-
Παιδιά τη βοήθεια σας.. Σκέφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο από Γαλλία και λέω να το φέρω οδικός για λιγότερα έξοδα και για τη βόλτα μου φυσικά.. Μίλησα με ένα μάντρα για να ξέρω λίγο πολύ τη γίναιτε και μου λέει ότι απογορεύετε να φέρεις οδικός αυτοκίνητο από Γαλλία και ότι δε μπορείς να βγάλεις πινακίδες για 10-15 μέρες όπως είναι από Γερμανία... Έχει καπιος καπια ανάλογη εμπιρεια τη γίνετε?
-
Επειδή το έψαξα, το αναφέρω για κάθε ενδιαφερόμενο:
παιδί που ταξιδεύει με έναν γονιό στο εξωτερικό, χρειάζεται εκτός από ταυτότητα (ή διαβατήριο), έγγραφη συναίνεση του άλλου γονιού, μεταφρασμένη στα Αγγλικά, πως επιτρέπει το ταξίδι με τον πατέρα για το Α διάστημα.
Ηρακλής
-
Ενδιαφέρομαι το καλοκαίρι να πάω Νυρεμβέργη και ίσως Μόναχο οδικώς για πολύ λίγες μέρες και στην επιστροφή να περάσω για κάτι δουλειές στο Μπλαγκοεβγκραντ (Βουλγαρίας) 2 άτομα (εγώ και ο γιος μου 21 χρονών οδηγοί και οι δυο) με σεβασμό στη τήρηση των ορίων ταχύτητας (όχι μέσω Ιταλίας γιατί πολύ ακριβό ο ναύλος διόδια εκεί υπερβολικά και δεν βολεύει φυσικά να πάμε στην Πάτρα) τι πρέπει να προσέξουμε;;;;; διαβατήρια χρειάζονται;;;; η μόνο με ταυτότητα;;; το δικό μου δίπλωμα είναι το παλιό το ροζ. Πρέπει να το αλλάξω;;;; αυτοκίνητο καινούργιο είναι πετρέλαιο. πράσινη κάρτα έχω βγάλει αν και δεν έχω ταξιδεύει ακόμη….
Τι διαδρομή προτείνεται να βάλω στο gps;;
Διανυχτερεύση που προτείνεται;;; -
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Ενδιαφέρομαι το καλοκαίρι να πάω Νυρεμβέργη και ίσως Μόναχο οδικώς για πολύ λίγες μέρες και στην επιστροφή να περάσω για κάτι δουλειές στο Μπλαγκοεβγκραντ (Βουλγαρίας) 2 άτομα (εγώ και ο γιος μου 21 χρονών οδηγοί και οι δυο) με σεβασμό στη τήρηση των ορίων ταχύτητας (όχι μέσω Ιταλίας γιατί πολύ ακριβό ο ναύλος διόδια εκεί υπερβολικά και δεν βολεύει φυσικά να πάμε στην Πάτρα) τι πρέπει να προσέξουμε;;;;; διαβατήρια χρειάζονται;;;; η μόνο με ταυτότητα;;; το δικό μου δίπλωμα είναι το παλιό το ροζ. Πρέπει να το αλλάξω;;;; αυτοκίνητο καινούργιο είναι πετρέλαιο. πράσινη κάρτα έχω βγάλει αν και δεν έχω ταξιδεύει ακόμη….
Διανυχτερεύση που προτείνεται;;;Ανάλογα με τις αντοχες σας και το ποσο βιαζεστε, θα μπορουσες να μην κανεις καμια διανυχτερευση.
Παλια (1987-1990), θυμαμαι πηγαιναμε απο Θεσσαλονικη νοτια Γερμανια χωρις διανυχτερευση και δεν ηταν ουτε οι δρομοι τοσο καλοι, ουτε τα αυτοκινητα τοσο ανετα.
Το πολυ πολυ, αν ζοριστειτε πολυ σταματατε σε καποιο παρκινκ βενζιναδικο ή διοδια και κοιμαστε κανα 2ωρο.
Αλήθεια, απο που ξεκινατε;Για τα διαβατηρια θα περιμενεις μεχρι τελευταια στιγμη, τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα
Με τα τωρινα δεδομενα αρκει η ταυτοτητακαι μια ερωτηση που θελω να κανω εγω: τελος Αυγουστου, υπαρχει καποια περιπτωση να βρω φτηνο εισητηριο απο Ιταλια (οπουδηποτε) προς Ηγουμενιτσα;
Με ενα ψαξιμο που εκανα εχει μονο εκπτωση 20% αν πληρωσω τωρα
Παλιαοτερα ειχε κατι προσφορες, αλλα τωρα δεν βρισκω τιποτα...
και θεωρειται και χαμηλη σαιζον τοτε... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Διανυχτερεύση που προτείνεται;;;Ανάλογα με τις αντοχες σας και το ποσο βιαζεστε, θα μπορουσες να μην κανεις καμια διανυχτερευση.
Παλια (1987-1990), θυμαμαι πηγαιναμε απο Θεσσαλονικη νοτια Γερμανια χωρις διανυχτερευση και δεν ηταν ουτε οι δρομοι τοσο καλοι, ουτε τα αυτοκινητα τοσο ανετα.
Το πολυ πολυ, αν ζοριστειτε πολυ σταματατε σε καποιο παρκινκ βενζιναδικο ή διοδια και κοιμαστε κανα 2ωρο.
Αλήθεια, απο που ξεκινατε;Για τα διαβατηρια θα περιμενεις μεχρι τελευταια στιγμη, τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα
Με τα τωρινα δεδομενα αρκει η ταυτοτηταΘα φύγουμε από Χαλκίδα…. Υπάρχουν αντοχές αλλά να μην το ξεφτιλίσουμε και πάμε τελείως ψόφιοι από την κούραση. Αυτό που αναφέρεις ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τα διαβατήρια, είναι αυτό σχετικά που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα μας σχετικά με την συνθήκη Σενγκεντ που θέλουν να μας βγάλουν;;;;;;
Αν και πιστεύω ότι είναι καθαρά αυτά επικοινωνιακά παιχνίδια και κυρίως πιέσεις των εταίρων μας….
Τι διαδρομή να ακολουθησω;;; έχετε να προτείνεται καμιά;;;;;
Θα με διευκολύνεται πολύ με πληροφορίες σας…. -
Καλησπέρα. Τα χριστουγεννα θα παμε για σκι στο μπανσκο.Για την περίσταση λέμε να χρησιμοποιηουμε το 4χ4 συγγενικου προσωπου .Γνωριζει κανείς αν θα πρεπει να γινει καποιο συμφωνητικο παραχωρησης του αυτοκινήτου μιας που ο ιδιοκτήτης δεν θα ταξιδέψει μαζί μας?
Και αν ναι αυτό είναι για τα ελληνικα συνορα ή θα το ζητήσουν οι Βούλγαροι άρα θα πρεπει να είναι μεταφρασμένο σε αγγλικα η βουλγαρικα πχ;
οποιος έχει σχετική εμπειρία ας βοηθήσει παρακαλώ.
Ευχαριστω -
Οχι
-
Γενικα δε ζητανε την αδεια για να δουνε σε ποιον ανηκει το αυτοκινητο....σε γραφουνε και χωρις αυτο!!
....και προσοχη στα λαμογια της βουλγαριας.... -
Καλησπέρα, κάποιες ερωτήσεις.....
Πολύ συγγενικό πρόσωπο θα πρέπει από την νέα χρονιά, να μεταβεί οδικώς κ να παραμείνει στην Ελβετία με ελληνικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο θα επιστρέψει Ελλάδα (οδικώς κ πάλι) περί το καλοκαίρι.Ερωτήσεις:
- Τι προβλέπεται για την Ασφάλεια (το αμάξι είναι ασφαλισμένο σε ελληνική αξιόπιστη εταιρεία). Πρέπει να πάρει πράσινη κάρτα κλπ?
- Χειμερινά λάστιχα είναι recommended στην Ελβετία αλλά όχι υποχρεωτικά. Θα βάλει από εδώ χειμερινά λάστιχα για να είναι ήσυχος (υπάρχει περίπτωση να μην σε καλύψει 100% η ασφαλιστική αν δεν φοράς....), αλλά βρίσκεις χειμερινά στην Αθήνα γενικά? Εμπειρίες / μάρκες?
- Το αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρώσει τέλη για όσο λείπει ή θα πληρώσει μόλις επιστρέψει (όπως είναι το λογικό κ σωστό...)
- Κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να ξεχαστεί...?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
Ο χρήστης harisman έγραψε:
Καλησπέρα, κάποιες ερωτήσεις.....
Πολύ συγγενικό πρόσωπο θα πρέπει από την νέα χρονιά, να μεταβεί οδικώς κ να παραμείνει στην Ελβετία με ελληνικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο θα επιστρέψει Ελλάδα (οδικώς κ πάλι) περί το καλοκαίρι.Ερωτήσεις:
- Τι προβλέπεται για την Ασφάλεια (το αμάξι είναι ασφαλισμένο σε ελληνική αξιόπιστη εταιρεία). Πρέπει να πάρει πράσινη κάρτα κλπ?
- Χειμερινά λάστιχα είναι recommended στην Ελβετία αλλά όχι υποχρεωτικά. Θα βάλει από εδώ χειμερινά λάστιχα για να είναι ήσυχος (υπάρχει περίπτωση να μην σε καλύψει 100% η ασφαλιστική αν δεν φοράς....), αλλά βρίσκεις χειμερινά στην Αθήνα γενικά? Εμπειρίες / μάρκες?
- Το αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρώσει τέλη για όσο λείπει ή θα πληρώσει μόλις επιστρέψει (όπως είναι το λογικό κ σωστό...)
- Κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να ξεχαστεί...?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ασφάλεια και Τ.Κ. κανονικα σαν να κυκλοφορουσε εδω.
Οποτε ζητας πρασινη καρτα απο την ασφαλιστικη για οσο διαρκει το συμβολαιο.
Χειμερινα λαστιχα βρισκεις μια χαρα και μπορεις να βρεις και φτηνα (τι διασταση φοραει;)Επιπλεον μπαινοντας στην Ελβετια θα παρει και μια βινιετα για οσο διαστημα υπολογιζει να μεινει (λογικα συμφερει να παρει ετησια)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ασφάλεια και Τ.Κ. κανονικα σαν να κυκλοφορουσε εδω.
Οποτε ζητας πρασινη καρτα απο την ασφαλιστικη για οσο διαρκει το συμβολαιο.
Χειμερινα λαστιχα βρισκεις μια χαρα και μπορεις να βρεις και φτηνα (τι διασταση φοραει;)Επιπλεον μπαινοντας στην Ελβετια θα παρει και μια βινιετα για οσο διαστημα υπολογιζει να μεινει (λογικα συμφερει να παρει ετησια)
Ευχαριστώ για τις απαντησεις!
Διάσταση ελαστικού 185/65/15
Στον Φωκά που είδα online, σε αυτή την διάσταση προτείνει τα κανονικά καλοκαιρινά (αν κ πριν έχεις επιλέξει ότι αναζητάς χειμερινά...).
Και δια ζώσης που πήγε ο πατέρας, του έλεγε για M&S (Mud & Snow) κ κάποιο άλλο πρότυπο που δεν θυμάμαι.
Αλλά από απλή αναζήτηση στο ιντερνετ, τα πρότυπα αυτά, ελεγαν για εναρμόνιση με τον ελληνικό ΚΟΚ κ για χειμερινές συνθήκες, όχι για συνθήκες Β. Ευρώπης, όπου φανταζομαι θες πραγματικά χειμερινά (χιονολάστιχα) κ όχι M&S.
Σε άλλο site, είδα πραγματικά χιονολάστιχα (πχ Michelin Alpin) σε τιμές από 60 έως 80 τα επώνυμα. -
καλησπέρα ,σκέφτομε να κανω την διαδρομή ολλάνδια ελλάδα οδικώς ,θέλω να κατεβάσω
ένα μεταχειρισμένο φορτηγάκη ,υπάρχει κανενας να προτέινει την καλύτερη διαδρομη απο άποψη
ποιότητας δρόμου, κ οικονομίας (μέσω αυστίας η ελβετίας), επίσεις στις χώρες που θα διασχισω
τη χαρτία πρέπει να έχω μαζι κ πόσο είναι το κοστος μέχρι ανγκονα?(καπου διαβασα πως πρέπει να πάρεις
κάρτες αμα κυκλοφορείς σε αυτοκινητόδρομους), τι πρέπει να προσεξω γενικώς??απο σερβία γίνετε να κατέβεις η θα εχω πρόβλημα??? καπου διάβασα οτι οι πρωσορινες πινακίδες ειναι μόνο
για χώρες ΕΕ -
Για την Αυστρία, τα διόδια για το 2017 έχουν αυξηθεί. Η νέα τιμή για το αυτοκίνητό η ετήσια βινιέτα είναι 86,40 ευρώ (+ 70 σεντ) για δύο μήνες 25,90 ευρώ (+ 20 σεντς) και η '10 ημερών Pickerl' κοστίζει τώρα € 8,90 (+ 10 Cent ).
Στην Ελβετία, η Σλοβενία και η Τσεχική Δημοκρατία, οι τιμές παραμένουν σταθερές. Η ελβετική ετήσια βινιέτα για το αυτοκίνητο συνεχίζει να κοστίζει € 38,50.
Στη Σλοβενία διόδια αυτοκινήτων είναι € 110 πληρωτέα για ένα έτος, για ένα μήνα € 30 και € 15 για επτά ημέρες.
Οι τιμές στην Δημοκρατία της Τσεχίας για το 2017: ένα έτος € 57, ένα μήνα 17 Ευρώ και για δέκα ημερες 12 Ευρώ.
Πηγή: ADAC / NF -
Ο χρήστης tmgiorgio έγραψε:
καλησπέρα ,σκέφτομε να κανω την διαδρομή ολλάνδια ελλάδα οδικώς ,θέλω να κατεβάσω
ένα μεταχειρισμένο φορτηγάκη ,υπάρχει κανενας να προτέινει την καλύτερη διαδρομη απο άποψη
ποιότητας δρόμου, κ οικονομίας (μέσω αυστίας η ελβετίας), επίσεις στις χώρες που θα διασχισω
τη χαρτία πρέπει να έχω μαζι κ πόσο είναι το κοστος μέχρι ανγκονα?(καπου διαβασα πως πρέπει να πάρεις
κάρτες αμα κυκλοφορείς σε αυτοκινητόδρομους), τι πρέπει να προσεξω γενικώς??απο σερβία γίνετε να κατέβεις η θα εχω πρόβλημα??? καπου διάβασα οτι οι πρωσορινες πινακίδες ειναι μόνο
για χώρες ΕΕΣτην Ελλάδα που θέλεις να πας;
Οικονομικά μάλλον σε συμφέρει οδικώς απο Σερβια.
Οι προσωρινές πινακίδες δεν εχουν πρόβλημα, οι γυφτοΣκοπιανοι μονο θα σου ζητησουν μπαχτσίσι.
Κρατα δυο ταληρακια για τα συνορα (ή δεκαρικο αφου λες για φορτηγακι)οταν με το καλο φτασεις πες μας λιγο ποσο πηγαν τα εξοδα εδω (για εκτελωνισμο κλπ)
-
Καλησπέρα.
Έχουμε κάποια ενημέρωση πώς πάνε τα έργα σε Σερβία-Σκόπια στα υπό κατασκευή κομμάτια μεταξύ Νις και Ευζώνων?
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης robotech_ έγραψε:
Καλησπέρα.
Έχουμε κάποια ενημέρωση πώς πάνε τα έργα σε Σερβία-Σκόπια στα υπό κατασκευή κομμάτια μεταξύ Νις και Ευζώνων?
Ευχαριστώ.Πέρυσι που πέρασα δεν υπήρχε πρόοδος σημαντική...
Μου θύμισε τα Τέμπη. Τέτοιο χάλι.
-
Τη συμβουλη σας. Σε ενδεχομενο ταξιδι αναψυχης προς Ιουλιο μηνα σκεφτομαι να αναβω απο Αθηνα Γερμανια και συγκεκριμενα στο κρατιδιο της Βαυαριας (Augsburg). Οι αποριες μου ειναι οι εξης:
Προτεινετε διαδρομη μεσω
α)πατρα - ανκονα και μετα οδικώς
β) αθηνα - γερμανια παντελώς οδικώς (με τη δυνατοτητα να το σπασω το ταξιδι και να ξεκινησω απο Βολο πχ ξημερωματα);Απο θεμα κοστους βλεπω πως τα ακτοπλόικα εισιτηρια παιζουν στα 430 ευρω για 2 ατομα + αυτοκινητο (με θεση αεροπορικο τυπου).
Απο την αλλη η διαδρομη 100% οδικώς βγαινει κανα 50αρι ευρω φθηνοτερα(βαζοντας μεσα διοδια, βενζινες, κτλ κτλ αν τα εχω υπολογισει καλα μεσω viamichelin). Η οδηγηση θα μπορει να μοιραστει με τον co-driver.Τι θα επιλεγατε εσεις; Με φοβιζει ελαφρως η διαδρομη απο τα Βαλκανια και η ποιοτητα του οδοστρώματος αφου το αμαξι μου δεν ειναι καθολου ανεχτικό σε κακο οδόστρωμα .
Οτι συμβουλες ευπροσδεκτες
-
Προσωπικά θα επέλεγα την οδική διαδρομή. Από τα σύνορα των Ευζώνων ως το Augsburg είναι μόνο 100 περίπου χιλιόμετρα που δεν είναι Autobahn. Εύζωνοι-Νις-Βελιγράδι-Ζάγκρεμπ-Ljubljana-Villach-Salzburg-Μόναχο-Augsburg είναι η καλύτερη διαδρομή.
-
Χαλαρά την οδική διαδρομή...Έχει και ωραίες πόλεις να διανυκτερεύεσεις.
Πανάκριβο το καράβι και το κόστος διατροφής μέσα+ότι χάνεις και μισή ημέρα.
Τα 100 χιλιόμετρα κακής διαδρομής είναι στην αρχή λίγο μετά τα σύνορα την Ελλάδας.
Μετά είναι αεροδρόμιο η διαδρομή και πολύ ξεκούραστη. -
Σε ΠΓΔΜ - Σερβια – Κροατια τι παιζει με συναλλαγμα; Μπορω να πληρωνω εξολοκληρου με ευρω; Η με χρηση χρεωστικης καρτα; Όπως επισης και στα βενζιναδικα;
Μπορει να γινει το ταξιδι με χρηση απλης αστυνομικης ταυτοτητας (με λατινικους χαρακτηρες φυσικα);
Και τελος, εχετε να προτεινετε ενδιαμεσο μερος για διανυκτερευση; Αν και ελεγα μηπως παρουμε κανα power nap στο αυτοκινητο σε ενδιαμεσο παρκινκγ/βενζιναδικο από το να ξοδευουμε λεφτα για ξενοδοχειο.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες