-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για Λονδινο δες κι εδω.
http://www2.travelodge.co.uk/Καταχωρήθηκε !
+1
-
Καταχωρήστε και αυτό. Δοκιμασμένο
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καταχωρήστε και αυτό. ΔοκιμασμένοΜπράβο Σπύρο!
Έκανα ορισμένες υποθετικές επιλογές και δίνει πράγματι καλές τιμές, ακόμα και σε κεντρικά ξενοδοχεία 3+ αστέρων.
Αν η επιλογή προσφοράς (Ηot deals) σε βολεύει και χρονικά, τότε .... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Καταχωρήστε και αυτό. Δοκιμασμένο
Μπράβο Σπύρο!
Έκανα ορισμένες υποθετικές επιλογές και δίνει πράγματι καλές τιμές, ακόμα και σε κεντρικά ξενοδοχεία 3+ αστέρων.
Αν η επιλογή προσφοράς (Ηot deals) σε βολεύει και χρονικά, τότε ....Το τελευταίο οδικό ταξίδι στας Ευρώπας (2009) έγινε αποκλειστικά σχεδόν μέσω hrs. Δε με απογοήτευσε ποτέ. Και σε κάθε περίπτωση ήταν πιο οικονομικό από το Booking. Ακόμα και στην Ελλάδα που το χρησιμοποίησα πρόσφατα ήταν ό,τι καλύτερο από άποψη τιμής (με περιορισμένες επιλογές ωστόσο). Και σύμφωνα με ορισμένους ξενοδόχους, είναι και ειλικρινές όσον αφορά στον σχολιασμό των επισκεπτών
-
To Ηrs το χρησιμοποιουσα κι εγω παλια.
ηταν το πρωτο σάιτ που χρησιμοποιουσα.Για Γερμανια και Γαλλια ηταν απαικτο.
Το σταματησα γιατι σε μια ακυρωση που ειχα κανει για ξενοδοχειο στη Ρωμη, η γεμανιδα τηλεφωνητρια έκανε την ...κινεζα (να συννενοηθω με το ξενοδοχείο )
κτα τ΄'αλλα πιστευω ακομα οτι οι Γερμανοι ειναι οι πιο 'τιμιοι' σε οτι εχει να κανει με ξενοδοχεια και ενοικιασεις αυτοκινητων.
Στο Λοδινο οταν εψαχνα το Ηrs δεν ηταν ανταγωνιστικο, οπως και σε καποια αλλα μερη που εχει λιγα συνεργαζομενα ξενοδοχεία.
κοιταξτε κι αυτο, εχει και συγκρισεις μεταξυ ετιριων για τα ιδια ξενοδοχεία
http://www.trivago.co.uk/ -
Το σημαντικό είναι να μοιράζονται οι γνώσεις-εμπειρίες του καθενός απο εμάς, ώστε να αυξάνονται οι δυνατότητες για την καλύτερη επιλογή. Και ευτυχώς, υπάρχουν τέτοιοι 'εθελοντές' στο forum.
Η τελική απόφαση είναι προσωπικό θέμα ! -
Η βινιέτα που πληρώνουμε για Αυστρία κατεβαίνοντας για Ελλάδα πρέπει να ξαναπληρωθεί ανεβαίνοντας προς Ευρώπη πχ 2-3 εβδομάδες μετά;
Τί άλλα κόστη υπάρχουν στη διαδρομή Γερμανία-Ελλάδα;Sent from space using Tapatalk
-
Αναλόγως της διάρκειάς της....
Αν εκδόσεις την 10ημερη και μπεις μετά από 2 εβδομάδες φυσικά και πρέπει να εκδόσεις άλλη..
Αν κοιτάξεις επάνω στο αυτοκόλητο θα δεις πότε λήγει.
Την αυστριακή βινιέτα μπορείς να ζητήσεις διάφορες εκδόσεις της με διαφορετική χρονική διάρκεια.
Αντίθετα η ελβετική βινιέτα είναι για ένα χρόνο. -
δε σε συμφέρει κάτι άλλο εκτός απ την 10ήμερη πέτρο.
η σλοβενία αν δεν έχει αλλάξει κάτι έχει 6μηνη βινιέτα, γι αυτό και πολλοί πάνε από ουγγαρία.
Πάνω κάτω όμως τα ίδια είναι, και μέσω σλοβενίας γλιτώνεις ένα κομμάτι κακού σχετικά δρόμου στην σερβία.
εγώ στη θέση σου θα πήγαινα μία από σλοβενία και μία από ουγγαρία -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
η σλοβενία αν δεν έχει αλλάξει κάτι έχει 6μηνη βινιέτα
Πριν 3 μήνες που πέρασα από Σλοβενία πήρα μιας εβδομάδας με κόστος 15 ευρώ...
-
καλησπέρα!!!
τι είναι αυτές οι βινιέτες ρε παιδιά???? έχει καμία σχέση με τη διαδρομή πρός Λονδίνο???...μετά το τέλος του καλοκαιριού μετακομίζω μόνιμα στο Λονδίνο....βρίσκομαι ακόμη σε πρώιμο στάδιο αναζήτησης πληροφοριών...έχω λοιπόν κάποιες απορίες που θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος έβρισκε λίγο χρόνο για να τις λύσει...ή τυχόν πληροφοριές....καλοδεχούμενες....και συγχωρέστε μου την άγνοια για οτιδήποτε αφορά αυτού του τύπου διαδρομές και διαδικασίες...
Λοιπόν, έχω σκοπό να κάνω το ταξίδι οδικώς(Θεσσαλονίκη-Λονδίνο)...το αυτοκινητάκι είναι 1.100 του '11, έχω πράσινη κάρτα και είμαι συνιδιοκτήτης (25%) έχω νέα ταυτότητα -χειρόγραφη- και σκοπεύω να βγάλω διαβατήριο...- Τα km πρέπει να είναι γύρω στα 2700 απο μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα σε χάρτες.... κόστος σε βενζίνη δλδ αρκετά χαμηλό σε ευρώ....έχει κανείς ιδέα αν κατά την διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν πολλά διόδια ή οτιδήποτε πληρώνω κατά την διέλευση σε όποιες χώρες είναι στην συντομότερη διαδρομή ακολουθήσω?
- Όσον αφορά την ασφάλεια του αυτοκιν.,όταν λήξει μπορώ να κάνω κάποια αντίστοιχη εκεί?
- Υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω εδώ? Πρέπει να το δηλώσω πως μεταναστεύω για να πάρω κάποια ειδική αδεια για το αυτοκίνητο?
- Οι πινακίδες που έχω ήδη ισχύουν στο Λονδίνο ή πρέπει να αλλάξω? Κάτι άκουσα μάλιστα για ένα DVLA που ισχύει εκεί και πρέπει να δηλώσεις το αμάξι σε περίπτωση που μείνεις πάνω από 6 μήνες αλλιώς μπορείς απλά να 'το βγάζεις' κάθε 6 μήνες απο το uk.Ξέρει κανείς κάτι???
- Συμφέρει από οικονομικής άποψης να γίνει το ταξίδι οδικώς ή να στείλω το αυτοκινήτο με κάποιον άλλον τρόπο...καμιά ιδέα κανείς?
- Υπάρχουν διαδρομές παγίδες ή τελοσπάντων κάποια διαδρομή που δεν πρέπει να ακολουθήσω ή καποια διανυκτέρευση που δεν πρέπει να κάνω??
Ευχαριστώ πολύ γ την υπομονή σας!!!!
-
Ο χρήστης aganaktismeni έγραψε:
...μετά το τέλος του καλοκαιριού μετακομίζω μόνιμα στο Λονδίνο....Με το καλό!
Ίσως να χρειάζεσαι κάποια βεβαίωση μεταφρασμένη ότι έχεις το οκ από τους συνιδιοκτήτες να πάρεις το αυτοκίνητο εκτός Ελλάδας κλπ.
Το κόστος σε **βενζίνη **δεν είναι χαμηλό όπως και των διοδίων που σε κάποιες χώρες μπορεί να είναι παρόμοιο με της βενζίνης. Για αυτό και από πλευράς κόστους, άνεσης και ψυχικής υγείας μπορεί και να συμφέρει να το στείλεις το αυτοκίνητο με νταλίκα. Αλλά σαν να το πας μόνος σου δεν είναι. Καλύτερα την πρώτη φορά να έχεις κάποιον που να το έχει κάνει ή πολύ λεπτομερείς οδηγίες για κάθε ιδιαιτερότητα.
Οι βινιέτα είναι το διόδιο της Ελβετίας που το αγράζεις στα σύνορα και μοιάζει με το σήμα το δικό μας.Δεν ξέρω να σου πω για τη **διαδρομή **από πρώην Γιουγκοσλαβία για την οποία δεν γνωρίζω και ως εκ τούτου φοβάμαι αλλά για την εναλλακτική δηλαδή καράβι για Ιταλία κλπ βρίσκω πολλά πλεονεκτήματα και σχεδόν καθόλου ιδιαιτερότητες. Εύκολοι δρόμοι, καλή σήμανση, ελάχιστη εγκληματικότητα και σύνορα που σχεδόν δεν καταλαβαίνεις.... Πολύ καλύτεροι δρόμους και μόνο 1600 (Ανκόνα) ή 1200 (Βενετία, μη συνιστώμενη, πολές ώρες καράβι) χλμ μέχρι τη θάλασσα. Συνδυάζεται ωραιότατα και με διάφορα μέρη σαν εκδρομή.
Επίσης καλό είναι να έχεις αποφασίσει με ποιον τρόπο θα περάσεις από την ηπειρωτική Ευρώπη στη νησιωτική Μ Βρετανία. Καράβι, χόβερκραφτ ή τραινάκι στο τούνελ;; Κλείσε εγκαίρως εισιτήρια για να βρεις πιο φτηνά ή και προσφορά.Στην Ελλάδα δεν δηλώνεις τίποτα και δεν τους νοιάζει. Αρκεί να είσαι ασφαλισμένη. Θεωρητικά εκεί στους 6 μήνες πρέπει να αλλάξεις **πινακίδες **αλλά και δίπλωμα. Τις πινακίδες τις στέλνουν πίσω στην Ελλάδα κι εσύ απαλλάσσεσαι του ετήσιου χαρατσιού. Πρακτικά δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά ίσως σε συμφέρουν οι πινακίδες για να γλυτώσεις το ετήσιο χαράτσι (σήμα).
Για να αλλάξεις πινακίδες θα πρέπει να αποδείξεις (όχι απαραίτητα να το κάνεις!) ότι τα φώτα σου φωτίζουν ανάποδα (όχι με αυτοκόλλητο) και το κοντέρ σου δείχνει και μίλια....**Ασφάλεια **ίσως να μπορείς να βγάλεις αλλά σε συμφέρει να έχεις τοπικές πινακίδες. Αν όμως θέλεις να κρατήσεις τις ελληνικές τότε πιθανότατα να σε συμφέρει οικονομικά να συνεχίσεις με ελληνική ασφάλεια και πράσινη κάρτα (μερικές ασφάλειες στη δίνουν δωρεάν ή πολύ φτηνά). Το καλό της ελληνικής πινακίδας είναι ότι την πρώτη φορά που σε σταματάνε το παίζεις τουρίστας....
Θεωρητικά αν σε συμφέρει μπορεί να δηλώσεις Έλλην του εξωτερικού και να μετακομίσεις στην ανάλογη ΔΟΥ με κάποια καλά και κάποια κακά.
Είσαι όμως σίγουρη ότι θέλεις αριστεροτίμονο αυτοκίνητο στην Αγγλία;; Αν και η οδήγηση εκεί μεαριστεροτίμονο είναι πολύ πιο εύκολη από το αντίθετο.
Ίσως αξίζει να ρωτήσεις και στο θέμα Αγγλίας-Λονδίνου όπου είναι μαζεμένοι κάμποσα μέλη που βρίσκονται εκεί...
Εκτός βέβαια από αυτά είναι πολλές άλλες οι ιδιαιτερότητες του να πας σε μια ξένη χώρα. Αν έχεις ξαναζήσει στην Αγγλία ξέρεις αλλιώς καλό θα ήταν να πας καμιά βόλτα να σιγουρευτείς ότι είναι αυτό που θέλεις και ελπίζεις... -
Η πρασινη κάρτα είναι δωρεάν, όσον αφορά τα φώτα??? τι δλδ? ..για τα μίλια δεν ξέρω...θα κατέβω να ελέγξω!! Άμα είναι να γλιτώσω περίπου 1000χιλιομ. χρησιμοποιώντας καράβι...αξίζει σίγουρα...ανάλογα το κόστος κιόλας. Τώρα για την διαδρομή μια απλή φόρτωση των χαρτών του gps και λεπτομερής έλεγχος της διαδρομής δεν θεωρείται ως επαρκής λύση?
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... -
Τα φώτα σου φωτίζουν λίγο πιο ψηλά στα δεξιά ώστε να βλέπεις καλύτερα στο πεζοδρόμιο και να μην τυφλώνεις τους απέναντι. Στην Αγγλία το αντίθετο. Συνήθως σαν τουρίστας απλά κολλάς κάτι ταινίες να σου κόψουν το πάνω μέρος της δεξιάς δέσμης αλλά για να το κάνεις εγγλέζικο θέλεις μόνιμη αλλαγή φαναριών (σε μερικά ρυθμίζεται).
Στο κοντέρ μερικά αυτοκίνητα λένε και μίλια αλλιώς θέλεις αλλαγή του καντράν και επαναρύθμιση (υπάρχουν ανταλλακτικές κάρτες που να έχουν τα νούμερα σε μίλια).
Αν όμως το ψάξεις λίγο με κανέναν μάστορα μπορεί να σου δώσει βεβαίωση ότι αλλάξατε φώτα και καντράν χωρίς να το έχετε κάνει... Μπορείς πχ να αγοράσεις για λίγα ευρώ το καντράν από το ebay και να έχεις την απόδειξη...Δεν είναι ότι γλυτώνεις τα χλμ ούτε τα λεφτά (δεν είναι φτηνό το καράβι) αλλά ότι αποφεύγεις ταλαιπωρίες με σύνορα, διαφθορά, εγκληματικότητα... Τα χλμ σε συνθήκες δυτικοευρωπαικού αυτοκινητόδρομου βγαίνουν πολύ εύκολα. Αρκεί να μην τύχει να σκεφτείς να κυκλοφορήσεις κακή ημερομηνία πχ αρχές Αυγούστου που πάνε όλοι σε άδεια....
GPS είναι πολύ καλό πράμα όπως συνιστώμενες γενικά και οι οδηγίες της Michelin (εναλλακτικές διαδρομές με κοστολόγηση κλπ).
-
Κατάλαβα τι εννοείς για τα φώτα και μάλλον είμαι καλυμένη γτ έχουν ρύθμιση....και τα μίλια υπάρχουν.....!!!!
'Οσον αφορά το καράβι, κοστίζει κοντά στα 230 μαζί με 2 ενήλικες χωρίς καμπίνα εκείνη την περίοδο περίπου....το μόνο κακό είναι πως η αφετηρία είναι ηγομενίτσα..οπότε βάλε 300+ χιλιομ.από θεσσαλονίκη. Από Ανκόνα και έπειτα είναι δυτικο-ευρωπαικοί οι δρόμοι όπως αναφέρεις? Ε άμα είναι να μου βγεί η ψυχή για να φτάσω καλύτερα καράβι σίγουρα..!!!
Η μεταφορά για το νησί??? Μήηηηηπως έχει κανείς κανένα link βρε παιδιά???? -
Κατάλαβα τι εννοείς για τα φώτα και μάλλον είμαι καλυμένη γτ έχουν ρύθμιση....και τα μίλια υπάρχουν.....!!!!
'Οσον αφορά το καράβι, κοστίζει κοντά στα 230 μαζί με 2 ενήλικες χωρίς καμπίνα εκείνη την περίοδο περίπου....το μόνο κακό είναι πως η αφετηρία είναι ηγομενίτσα..οπότε βάλε 300+ χιλιομ.από θεσσαλονίκη. Από Ανκόνα και έπειτα είναι δυτικο-ευρωπαικοί οι δρόμοι όπως αναφέρεις? Ε άμα είναι να μου βγεί η ψυχή για να φτάσω καλύτερα καράβι σίγουρα..!!!
Η μεταφορά για το νησί??? Μήηηηηπως έχει κανείς κανένα link βρε παιδιά????Τι αυτοκίνητο είναι αυτό που έχει επιλογή ρύθμισης δέσμης για RHD-LHD και κοντέρ και με μίλια εκτός από km/h;
-
κοίταξε να δείς...αριστερά από το τιμόνι...κοπελίτσα είμαι πως να το εξηγήσω....έχει ένα πραγματάκι που ρυθμίζει το ύψος της δέσμης του φωτός με επιλογή -2,-1,0,1,2 και το ρυθμίζω ανάλογα το βάρος του φορτίου του πορτμπαγκάζ...συνήθως το έχω στο 0. Όσον αφορά τα μίλια...δεν ξέρω...κάτι προφανώς έκανε ο πατέρας μου (ταξιτζής είναι κάτι 8α ξέρει.....???) που μου το αγόρασε....
-
Στο μερσεντές του '74 έχει σημάδι πάνω στο γυάλινο φανάρι που κολλάς αυτοκόλλητο για να οδηγάς σε RHD χώρες χωρίς να στραβώνεις τους απέναντι.
(στη μέση του φαναριού έχει το γυαλί ένα σχήμα σαν μικρό τραπέζιο)Έχω δει αμάξια με μίλια σε μικρά νούμερα σε μικρότερο κυκλάκι κάτω από τα μεγάλα νούμερα σε χαω.
-
Η μεταφορά για το νησί??? Μήηηηηπως έχει κανείς κανένα link βρε παιδιά????Δεν εννοώ ρύθμιση πάνω κάτω. Μερικά έχουν έναν μοχλό στο φανάρι που τα γυρίζει σε δεξιά και αριστερά (κάποιες BMW πχ).
Ηγουμενίτσα από Θεσ/κη δεν είναι τίποτα χάρη στην Εγνατία. Από εκεί όταν καταφέρεις να βγεις από την Ανκόνα (χάθηκα μια φορά) πας ντουγρού.
Αλλά θέλεις και μια καμπίνα, να είστε ξεκούραστοι για τη συνέχεια, τόσα χλμ έχετε. Τα οποία να σημειώσω με 2 οδηγούς βγαίνουν και μονορούφι χωρίς διανυκτέρευση. Γενικά είναι εύκολο να κρατάς υψηλή μέση ταχύτητα.
Για το νησί το τραίνο είναι εκεί. http://www.eurotunnel.com/uk/home/
Μπαίνεις με το αυτοκίνητο σε ένα κλειστό αλλά φωτεινό βαγόνι και κάθεσαι μεσα στο αυτοκίνητό σου ή γύρω από αυτό μέχρι να βγεις από την άλλη μεριά... υπάρχει και τουαλέτα κάθε τόσο. Εύκολο και γρήγορο αλλά αν είσαι κλειστοφοβικός ίσως να είναι κάπως...
Τα καράβια και χόβερκραφτ μπορεί να είναι πιο φτηνά.
H PO είναι μια γνωστή εταιρεία http://www.poferries.com/
Και γενικά εταιρείες εισιτηρίων
http://www.directferries.co.uk
http://www.ferries.co.uk
http://www.aferry.co.uk
http://www.cheapferry.co.uk
Αν φτάσεις Αγγλία νύχτα έχει το καλό της μειωμένης κίνησης που βοηθάει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο μερσεντές του '74 έχει σημάδι πάνω στο γυάλινο φανάρι που κολλάς αυτοκόλλητο για να οδηγάς σε RHD χώρες χωρίς να στραβώνεις τους απέναντι.
(στη μέση του φαναριού έχει το γυαλί ένα σχήμα σαν μικρό τραπέζιο)Έχω δει αμάξια με μίλια σε μικρά νούμερα σε μικρότερο κυκλάκι κάτω από τα μεγάλα νούμερα σε χαω.
Kαι στο 304 είχα τέτοια πατέντα, σε μοντέρνα αυτοκίνητα δεν το είχα συναντήσει. Σε κάποια press-kit βέβαια θυμάμαι να λένε πως μερικά είχαν κάτοπτρο που το έπαιζε δίπορτο και άλλαζε η ρύθμιση μέσω διαγνωστικού.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες