-
Μακάρι να είχα το ίδιο δίλλημα...
Πιθανότερο να επέλεγα το STi αλλά σίγουρα θα έριχνα μια ματιά και στο R32 έτσι για να έχω και μία άποψη... -
επειδή είμαι φλωράκι θα διάλεγα R32....το Sti είναι να το έχει κάποιος στο γκαράζ του και το Σ/Κ να το στρίβει μπούνια σε χώματα σε βουνά σε λαγκάδια και να το σκίζει....αφού το καγκελώσει πρώτα.....
είναι σκέτη βλακεία και χαζομάρα να είσαι στην κίνηση με φτερούγα αγκαλιά και να πηγαίνεις 1η 2α...και στο ταξίδι είναι σκέτη ταλαιπωρία..αν και στην κατηγορία φτερούγας θα διάλεγα Evo με τα χίλια...
για ταξίδια κινηση και σκίσιμο σαν συνδυασμό θα διάλεγα R32 me DSG, μια ηλιοροφή και xenon... -
Το τελευταιο STi εχει γινει πολυ πιο πολιτισμενο. Το εσωτερικο του ειναι πολυ καλο και λογω του 2.5αρη κινητηρα, η ροπη χαμηλα ειναι αρκετη και ετσι το αυτοκινητο ειναι ευκολοδηγητο ακομα και μεσα στην πολη. Μην ακουτε τις υπερβολες που λενε τα περιοδικα. Το αυτοκινητο ειναι μεν 'πολεμικο' αλλα δεν εχει κανενα προβλημα στο ταξιδι. Επισης, καλο το DSG αλλα οποιος οδηγησει STi δεν θα θελει να πιασει στα χερια του αλλο κιβωτιο. Μιλαμε για κορυφαια αισθηση.
-
Ρε μεγαλε αφου αρχης εξαρχης δηλωσε το παληκαρι παει για μεταχειρισμενο.
Τι ξανα-ανοιγεις θεμα στο θεμα με το καινουριο και τον 2.5αρη.
Μιλαμε για STi 2.0 330hp. -
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Μιλαμε για STi 2.0 330hp.Milaw gia Sti 2.5 (280 bhp), sth germania exei gyrw sta 32k metaxeirismeno!!
Oi times sthn ellada einai treles! (an den kanw la8os kostizei peripou 50k kainourio?!)P.S. sygnwmh gia tous latinikous xarakthres alla den exw ellhniko pliktrologio/fonts
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Μιλαμε για STi 2.0 330hp.Γιατι ρε ...'μεγαλε', δεν υπαρχουν 2.5 μεταχειρισμενα?
Οσο για το... 330 που λες, φαινεται οτι δεν κατεχεις και πολλα απο το αντικειμενο... -
sti μαλλον...
-
Ο χρήστης lefos έγραψε:
Οσο για το... 330 που λες, φαινεται οτι δεν κατεχεις και πολλα απο το αντικειμενο...Όντως, το 330 ήταν ελληνική έκδοση, σε όλα της..
-
Koitazwntas sto mobile.de , to S4 kymainetai stis idies times, alla o 4.2 V8 8a kaiei t'antera tou fantazomai, diaforetika 8a htan o kalyteros symvivasmos...
-
Από το STi δεν νομίζω να καίει περισσότερα..
-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
Koitazwntas sto mobile.de , to S4 kymainetai stis idies times, alla o 4.2 V8 8a kaiei t'antera tou fantazomai, diaforetika 8a htan o kalyteros symvivasmos...To τελωνειο του 4,2 να δεις τι εντερα καιει.
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Koitazwntas sto mobile.de , to S4 kymainetai stis idies times, alla o 4.2 V8 8a kaiei t'antera tou fantazomai, diaforetika 8a htan o kalyteros symvivasmos...
To τελωνειο του 4,2 να δεις τι εντερα καιει.
Ίδιο με τα άλλα 2. Εκτός αν έχει πολλά extra οπότε...
-
Παρε ενα R32 να βρεις την υγεια σου και να ειμαστε και λιγοτεροι οσοι εχουμε STI!!!
Καλα εχω ακουσει πολλα και φταινε μαλλον τα περιοδικα που λενε οτι το STI δεν ειναι τοσο καλο οσο ενα WRX που ειναι πιο φιλικο(;;;) πιο καθημερινο και πιο ευκολο, ακριβως το αντιθετο συμβαινει απλα γιατι με τετοιο αυτοκινητο (STI) ακομη και κουλος να εισαι σε παροτρυνει να διευρυνεις τα ορια σου κι οταν θα χρειαστεις τα καλα μπλοκε, τα καλα φρενα, σαζμαν, αναρτησεις κλπ θα εχεις να ριξεις ενα καρο λεφτα πανω και ποτε δεν θα κανεις το WRX σαν το STI!
Τωρα αν συγκρινεις STI με R32 απλα εισαι σε λαθος δρομο και δεν το λεω υποτιμητικα για το Audi που πιστευω ειναι καταπληκτικο αυτοκινητο αλλα για τελειως διαφορετικη χρηση, στην πρωτη περιπτωση παιρνεις 'εργαλειο' για σκληρη χρηση και γουστα στη δευτερη ενα πολυ καλοστημενο και πολιτισμενο hatchback με συμπεριφορα μπροστοκινητου που ομως οταν χρειαστει εχει κι ενα επιπλεον διαφορικο πισω να σε ξεκολησει απο τα δυσκολα - απλα καμια σχεση!
Αν αγοραζα τωρα μεταχειρισμενο θα επαιρνα ενα STI 2.0 μοντελο 2005 (φορα μακραν το καλυτερο διλιτρο μοτερ που εβγαλε η Subaru για αγορες εκτος Ιαπωνιας, τα Ιαπωνικα δυστυχως εχουν πολυ καλυτερο) αλλα Ευρωπαικο μοντελο που φορα ακριβως ιδιες αναρτησεις, σασι και διαφορικα με το 2.5λιτρο μοντελο 2006 που κυκλοφορει τωρα (το Ευρωπαικο διλιτρο ΜΥ05 εχει κεντρικο ρυθμιζομενο DCCD εν αντιθεση με τα Ελληνικα MY05 STI).
Παντα κατα την αποψη μου αλλα πιστεψε με εχω δικιο εκτος και θες να παρεις οπωσδηποτε ΜΥ06 2.5λιτρο! -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τωρα αν συγκρινεις STI με R32 απλα εισαι σε λαθος δρομο και δεν το λεω υποτιμητικα για το AudiΕ?
-
eseis oloi pou apantisate gia to R32 uparxei kaneis pou to odhghse ??
-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
8a h8ela na akousw apo idiokthtes twn parapanw oxhmatwn tyxon provlhmata pou eixan kai poio einai to kostos synthrhshs.
Oi times tous (metaxeirismena) einai paraplhsies sth germania.
An kai to Sti einai pio apolyto, pistevw oti to R32 8a einai pio ksekourasto se makryna taksidia kalyptontas aneta megales apostaseis xwris na kourazei odhgo kai synepivates.Ιδιοκτητης STi για δυομισυ χρονια(2.5 λιτρα) και πριν WRX για 3 ακομα χρονια (2.0 λιτρο).
Προβληματα δεν ειχα με κανενα. Συντηρηση ειναι λογικη με λογικη χρηση. Αν βολταρεις στην πιστα συχνα θα το πληρωσεις σε λαστιχα και τακακια. Εγω αλλαξα τους δισκους των brembo μου πηγε ο κουκος αηδονι(περιπου 800 ευρω για χαρακωτους και cryo-treated). Κανω πολλα απο τη συντηρηση μονος μου οποτε γλυτωνω αρκετα σε εργατικα(λαδια/λιπανση/φρενα). Ειμαι σιγουρος οτι το R32 δεν θα ειναι ουτε κατα διανοια τοσο ακριβα. Τα λαστιχα ειναι λιγακι τσουχτερα, ειμαι στο δευτερο σετ με 45 χιλιαδες χιλιομετρα.
Τωρα στην ανεση πρεπει να πω ενα πραγμα που το λεω σε ολους τοπικα. Αν ηθελα ανετο θα επερνα Καντιλακ. To STi ειναι πολιτισμενο αρκετα για καθημερινο αυτοκινητο και ετοιμο να αλεθει και να φτυνει για απλες οδοντοκρεμες το 90% των αυτοκινητων με διπλασια αξια και βαλε.
Τοπικα κατι Audi S4 ειναι σχεδον δυο φορες την τιμη του και τα οδηγησα και δεν μπορουσα να με δω να ξοδευω τοσο λεφτα για την διαφορα.Μια αλλη εκλογη που εχουμε εν ΗΠΑ (δεν ξερω για Ευρωπη) ειναι το Legacy GT που ερχεται με την ιδια μηχανη αλλα περιπου 40-50 αλογα λιγωτερα και φυσικα δε εχει Brembo και δεν εχει τα ελγχομενα διαφορικα του STi. Αλλα στα ματια μου ποσο αξιζουν στην καθημερινη οδηγηση. Οχι πολυ για εμενα.
Το R32 δεν ξερω τιποτα εκτος απο εγκυκλοπαιδικα. Οταν ψωνιζα για αυτοκινητα κοιταξα το STi, το EVO και το Volvo S60R(κοιταξα και το Audi S4 αλλα απο τιμη ηταν εκτος συναγωνισμου). Ηθελα να μου αρεσει το Volvo και τα καθισματα και το εσωτερικο ηταν παρασαγκες μακρια απο το STi αλλα ο αντιπροσωπος δεν ηθελε ουτε να με αφησει να το οδηγησω γιατι δεν θα το αγοραζα στο χρωμα που ειχαν εκει. Ειπε θα με παρει τηλεφωνο οταν εχουν καποιο συνδιασμο που μαρεσει. Μπουρδες ακομα περιμενω να με παρουν. Αν δεν θελουν τα λεφτα μου αστους να κουρευονται). Το EVO το εχω οδηγησει και μαρεσει πολυ. Αλλα οι αντιπροσωποι ηταν μαμακες και μουλεγανε κατι τριχες οτι πρεπει να πληρωσω 10 χιλιαδες πανω απο την τιμη γιατι ειναι σπεσιαλ αυτοκινητο κτλ κτλ.. οποτε εφυγα. Και καλυτερα γιατι μετα βγηκε το MR που θα το ηθελα παλι.
Καλη τυχη.
Νικος
-
titsataki
κατάλαβες διαφορά στην απόδοση και κυρίως στην διάρκεια με το cryo-κάτι;Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια γι' αυτό...
-
Ο χρήστης VW GOLF R32 έγραψε:
eseis oloi pou apantisate gia to R32 uparxei kaneis pou to odhghse ??αρκεί να οδηγήσεις STI
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και καλυτερα γιατι μετα βγηκε το MR που θα το ηθελα παλι.Νικος
Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο (εμπορικο) προβλημα των Impreza & EVO... Η διαρκης εξελιξη των μοντελων.
-
STI ......!!!!
R32 h Sti?