-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Έχεις προσπαθήσει Tiger να πας στη δουλειά σου με δύο λεωφορεία (με υποτιθέμενη ανταπόκριση);
Έχεις μπει στο πολυδιαφημισμένο τραμ;
Έχεις βρει ένα πάρκινγκ της προκοπής με τιμές που δεν απαιτούν πορτοφόλι μεγαλοστελέχους για να πληρωθούν;
Έχεις προσπαθήσει να παρκάρεις κοντά σε στάση μετρό που όμως δεν διαθέτει πάρκινγκ; Αλλά και αν διαθέτει, έχεις δει σε τι κατάσταση είναι αυτό (εδώ βέβαια φταίνε σε τεράστιο βαθμό οι οδηγοί για την κατάντια των δημόσιων πάρκινγκ);Πού είναι αυτές οι υποδομές (γιατί προσωπικά μου διαφεύγουν); Και μη μου πεις ότι πριν 10 χρόνια δεν είχαμε καν μετρό, γιατί εδώ και πολύ καιρό η μόνιμη δικαιολογία περί 'ψωροκώσταινας' δεν περνάει - θέλω να πιστεύω σε σκεπτόμενους ψηφοφόρους.
Δεν ειπα οτι τα πραγματα ειναι ιδανικα,ειμαι ο τελευταιος που θα το πει.
Σε λεωφορειο ΔΕΝ μπαινω γιατι απο ΝΠ σε κεντρο θελω μια μερα.
Σε τραμ εχω μπει και εχω κανει την δουλεια μου.Παρκαρισα κοντα το αυτοκινητο μου στην σταση (απειρες θεσεις) και πηγα σαν ανθρωπος στην Αθηνα.Αραγε αυτοι που το κατηγορουν εχουν μπει ποτε μεσα,εκτος απο την περιοδο των ΟΑ;
Για πρωτη φορα παντως βλεπω κατι υπερ ολων εμας εκτος κεντρου: Την δυνατοτητα να παρουμε το αυτοκινητο μας και να παμε στο κεντρο!Γιατι εκτος των αλλων, ολα τα ΜΜΜ ειναι στο κεντρο.Θες να πας απο την Ομονοια στην Βουλη;Γινεται με χιλιους τροπους!Θες να πας απο την Βούλα στην Βουλή;Την πούτσισες!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε τραμ εχω μπει και εχω κανει την δουλεια μου.Παρκαρισα κοντα το αυτοκινητο μου στην σταση (απειρες θεσεις) και πηγα σαν ανθρωπος στην Αθηνα.Αραγε αυτοι που το κατηγορουν εχουν μπει ποτε μεσα,εκτος απο την περιοδο των ΟΑ;πίστεψέ με μένω π.φάληροκαι για να πάω πχ γλυφάδα με το τραμ θέλω χαλαρά 40 λεπτά.με ήρεμη οδήγηση και σεβασμός στα όρια κάνω 20 λεπτά περιπου.γιατί να πάρω το τραμ?συν του ότι για να το πάρω ευτυχώς δεν ξχρειάζεται να παρω το αμάξι και να το παρκάρω κοντάστη στάση (που είναι ΠΑΝΩ στην παραλιακή.δεν κατηγορώ το τραμ.Απλά οι υποδομές είναι λάθος και το τραμ χτίστηκε πάνω σε αυτές.(ας μην πω και για το πράσινο κύμα που ΟΛΟΙ πληρώσαμε και κανεις δεν είδε... )
Πές μου εσύ πώς θα πάω στ ο κέντρο χωρίς να περιμένω στη στάση του λεωφορείου 15 ώρες...
126? όταν το θυμάται έρχεται
450?δεν μένω στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.Πρέπει να πάρω λεωφορείο για εκεί ή να περπατήσω 30 λεπτά για να το πάρω όταν στο ίδιο διάστημα έχω φτάσει στις 'στύλες'! Μην τρελαθούμε τώρα...Όταν αναφερόμουν στην δεύρυνση του δακτυλίου εννοούσα να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο χωρικά,να απλωθεί ακόμα πιο πολύ (ειδικά προς τα βόρεια προάστια που σε κάτι σημεία λίγο ακόμα και θα σταματούσα ακριβώς στην ομόνοια. )
-
'Κάβουρας' θα σου πω πως το βλεπω εγω.
