-
Προτάσεις για ασφαλή (να μην κινδυνεύουμε - άνθρωποι και αυτοκίνητο - να μας 'γδύσουν') στη διαδρομή Innsbruck - Ancona (σε λογική απόσταση από Ancona - το καράβι φεύγει κατά τη 1 το μεσημέρι);
Στο παρελθόν έχω μείνει στη συγκεκριμένη διαδρομή, ως τελευταία διανυκτέρευση πριν το καράβι, σε Lugano, Bolzano, Bologna, Ravenna χωρίς πρόβλημα. Θα ήθελα ωστόσο να δοκιμάσω κάτι διαφορικό (και ενδεχομένως πιο κοντά από τα 3 πρώτα).
Υποψήφιες, με μια πρόχειρη ματιά στο χάρτη, βλέπω τις Parma (δεν έχω πάει) και Verona (την έχω επισκεφθεί για κάποιες ώρες στο παρελθόν αλλά αν δεν αξίζει κάτι άλλο θα πήγαινα ξανά).
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.
-
San marimo εχω μεινει 2 φορες στο κατεβασμα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από τα παραπάνω ξεχωρίσαμε (i) την περιοχή της Como όπου το σκηνικό της λίμνης σε συνδυασμό με βροχή κτλ ήταν πολύ όμορφο, (ii) τη Νίκαια με την ατελείωτη παραλία και τον κόσμο να κατεβαίνει από το σπίτι με τις ξαπλώστρες στο χέρι για να κάνει το μπάνιο του, και (iii) την Ανδόρα με τις μικρές πόλεις-χωριά κάθε 2-3 χλμ. Η Νίκαια ανέβηκε στο top-3 των πόλεων όπου θα μπορούσαμε να μείνουμε μόνιμα βάσει τις (πολύ) σύντομης παραμονής μας εκεί!Το ερώτημα είναι τι σκ@ά κάνεις εσύ στο φόρουμ αντί να χαρείς τις διακοπές σου; Εισηγούμαι ένα προσωρινό μπαν στον κύριο μέχρι να επιστρέψει.
-
Δεν παίζει. Έχει σωστο αυτοκίνητο.
Sent from Corsair's brick
-
Cronyism!
Κι εμείς κύριε έχουμε γράψει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με Honda αλλά δεν κάνουμε έτσι.
-
Κακώς!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Προτάσεις για ασφαλή (να μην κινδυνεύουμε - άνθρωποι και αυτοκίνητο - να μας 'γδύσουν') στη διαδρομή Innsbruck - Ancona (σε λογική απόσταση από Ancona - το καράβι φεύγει κατά τη 1 το μεσημέρι);Στο παρελθόν έχω μείνει στη συγκεκριμένη διαδρομή, ως τελευταία διανυκτέρευση πριν το καράβι, σε Lugano, Bolzano, Bologna, Ravenna χωρίς πρόβλημα. Θα ήθελα ωστόσο να δοκιμάσω κάτι διαφορικό (και ενδεχομένως πιο κοντά από τα 3 πρώτα).
Υποψήφιες, με μια πρόχειρη ματιά στο χάρτη, βλέπω τις Parma (δεν έχω πάει) και Verona (την έχω επισκεφθεί για κάποιες ώρες στο παρελθόν αλλά αν δεν αξίζει κάτι άλλο θα πήγαινα ξανά).
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Η Parma είναι ωραία, αλλά δεν είναι στη διαδρομή Innsbruck-Ancona. Η Verona μου άρεσε περισσότερο (και είναι στη διαδρομή). Στο Trento έχω ακούσει ότι είναι ωραία, αλλά δεν έχω πάει μέσα στην πόλη, απλά διανυκτέρευσα σε πρακτικό και ωραίο ξενοδοχείο κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Ιταλοί συνάδελφοι μου έχουν προτείνει ανεπιφύλακτα το Urbino (αρκετά κοντά στην Ancona, αλλά μακριά από την Autostrada).
Από πλευράς ασφάλειας, δε νομίζω ότι κάποιο είναι λιγότερο ασφαλές από την Ελλάδα. -
Το Trento είναι πάρα πολύ ωραίο αν και μικρό. Έχει και ένα εξευτελιστικά φτηνό hostel μέσα στην πολή με πάρα πολύ καθαρά και μεγάλα δωμάτια.
-
Catalyst έχεις δίκιο για την Πάρμα, δεν είναι πάνω στη διαδρομή. Παρέλειψα να πω ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κατέβω από Ελβετία (Mulhouse-Μιλάνο-κλπ). Μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι το επικρατέστερο σενάριο (οπότε μάλλον και η Parma ).
Το Urbino ενδιαφέρον αλλά μάλλον πέφτει πολύ μακριά από τον προηγούμενο σταθμό, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Mulhouse.
Το Trento επίσης ενδιαφέρον. Αν τελικά (μάλλον απίθανο) ακολουθήσω την αρχική διαδρομή (από Αυστρία), ενδεχομένως μείνουμε εκεί.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
To Urbino είναι καταπληκτικό
-
To Urbino είναι καταπληκτικό
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Catalyst έχεις δίκιο για την Πάρμα, δεν είναι πάνω στη διαδρομή. Παρέλειψα να πω ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κατέβω από Ελβετία (Mulhouse-Μιλάνο-κλπ). Μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι το επικρατέστερο σενάριο (οπότε μάλλον και η Parma ).Στην Parma ιταλός συνάδελφος μου έχει συστήσει το εστιατόριο Salumeria Rosi (http://salumeriarosi.com/). Δυστυχώς δεν πήγα γιατί έκτοτε δεν έχω πάει στην Parma. Αλλά τον θεωρώ έγκυρη πηγή
Στην ίδια διαδρομή άλλος συνάδελφος μου έχει προτείνει και την Piacenza για διανυκτέρευση, αλλά με χαμηλότερη προτεραιότητα από την Parma. -
Την Πάρμα την έχω στα υπόψιν μου. Για την ακρίβεια θα την είχα επισκεφτεί αν δεν είχε αλλάξει η ΑΝΕΚ ωράρια στα δρομολόγια της.
-
Οπότε τώρα μένει να αποφασίσω αν θα 'τολμήσω' την Πάρμα (δε με παίρνει να χάσω το καράβι αν γίνει καμιά στραβή στην autostrada) ή αν θα επιλέξω το urbino για μεγαλύτερη σιγουριά (λόγω απόστασης), το οποίο μάλιστα όπως λέτε αξίζει. Σε κάθε περίπτωση αφετηρία μάλλον θα είναι η Mulhouse (η οποία δεν ξέρω αν αξίζει αλλά πλην της Colmar, που έχω πάει, δε βλέπω κάτι άλλο ενδιαφέρον πριν μπω Ελβετία που 'τσούζει' για διαμονή).
-
Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε και βοηθήσατε να πραγματοποιήσω ένα απροβλημάτιστο ταξίδι μέχρι την Βιέννη, την βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.
Το ταξίδι είχε διάρκεια μόλις 6 ημέρες (Τρίτη με Κυριακή), καθώς η τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Anytime δεν αποδείχθηκε τόσο 'εξυπηρέτηση'. Τηλεφωνικά μας ενημέρωσαν πως η έκδοση της πράσινης κάρτας θα αργούσε (επειδή την θέλαμε εκτυπωμένη για να περάσουμε τα Σκόπια), και πως δεν υπήρχαν γραφεία της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη για να την παραλάβουμε από εκεί. Έτσι το Σ/Κ 9-10/8 αρχίσαμε να ψάχνουμε για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Κεφαλονιά....
