-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Προδιαγραφές:- Να είναι παλιό (άρα και αρκετά φτηνό). Όχι βέβαια και 30 ετών, αλλά 20ετίας δε θα με χάλαγε...
- Τιμή κάτω από 1000 Ε. (το ιδανικό είναι στα 500-600)
- Να είναι αξιόπιστο. Που σημαίνει ότι δεν θέλω να με αφήσει στον δρόμο πηγαίνοντας για την ειδική και ενώ ο αγώνας ξεκινάει σε 3 ώρες ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να το κάνει, καθώς ποτέ δεν είναι κανείς σίγουρος για τπτ...
- Να βρίσκω ανταλλακτικά. Να μην πληρώνω δηλαδή ένα ανταλλακτικό όσο η αξία του αυτοκινήτου και να μην ψάχνω γι' αυτό μερικούς μήνες.
- Να έχει κάποιους χώρους και κυρίως μεγάλο πορτ-μπαγκάζ. Άρα μιλάμε μάλλον για σεντάν.
- Κυβικά όχι κάτω από 1200 (θέλω να φτάνω σχετικά άνετα στον προορισμό μου, χωρίς να χαροπαλεύω στην εθνική) και όχι πάνω από 1400 (με ό,τι αυτό θα σήμαινε για ασφάλειες κτλ). Αν είναι 2λιτρο δηλωμένο 1100, ακόμα καλύτερα!
- Να μην έχει την τάση να σαπίζει, ακόμα και όταν το φτύνεις για να μην το ματιάσεις!
- Να μπορεί να στρίψει και να φρενάρει αξιοπρεπώς (δεν ψάχνω για gti, αλλά επειδή εκεί πάνω στα βουνά έχει και στροφές και κατηφόρες, δεν θέλω να με στείλει αδιάβαστο πουθενά)
Σάνι 1.3 ανυπερθέτως!!! Έχει ανταλλακτικά, παίρνεις άλλο ένα και για κάβα!!! Δεν σπάει με τίποτα, παίρνει any day μπροστά με μισή μιζιά, δεν σαπίζει -τουλάχιστον όχι τα τελευταία 20 χρόνια το δικό μου! Φρενάρει αξιοπρεπώς αλλά από στρίψιμο είναι μάλλον πολύ βαρετό, πετάει και ουρά αν θέλεις (σε χώμα ακόμα καλύτερα), αλλά γενικώς είναι βαρετό. Με αυτές τις προδιαγραφές πάντως δύσκολα θα βρεις κάτι να στρίβει. Μπορείς επίσης να πας στο 1.5, με πολύ καλύτερο κινητήρα και έχει και A/C, ηλιοροφή και καθαριστήρες στα φώτα που στο βουνό θα σου χρειαστούν! Καλό πορτ-παγκάζ και μεγάλοι χώροι πίσω, το υλικό των επενδύσεων δεν ξεφτίζει και δεν χαλάει με τίποτα. Πρώτα θα σαπίσει όλο το forum και μετά θα σαπίσει το 'ύφασμα' που έχει στα καθίσματα.
-
Πάρε καμιά από τις τελευταίες πισωκίνητες Corolla, πριν τις 12βάλβιδες εννοώ...Κάτω από 500 ευρώ αλλά δεν ξέρω τι παίζει από ανταλλακτικά...
Αν θες το φθηνότερο σε συντήρηση, Fiat 128 ή Zastava 101. Άπειρα ανταλλακτικά, πάμφηνα, δεν σπάνε, δεν χαλάνε, αλλά σκουριάζουν και σαπίζουν αν δεν τα έχουν προσέξει. Επίσης κρατάνε απίστευτα καλά, ψηλώνουν και χαμηλώνουν εύκολα, ανάλογα τα ελατήρια μπροστά και τους αποστάτες πίσω και γενικά είναι φοβερά διασκεδαστικά και γρήγορα! Εχουν άνετους χώρους για 4, στην ανάγκη έναν ακόμη και αποσκευές. Επίσης αν και στην άδεια θα λένε 1100κε, μάλλον θα είναι 1300,1500,1600, ας είναι καλά τα Ritmo!
Αλλά και το Sunny είναι καλή λύση, αν όμως χαλάσει πχ μια κρεμαγιέρα, θα σου στοιχίσει ακριβότερα από το αμάξι φοβάμαι... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Λαντα Νοβα 1200.
Ειδικοτης του τα βουνα.
Συν το οτι θα κανεις γυμναστικη με το τιμονι του, συν το οτι ειναι πισωκινητο, συν το οτι μπορει να πετυχεις κανενα με διλιτρο Φιατ απο 131Η να το στείλεις στο top gear, να στο φτιάξουν στη Lotus
Πλάκα πλάκα ένα 2105 που είχαμε στην οικογένεια μια χαρά ασπροπρόσωπους μας έβγαλε όσο το είχαμε. Και όταν χαλάει θα το φτιάχνεις μόνος σου όπως έκανε ο πατέρας μου.
@νδρέας
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γμτ... έχουμε και ένα mirafiori στην οικογένεια, το οποίο είναι ιδανικό γι΄αυτή τη δουλειά, αλλά θα πρέπει να σκοτώσω την αδερφή μου για να το πάρω... και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση... Μου πέρασε από το μυαλό να ψάξω για ένα ίδιο, αλλά κατά 95% ό,τι βρω θα είναι σάπιο και κακοσυντηρημένο... ααααχχχ...
Ε μια χαρά τότε! Αγοράζεις κάτι άλλο στην αδερφή σου και καβατζώνεις το mirafiori!!!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αλλά και το Sunny είναι καλή λύση, αν όμως χαλάσει πχ μια κρεμαγιέρα, θα σου στοιχίσει ακριβότερα από το αμάξι φοβάμαι...Κρεμαγιέρα; Έχει κρεμαγιέρα;
Φίλε taurus, εγώ σου πρότεινα (μετά από πολλές εμπειρίες) το Sunny B11 που έβγαινε στην Ελλάδα από το 1983 μέχρι τις αρχές του 1987 και είναι αυτό:
Δυνατές οι πρώτες 3 σχέσεις, 4η και 5η πίνεις καφεδάκι για να επιταχύνεις, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο και είναι σχετικά οικονομικό στο ταξίδι. Ξαναλέω ότι θα στρίψει διασκεδαστικά μόνο σε γυαλί ή ακόμα καλύτερα σε χώμα. Κατά τ'άλλα είναι βαρετό σαν βιβλιοθήκη! Το παλιό μας 1.500αρι με 75 άλογα, 12,5 κιλά ροπή, A/C και ηλιοροφή εργοστασιακά όλα (επίπεδο εξοπλισμού SGL) πουλήθηκε πρόπερσι αντί 500 ευρώ. Ένα 1.300αρι σε καλύτερη κατάσταση δεν θα κοστίσει πάνω από 600.
Εσύ όμως εννοείς αυτό:
...το οποίο (Ν13) μπορείς να το βρεις είτε προ facelift 1.300/60, 1.500/75 είτε facelift 1.400/81 και 1.600/93 με αμόλυβδη και καταλύτη. Ανταλλακτικά θα βρεις ακόμα πιο εύκολα, έχει καλύτερες επιδόσεις από το Β11, σίγουρα καλύτερη οδική συμπεριφορά αλλά θα σου βγει ακριβότερο όντας και πιο πρόσφατο (από αρχές 1987 μέχρι τέλη 1991). Δεν νομίζω να βρεθεί σε καλή κατάσταση σε κάτω από 800 ευρώ.Γενικώς, αν ήμουν στη θέση σου θα στρεφόμουν σε κάτι ιαπωνικό. Αφού δεν θέλεις 'ψυχή' και θέλεις να μη νοιάζεσαι καθόλου, μάλλον θα σε βολέψουν είτε είναι Nissan είτε Honda (γιατί όχι; Αν και είναι γενικώς χαμηλά και θα σε δυσκολεύουν στο χώμα) είτε Toyota.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Γμτ... έχουμε και ένα mirafiori στην οικογένεια, το οποίο είναι ιδανικό γι΄αυτή τη δουλειά, αλλά θα πρέπει να σκοτώσω την αδερφή μου για να το πάρω... και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση... Μου πέρασε από το μυαλό να ψάξω για ένα ίδιο, αλλά κατά 95% ό,τι βρω θα είναι σάπιο και κακοσυντηρημένο... ααααχχχ...
Ε μια χαρά τότε! Αγοράζεις κάτι άλλο στην αδερφή σου και καβατζώνεις το mirafiori!!!
Νομίζεις δεν προσπάθησα..?
-
funkyreverend
Μάλλον για κάτι Ιαπωνικό με βλέπω, αλλά Χόντα με τπτ... Να πληρώνω τα ανταλλακτικά όσο 2 αμάξια? Δε λέει...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Νομίζεις δεν προσπάθησα..?
Πάντρεψέ την!
'Ζητείται καλό παιδί με δύο αυτοκίνητα. Αποκατάστασις άμεσος!'
-
Το σταρλετάκι είναι καλή λύση.
το λάντα είναι ευχάριστο αν το στήσεις σωστά
http://www.youtube.com/watch?v=tp7baWGO ... ed&search=
αλλά ίσως λίγο επικίνδυνο...
http://www.youtube.com/watch?v=AHRf7zNE ... ed&search=
Αυτό θα πει σηκώνω ρόδα εύκολα!!!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το σταρλετάκι είναι καλή λύση.το λάντα είναι ευχάριστο αν το στήσεις σωστά
http://www.youtube.com/watch?v=tp7baWGO ... ed&search=
αλλά ίσως λίγο επικίνδυνο...
http://www.youtube.com/watch?v=AHRf7zNE ... ed&search=
Αυτό θα πει σηκώνω ρόδα εύκολα!!!
Δεν το ήξερα ότι γίνεται τόσο εύκολα στα Λαντάκια!
-
Citroen ΑΧ.-
-
Λοιπόν το Λάντα 2105 είναι σκύλος αν είναι καλό σ΄χετικά. Αλλα μην περιμένεις να φρενάρεις έτσι;;;
Τη μια θα σε φέρνει δεξιά την άλλη αριστερά.. Τιμόνο ελλεείνο, βαρύ και χωρίς καμία αίσθηση. Φαντάζομαι ότι αυτό το ξέρεις. Αν έχεις χώρο και χρόνο για επισκευές το παίρνεις.
Κανένα Νίβα λίγο πιο καινούργιο ίσως?? Δε σπάει δε χαλάει.
-
Samurai?
-
Υπερέχει σε ευκολία μέσα στα βουνά, είναι πολύ μικρό και χωράς παντού, αλλά:
Χώροι δεν υπάρχουν, τουλάχιστον από ό,τι κατάλαβα όχι όσους θέλει ο taurus. Επίσης, στην εθνική, μέχρι να φτάσεις στο βουνό, θα βγαίνει κυριολεκτικά η πίστη. Τέλος, από όσα έχω ακούσει από τζηποφανατικούς, μάλλον δεν βρίσκεις εύκολα 'ζωντανά' Samurai. Πολλή ζήτηση λένε...
-
Με κάτω απο 1000 ευρώ δε πρόκειται να βρει σαμουράι.
-
Ας πάρει τότε ένα(1) ninja!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Λοιπόν το Λάντα 2105 είναι σκύλος αν είναι καλό σ΄χετικά. Αλλα μην περιμένεις να φρενάρεις έτσι;;;Τη μια θα σε φέρνει δεξιά την άλλη αριστερά.. Τιμόνο ελλεείνο, βαρύ και χωρίς καμία αίσθηση. Φαντάζομαι ότι αυτό το ξέρεις. Αν έχεις χώρο και χρόνο για επισκευές το παίρνεις.
Κανένα Νίβα λίγο πιο καινούργιο ίσως?? Δε σπάει δε χαλάει.
Το έχω σκεφτεί και αυτό, αλλά με αποθάρρυνε ο Κρούσης με την ιστορία του!
-
Νissan Sunny κι εγώ...σου προτείνω.
Σκυλιά.
Κοίτα κ παλιές Κορόλες...τέτοια τα αλλάζει σαν τα πουκάμισα φίλος που κυνηγάει. Αντί να πάρει το ακριβό του Navara παίρνει ένα τέτοιο για 200-300 ευρώ και στα φρύδια του.
-
Οταν διαβασα το θεμα (Tι χρέπι να πάρω?) νομισα προς στιγμην οτι το kid ξαναανεβασε το θεμα του για 206/clio/grande punto...
Παρε ενα Ντατσουν Σουννυ μειντ ιν Βολος.
Ή στειλε την αδερφη σου στο 'πιο πολυ, πιο πολυ, πιο πολυ την Κυριακη' να κερδισει το Πικαντο και να σου μεινει το Μιραφιορι.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Οταν διαβασα το θεμα (Tι χρέπι να πάρω?) νομισα προς στιγμην οτι το kid ξαναανεβασε το θεμα του για 206/clio/grande punto...Ωχ, πάλι ροπαλιές θα φάμε!!! Προτείνω να μετονομάσουμε τον Kid σε Ηρακλή!!!
Tι χρέπι να πάρω?