-
Σήμερα το πρώι λοιπόν σταματόντας με αλάρμ έξω από ένα ραφτάδικο να πάρω κάτι παντελόνια που είχα για κόντεμα είδα την ροζαλίντα στο μπαρμπίζ μου και τον λεβέντη δημοτικό (προς θεού δεν έχω τίποτα με τα παιδιά) να συνεχζει το έργο του και μένω με την απορία . Τι συμβαίνει τώρα δεν έχει βγάλει απόφαση το συμβούλιο της επικρατείας ότι είναι παράνομα 1 , με την κλήση τι να κάνω να την πληρώσω 2 ;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εμένα μου είχε τύχει να μου πάρουν τις πινακίδες μπροστά στο ΥΜΕ στην Αναστάσεως, πριν τοποθετηθούν παντού πινακίδες, πριν τη νέα διακυβέρνηση, με τι αιτιολογικό ότι η πινακίδα του προηγούμενου τετραγώνου ίσχυε και στο τετράγωνο που ήμουν.
Αυτο ειναι λαθος. Η πινακιδα απαγορευσης σταθμευσης ισχυει για ολο το μηκος της πλευρας του δρομου στην οποια βρισκεται. Απο γωνια σε γωνια δηλαδη.
Ανακαλω. Σιγουρα δεν ισχυει η πινακιδα απο το προηγουμενο τετραγωνο, αλλα μαλλον δεν ισχυει κ το παραπανω γιατι τωρα τελευταια διαβασα οτι **η πινακιδα ισχυει απ οτο σημειο που υπαρχει μεχρι την επομενη γωνια.
**P-39 Aπαγoρεύεται η στάθμευση.
P-40 Aπαγoρεύεται η στάση και η στάθμευση εφόσoν δεν oρίζεται
διαφoρετικά με πρόσθετη πινακίδα κ.λπ.. Oι απαγoρεύσεις των
πινακίδων P-39 και P-40 ισχύoυν από τη θέση των πινακίδων μέ-
χρι τoυ επόμενoυ σημείoυ συνάντησης με oδό και στην πλευρά
τoυ oδoστρώματoς στην oπoία είναι τoπoθετημένες αυτές. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ακολουθεί ερώτηση του βλάκα (όπου βλάκας == avel ) :Υποτίθεται ότι μετά τις 9 το βράδυ δεν ισχύει το παρκόμετρο στο κέντρο. Δηλ. μπορείς να παρκάρεις χωρίς να πληρώσεις.
Ομως έχω ακούσει για κάποιους που παρκάρουν στις θέσεις των μόνιμων κατοίκων κι έχουν φάει κλήση ακόμα και μετά τις 9.
Λοιπόν, τελικά οι θέσεις των μόνιμων κατοίκων είναι άπιαστες οποιαδήποτε ώρα για εμας τους κοινούς θνητούς; Δηλαδή το 'μετά τις 9 = δωρεάν' ισχύει μόνο για τις 'νορμάλ' θέσεις;
Στις θεσεις μονιμων κατοικων (στα μπλε δηλαδη) δεν παρκαρεις οποιαδηποτε ωρα.
Στις ασπρες (θεσεις επισκεπτων) ειναι δωρεαν μετα τις 9 το βραδυ καθως και ολοκληρη την ημερα της Κυριακης
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πάντως, αν συνέχιζες να διαβάζεις το θέμα, θα έβλεπες ότι... απάντησα κι εγώ στον εαυτό μου.
-
Ψηφίστηκε ήδη από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά η θέσπιση ελεγχόμενης στάθμευσης.
http://www.pireas2day.gr/02,04,5301,00.aspx
Η υλοποίηση, λέει το άρθρο, θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ανάθεσης...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ψηφίστηκε ήδη από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά η θέσπιση ελεγχόμενης στάθμευσης.http://www.pireas2day.gr/02,04,5301,00.aspx
Η υλοποίηση, λέει το άρθρο, θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ανάθεσης...
Τα έσοδα θα διατεθούν μεταξύ άλλων για τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, τη συντήρηση και διαγράμμιση του οδικού δικτύου, τη βελτίωση της οδικής σήμανσης, τη συντήρηση και επισκευή στηθαίων ασφαλείας, την κατασκευή ρείθρων και κρασπέδων, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.
-
Καλημέρα σε όλους.
Από την ερχόμενη εβδομάδα 15 Απρ 2013, ξεκινάει και στον Δήμο Αμαρουσίου το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (πληρωμένο ετήσιο τέλος για τους μόνιμους κατοίκους και πληρωμή με την ώρα για τους επισκέπτες.
