η BMW 1 να έχει μόνο δίλιτρους όταν ο ανταγωνισμός (Α3, νέα Ακλάσε)
(θα) ξεκινά με 1.2Τ; -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ρε θα την πάρεις!! Τι δεν καταλαβαίνεις?? Δεν είναι στο χέρι σου!!προφήτης ο παμμέγιστος Αρκάς που ειχε γραψει στο Αιωνιότητα είναι θα περάσει το:
Άγγελος με νεοφερμένο νεκρό στον παράδεισο :
- Άγγελος : το πότε θα πεθάνεις είναι σαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου.
- Νεκρός : δηλαδή;
- Άγγελος : δεν είναι στο χέρι σου!
πολύ μπροστα απο την εποχή του
-
Έχουμε ξαναπεί ότι η γκάμα της Μπεμβέ πέριξ των 2.000 κυβικών, και εξόχως κάτω από αυτά, χωλαίνει τραγικά, στα βενζινοκίνητα τουλάχιστον. Και ότι αυτό δεν χτυπάει μόνο την σειρά 1, αλλά και την 3, και τα Χ1 και Χ3, και την 5άρα φυσικά αφού την ξεκινάει από τα ανήκουστα 3.000 κυβικά.
Και στα πετρέλαια χωλαίνει κάτω από 2.000 κυβικά, αφού είναι ανύπαρκτη. Η 316d π.χ. είναι ψευδεπίγραφη αφού είναι 2.000 κυβικά και έχει 115 αλόγατα αραβίας.
'Έχει όμως μια ροπάκλα', λένε οι πετρελαιολάτρες . Καλά, πάρτε εσείς λοιπόν, εγώ θα προτιμούσα κάτι άλλο. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
30Κ δεν πρόκειται να κάνει 150άρα BMW που να χτυπιέσαι.
Kαλαααα... Σημειωνω την δηλωση σου, Κυριακη, κοντη εορτη...
Και 30, και 25 και 20 να κάνει...είναι δυνατόν ποτέ να έδινα το αυτοκίνητό μου για τη νέα (βαρύτερη από τη δική μου) 3άρα με 20 λιγότερα άλογα?:lol:
Το βαρυτερη, θα το δουμε, ποσο θα ειναι, τα 20λιγοτερα αλογα, ξερεις πολυ καλα, οτι ειναι, επιφανειακη αληθεια...
Τα 5χλγμ παραπανω ροπης που τα βαζεις? Τα 150αλογα απο το 'καλημερα' μεχρι τον κοφτη που τα βαζεις?Επίσης, PDC=park distance control (μπρος/πίσω). MUST κατά την άποψή μου. Αν είναι να τη πάρουμε γυμνή με τάσια για να αποδείξεις το επιχείρημά σου.
Ελα ρε συ τωρα, ενα χιλιαρικο να πληρωσω, για το εκνευριστικο,τι,τιττιτιτιτιτιιιιιιιι, , εδω μαθαμε να παρκαρουμε
scirocco με το φινιστρινι πισω, στην 3αρα την sedan θα κολλησουμε?Πάντως αν θες την si, δική σου για 25Κ:shifty: (δραχμή παρακάτω:rtfm: )
Την χαλβαδιαζω τρελα , αλλα το rocco εχει προτεραιοτητα...
Συν οτι εχω ενα κολληματακι με την τσιμπημενη καταναλωση γενικως...Τέλος, έγραψα ότι το 3κυλ 1.5Τ ΔΕΝ θα μπει στην 3άρα. Το γράφει και το άρθρο παραπάνω.
Αν πραγματι γινει ετσι, τοτε θα ειναι 1600αρα. Οποτε ειναι ακομα πιο πιθανο να βρηκανε την μοντα με τους PSA/BMW και να τους βαζουνε και στον διαμηκη?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω μία ακόμα απορία: ο ιδανικός κύλινδρος των 500 κ.εκ. ποια σχέση έχει με τον ιδανικό κύλινδρο των 333 κ.εκ. για
τον οποίο έχω διαβάσει πολλάκις; Και μη μου απαντήσετε πως είναι μεγαλύτερος...Γράφεται ότι πλέον το 333 θεωρείται ξεπερασμένο και το νέο ιδανικό είναι το +-500...
Το 'ιδανικό' το είχαν στην προηγούμενη Μ5. 5 λίτρα (παρά ένα κυβικό εκ.), 10 κύλινδροι = 500 cc στον κάθε κύλινδρο (παρά κάτι ψιλά διά 10) και μάλιστα το περιέγραφαν ως ένδοξο χαρακτηριστικό στην παρουσίαση της. Τώρα βέβαια, στην λαμπρή εποχή των τούρμπο, το 'ιδανικό' έγινε λαστιχάκι στο γάμο του καραγκιόζη. 4.400 κυβικά διά 8 κυλίνδρους=550 κυβικά στον κύλινδρο π.χ. η νέα Μ5, Χ5Μ, Χ6Μ(@λακίες). Δε γ@μείς, λένε τώρα πια στο Μόναχο, και αυτά ιδανικά είναι...
Πάντως τα 500 κυβικά στον κύλινδρο (δίλιτρος τετρακύλινδρος, τρίλιτρος εξακύλινδρος, εξάλιτρος δωδεκακύλινδρος κλπ ) ως ιδανικά τα περιέγραφε και ο Καββαθάς στο βιβλίο του 'οδηγώντας' αλλά δεν το τεκμηριώνει επαρκώς και δεν έχω βρει και κάποια άλλη πηγή.
BMW FORUM