-
Πέμπτη φεύγω, κάνε τις ψαχτικές σου γρήγορα
-
Στο πρόσφατο ταξίδι μου σε Γερμανία - Αυστρία με τον αδελφό μου, στις πόλεις που μείναμε (Μόναχο, Σαλτσμπουργκ, Βιέννη) κάναμε το εξής με εξαιρετική επιτυχία. Πηγαίναμε με το gps στο κέντρο της πόλης. Από εκεί στο menu του μας έβγαζε όλα τα ξενοδοχεία ταξινομημένα κατά απόσταση. Διαλέγαμε ένα που να μην είναι καρακέντρο (είχαμε αμάξι άλλωστε) και γυρνούσαμε μέχρι να βρούμε οικονομικό και μέτριο σε ανέσεις. Εξαιρετικό σύστημα σας το προτείνω χώρια που βλέπεις ιδίοις όμασι και την περιοχή και το δωμάτιο πριν πληρώσεις
-
Προσωπικά, το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω όταν έχω γράψει καμιά 800ρια χλμ είναι να ψάχνω για ξενοδοχείο.
Με λίγο ψάξιμο και γνώση της πόλης, που αποκτιέται διαβάζοντας πριν πας, μπορείς να βρείς μιά χαρά ξενοδοχείο.
Να μή συζητήσω και το χρόνο που χάνεις.
Τώρα που υπάρχει ίντερνετ? -
Πφφφφ δεν έχεις μέσα σου την περιπέτεια
Εμείς το ξεκινήσαμε στην πλάκα γιατί δεν ξέραμε πότε θα βρεθούμε που. Το ταξίδι ήταν εντελώς χύμα και ίσως σε αυτό οφείλεται το 100% της επιτυχίας του
Το θέμα όμως είναι ότι τελικά το χύμα όχι μόνο αποδείχθηκε χωρίς άγχος αλλα και δούλεψε άριστα. Να'ναι καλά το gps
Και το επόμενο έτσι θα το κάνω. Χύμα χλατσωτά που λέει και ο skye
Το ίντερνετ εξαιρετικό αν κλείνεις ξενοδοχεία γνωστών αλυσίδων στυλ hilton κλπ κυριλέ. Αλλά για εμάς τα παιδιά του λαού που΄μόνο απόξω βλέπουμε τέτοια οικήματα το να κλείσω σε ξενοδοχείο που δεν το ξέρω μέσω φωτογραφιών είναι λίγο ρίσκο. Προτιμώ εφόσον έχω αμάξι δικό μου να κόβω βόλτες και να χλατσώνω τελευταία στιγμή αφού δω με τα μάτια μου περί τίνος πρόκειται. Και στις 3 πόλεις (Μόναχο, Σαλτσμπουργκ, Βιέννη) η όλη διαδικασία πάνω από 1 ώρα δεν διήρκησε.
Μάλιστα στη Βιέννη σε έρευνα αγοράς όταν πήγαμε να φύγουμε από ένα ξενοδοχείο μας λέει: 'Σας δίνω προσφορά την σουίτα 90 ευρώ και με πάρκινγκ' -
Tα τελευταία χρόνια, μόνο έτσι λειτουργω, και μένω μόνο σε χόστελ. Αν θες την περιπέτεια, τσεκάρεις 2-3 απο πριν και πας και τα βλέπεις, αν σε φοβίζει.
ΤΟ σύστημα σου έχει νόημα μόνο αν μπεις μες στο αμάξι και δε ξέρεις σε ποιά πόλη θα πάς.
Ασε που με το νετ μπορείς να πετύχεις προσφορές που ψάχνοντας στα κουτουρου απλά δεν βρίσκεις.
Χόστελ με 10 € στο Βερολίνο, στην καρδιά του ανατολικού, τί σου λεει ας πούμεΚαι επιμένω περι χρόνου.
Αν φας ενα πρωί με το να γυρίζεις απλά για να βρείς ξενοδοχείο, που στην τελική το μόνο οπυ το θές είναι για να κάνεις ένα μπάνιο και να κοιμηθείς, ποιος ο λόγος -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πέμπτη φεύγω, κάνε τις ψαχτικές σου γρήγοραΑν ψαχνεις για μπυραρια συστηνω Τη Staroměstský pivovar στη οδο Vodičkova 20(ειναι καθετη στη πλατεια Wenceslas).
Η μπυραρια αποτελειται απο τρια 'η τεσσερα υπογεια και πραγματικα αξιζει...
Κοντα στη Κεντρικη πλατεια,σε εναν καθετο της οδου Parizska(Θα τη βρεις σιγουρα,σε αυτη την οδο ειχα πετυχει BUGATTI EB 110 μεχρι maserati MC12 )ειναι η μπυραρια Kolkovna,την οποια εχει ανοιξει η ιδια η Pilsner Urquel.: http://www.kolkovna.cz/index.php?langua ... t&place=11
Για ποτακι προτεινω Budha Bar και για cocktail προτεινω Tretters : http://www.tretters.cz/en/o-nas...
Παρε και εναν mini οδηγο,(Ειναι απο συνεδριο )
http://www.bohemiantoastmasters.org/con ... _visit.pdf -
Καλή τιμή ανατ. Βερολίνο εκεί είναι βέβαια στυλ Ναβαρίνου Θεσ/νίκης . Έίχα μείνει εκεί σε παλιο ανατολικό σπίτι ισόγειο κοντά στην Σαμαρίτε στράσσε με 20 ευραίους
Βρε σου λέω 1 ώρα το πολύ μας έπαιρνε και κανάμε και τσάρκα οδικώς, sightseeing
Που να γυρνάμε τώρα να βρίσκουμε pc σε κάθε πόλη και να ψάχνουμε από φωτό να δούμε αν είναι καλή η χέστρα κλπ χέσε μέσα
Βολτίτσα, το gps σε πάει ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο, κατεβαίνει ο αδελφός διαπραγματεύεται παρκάρεις και τελείωσες. Χώρια που βλέπεις και στην πράξη πόσο απέχεις από το κέντρο.
Αnyway όπως βολεύεται ο καθένας. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πέμπτη φεύγω, κάνε τις ψαχτικές σου γρήγορα
Αν ψαχνεις για μπυραρια συστηνω Τη Staroměstský pivovar στη οδο Vodičkova 20(ειναι καθετη στη πλατεια Wenceslas).
Η μπυραρια αποτελειται απο τρια 'η τεσσερα υπογεια και πραγματικα αξιζει...
Κοντα στη Κεντρικη πλατεια,σε εναν καθετο της οδου Parizska(Θα τη βρεις σιγουρα,σε αυτη την οδο ειχα πετυχει BUGATTI EB 110 μεχρι maserati MC12 )ειναι η μπυραρια Kolkovna,την οποια εχει ανοιξει η ιδια η Pilsner Urquel.: http://www.kolkovna.cz/index.php?langua ... t&place=11
Για ποτακι προτεινω Budha Bar και για cocktail προτεινω Tretters : http://www.tretters.cz/en/o-nas...
Παρε και εναν mini οδηγο,(Ειναι απο συνεδριο )
http://www.bohemiantoastmasters.org/con ... _visit.pdfΤhx Κωστή
-
Αλλαγή πλεύσης.
Prague. Δεν μπορεί ο συνάδελφος να λείπει τη Δευτέρα, κι εγώ πρέπει να στείλω το paper δευτεριάτικα.Tan pis
Αν υπαρχει στη παρεα και κανενα ερωτευμενο ζευγαρι,προτεινω μια βραδυνη βολτα στον Μολδαβα με το ποταμοπλοιο.
-
Θα τους το προτείνω, να μου αδειάσουν τη γωνιά και να πάω να βρω καμια τσεχοσλοβάκα
-
Κλείσαμε αυτο
http://www.hostel-citycenter.cz/
3κλινο 3 βραδιές, 83 έουρος, με δικό μας μπάνιο.
Υπάρχει και παρκινγκ το οποίο είναι έξτρα.
Για να δούμε τί ψάρια θα πιάσουμεΑν δεν είναι οριστική η κράτηση, δες και αυτό το ξενοδοχείο. Έμεινα τον Οκτώβρη που μας πέρασε και το συστήνω ανεπιφύλακτα (έχει και ασφαλές parking για το αυτοκίνητο). Κι από τιμή, τέτοια εποχή είχα δώσει γύρω στα 87 ευρώ (2κλινο δωμάτιο + parking).
-
87 τη βραδυά να φανταστώ?
εδιτ: τη βραδυά είναι, εγώ πληρώνω 87 για τρείς βραδιές
(δεν υπάρχουν φράγκα για τέτοια ) -
Πράγματι, τη βραδιά είναι
Ξέχνα λοιπόν ό,τι σου είπα
Καλά να περάσεις
-
Eίπα κι εγώ, ήμουν έτοιμος για αλλαγή με τέτοια ξενοδοχειάρα
Ελπίζω να μη μας προδώσει το αυτοκίνητο με το σασμάν -
Θα τους το προτείνω, να μου αδειάσουν τη γωνιά και να πάω να βρω καμια τσεχοσλοβάκαΕχει (τουλαχιστον ειχε πριν 3 χρονια) κατι καλα κλαμπακια με live jazz, blues, soul κοντα στην Old Town Square και στην Charles Bridge (ονοματα/διευθυνσεις δεν θυμαμαι). Budha bar αρκετα καλο.
ΜΑΚΡΥΑ απο το κωλαδικο Darlings. -
roger
Ο φίλος μου είχε βρεί ένα πολύ δυνατό jazz club την προηγούμενη φορα που είχε πάει, θα ενημερώσω επ αυτού.Το κωλάδικο ήταν πιασοκωλάδικο να φανταστώ
-
roger
Ο φίλος μου είχε βρεί ένα πολύ δυνατό jazz club την προηγούμενη φορα που είχε πάει, θα ενημερώσω επ αυτού.Το κωλάδικο ήταν πιασοκωλάδικο να φανταστώ
Το κωλαδικο ηταν strip show , αλλα στην καλυτερη περιπτωση σε ειχαν κλεψει. Αν αντιδρουσες επεφταν και μπουνιδια. Το ειδα σε παρα-διπλανη παρεα.
Διευκρινιση για το Budha bar, δεν εχω παει εγω αλλα φιλος που εμπιστευομαι το γουστο του.
Καλη διασκεδαση. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πφφφφ δεν έχεις μέσα σου την περιπέτειαΕμείς το ξεκινήσαμε στην πλάκα γιατί δεν ξέραμε πότε θα βρεθούμε που. Το ταξίδι ήταν εντελώς χύμα και ίσως σε αυτό οφείλεται το 100% της επιτυχίας του
Το θέμα όμως είναι ότι τελικά το χύμα όχι μόνο αποδείχθηκε χωρίς άγχος αλλα και δούλεψε άριστα. Να'ναι καλά το gps
Και το επόμενο έτσι θα το κάνω. Χύμα χλατσωτά που λέει και ο skye
Το ίντερνετ εξαιρετικό αν κλείνεις ξενοδοχεία γνωστών αλυσίδων στυλ hilton κλπ κυριλέ. Αλλά για εμάς τα παιδιά του λαού που΄μόνο απόξω βλέπουμε τέτοια οικήματα το να κλείσω σε ξενοδοχείο που δεν το ξέρω μέσω φωτογραφιών είναι λίγο ρίσκο. Προτιμώ εφόσον έχω αμάξι δικό μου να κόβω βόλτες και να χλατσώνω τελευταία στιγμή αφού δω με τα μάτια μου περί τίνος πρόκειται. Και στις 3 πόλεις (Μόναχο, Σαλτσμπουργκ, Βιέννη) η όλη διαδικασία πάνω από 1 ώρα δεν διήρκησε.
Μάλιστα στη Βιέννη σε έρευνα αγοράς όταν πήγαμε να φύγουμε από ένα ξενοδοχείο μας λέει: 'Σας δίνω προσφορά την σουίτα 90 ευρώ και με πάρκινγκ' -
Πέμπτη φεύγω, κάνε τις ψαχτικές σου γρήγοραBecherovka να παρεις
το χωνευτικο λικερ στο πρασινο μπουκαλι -
Καλησπέρα, θα ηθελα επι τη ευκαιρια να ρωτηση κι εγω καποια πραγματα, αφου το καλοκαιρι μπορει να παω Γενευη οδικως...
Χοντρα χοντρα εχω να 'ξοδεψω' περιπου δυο μερες στο ταξιδι προς τα εκει (ισως στην επιστροφη να ειμαι πιο χαλαρος, αλλα προς το παρον ας μεινουμε σε αυτο), και σκεφτομαι την εξης διαδρομη: Αφιξη Ανκονα 10:30 περιπου που φτανει το πλοιο απο Πατρα και αμεσα αναχωρηση προς τα πανω. Θα ηθελα επι τη ευκαιρια να περασω απο Passo del Stelvio, οποτε σκεφτομαι να ανεβω εκει και να βρω ενα ωραιο μερος εκει για το βραδυ (αν εχετε προτασεις για αυτο...) Στη συνεχεια, την επομενη μερα το πρωι (νωρις σχετικα αναχωρηση), περασμα το Stelvio και μεσα απο τουνελ στο Davos και απο κει συνεχεια προς Γενευη, στην οποια οπως βλεπω στο Google Earth μπορω ανετα να φτασω βραδυ.
Τη διαδρομη Stelvio - Davos θα ηθελα να την κανω (αν και εαν δεν βγαινουν οι μερες μπορει να την αφησω για την επιστροφη) καθως απο οσο ξερω ειναι φανταστικη οδηγο-διαδρομη.
Θεωρειτε οτι κανω κατι λαθος στις μερες και στις ωρες που υπολογιζω? Μηπως πρεπει για το ταξιδι αυτο να υπολογισω και 3η μερα? Ειμαι συνηθισμενος στα πολυωρα ταξιδια αλλα λογω αγνωστων δρομων αλλα και ενδιαφεροντων τοπιων σκεφτομαι οτι ισως χρειαστει περισσοτερος χρονος...
Και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω, ειναι το εξης: Στην Ιταλια και στην Ελβετια, υπαρχει καποιος περιορισμος/ελεγχος σε σχεση με το αυτοκινητο, απο οτι εδω? Εννοω πως ενα αυτοκινητο με (περιορισμενες) μετατροπες οπως αλλαγμενη εξατμιση η φυμε τζαμια ειναι ΟΚ η θα δημιουργηθουν προβληματα?
Ευχαριστω πολυ!
Φυσικα οτι συμβουλες σε σχεση με την κινηση στους δρομους της Ελβετιας ειναι ευπροσδεκτη (δεν εχω διαβασει το τοπικ ακομα, οποτε οτι εχει ηδη απαντηθει εκει sorry, θα το μελετησω αμεσα!)
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες