-
κάτσε να ρωτήσω το βράδυ την κοπελιά μου να σου πω αν ξέρει
την συγκεκριμένη autostrata την είχα κάνει πριν από 10 χρόνια, το μόνο που θυμάμαι ήταν πηγαίνοντας για κει , το κομμάτι της La spezia που ήταν μόνο τούνελ και γέφυρες. είχα πάθει σοκ
-
Προτείνω στη μετάβαση Μιλάνο-Νίκαια να μην χάσεις χρόνο, γιατί η διαδρομή παραλιακά είναι σχεδόν 2 ώρες παραπάνω, λαμβανομένου ειδικά υπόψη ότι θα είναι αργίες 'ΔεκαπεντΑύγουστου' , οπότε δεν συνιστάται το εγχείρημα, γιατί θα φτάσεις στις 17:00 στη Νίκαια και θα είσαι 'ρετάλι'
Προτείνω:
Δευτέρα: Νίκαια-Μονακό-Mοντεκάρλο (1 ώρα- όμορφη διαδρομή).
Τρίτη: Νίκαια - Κάννες (σχεδόν 1 ώρα παραλιακά κινούμενος-απλά συμπαθητική διαδρομή)
Τετάρτη: Saint Tropez (περίπου 2 ώρες- ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, μέσα από υπέροχα παραλιακά χωριά).
Πέμπτη : Πέρασμα απο San Remo (υπολόγισε 30-45 λεπτά 'χάσιμο χρόνου' λόγω αλλαγής διαδρομής και 30 λεπτά για βόλτα στην πόλη με το αυτοκίνητο, αφού δύσκολα θα παρκάρεις για να την περπατήσεις αν και υπάρχουν χώροι στάθμευσης με πληρωμή καθώς και παρκόμετρα, τέτοια εποχή όμως ... ) και βούρ για Μιλάνο.Σχεδόν παντού έχει παρκόμετρα και χώρους στάθμευσης με πληρωμή, οπότε προετοιμάσου ανάλογα ...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Προτείνω στη μετάβαση Μιλάνο-Νίκαια να μην χάσεις χρόνο, γιατί η διαδρομή παραλιακά είναι σχεδόν 2 ώρες παραπάνω, λαμβανομένου ειδικά υπόψη ότι θα είναι αργίες 'ΔεκαπεντΑύγουστου' , οπότε δεν συνιστάται το εγχείρημα, γιατί θα φτάσεις στις 17:00 στη Νίκαια και θα είσαι 'ρετάλι'
Προτείνω:
Δευτέρα: Νίκαια-Μονακό-Mοντεκάρλο (1 ώρα- όμορφη διαδρομή).
Τρίτη: Νίκαια - Κάννες (σχεδόν 1 ώρα παραλιακά κινούμενος-απλά συμπαθητική διαδρομή)
Τετάρτη: Saint Tropez (περίπου 2 ώρες- ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, μέσα από υπέροχα παραλιακά χωριά).
Πέμπτη : Πέρασμα απο San Remo (υπολόγισε 30-45 λεπτά 'χάσιμο χρόνου' λόγω αλλαγής διαδρομής και 30 λεπτά για βόλτα στην πόλη με το αυτοκίνητο, αφού δύσκολα θα παρκάρεις για να την περπατήσεις αν και υπάρχουν χώροι στάθμευσης με πληρωμή καθώς και παρκόμετρα, τέτοια εποχή όμως ... ) και βούρ για Μιλάνο.Σχεδόν παντού έχει παρκόμετρα και χώρους στάθμευσης με πληρωμή, οπότε προετοιμάσου ανάλογα ...
Ωραία! Ευχαριστώ.
Βασικά έλεγα να σταματουσαμε San remo όταν κατηφοριζουμε απο Μιλάνο, τη Κυριακή. Γιατί έλεγα να πηγαίναμε τη Πέμπτη Como/Lugano. Το Μιλάνο το έχουμε δει, άλλωστε δεν έχει και τίποτα να δεις πέρα απο το duomo και τη scala.