Το γεγονός πως δεν καιγόμασταν για Κεφαλονιά σε συνδυασμό με τις τιμές των ξενοδοχείων εκεί, μας έπεισαν να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια με την Anytime την Δευτέρα το πρώι. Ως εκ θαύματος, στο δεύτερο μας τηλεφώνημα ανακάλυψαν πως έχουν γραφεία στην Θεσσαλονίκη (αν και χρειάστηκε και άλλο τηλέφωνο μιας και μας έδωσαν λάθος διέυθυνση ) και τελικά Δευτέρα πρωί είχαμε την πράσινη κάρτα στα χέρια μας
Δευτέρα βράδυ κατέβασα το Sygic στο κινητό και κλείσαμε ξενοδοχείο στο Βελιγράδι για το επόμενο βράδυ. Είπα να βασιστώ στο Sygic μιας και χρησιμοποιούσα χρόνια τους Ελληνικούς χάρτες χωρίς πρόβλημα. Με +9€ μάλιστα είχε και λειτουργία Head Up Display, η οποία έχει την φάση της
Διαβατήρια δεν είχαμε, παρά μόνο ταυτότητες νέου τύπου. Σε όλο το ταξίδι δεν συναντήσαμε το παραμικρό πρόβλημα στα σύνορα (καθυστερούσαμε το πολύ 10 λεπτά), με εξαίρεση τα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας (Szeged), όπου χρειάστηκαν 3 ώρες για να διανύσουμε 300 μέτρα. Την Κυριακή που επιστρέφαμε η ουρά στην ίδια κατεύθυνση ήταν χιλιομέτρων (αρκετοί Τούρκοι που επέστρεφαν Γερμανία) και έχω απορία πόση ώρα χρειάστηκε να περιμένουν οι άνθρωποι σε εκείνο το σημείο μέσα στην ζέστη.
Από θέμα διοδίων, η τιμές στα Σκόπια στο 1.5€, ενώ στην Σερβία συνήθως στα 2€. Σε ένα σημείο έπαιρνες κάρτα και πλήρωνες μετά από αρκετά μεγάλη απόσταση 6.5€. Ευρώ δέχονται χωρίς πρόβλημα και δίνουν ρέστα κανονικά.
Για Ουγγαρία/ Αυστρία αγόρασα βινιέτα και για τα δύο από κάτι 'περίπτερα' ακριβώς μετά τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας (το 3ωρο που λέγαμε).Σχετικά με το οδικό δίκτυο, το όποιο 'πρόβλημα' υπάρχει είναι μέχρι τα πρώτα 100km στο εσωτερικό της Σερβίας. Από εκεί και πέρα είναι σα να οδηγείς στην Εγνατία Οδό.
Στα Σκόπια ο δρόμος σε κακή κατάσταση, μεγάλα τμήματα με δρόμο διπλής κατευθύνσεως, στροφές και όριο 80Km/h. Στο γυρισμό είχα βάλει μπροστά έναν Σκοπιανό που φάνηκε να ξέρει τι γίνεται και πήγαινε άφοβα με παραπάνω Km. Ευτυχώς το κομμάτι των Σκοπίων είναι μικρό και το περνάς γρήγορα. Το ευτράπελο της διαδρομής ήταν πως όταν ανεβαίναμε ήταν εργάσιμη ημέρα και σε αρκετά σημεία κάναν έργα (ειδικά σε γέφυρες). Σε κάθε γέφυρα λοιπόν υπήρχαν 4-5 εργάτες από τους οποίους ο ένας δούλευε και οι υπόλοιποι κάθονταν στην σκια. Με τον ρυθμό που είχαν πιάσει, δεν ξέρω αν θα τελειώσουν ποτέ τα έργα αυτά...
Στην Σερβία αντίστοιχα, γίνονται πολλά έργα στα πρώτα τους 100Km, τα περισσότερα μάλιστα από Ελληνικές εταιρείες. Μέσα στο κομμάτι αυτό, υπάρχει και ένα τμήμα με πολλές στροφές και δρόμο διπλής κατεύθυνσης όπου αν πετύχεις νταλίκα (πολύ πιθανό), θα σε πάει τρενάκι για πολύ μεγάλη απόσταση.
Σαν ποίοτητα αυτοκινητόδρομου, το κομμάτι της Ουγγαρίας μου φάνηκε πολύ καλύτερο ακόμη και από αυτό της Αυστρίας. Το μόνο πρόβλημα στην Ουγγαρία ήταν ότι είχε υπερβολική κίνηση, ειδικά από φορτηγά, ενώ από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς οι Ούγγροι μου φάνηκε πως είχαν ένα θέμα (ήταν λίγο καμικάζι στην οδήγηση).
Τέλος, από θέμα καμερών, να είναι καλά το Sygic που μου επισήμανε τις περισσότερες. Αυτό που μου έκανε βέβαια περισσότερη εντύπωση ήταν το πόσες κάμερες υπήρχαν στην Βιέννη. Από φορητά ραντάρ, συνάντησα μόνο στην Σερβία, το ένα μάλιστα ήταν πριν τα διόδια όπου κλασικά σε σταματούσαν μετά για το μπιλιετάκι. Από θέμα ελέγχων, δεν με στάματησαν πουθενά, ενώ την πράσινη κάρτα την ζήτησε μόνο ο τελωνειακός στα Σκόπια επιστρέφοντας από Σερβία (ο δίπλα τελεωνιακός αμφιβάλλω αν την ζητούσε).
Η επιστροφή έγινε με την μία από Βουδαπέστη, ευτυχώς χωρίς πρόβλημα, ενώ φυσικά δεν πρέπει να παραλείψω πως το χειρότερο κομμάτι ήταν με διαφορά το Ελληνικό, όπου ο δρόμος είναι χάλια, είναι διπλής κατεύθυνσης και λόγω έλλειψης ελέγχων προσπερνάνε παντού... Ήταν και νύχτα και ειλικρίνά ένιωσα πως ήταν το πιο επικίνδυνο κομμάτι του ταξιδιού. Μου αρέσει που έχει και όριο 110Kmh!!! Τι να μην σκοτωνόμαστε μετά;
Ξανά ευχαριστώ για όλα και ευχαρίστως να δώσω επιπλέον πληροφορίες σε όποιον τις χρειάζεται.
-
Αααα να γιατι οι Σερβοι ολοι κατεβαινουν Ελλάδα... Εμεις τους δινουμε δουλειά και αυτοί κατεβαινουν μιλιουνια στη Χαλκιδική.
-
μια χαρά πέρασες απο το Σεγκεντιν αυτή την εποχή...το ελληνικό τμήμα είναι να απορείς πως ανηκουμε στην ΕΕ...
-
Αν κάνεις γενικά σύγκριση τις πόλεις είναι να απορείς πως είμαστε στην Ε.Ε... Αν συγκρίνεις το κατά κεφαλήν ΑΕΠ Ελλάδας, Σερβίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας έχουμε το δεύτερο υψηλότερο μετά την Αυστρία. Σαν αίσθηση ένιωθες πως έχουμε το χαμηλότερο. Να μη λογαριάσω τα λεφτά που πήραμε τόσα χρόνια από την Ε.Ε. Ευτυχώς που κάναμε και μια Εγνατία οδό.
Αποκτάς και άλλη αίσθηση για τα μνημόνια κλπ και κατά πόσο έχουν υποχρέωση χώρες φτωχότερες από την δική σου να σου δανείζουν για να γλιτώσεις από τα λάθη σου.
Sorry για το off-topic.
-
Ωραία η περιγραφή σου. Μήπως μπορείς να βάλεις και μερικούς χρόνους ενδεικτικά;
-
Axel12p αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση που δε θα γίνει ποτέ γιατί οι Έλληνες ζουν σε ένα bubble και ζωή να χουμε
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες