-
Ο σχεδιασμός της GT πάντως νομίζω είναι μεν ωραίος απο πλευράς αναλογιών και όγκων αλλά απογοητευτικά πρόχειρος στις λεπτομέρειες.
Τα πίσω φώτα μοιάζουν σα να σχεδιάστηκαν εκ των υστέρων, οι αεραγωγοί μεταξύ των εμπρός φαναριών και της τριγωνικής μάσκας μοιάζουν ανταλακτικά απο άλλο αυτοκίνητο και οι ποδιές στο πλάι φαίνονται φθηνές και παράταιρες.
Με λίγη προσπάθεια παραπάνω θα ήταν ένα πολύ όμορφο ίσως και κλασσικό αυτοκίνητο, όπως η πρώτη 156, έτσι όπως είναι όμως στα μάτια μου φαινεται πρόχειρα σχεδιασμένο.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
sorry αδερφε αλλα με 8,000 ξερεις τι ωραια κουστουμακια ΑΡΜΑΝΙ αγοραζω και στην τελικη ΔΕΙΧΝΩ ΕΓΩ το αμαξι και ΟΧΙ αυτο εμενα????
Μα ακριβώς εκεί είναι η διαφορά.
Κουστουμάκι παίρνεις και από την λαική και κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.
Το Αρμάνι όμως το πληρώνεις παραπάνω... και δεν είναι (μόνο) το υφάσμα που κάνει την διαφορά στην τιμή
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Στο μεταξόνιο έχουν μόλις 50mm διαφορά, αλλά η GT έχει ελαφρώς καλύτερη κατανομή βάρους, όπως και η 156, πράγμα που ενδεχομένως να έπαιξε κάποιο ρόλο στο ότι η 156 GTA ήταν πιο ισορροπημένη και πιο ευέλικτη από την 147.
έχοντας οδηγήσει και τα 2 αυτοκίνητα σε κλειστές αλλά και ανοιχτές διαδρομές επέτρεψε μου να διαφωνίσω κάθετα ή καλύτερα εγκάθετα.
η 147 είναι σαφώς πιο ευέλικτη και πιο άμμεση στις αντιδράσεις της.
η 156 είναι πιο σταθέρη ίσως αλλά πιο ευέλικτη σίγουρα όχι μιας και το κωλαράκι της, της δίνει λίγη περισσότερη αδράνεια στο πίσω μέρος. -
GT êüêêéíç ìå ìðÝæ åóùôåñéêü ìå ìüíç Ýíóôáóç ôéò âåëôéþóåéò ôçò áíáíåùìÝíçò êáé ôçí ýðáñîç ôïõ 2.2 êéíçôÞñá .
ãéá íá ìçí ìðåñäåõüìáóôå ìéá ÷áñÜ åðéäüóåéò Ý÷åé áðëÜ êÜðïéá Üëëá åßíáé ..ôá÷ýôåñá ãéá ôá ßäéá öñÜãêá ...áõôü äåí áðïôÝëåóå ôï ãåíéêü êáíüíá
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
GT επειδη ειναι πιο ομορφη και γενικως καλυτερο σαν αμαξι overall
ποιος ο λογος δηλαδη να την πουλαει τοσο ακριβα???? η διαφορα στα χρηματα ειναι το design???
Δεν εχεις ιδεα ποσα λεφτα ξοδευονται στο σχεδιασμο ενος αυτοκινητου....Αν ενα αμαξι ειναι και αντικειμενικα ομορφο εννοειται οτι πληρωνεις και αυτο...
sorry αδερφε αλλα με 8,000 ξερεις τι ωραια κουστουμακια ΑΡΜΑΝΙ αγοραζω και στην τελικη ΔΕΙΧΝΩ ΕΓΩ το αμαξι και ΟΧΙ αυτο εμενα????
ρε popol@re τα 7000
-
Για τις λεπτομέρειες, η GT έχει το πλαίσιο απο την 156 Sportwagon που ειναι λίγο πιο ενισχυμένο από την 156 sedan
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Για τις λεπτομέρειες, η GT έχει το πλαίσιο απο την 156 Sportwagon που ειναι λίγο πιο ενισχυμένο από την 156 sedanΔιαφορετικά πλαίσια είχαν αυτές?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για τις λεπτομέρειες, η GT έχει το πλαίσιο απο την 156 Sportwagon που ειναι λίγο πιο ενισχυμένο από την 156 sedan
Διαφορετικά πλαίσια είχαν αυτές?
Exei λίγο πιο ενισχυμένα Cross members ώστε να έχει παραπλήσια ακαμψία με την Sedan, διαφορετικά (και συνηθως) τα SW έχουν χειρότερη ακαμψία
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Exei λίγο πιο ενισχυμένα Cross members ώστε να έχει παραπλήσια ακαμψία με την Sedan, διαφορετικά (και συνηθως) τα SW έχουν χειρότερη ακαμψίαok
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Πιστεύω ότι ο όγκος της GT/156 δρα αρνητικά στην ευελιξία σε σύγκριση με την 'μαζεμένη' 147Φιλε babbi στο θέμα της ευελιξίας παίζουν ρόλο περισσότεροι παράγοντες, από 'τον όγκο'. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι υπάρχει διαδρομή στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, που το ένα αυτοκίνητο να χωράει και το άλλο, μερικά εκατοστά μεγαλύτερο, να μην χωράει.
Για μένα, πιο ευέλικτο είναι το αυτοκίνητο, που έχει εξουδετερώσει την υποστροφή, διότι, στη γρήγορη οδήγηση πάντα, δεν απαιτεί το χώρο, που θα απαιτούσε ένα άλλο, υποστροφικό. Υπερστρέφοντας, δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα (με την προϋπόθεση ότι η μούρη δεν παρεκκλίνει). Δεχόμενοι ότι η ευελιξία ορίζεται από τη δυνατότητα σου να ελίσσεσαι στο δρόμο, τότε οι παράγοντες που θα 'πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι και η κατανομή βάρους, η πολική αδράνεια, το μειωμένο roll, όλα αυτά εν πάση περιπτώσει που κάνουν το αυτοκίνητο να ακούει στις εντολές σου, ώστε να το κατευθύνεις όπου εσύ θες.
Σεβαστή η διαφωνία του φίλου Fellea, αλλά επιμένω ότι η πιο υποστροφική 147GTA, για αυτόν ακριβώς το λόγο (=υποστροφή) ήταν λιγότερο ευέλικτη από την αντίστοιχη 156. -
φίλε pai mei πρέπει να έχεις δίκιο. όμως δεν ξέρω εαν πράγματι το set-up της 147 είναι διαφορετικό από αυτό της GT. Εαν δεν είναι τότε εφόσον η GT έχει μεγαλύτερο όγκο και βάρος μάλλον θα είναι λιγότερο ευέλικτη. Aν όμως έχουν διαφορά στο setup τότε όντως είναι όπως τα λες. Δλδ υπάρχουν πα΄ραγοντες που υπερισχύουν του όγκου
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
φίλε pai mei πρέπει να έχεις δίκιο. όμως δεν ξέρω εαν πράγματι το set-up της 147 είναι διαφορετικό από αυτό της GT. Εαν δεν είναι τότε εφόσον η GT έχει μεγαλύτερο όγκο και βάρος μάλλον θα είναι λιγότερο ευέλικτη. Aν όμως έχουν διαφορά στο setup τότε όντως είναι όπως τα λες. Δλδ υπάρχουν πα΄ραγοντες που υπερισχύουν του όγκουΜην μένεις μόνο στο βάρος. Δες και την κατανομή του.
Για το set up δεν γνωρίζω αν υπάρχουν διαφορές, οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. -
Ο χρήστης o kouk -πρώτος mod που θα γίνει ΒΑΝ- σε άλλο τόπικ έγραψε έγραψε:
Τώρα που επιτέλους απέκτησε άλογα -βενζινοκίνητα- Panda 100 και σου μένουν ρέστα
O εγκάθετος προτείνει φιατ!
Σιγά σιγά δεισδύει στο Gruppo. Κάτσε να δεις και σε λίγο που θα προτείνει και αλφα
Ας το δω αυτό και ας με κάνουν ΒΑΝ!!!
147 2.0, δεν αξίζει η GT
-
Καμία από τις δύο ΣΗΜΕΡΑ! Περίμενε την GT facelift, αν έχεις τα χρήματα. Αλλιώς κοίτα αλλού. Το λέω με πόνο ψυχής βέβαια, αλλά αυτή τη στιγμή η 147 αξίζει μόνον στα 1.6 κι αυτό το συζητάμε....Πρέπει να περιμένουμε τα καινούρια μοτέρ από την AR, αυτή τη στιγμή είμαστε όπως πριν λίγα χρόνια που οι boxer δίναν την θέση τους στους Twin Spark. Όταν στην γωνία περιμένουν οι νέοι turbo μεταβλητής γεωμετρίας, δεν είναι λογικό ν' αγοράσεις μια TS.
-
147, Μια χαρά είναι, με Q2 γίνεται?
πολλά τα λεφτά για την GT, μόνο για εμφάνιση (εξωτερικά, γιατί μέσα είναι εκνευριστικά-copy paste )
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
μέσα είναι εκνευριστικά-copy paste )Έχει διαφορετικό λεβιέ!!!
Και γράφει GT πάνω στο σταχτοδοχείο -
147, Μια χαρά είναι, με Q2 γίνεται?πολλά τα λεφτά για την GT, μόνο για εμφάνιση (εξωτερικά, γιατί μέσα είναι εκνευριστικά-copy paste )
εδώ έχεις δίκιο όμως η εμφάνιση της gt είναι...έρωτας 'άσχετο αν δεν αξίζει για τόσα λεφτά
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
πολλά τα λεφτά για την GT, μόνο για εμφάνιση (εξωτερικά, γιατί μέσα είναι εκνευριστικά-copy paste )
εδώ έχεις δίκιο όμως η εμφάνιση της gt είναι...έρωτας 'άσχετο αν δεν αξίζει για τόσα λεφτά
για μένα η εμφάνιση μετράει, θέλω να έχω ένα αυτοκίνητο που
με φτιάχνει, που μετρά στα δικά μου μάτια.η GT βρίσκω ότι είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο της AR αυτή τη στιγμή,
αλλά τα +10.000 ευρώ, παραείναι πολλά....έχεις και εσωτερικό 147από οδική συμπεριφορά μου άρεσε το αυτοκίνητο, πλήν του κιβωτίου
κατά ένα περίεργο τρόπο. -
για μένα η εμφάνιση μετράει, θέλω να έχω ένα αυτοκίνητο που
με φτιάχνει, που μετρά στα δικά μου μάτια.η GT βρίσκω ότι είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο της AR αυτή τη στιγμή,
αλλά τα +10.000 ευρώ, παραείναι πολλά....έχεις και εσωτερικό 147από οδική συμπεριφορά μου άρεσε το αυτοκίνητο, πλήν του κιβωτίου
κατά ένα περίεργο τρόπο.Καταρχάς δεν είναι 10000
-
Παιδιά, ό,τι και να λέμε, 15000 ευρώ διαφορά (ο Babbis βάζει το γεμιστήρα στο πιστόλι αυτή τη στιγμή) από τα οποία τα 10Κ είναι μόνο για την εμφάνιση (ο Babbis αυτοκτονεί) είναι πολλά!!!
Alfa 147 2.0 TS Η Alfa GT 2.0 JTS?