Επειδή έχουν ακουστεί πολλά στο παρελθόν, θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά είναι νόμιμο κάτι τέτοιο (να με χρώνει δηλαδή ο οποιοσδήποτε για να σταθμέυσω ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ) και τι προβλέπεται με τα μη πληρωμένα πρόστιμα
Ευχαριστώ
-
Νόμιμο είναι , σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται .
-
Καλά, το ότι γίνεται σε όλον τον κόσμο, δεν το κάνει νόμιμο.
Και δεν μπορώ να καταλάβω πως, εφόσον πληρώνω τέλη κυκλοφορίας κλπ., πρέπει να πληρώσω ΞΑΝΑ για να παρκάρω εκεί που μένω. Για να μην αρχίσουμε για το τι πρέπει να γίνει αν χρειαστεί να παρκάρω σε κάποιον άλλον Δήμο της Αθήνα.
Παλιότερα, επι εποχής παρκομέτρων, το σύστημα είχε βγει παράνομο και καταχρηστικό. Θα ήθελα να ξέρω, που ακριβώς στηρίζονατι οι Δήμοι και επιστρέφουν με αυτό το απαράδεκτο μέτρο
-
Ο χρήστης Odysseus42 έγραψε:
Καλά, το ότι γίνεται σε όλον τον κόσμο, δεν το κάνει νόμιμο.Και δεν μπορώ να καταλάβω πως, εφόσον πληρώνω τέλη κυκλοφορίας κλπ., πρέπει να πληρώσω ΞΑΝΑ για να παρκάρω εκεί που μένω. Για να μην αρχίσουμε για το τι πρέπει να γίνει αν χρειαστεί να παρκάρω σε κάποιον άλλον Δήμο της Αθήνα.
Παλιότερα, επι εποχής παρκομέτρων, το σύστημα είχε βγει παράνομο και καταχρηστικό. Θα ήθελα να ξέρω, που ακριβώς στηρίζονατι οι Δήμοι και επιστρέφουν με αυτό το απαράδεκτο μέτρο
Απόφαση
Tο Δ΄ τμήμα του ΣτE (3266/08) υιοθετώντας εισήγηση του Συμβούλου Eπικρατείας Π. Kοτσώνη, έκρινε αυτεπαγγέλτως ότι οι δημοτικές αρχές δεν μπορούν πλέον να καθορίζουν τα συγκεκριμένα πρόστιμα και ότι ο προσδιορισμός τους γίνεται μόνο μέσω του KOK, που προβλέπει πρόστιμο 15,50 ευρώ αντί του διογκωμένου προστίμου των 23 ευρώ που θέσπισε η δημοτική αρχή.http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=3901159
Ο καθορισμός των προστίμων από τις δημοτικές αρχές έχει κριθεί παράνομος ,όχι το όλο σύστημα .Εκτός αν μιλάς για κάτι άλλο.
-
Για αυτό ακριβώς το πράγμα μιλάω.
Ευχαριστώ για το link, είναι πολύ χρήσιμο. Κι αν το καταλαβαίνω καλά, εφόσον παράβαση ορίζεται μόνο σε περίπτωση που δεν υπακούω μια πινακίδα ή σήμανση της τροχαίας, παρκάρω κανονικά δεν δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γιατί, ξαναλέω, δεν μπορώ να αποδεκτώ το να πληρώνω για παρκάρισμα στον δρόμο.
-
Ο χρήστης Odysseus42 έγραψε:
Για αυτό ακριβώς το πράγμα μιλάω.Ευχαριστώ για το link, είναι πολύ χρήσιμο. Κι αν το καταλαβαίνω καλά, εφόσον παράβαση ορίζεται μόνο σε περίπτωση που δεν υπακούω μια πινακίδα ή σήμανση της τροχαίας, παρκάρω κανονικά δεν δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γιατί, ξαναλέω, δεν μπορώ να αποδεκτώ το να πληρώνω για παρκάρισμα στον δρόμο.
Δεν θα βάλουν πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης;
-
Επίσης, αυτό που είχε κριθεί παράνομο (όχι 'καταχρηστικό') παλαιότερα, ήταν η βεβαίωση / είσπραξη των προστίμων από ιδιωτική εταιρία, και όχι από τον ίδιο τον δήμο. Αν δε με απατά η μνήμη μου δηλαδή.
Odysseus, τι εννοείς τώρα στη δεύτερη παράγραφο που έγραψες; Αν σταθμεύσεις κάτω από πινακίδα ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να πληρώσεις το αντίτιμο, τότε παραβαίνεις τον ΚΟΚ. Η πινακίδα ορίζει τους όρους της στάθμευσης. 'Με πληρωμή', 'Τις τάδε ώρες', 'όταν έχει ανάδρομο ερμή' κ.λπ.. Επίσης η πινακίδα είναι καλά ορισμένη στον ΚΟΚ (διάβασε και τα σήματα και θα την δεις).
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τρελαθεί τόσο πολύ και ψάχνεις παραθυράκι... Προσωπικά εάν στην περιοχή μου έπαιζε ελεγχόμενη στάθμευση, θα με βόλευε πολύ, αφού ξαφνικά πάρα πολλές θέσεις θα ήταν μόνο για εμάς (κάτοικους) μόνο, και το ποσό του ετήσιου τέλους είναι αστείο!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Επίσης, αυτό που είχε κριθεί παράνομο (όχι 'καταχρηστικό') παλαιότερα, ήταν η βεβαίωση / είσπραξη των προστίμων από ιδιωτική εταιρία, και όχι από τον ίδιο τον δήμο. Αν δε με απατά η μνήμη μου δηλαδή.Odysseus, τι εννοείς τώρα στη δεύτερη παράγραφο που έγραψες; Αν σταθμεύσεις κάτω από πινακίδα ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να πληρώσεις το αντίτιμο, τότε παραβαίνεις τον ΚΟΚ. Η πινακίδα ορίζει τους όρους της στάθμευσης. 'Με πληρωμή', 'Τις τάδε ώρες', 'όταν έχει ανάδρομο ερμή' κ.λπ.. Επίσης η πινακίδα είναι καλά ορισμένη στον ΚΟΚ (διάβασε και τα σήματα και θα την δεις).
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τρελαθεί τόσο πολύ και ψάχνεις παραθυράκι... Προσωπικά εάν στην περιοχή μου έπαιζε ελεγχόμενη στάθμευση, θα με βόλευε πολύ, αφού ξαφνικά πάρα πολλές θέσεις θα ήταν μόνο για εμάς (κάτοικους) μόνο, και το ποσό του ετήσιου τέλους είναι αστείο!
Ασε που σαν μόνιμος κάτοικος θα πάρει κάρτα ελευθερης σταθμευσης .
Ο Δήμος μας έχει προβλέψει 1.019 θέσεις μόνιμων κατοίκων
Για την παραλαβή της βεβαίωσης του δικαιώματος στάθμευσης στις χωροθετημένες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, κάθε κάτοικος που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις καταβάλλει δέκα ευρώ (€ 10,00) ανά έτος.http://www.dikaiologitika.gr/δ�% ... CF%85.html
ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr -
Avel
Πρώτα απ 'ολα, έχω τρελαθεί γιατί κάθε φορά που πάω π.χ. στο Νοσοκομείο Παίδων γιατί ένα παιδί μου είναι άρρωστο, πρέπει να πληρώσω ή το ιδιωτικό πάρκινγ (ΟΚ, καλώς αυτό) ή τον Δήμο. Και να το πληρώσω γιατι; Τι μου προσφέρει, τον δρόμο; τον έχω πληρώσει με τα τέλη και όλους τους φόρους που μου έχουν επιβάλει. Δεν μου προσφέρει τίποτα, είναι ένα ακόμα μέτρο καθαρά εισπρακτικό.
Επιπλέον, με ποιό ακριβώς δικαίωμα κάνει την δουλειά της τροχαίας η κάθε δήμος; ΟΚ, υπάρχουν σαν σήματα στον ΚΟΚ, αλλά καλύτερα να κόψει πρόστιμο σε όσους παρκάρουν σε κίτρινη γραμμή ή πάνω σε πεζοδρόμεια, κι ας αφήσουν όλες αυτές τις π@π@ρες ότι θα φτιάξουν ποδηλατόδρομους και τα ρέστα.Δεν θα τρελαθώ τόσο με τα 10€ ανά χρόνο που πρέπει να δώσω στους υπόλοιπους Δήμους , όσο με τους Δήμους όταν πάω για επίσκεψη ή δουλειά. Μπορεί να χρειαστώ και 30€ανά μέρα μόνο γι' αυτά.
Και τέλος, 1019 θέσεις μονίμων κατοίκων, λέει. Ρε παιδιά, ξέρετε πόσα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων του κέντρου υπάρχουν στο Μαρούσι; Κι όταν δεν βρίσκω να παρκάρω ερκεί που επιτρέπεται για μονίμους κατοίκους, θα πρέπει να πληρώσω;
Ε, λίγο κοροϊδία μου κάνει
-
Oι θέσεις στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων είναι περιορισμένες . Υπάρχει όμως υπερβολική ζήτηση λόγω καταστημάτων , δημοσίων υπηρεσιών , τραπεζών κλπ . Ακόμα υπάρχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι .
Πρέπει λοιπόν να γίνει διαχείριση των υπαρχόντων θέσεων γιά να αυξηθεί ο αριθμός τους .
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να απαγορευτεί η στάθμευση γιά πολλές ώρες .Σκεφτείτε , ότι 7.00-8.00 το πρωί φεύγουν οι μόνιμοι κάτοικοι γιά τις δουλειές τους και τις θέσεις τις πιάνουν οι υπάλληλοι των τραπεζών , δημοσίων υπηρεσιών και καταστημάτων . Κανείς πελάτης , επισκέπτης , χρήστης δημοσίων υπηρεσιών , που θα χρειαστεί να παρκάρει γιά λίγο δεν θα βρίσκει νόμιμη θέση . Κάποιοι θα παρκάρουν παράνομα , θα κλείσουν γωνίες , στάσεις ΜΜΜ , πάρκινγκ και θα γίνουν αιτία προστριβών .
Αυτά όλα αποφεύγονται με την ελεγχόμενη στάθμευση και ισχύει σε όλο τον κόσμο .
Οποιος δεν το καταλαβαίνει , απλά βάζει το στενό ατομικό του συμφέρον πάνω από το δημόσιο και προσπαθεί να το καλύψει με αερολογίες .
-
Το χειροτερο ειναι οτι χρησιμοποιουν τις χαρτινες καρτες που τις ξυνεις ,λες και ειμαστε ακομα στο 1990...
-
Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά σίγουρα στην Ελλάδα του 2013 με την ανεργία στο 30%, την βενζίνη στο 1,70+ τεκμήρια λες και συντηρείς διαστημόπλοιο και τις έκτακτες εισφορές είναι ΑΝΗΘΙΚΟ ένα ακόμη χαράτσι για όσους ακόμη μπορούν να κινούν το αυτοκίνητο τους. Αυτό για τα μμμ το ακούω βερεσέ με το εισητήριο στο 1,40 για 90' και τα περιφερειακά λεωφορεία κάθε ανατολή και δύση.
-
Ναι όντως απο Δευτέρα θα ξεκινήσει στο Μαρουσι η ελεγχόμενη στάθμευση και ακόμα δεν ξέρω αν θα με ενοχλήσει ήθα με ωφελήσει καθώς έχω μαγαζί εκεί. Από την μία δεν θα μπορώ να παρκάρω άρα θα πρέπει να παρκάρω αρκετά μακρυά και κάπου που δεν έχει διαγράμμιση , από την άλλη λέω ότι μπορεί να με ωφελήσει καθώς θα είναι πιο εύκολο για κάποιον πελάτη να βρει να παρκάρει έστω και προσωρινά.
Αν όμως κρίνω από το ίδιο μέτρο που εφαρμόστηκε στο Χαλάνδρι , τα πράγματα δεν θα ειναι ευνοικά. Από την αρχή του μέτρου εδώ και σχεδόν κάνα χρόνο , η κίνηση στα μαγαζιά έχει πέσει ( έτσι λένε οι φήμες) , οι μαγαζάτορες έχουν κάνει κίνημα να το καταργήσουν , ο κόσμος στην αρχή ενώ το επικρότησε και ήταν νομιμος , σιγά σιγά την έκανε καθώς η χρήση ΜΜΕ ή ο ποδαρόδρομος αποδείχτηκαν κουραστικά και βρήκαν αλλού να πάνε. Τώρα κατεβαίνουν μόνο στην ανάγκη ή αν βρουν να παρκάρουν στις τις θέσεις των μόνιμων.
Αυτό ειναι το άλλο πρόβλημα , ενώ θεωρητικά οι θέσεις είναι αρκετές για του μόνιμους , οι περισσότερες ειναι κατειλημμένες από επισκέπτες με ένα ελάχιστο ποσοστόν να βάζει και κάρτα στάθμευσης. Κλασικά οι ΔΥ είτε ξύνονται ή ελέγχουν μόνο τις επί πληρωμή θέσεις και στις μεγάλες οδους και άρα ο επισκέπτης θα επαναλάβει το παρκάρισμα σε θέση μόνιμου. Στον ένα χρόνο μόνο 3 ή 4 φορές έχω δει κλήσεις στο δρόμο μου για τις θέσεις των μόνιμων αλλά εγώ κάθε φορά κάνω πάνω απο 20 λεπτά να παρκάρω και συνήθως με κίνδυνο να πάρω κλήση. Βλέπετε , οι μόνιμοι δεν κάνει να παρκάρουν στις επί πληρωμή θέσεις , οι οποίες σίγουρα θα ελεγχθούν μέσα στην ημέρα . -
Το βραδυ τα παρκομετρα στο Μαρουσι θα ισχυουν?
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)