Η κατασταση στην Αθηνα και πως δημιουργουνταν αυτο το μπαχαλο ειναι γνωστοι...ολοι στο κεντρο και κυριως οι εργαζομενοι που καπαρωναν θεσεις απο το πρωι μεχρι αργα το απογευμα, και αλλοι τοσοι να γυριζουν ελπιζοντας να βρουν θεση.
Οι λυσεις ειναι 2.
Ειτε δημιουργουνται θεσεις για ολους ανεξαιρετος, ειτε πρεπει να βρουμε ενα τροπο να τους αποτρεπουμε να κατεβαινουν στο κεντρο.
Ας δουμε το πρωτο ενδεχομενο....μιλαμε για ενα κοστος τεραστιο που θα επιβαρυνει ολους τους Ελληνες , χρηστες και μη του κεντρου, και ας μην πουμε για το χωροταξικο προβλημα, διοτι οσο ευκολοτεραο καποιος βρισκει θεση στο κεντρο ολο και πιο πολυ θα το χρησιμοποιουν.
Οπως καταλαβαινεις μιλαμε για ενα φαυλο κυκλο που οσες θεσεις φτιαχνουμε οι διπλασιοι θα ερχονται να παρκαρουν..ουσιαστικα πριμοδοτουμε την κινηση στο κεντρο και φαντασου τι θα γινεται στις κεντρικες αρτηριες του κεντρου.Δλδ λυση που δημιουργει τεραστιο προβλημα, και οχι αμεση
Απο την αλλη υπηρχε η λυση της ελεγχομενης σταθμευσης που αποτρεπει καποιον να κατεβαινει με αμαξι στο κεντρο, δεν δημιουργει προβλημα στους μονιμους κατοικους, βελτιωνει το χωροταξικο του κεντρου και τα οποια εσοδα θα κατευθυνθουν προς την δημιουργια παρκιγκ στους σταθμους του μετρο, εχει ανταπωδοτικοτητα ως προς του χρηστες.
Αλλες λυσεις πχ αστυνομευση εχει τα ιδια προβληματα με το πρωτο δεν αποτρεπει το αμαξι στο κεντρο.
Ετσι το βλεπω.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αλλες λυσεις πχ αστυνομευση εχει τα ιδια προβληματα με το πρωτο δεν αποτρεπει το αμαξι στο κεντρο.Θα διαφωνήσω. Μου φαίνεται ότι η αστυνόμευση είναι μια αποδοτικής μορφής ελεγχόμενη στάθμευση, πετυχαίνει τον ίδιο περιορισμό στις διαθέσιμες θέσεις και σταδιακά η μη εύρεση θέσης οδηγεί στην πιο ορθολογική χρήση του αυτοκινήτου. Προφανώς και δε λύνει τα προβλήματα των μόνιμων κατοίκων, αλλά είναι σε μεγάλο ποσοστό εφάμιλλη λύση, με τη διαφορά ότι το παρκόμετρο το τοποθετείς και απλά εισπράττεις, ενώ τον αστυνομικό πρέπει να τον διαθέσεις, να τον οργανώσεις κλπ... μεγάλα πράγματα για Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σε τραμ εχω μπει και εχω κανει την δουλεια μου.Παρκαρισα κοντα το αυτοκινητο μου στην σταση (απειρες θεσεις) και πηγα σαν ανθρωπος στην Αθηνα.Αραγε αυτοι που το κατηγορουν εχουν μπει ποτε μεσα,εκτος απο την περιοδο των ΟΑ;
πίστεψέ με μένω π.φάληροκαι για να πάω πχ γλυφάδα με το τραμ θέλω χαλαρά 40 λεπτά.με ήρεμη οδήγηση και σεβασμός στα όρια κάνω 20 λεπτά περιπου.γιατί να πάρω το τραμ?συν του ότι για να το πάρω ευτυχώς δεν ξχρειάζεται να παρω το αμάξι και να το παρκάρω κοντάστη στάση (που είναι ΠΑΝΩ στην παραλιακή.δεν κατηγορώ το τραμ.Απλά οι υποδομές είναι λάθος και το τραμ χτίστηκε πάνω σε αυτές.(ας μην πω και για το πράσινο κύμα που ΟΛΟΙ πληρώσαμε και κανεις δεν είδε... )
Πές μου εσύ πώς θα πάω στ ο κέντρο χωρίς να περιμένω στη στάση του λεωφορείου 15 ώρες...
126? όταν το θυμάται έρχεται
450?δεν μένω στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.Πρέπει να πάρω λεωφορείο για εκεί ή να περπατήσω 30 λεπτά για να το πάρω όταν στο ίδιο διάστημα έχω φτάσει στις 'στύλες'! Μην τρελαθούμε τώρα...Όταν αναφερόμουν στην δεύρυνση του δακτυλίου εννοούσα να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο χωρικά,να απλωθεί ακόμα πιο πολύ (ειδικά προς τα βόρεια προάστια που σε κάτι σημεία λίγο ακόμα και θα σταματούσα ακριβώς στην ομόνοια. )
40 λεπτα κανω με το τραμ για το Γλυφάδα - Καραϊσκακη.
Για Π.Φαληρο μαλλον λιγοτερο θα ειναι.45 κανω με το αυτοκινητο τα καλοκαιρινα βραδια που βγαινουν οι φτωχοι και δυσμοιροι Ελληνες που πεινανε,να ξοδεψουν καμια 50αρια ευρω εκαστος για καφε και για ποτο.
15 λεπτα εχω κανει το Γλυφαδα-Καραισκακη καποιες πρωτες πρωινες ωρες με πρασινα φαναρια,τωρα πως εσυ κανεις '20 λεπτα χαλαρα',δεν το καταλαβαινω,ισως εισαι πολυ πριν το Καραισκακη.
Εν ολιγοις,αυτα που λες δεν νομιζω οτι στεκουν.Ειναι απλως φτιαχτες δικαιολογιες (βαλε λιγο χρονο παραπανω στο τραμ,κοψε κατι απο το αυτοκινητο και..βουαλα,το τραμ ειναι αχρηστο!) Εστω ομως οτι στεκουν.Το να πηγαινεις πχ στο Συνταγμα και να μην εχεις αγχος να παρκαρεις,δεν ειναι ενα benefit που μετριέται σε μη χρονικη μονάδα;
Για το λεωφορειο δεν εχω παρα να συμφωνησω,δυστυχως ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις αχρηστα και αποτελουν λυσεις αναγκης.Βεβαια αυτο μπορει να αλλαξει αρκετα εαν οι δρομοι αδειασουν λιγο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
40 λεπτα κανω με το τραμ για το Γλυφάδα - Καραϊσκακη.
Για Π.Φαληρο μαλλον λιγοτερο θα ειναι.45 κανω με το αυτοκινητο τα καλοκαιρινα βραδια που βγαινουν οι φτωχοι και δυσμοιροι Ελληνες που πεινανε,να ξοδεψουν καμια 50αρια ευρω εκαστος για καφε και για ποτο.
15 λεπτα εχω κανει το Γλυφαδα-Καραισκακη καποιες πρωτες πρωινες ωρες με πρασινα φαναρια,τωρα πως εσυ κανεις '20 λεπτα χαλαρα',δεν το καταλαβαινω,ισως εισαι πολυ πριν το Καραισκακη.
Εν ολιγοις,αυτα που λες δεν νομιζω οτι στεκουν.Ειναι απλως φτιαχτες δικαιολογιες (βαλε λιγο χρονο παραπανω στο τραμ,κοψε κατι απο το αυτοκινητο και..βουαλα,το τραμ ειναι αχρηστο!) Εστω ομως οτι στεκουν.Το να πηγαινεις πχ στο Συνταγμα και να μην εχεις αγχος να παρκαρεις,δεν ειναι ενα benefit που μετριέται σε μη χρονικη μονάδα;
Για το λεωφορειο δεν εχω παρα να συμφωνησω,δυστυχως ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις αχρηστα και αποτελουν λυσεις αναγκης.Βεβαια αυτο μπορει να αλλαξει αρκετα εαν οι δρομοι αδειασουν λιγο.
