-
Παίζει 1.4 TCe να μην έρθουν ετοιμοπαράδοτα, αλλά να μπορείς να παραγγείλεις με τις τιμές που ανακοινώθηκαν.
Επίσης κινητήρες και εκδόσεις θα ανοίξουν εν καιρώ.
Οπότε μπορεί να ήθελε να προωθήσει αυτές που θα μπορεί να έχει σχετικά άμεσα διαθέσιμες.
Γιατί άμα κάποια έκδοση παραλάβεις Αύγουστο θα είναι πολύ λογικό να κοιτάξεις και κάτι άμεσα διαθέσιμο, ενώ αν το διάστημα είναι πιο μικρό θα το σκεφτεί κάποιος. -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Επειδή δεν μου φάνηκε άσχετος με το όλο θέμα, μου πέρασε απο το μυαλό να θέλουν να προωθήσουν συγκεκριμένες εκδόσεις, γι αυτό προσοχή όποιος πάει, όπου πάει, να την ψάχνει λίγο με αυτά που του σερβίρουν.Η προώθηση θα δειξει και τα 'ετοιμοπαραδοτα'. Λογικο ως ενα σημείο.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Η παραπληροφόρηση πάντως πάει συννεφο. Περνάω τώρα το απόγευμα απο κατάστημα Ρενο πάνω στον Κηφισό (δεν κατονομάζω) και ο πωλητής προσπαθούσε να με πείσει οτι ο TCe 130 καταργήθηκε και δεν ξανάρχεται Ελλάδα, και η απόδειξη ειναι το scenic που διατιθεται μόνο στον 1.2.Είχα δει το πρωι τον παραπάνω κατάλογο του samatista και του ανέφερα αόριστα οτι κάπου πήρε το ματι μου κάτι, αλλα έκείνος επέμενε. Επίσης μου διαβεβαιωνε οτι τα diesel megane θα ειναι μονο σε 1.5 energy και μάλιστα έχει 3-4 παραγγελίες μεχρι το τέλος του μήνα. Ισχυρίστηκε επίσης οτι δεν θα έρθουν με τον dci 1.6 καθόλου
Πήγα να μάθω μερικές λεπτομέρειες, βασικά αν ξέρει κανείς πως θα ειναι η καινούργια μάσκα του coupe (αν θα εχει χρωμιωμένους αεραγωγούς και σε ποιά έκδοση) και με άρχισε σε κάτι του στιλ 'τα dynamic θα εχουν κάτι σαν τη μάσκα του παλιού GT Line', οπότε εκεί παραδώθηκα και οπισθοχώρησα ατάκτως.
Επειδή δεν μου φάνηκε άσχετος με το όλο θέμα, μου πέρασε απο το μυαλό να θέλουν να προωθήσουν συγκεκριμένες εκδόσεις, γι αυτό προσοχή όποιος πάει, όπου πάει, να την ψάχνει λίγο με αυτά που του σερβίρουν.
αν ήταν ο πωλητής με τα γυαλιά σίγουρα ξέρει, ενώ ο άλλος δεν είναι και τόσο ενημερωμένος. Το λέω από προσωπική πείρα κατά την αγορά του δικού μου, όπου είχα ρωτήσει και τους δύο.
-
Όχι δεν είχε γυαλιά. Σήμερα το πρωί στον επίσημο (στη γειτονιά μου) μου τα είπαν πολύ καλύτερα. Μάλλον θα πάω και εκεί για την αγορά. Μέσα στην άλλη βδομάδα έρχονται και οι νέες τιμές και f/l δείγματα. Θα γίνει ανταπόκριση χεχε
-
Φοβερή η νέα μάσκα του scenic από κοντά. Το είδα σε μια αντιπροσωπεία. Κι έχω να κάνω ενα σχόλιο επί του θέματος γενικά: Τα Ρενό τα αδικούν οι φωτογραφίες. Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά στις φωτό δεν φαίνονται καλά. Και δεν μιλάω για rendered 3D και τέτοια, μιλάω για πραγματικές φωτογραφίες. Πρέπει να τα δεις από κοντά για να πάρεις άποψη για το θέμα. Πίστευα πως στο megane ήταν η ιδέα μου αλλά νομίζω και το scenic ισχύει το ίδιο.
Samatistas, επειδή ενδιαφέρεται ένας φίλος μου, είσαι σίγουρος ότι μπορείς να παραγγείλεις το Scenic 1.4; Πήγε την Παρασκευή και ρώτησε και του έλεγαν ότι για την ώρα είναι διαθέσιμα μόνο το 1.2 και τα diesel.
-
Στο scenic το fl πρεπει να ειναι πραγματικα πολύ πετυχημενο, δεν εχω δει κανενα απο κοντα αλλα απο βιντεο στο youtube φαινεται πραγματικα πανεμορφο και μακραν πιο ομορφο απο τα υπολοιπα της κατηγοριας, θα διαφωνησω οτι αδικειται απο τις φωτο.. Για το megane ομως οχι, θα συμφωνησω οτι αδικειται αρκετα..
-
Με βάση σημερινή μου πληροφόρηση:
1.2 TCe υπάρχει μικρός απόθεμα ετοιμοπαράδοτων στο τελωνείο
αλλιώς με παραγγελία έρχονται αν κάποιος παραγγείλει αυτή τη βδομάδα τέλη Ιουνίου με αρχές ΙουλίουΠετρέλαιο 1.5 DCi και 1.6 DCi πέρα από κάποια εκθεσιακά με παραγγελία παραλαμβάνει κάποιος επίσης τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου
1.4 TCe δώσανε τιμές για το Scenic δεν θα υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αλλά θα μπορεί κάποιος με παραγγελία να το αγοράσει στις εκδόσεις που έχουν ανακοινωθεί. Απλά ο χρόνος παραλαβής τους θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.
Γι'αυτό και οι αντιπρόσωποι είναι επιφυλακτικοί για αυτές τις εκδόσεις. -
Αν καταλαβα καλα ... περιορισμένη προώθηση θα εχει το Scenic στην ελληνική αγορά? Τα λίγα ετοιμοπαραδοτα μόνο και τα υπόλοιπα Κ.Π. ?
-
Αυτά είναι δυστυχώς συνέπεια της κρίσης και σε φίρμες που δεν πουλάνε και πολύ θα είναι και πιο έντονες.
samatistas, να υποθέσω ότι και για το megane θα έχουμε παρόμοιες καθυστερήσεις, δηλαδή σε παραγγελίες είναι άγνωστος ο χρόνος παράδοσης, για την ώρα φυσικά. -
Μετά τον Ιούλιο θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση σε ετοιμοπαράδοτα σε 1.2 ΤCE, 1.5 DCi και 1.6 DCi. Το 1.4 TCE κ.π. σε εκδόσεις που όμως θα υπάρχουν στους τιμοκαταλόγους.
Απλά τώρα λόγω μεταβατικού σταδίου και για να μην ξεμείνουν εντελώς μέχρι την πλήρη διάθεση και σε συνδυασμό με τα αρνητικά της κρίσης που τίθενται σε όλες τις αντιπροσωπείες επικρατεί για τους πρώτους μήνες αυτή η κατάσταση.
Για το Megane έχω γράψει στο ανάλογο θέμα. -
Διάβαζα την δοκιμή του Grand Scenic 1.6 Dci στο τελευταίο Autobild.
Πολύ καλά σχόλια για όλους τους τομείς του αυτοκινήτου.
Αποθεώνει τον κινητήρα 1.6 DCi 130. Γράφουν για το καλύτερο κινητήρα που έχουν οδηγήσει αυτή τη χρονιά.
Γράφουν επίσης ότι είναι ακόμη πιο αθόρυβος από ότι στο qashqai λόγω καλύτερης ηχομόνωσης.
Εν τω μεταξύ γράφει για έκπτωση 1.000 euro ενώ η Renault το Μάιο έδινε -500. Οπότε η τυπογραφικό ή άλλαξε η προσφορά για Ιούνιο. -
Επειδή μάλλον με ενδιαφέρει αρκετά το scenic θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι με την αξιοπιστία του μοντέλου και πόσο ενοχλητικός είναι (αν είναι) ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
... και πόσο ενοχλητικός είναι (αν είναι) ο πίσω ημιάκαμπτος άξοναςΣτο συγκεκριμενο αυτοκίνητο καθολου ενοχλητικο. Αρκετά ανετο και μαλακο στο δρόμο. Τις οικογενειακές αναγκες τις καλύπτει οσο καλύτερα γινεται!
-
Από αξιοπιστία τα Megane III/Scenic III δεν έχουν κανένα κλασσικό πρόβλημα. Το έχουμε γράψει πολλάκις και πολλοί εδώ μέσα.
Κατόχους scenic iii εδώ μέσα δεν έχουμε πολλούς, αλλά όσοι υπάρχουν δεν έχουν αναφέρει κάποιο πρόβλημα. Αλλά και στο θέμα του Megane iii, το οποίο είναι αδελφό μοντέλο, που υπάρχουν πιο πολλοί κάτοχοι δεν υπάρχει αναφορά για κάποιο κλασσικό πρόβλημα πέρα από κάποια ελάχιστα πρώτων μηνών παραγωγής. Μπορείς τα γραφόμενα μου να τα επιβεβαιώσεις και στο forum του greekrenaultclub. Ούτως ή άλλως με 5 χρόνια εγγύηση έχεις οικονομικά το κεφάλι σου ήσυχο.Περί ημιάκαμπτου: δεν έχω οδηγήσει scenic iii αλλά στο clio iii που έχουμε και σε megane iii που έχει τύχει να οδηγήσω και ως κάτοχος Α3 με την περιβόητη πολλάπλών, δεν έχω να του καταλογίσω κάποιο μείον σε αίσθηση. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι στο scenic iii. Ισως να είναι ακόμη πιο εστιασμένο στην άνεση.
Καλό θα ήταν να το οδηγήσεις, αλλά εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα θα βρεις scenic για Test drive, όπως και γενικότερα πολυμορφικά.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Καλό θα ήταν να το οδηγήσεις, αλλά εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα θα βρεις scenic για Test drive, όπως και γενικότερα πολυμορφικά.
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο ούτε εκθεσιακά δεν θα υπάρχουν να δω. Επειδή είμαι και επαρχία, κάποιος πωλητής μου είπε πως το scenic facelift ενδέχεται να υπάρχει εκθεσιακό μόνο σε αντιπροσωπείες Αθήνα - Θεσσαλονίκη για να μην εκτελωνίζουν πολλά αυτοκίνητα μιας και τα αγοράζουν πολλοί τρίτεκνοι - πολύτεκνοι .
Βέβαια μια κοντινή αντιπροσωπεία μου είπε πως περιμένει το facelift 25/06 . -
Αθήνα παίζει να έχουν σχεδόν όλες οι εκθέσεις από ένα Scenic η Grand Scenic facelift.
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
για να μην εκτελωνίζουν πολλά αυτοκίνητα μιας και τα αγοράζουν πολλοί τρίτεκνοι - πολύτεκνοιΤι θέλει να πει ο ποιητής;
-
Οσα πωλούνται ως τριτεκνικά - πολυτεκνικά δεν θα πρέπει να έχουν εκτελωνιστεί.
Πάνε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μετά εκτελωνίζονται. -
Ξέρει κανείς πως υπολογίζεται η ένδειξη του υπολοίπου βενζίνης; Παίρνει πληροφορία κατευθείαν από το φλοτέλ της βενζίνης ή το κάνει ο υπολογιστής ταξιδιού με κάποιο άλλο υπολογισμό;
-
Δοκιμή του Grand Scenic 1.6 DCi στο Autotriti:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 106736.asp
Renault Scenic Mk3