Τι λες; Παίζει το σενάριο;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εσύ πότε ακριβώς το είδες το Μιλάνο ΡΕ; Όλο στη Μόντσα ήσουν!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βασικά έλεγα να σταματουσαμε San remo όταν κατηφοριζουμε απο Μιλάνο, τη Κυριακή. Γιατί έλεγα να πηγαίναμε τη Πέμπτη Como/Lugano. Το Μιλάνο το έχουμε δει, άλλωστε δεν έχει και τίποτα να δεις πέρα απο το duomo και τη scala.
Como-Lugano αξζουν τον κόπο και είναι σχετικά κοντά στο Μιλάνο. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς πήγαινε-έλα απο Μιλάνο ενα 7ωρο διαδρομές, με τις βόλτες σου και κάποιο καφεδάκι-γρήγορο φαγητό και στα 2 μέρη. Και έχε υπόψη ότι για την Ελβετία μάλλον θα χρειαστείς κάποια βινιέτα, έστω και αν περάσεις για λίγες ώρες.
Το San Remo το άφησα επίτηδες για καθημερινή ημέρα (όχι αργία) για λιγότερη κίνηση -περισσότερη άνεση.
Εσύ ξέρεις για κάθε μέρος πόσο χρόνο θές να αφιερώσεις για να το δείτε και τις 'αντοχές' σας.Καλό ταξίδι !
-
Στο San Remo κάναμε κι εμείς στάση στο τελευταίο ταξίδι (Αύγουστο) και ήταν μια μικρή απογοήτευση. Αφήσαμε το αυτοκίνητο σε garage (όπως πάντα σε ταξίδια στο εξωτερικό) και περπατήσαμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Ζέστη, υγρασία και βρώμα. Μόνο αυτό μου έχει μείνει. Δεν είχαμε και πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και γενικά αισθανθήκαμε ότι απλά χάσαμε ένα σημαντικό μέρος του (γύρω στο 3ωρο μας πήρε, μαζί με τα μπες-βγες). Φάγαμε κι ένα τρελό μποτιλιάρισμα βγαίνοντας και μόνο που δε μουτζώναμε πίσω μας
-
Σούπερ!
Ευχαριστώ.
Μια τελευταία ερώτηση. Από Νίκαια -> Saint Tropez να το πάω ΟΛΟ παραλιακώς? Μου βγάζει στην αρχή έναν αυτοκινητόδρομο.
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εσύ πότε ακριβώς το είδες το Μιλάνο ΡΕ; Όλο στη Μόντσα ήσουν!Το είχα πέρσι ρε που είχαν ξαναπάει.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Como-Lugano αξζουν τον κόπο και είναι σχετικά κοντά στο Μιλάνο. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς πήγαινε-έλα απο Μιλάνο ενα 7ωρο διαδρομές, με τις βόλτες σου και κάποιο καφεδάκι-γρήγορο φαγητό και στα 2 μέρη. Και έχε υπόψη ότι για την Ελβετία μάλλον θα χρειαστείς κάποια βινιέτα, έστω και αν περάσεις για λίγες ώρες.
Στην Ελβετια δεν χρειαζεται να παρεις βινιετα για Λουγκανο, ειναι πολυ κοντα απο τα συνορα και πας απο εναν επαρχιακο δρομο.
(Αν θυμαμαι καλα ολοι οι Ιταλοι πηγαιναν απο'κει και φουλαριζαν στα βενζιναδικα που ηταν στο δρομο για Λουγκανο)Στο Κομο δεξια (οπως κοιτας τη λιμνη) εχει ενα λοφο με ενα πολυ ωραιο καφε επανω και τρομερη θεα (επισης ειχε και τρομερη σοκολατα λιωμενη σε μπεν μαρι)
Καλα να περασεις...