Από που μετράς το χρόνο; Για μένα είναι από τη στιγμή που βγαίνω από το σπίτι, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση το τραμ να είναι πιο γρήγορο, ειδικά για κέντρο, αφού θα πρέπει να κάνεις όλον τον κύκλο της Ν. Σμύρνης.
Για κέντρο φυσικά και δεν θα πάρω αυτοκίνητο τις εργάσιμες ώρες, αλλά ούτε τραμ -για να φτάσω την ίδια μέρα- Δάφνη, μετρό και το πολύ σε 30 λεπτά ΣΥΝΟΛΟ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ελα ντε. Προσωπικα το χρησιμοποιω για το ΣΕΦ-Γλυφαδα και ο χρονος που κανει ειναι χρονομετρημενος και ειναι 29 λεπτα.
Στο κεντρο τα πραγματα ειναι ασχημα ομως λογο ελλειψης πρασινου κυματος που το καθυστερει αρκετα. -
Πήγα χθες το βράδυ Μοναστηράκι και για πολλοστή φορά, στο στενάκι που οδηγεί στου Ψυρρή, τις θέσεις πάρκινγκ είχαν καταλάβει...γλάστρες και ...μηχανάκια! Ειδικά τα δεύτερα είναι σαφές οτι ανήκουν σε συγκεκριμένο μαγαζάτορα...
Αραγε το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και πριν τις 21:00 το βράδυ που πήγα εγώ; Οταν υπαρχουν οι δημοτικό-μπατσοι, βγάζουν γλαστρούλες και μηχανάκια τα μαγαζάκια; Τουλάχιστον 5 θέσεις είχαν χαθεί χθες...
Θα τους αφήσουν έτσι; Μόνο τα ΙΧ θα πληρώνουν κλήσεις; Η γλάστρα δεν μετράει;
Αν είναι έτσι, λέω να βάλω μια σχάρα με ένα ...βασιλικό ή μια ματζουράνα στο Υ για να παρκάρω ανενόχλητος....Θα συνεισφέρω και στο πράσινο! -
Κατέβηκα την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο. Πάρκαρα στη Τζορτζ (κάθετη της Στουρνάρη). Πήγα σε 5 περίπτερα και κανένας δεν είχε κάρτες στάθμευσης.
Στον τελευταίο (το πρώτο που συναντάμε όταν ανεβαίνουμε τη Στουρνάρη από την Πατησίων) πήρα την εξής απάντηση:
Περ: 'Δεν έχει ποτέ περάσει κανείς να ελέγξει αν είναι παράνομα παρκαρισμένα ή όχι'.
Ν.Ο.: 'Δηλαδή να το ρισκάρω?'
Περ: 'Τι να σου πω, εγώ εδώ από κάτω το αφήνω κάθε βράδυ, δε με έχουν γράψει ακόμα.' -
Κατεβαινω κεντρο.
Παρκαρω στις 9:55.
ΕΙΧΑ καρτα 1 ωρας.
ΚΑΤΑΦΑΡΝΩ να την ξυσω.
Επιστρεφω 10:50 κ εχω τον αποφοιτο Δημοτικου,
Δημοτικο μπατσο να με γραφει.....
Κανω τον μαλακα..... και τον πλησιαζω.
-Α....γιατι το γραφετε αυτο;;;
-Γιατι αργησε.
-Και που ξερετε ποσο ειναι εδω;;;;
-Εχει καρτα στο παρ μπριζ
-Ναι;
-Ναι
Και ανοιγω το αμαξι......
Τα 5 λεπτα που εχω ακομα..... θα μου εξηγησεις που πηγαν η να φερω τις καμερες; -
εχεις μαλ@κομαγνητη, τερμα.-
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κατέβηκα την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο. Πάρκαρα στη Τζορτζ (κάθετη της Στουρνάρη). Πήγα σε 5 περίπτερα και κανένας δεν είχε κάρτες στάθμευσης.
Στον τελευταίο (το πρώτο που συναντάμε όταν ανεβαίνουμε τη Στουρνάρη από την Πατησίων) πήρα την εξής απάντηση:
Περ: 'Δεν έχει ποτέ περάσει κανείς να ελέγξει αν είναι παράνομα παρκαρισμένα ή όχι'.
Ν.Ο.: 'Δηλαδή να το ρισκάρω?'
Περ: 'Τι να σου πω, εγώ εδώ από κάτω το αφήνω κάθε βράδυ, δε με έχουν γράψει ακόμα.'Γιατι τον εδωσες τον φουκαρα;
Καθε βραδυ τρεις διμοιριες μπατσων μαθαινουν να γραφουν το νουμερο των πινακιδων του. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχεις μαλ@κομαγνητη, τερμα.-λες
-
Λοιπόν, πολλή προσοχή στα ωράρια με τα παρκόμετρα. Βρέθηκα χθες Ψυρρή, κοντά στην πλατεία Αγ.Ασωμάτων. Κατέφθασα 20.30, τα παρκόμετρα τελειώνουν στις 21.00.
Θα πήγαινα σε μια παράσταση που ξεκινούσε στις 21.00, οπότε σκέφτηκα μήπως να παρκάρω εκεί δίπλα (είχε άπειρες θέσεις, 'παρκομετρημένες') και να κάτσω κανα τεταρτάκι στο αυτοκίνητο, ρισκάροντας ένα τέταρτο από 20.45 ως 21.00.
Ε, λίγο πιό κάτω παρατηρώ περιπολικό με αλάρμ και ένστολους απ'έξω μόλις να βγαίνουν.
Τελικά αποφασίζω να παρκάρω πιό κάτω από το ύψος της Πειραιώς, εκτός περιοχής παρκομέτρων, στη Μυλλέρου, περπατώντας τρία τετράγωνα περισσότερο, αλλά με τη σιγουριά ότι δε θα με έγραφαν.Πιστεύω ότι το τελευταίο μισάωρο (20.30-21.00) πρέπει να γίνεται γερή μπάζα, οπότε να προσέχουμε πολύ.
-
Η πρώτη μου κλήση....
Τον Πο**ο Γιορτιάτικα. 150 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία για παράνομη στάθμευση μπροστά από κάδο. Πρακτικά είχαν δίκαιο γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν τον κάδο έξω. Το θέμα ήταν ότι τον έκλεινα 'προοπτικά' για 25 εκατοστά με το πίσω μέρος του αμαξιού (η πίσω πόρτα μπορούσε να ανοίξει) και υπήρχε ένα άλλο ΙΧ από πίσω μου που τον έκλεινε τον κάδο με τη μηχανή του κ σε αυτόν δεν είδα χαράτσι. Ξανθιώτικες πινακίδες σε νομό Σαλονίκης? Τέσπα. Τώρα πάει..
Φίλοι μου λένε να παίξω τον χαζό κ να μην πληρώσω λέγοντας δεν το είδα ποτέ, αλλά μασάω κ θα πάω...
Ισχύει το ότι αν το πληρώσω γρήγορα θα πέσει στο μισό ή αυτά είναι της Τροχαίας μόνο?
-
Nα την χαίρεσαι!
Ψιλομ@λ@κί@ κλήση, παντως. Να την έτρωγες για καμιά υπερβολική ταχύτητα, να τη χαιρόσουν κιόλας. Πολλά είναι τα 150 ευρώ...
-
150?????????
Για παρκαρισμα? Ειναι δυνατον? Νομιζα οτι ηταν περιπου 65 ευρω. -
Μπά;
Εσύ δεν ήθελες να κόβουν 'κουστουμάκια';;;
Ε, ακρίβυνε το ύφασμα φαίνεται...
-
150 ευρω κληση για παρκαρισμα, δεν παιζει...Για ψαξ'το λιγο γιατι αμα ειναι λαθος το ποσο, ειναι ακυρη η κληση (βεβαια πρεπει να το κυνηγησεις για να ακυρωθει, δεν θα γινει μονο του).
επισης μπορεις απλα να μην την πληρωσεις και να περιμενεις, ααααααμα σου ερθει θα ερθει το ιδιο ποσο (παντα αυτο σε κλησεις που αφηνονται στο παρμπριζ και οχι στον οδηγο).
-
Το πιθανοτερο ειναι να προκειται για 15 ευρω...
65 κανει το παρκαρισμα στο πεζοδρομιο
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)