-
Γεια χαρά από έναν νέο στην παρέα που ως συνήθως αναζητά βοήθεια. Λοιπόν, σκοπεύουμε με την σύζυγο, να πραγματοποιήσουμε το πρώτο οδικό ταξίδι στην Ευρώπη συνολικής διάρκειας 14/15 ημερών. Είμαστε ακόμη σε αρχικό στάδιο ως προς τον σχεδιασμό αλλά υπολογίζω το ταξίδι εντός του Οκτώβρη (θεού θέλοντος και εργοδοτών επιτρέποντος) με αφετηρία την Β.Ελλάδα. Το αυτοκίνητο θα είναι ένα Toyota Rav4, με καύσιμο Βενζίνη/LPG και λάστιχα Brigestone Dueler A/T. Οι αρχικές μας σκέψεις είναι οι παρακάτω:
1η Επιλογή: Βελιγράδι – Βουδαπέστη – Βιέννη - Πράγα
2η Επιλογή: Βόρεια Ιταλία (μέσω Ανγκόνας) – Μασσαλία – Λιόν - Παρίσι.
Θα ήθελα και την προσωπικής σας άποψη σχετικά με τα δύο παραπάνω σενάρια και ποιο θεωρείται καταλληλότερο για έναν πρωτάρη.
Αρχικά με προβληματίζουν τα εξής και αν μπορείτε βοηθείστε, παρακαλώ:
• Έχω εναποθέσει πολλές ελπίδες στην βοήθεια από το GPS που θα παραγγείλω (TomTom Via 125 Europe). Σωστή ή λάθος σκέψη? Ξέρω εκ τον προτέρων ότι για το Βελιγράδι δεν υπάρχει κάλυψη.
• Με την χρήση του GPS μπορώ να βρω κατάλυμα στην πορεία της διαδρομής για να διανυκτερεύω ή αυτό αποτελεί ρίσκο?
• Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με την δεξαμενή αερίου (που είναι στο πορτμπαγκάζ) σε ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας κλπ? Γενικά ξέρετε τι επικρατεί στις παραπάνω χώρες με την τροφοδοσία LPG (διαθεσιμότητα, τιμές κλπ).
• Parking εντός πόλεων βρίσκεις επί τόπου ή καλό είναι να κλείσεις θέση στο ξενοδοχείο από πριν?
• Έχει κάποιος εμπειρία από βλάβη στο αυτοκινήτο? Ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες?Τέλος μήπως θεωρείται καλύτερο να επιλέξω λιγότερους προορισμούς και να τις συνδυάσω με τοπικές οδικές εξορμήσεις?
Κάθε επιπλέον πληροφορία, ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
καλως ήρθες, και καλά ταξίδια
Ο χρήστης petranidis έγραψε:
Γεια χαρά από έναν νέο στην παρέα που ως συνήθως αναζητά βοήθεια. Λοιπόν, σκοπεύουμε με την σύζυγο, να πραγματοποιήσουμε το πρώτο οδικό ταξίδι στην Ευρώπη συνολικής διάρκειας 14/15 ημερών. Είμαστε ακόμη σε αρχικό στάδιο ως προς τον σχεδιασμό αλλά υπολογίζω το ταξίδι εντός του Οκτώβρη (θεού θέλοντος και εργοδοτών επιτρέποντος) με αφετηρία την Β.Ελλάδα. Το αυτοκίνητο θα είναι ένα Toyota Rav4, με καύσιμο Βενζίνη/LPG και λάστιχα Brigestone Dueler A/T. Οι αρχικές μας σκέψεις είναι οι παρακάτω:1η Επιλογή: Βελιγράδι – Βουδαπέστη – Βιέννη - Πράγα
2η Επιλογή: Βόρεια Ιταλία (μέσω Ανγκόνας) – Μασσαλία – Λιόν - Παρίσι.
Θα ήθελα και την προσωπικής σας άποψη σχετικά με τα δύο παραπάνω σενάρια και ποιο θεωρείται καταλληλότερο για έναν πρωτάρη.
η δεύτερη επιλογή πιο ξεκούραστη από άποψη δρόμων, και σίγουρα για ένα πρωτάρη λιγότερο αγχωτική
Αρχικά με προβληματίζουν τα εξής και αν μπορείτε βοηθείστε, παρακαλώ:
• Έχω εναποθέσει πολλές ελπίδες στην βοήθεια από το GPS που θα παραγγείλω (TomTom Via 125 Europe). Σωστή ή λάθος σκέψη? Ξέρω εκ τον προτέρων ότι για το Βελιγράδι δεν υπάρχει κάλυψη.μια χαρά θα είσαι, αλλά προφανώς έχε και χάρτη μες στο αμάξι
• Με την χρήση του GPS μπορώ να βρω κατάλυμα στην πορεία της διαδρομής για να διανυκτερεύω ή αυτό αποτελεί ρίσκο?
εκτός απ αυτή την λύση, δεν θα δυσκολευτείς να βρείς μοτελ πάνω στο δρόμο. Αν και με τους προορισμούς που περιγράφεις μόνο στην επιστροφή θα χρειαστείς που απλά θα οδηγάς, οι άλλοι είναι εφικτό να τους πιάσεις αυθημερόν από ανκώνα
• Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με την δεξαμενή αερίου (που είναι στο πορτμπαγκάζ) σε ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας κλπ? Γενικά ξέρετε τι επικρατεί στις παραπάνω χώρες με την τροφοδοσία LPG (διαθεσιμότητα, τιμές κλπ).
εφόσον είναι εγκεκριμένου τύπου δεν βλέπω γιατί να έχεις πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι ότι σε κάποια υπόγεια γκαράζ απαγορεύεται να μπεις με αμαξι με υγραέριο
• Parking εντός πόλεων βρίσκεις επί τόπου ή καλό είναι να κλείσεις θέση στο ξενοδοχείο από πριν?
είναι ευκολία να έχεις το πάρκινγκ του ξενοδοχείου, στις περισσότερες των περιπτώσεων πετυχαίνεις και καλύτερες τιμές
• Έχει κάποιος εμπειρία από βλάβη στο αυτοκινήτο? Ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες?
κάνε σίγουρα την οδική της τουότα, είανι φτηνή (κανα 90άρι) κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. την έχω χρησιμοποιήσει μια φορά μέχρι τώρα στην ουγγαρία, δεν είχα πρόβλημα
Τέλος μήπως θεωρείται καλύτερο να επιλέξω λιγότερους προορισμούς και να τις συνδυάσω με τοπικές οδικές εξορμήσεις?
Κάθε επιπλέον πληροφορία, ευπρόσδεκτη.τώρα αυτό είναι τελείως προσωπικό. Στο δεύτερο ταξίδι πχ μπορείς να συνδιάσεις κάτι στην Β Ιταλία, αλλά εγώ σίγουρα θα αφιέρωνα τουλάχιστον 5 καθαρές μέρες στο Παρίσι (που και πάλι λίγες είναι)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
θα σου ελεγα να πας βορεια Ιταλια ( δηλαδη φλωρεντια και βερονα, αντε και βενετια) και μετα να πας παρισι μεσω Αλπεων, chamonix να μεινεις ενα βραδυ και το επομενο πρωι και απο εκει το Παρισι ειναι 6 ωρες. Ασε την Μασαλια και κανες και μονακο, υπερτιμημενα μερη ειναι, πιστεψε το.
Παρισι παλουκωσου οσες πιο πολλες μερες μπορεις ασε το αμαξι σε ενα γκαραζ αλλα ειδοποιησε οτι το θες να το αφησεις για 5 μερες για να μην πληρωσεις ανα ωρα στο τελος οπως την πατησα εγω.αν τωρα θες την αλλη διαδρομη να πας βουδαπεστη μεσω λουμπλιανα στην σλοβενια, η πολη ειναι υπεροχη , δεν μπορεις να το φανταστεις, μακρια απο βελιγραδι. αηδια!!!
ασε την βιενη και πηγαινε ινσμπρουκ και σαλζμπρουκ.
-
Se15 μερες τα βλεπεις ολα.
Καραβακι Ιταλια, απο'κει παρισι και επιστροφη απο Βιεννη, Βαλκανια.Εχει τρομερα μερη, διαλεγεις και παιρνεις
15 μερες;;;
που τετοια τυχη εμεις...Aν εχεις χρονο για διάβασμα, παρε ιδεες
http://www.travelstories.gr/index_forums.phpυπολογίζω το ταξίδι εντός του Οκτώβρη
Οριακα εισαι απο αποψη καιρου και διάρκεια μερας...
(εκεινη την εποχη ο καιρος ειναι καθαρα θεμα τυχης) -
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Τελικά, καταλήξαμε να περάσουμε Αδριατική για Βόρεια Ιταλία - Γαλλία.
-
Χρήσιμο site για όσους σχεδιάζουν ταξίδι στο εξωτερικό:
http://www.croatiaapartments.net/croati ... tolls.htmlhttp://www.croatiaapartments.net/croati ... rices.html
-
Ναι, υπερβολικά χρήσιμο
Last update: 02.04.2011.
-
Αγαπητοί φίλοι, μεθαύριο (Τετάρτη) ξημερώματα ξεκινάω για ένα σχετικά μικρό ταξιδάκι στην ηπειρωτική Ευρώπη. Αφετηρία θα είναι η βάση μου, δηλαδή το Bedfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου και όχημα το δεξιοτίμονο focus μου.
Θα οδηγήσω μέχρι το Dover, θα περάσω με το πλοίο στο Dunkerque της Γαλλίας και από εκεί θα οδηγήσω μέχρι τη Γάνδη του Βελγίου. Η αντίστροφη διαδρομή θα πραγματοποιηθεί μετά από πέντε ημέρες. Τα χιλιόμετρα σε Γαλλία - Βέλγιο θα είναι λίγα (λιγότερα από 300 στο σύνολο, πήγαινε-έλα), αλλά ενώ οδηγώ δεξιοτίμονο στην Αγγλία και αριστεροτίμονο στην Ελλάδα (και έχω και χιλιόμετρα σε Γερμανία - Βέλγιο), ο συνδυασμός δεξιοτίμονο και Ευρώπη με έχει λίγο φοβίσει, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσω εντελώς ανάποδα.
Στην πραγματικότητα δεν πιστεύω πως θα έχω πρόβλημα δηλαδή, αλλά λίγο κλαίγομαι.
Το θέμα είναι πως ο σκοπός του ταξιδιού με αναγκάζει να κάνω και κάποια χιλιόμετρα μέσα σε πόλεις, κι εκεί φοβάμαι πως θα είναι η δυσκολία, τι λέτε οι γνώστες; -
στο μόνο που θα σου επιστήσω την προσοχή είναι όντως η οδήγηση εντος πόλεων, και ειδικά Gant, Liege κλπ. Ο κίνδυνος είναι οι προτεραιότητες και οι ποδηλάτες.
Εχε στο νού σου ότι εδώ δουλεύει η προτεραιότητα απο δεξιά πάρα πολύ, οπότε αν δεν έχεις σήμα ότι ο δρόμος σου είναι με προτεραιότητα πρέπει να παραχωρείς πάντα στον ερχόμενο από δεξιά. Μην ξεγελαστείς και πεις είμαι σε κεντρικό, μεγάλο, φαρδύ και δεν ξέρω τι άλλο δρόμο
επιπλέον κάθε φορά που στρίβεις σε διασταύρωση δεξιά, το νού σου στους ποδηλάτες. Ακόμα κι αν έχεις πράσινο, παραχωρείς προτεραιότητα στον ποδηλάτη που συνεχίζει ευθεία.προσοχή λοιπόν στους καθρέφτες και πάντα κοίταγμα δεξιά.
Η οδήγηση στην πολη είναι όντως μανούρα, αλλά με μυαλό συγκεντρωμένο δεν υπάρχει θέμα
-
Έχω κάνει κάτι παρόμοιο, Καλέ - Παρίσι με δεξιοτίμονο. Στην πόλη δεν είχα κανένα θέμα, μου έβγαιναν όλα αυτόματα. Βασικά μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολο ήταν, ήμουν προετοιμασμένος για 'μάχη' με τα δεξιά/αριστερά/ποδήλατα/προτεταιότητες, αλλά καμία σχέση. Μη σου πω με βόλεψε το δεξιοτίμονο πιο πολύ κι από αριστεροτίμονο!
Μόνο στις προσπεράσεις στην εθνική ήθελε λίγη προσοχή παραπάνω για τη νεκρή γωνία του αριστερού καθρέπτη...
Καλό ταξίδι!
-
Καλησπερα στην παρεα παιδες...
Εφτασε η ωρα να δοκιμασω το πρωτο μου ταξιδι οδικως στην Ευρωπη, στη διαδρομη Αθηνα-Μοναχο...
Εχω διαβασει ολο το θρεντ, αποψεις, σχολια, κλπ και για δικους μου λογους ΔΕΝ θελω το καραβι για Ιταλια και απο κει Μοναχο...Θελω να δοκιμασω μεσω βαλκανιων...
Λοιπον η διαδρομη που σκεφτομαι ειναι Αθηνα-Βελιγραδι και εκει διανυκτερευση...Καπου μεσα διαβασα για 9 ωρες και 40 λεπτα, πιστευω για πρωτη φορα, με νορμαλ ταχυτητες και τις απαραιτητες καθυστερησεις και στασεις, θα το κανω 10-11 ωρες...Για διανυκτερευση εχετε να προτεινετε κατι ασφαλες (με υπογειο παρκινγκ οπωσδηποτε και σχετικα φθηνο???)
Την επομενη μερα, Βελιγραδι-Μοναχο...Ειδα οτι Βελιγραδι-Ζαγκρεμπ ειναι το 400αρι το λεγομενο, καλος σχετικα δρομος, κανα 3ωρο υπολογιζω, και Ζαγκρεμπ-Λιουμπλιανα-Βιλαχ-Κλανγκεφουρτ-Σαλτσμπουργκ-Μοναχο, αλλα 550 χλμ, δηλαδη 5,5-6 ωρες...Για Μοναχο και περιξ δεν εχω προβλημα, καθως ηδη εχω ταξιδεψει με κεντρο Μοναχο προς Ιννσμπουργκ, Σαλτσμπουργκ, Στουτγαρδη, Νυρεμβεργη, Φρανκφουρτη, Ζυριχη, Πραγα, απλα θελω να τα ξανακανω (ΟΚ οχι ολα) με δικο μου μεσο και εφοσον βρω κατι φθηνο να μεινω στο Μοναχο (ως βαση)...
Και για επιστροφη σκεφτομαι το αναποδο, Μοναχο-Ζαγκρεμπ 1η μερα, διανυκτερευση και απο εκει Ζαγκρεμπ-Αθηνα, θα ναι βεβαια κανα 13ωρο, αλλα τελευταια μερα δεν με ενοχλει...
Βασικες ερωτησεις: Στα βενζιναδικα Σερβιας-Κροατιας δεχονται ευρω ??? στα διοδια αντιστοιχα ??? Επισης, τι κοστος εχει και αν υπαρχει βινιετα για Κροατια, Σλοβενια ??? (για Αυστρια ξερω, 7,9 ευρω η 10ημερη)
Αυτα, ελπιζω να μη σας κουρασα, ευχαριστω εκ των προτερων !!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης kouvanos έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα παιδες...Εφτασε η ωρα να δοκιμασω το πρωτο μου ταξιδι οδικως στην Ευρωπη, στη διαδρομη Αθηνα-Μοναχο...
Μηπως ειναι προτιμοτερο να πας αεροπορικως και να νοικιασεις απο Μοναχο;
Το ρωταω γιατι βλεπω οτι δεν σε ενδιαφερει τιποτα στη διαδρομη, μονο στον προορισμο σου. Πολλη κουραση, κινδυνος για βλαβες-απροοπτα, φθορα του αυτοκινητου και το κοστος δεν πρεπει να εχει πολυ μεγαλη διαφορα.
Ξενοδοχεια με παρκινγκ στο Βελιγραδι απο booking.com θα βρεις ευκολα και φτηνα.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες