-
Είναι ασφαλής (για αυτοκίνητο και επιβαίνοντες) μια επίσκεψη στη Κωνσταντινούπολη με Ελληνικές πινακίδες;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είναι ασφαλής (για αυτοκίνητο και επιβαίνοντες) μια επίσκεψη στη Κωνσταντινούπολη με Ελληνικές πινακίδες;Οι ελληνικές πινακίδες δεν είναι πρόβλημα, εάν είσαι απλός και ανώνυμος Έλλην πολίτης, και δεν κάνεις κάποιο δυσάρεστο (για το τουρκικό κράτος) επάγγελμα. Εξ άλλου, ο κοσμάκης δεν θα καταλαβαίνει τι εστί GR, μας αποκαλούν Ίωνες (Yunan - Yunanistan η χώρα μας).
Εγκληματικότητα (κοινό έγκλημα) σίγουρα υπάρχει πάντως, σε ένα βαθμό, λόγω αχανούς μεγαλούπολης, παρ' όλη την αστυνομοκρατία. Δεν πρέπει να είναι χειρότερα από τις άσχημες συνοικίες ευρωπαϊκών (και αμερικανικών, βεβαίως) μεγαλουπόλεων. -
Είναι ασφαλής (για αυτοκίνητο και επιβαίνοντες) μια επίσκεψη στη Κωνσταντινούπολη με Ελληνικές πινακίδες;
Nαι, ακόμη και στο Ντιργιαμπακίρ να πας, ουδείς θα ασχοληθεί μαζί σου. Έχε υπόψην σου ότι η Πόλη συνήθως έχει αρκετή κίνηση.
-
Δεν είχα σήμα GR , δε μου είπε κανείς τίποτε , ούτε όταν είχα από πίσω περιπολικό μέσα στην Πόλη για 1-2 χιλιόμετρα. Μάλιστα σταμάτησε για να με αφήσει να περάσω μπροστά του όταν κόλλησα σε μια διασταύρωση .
Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες μέσα στην Πόλη δεν είδα παρά ελάχιστα, 2 στον αριθμό , και τα 2 στον περιφερειακό ( το ένα ήταν κόκκινη ferrari 458 με γερμανικές πινακίδες !) και όχι στο κέντρο. Μόνο ένας τρελοέλληνας κυκλοφορούσε σαν την άδικη κατάρα .
Η 95άρα βενζίνη πανάκριβη , γύρω στο 4,3 με ισοτιμία ευρώ/λίρα στο 2,42 κάτι. Πρέπει να μου έκαψε κάπου στα 40 λίτρα πάνε-έλα , τίποτα δηλαδή.
Πηγαίνοντας οδήγησα από Ραιδεστό (Tekirdag) γιαλό-γιαλό πλάϊ στο Βόσπορο και όχι από εθνική που είναι σχετικά μέσα . Είχα έναν πρόχειρο χάρτη , μια σελίδα, τυπωμένη από το intenet. Τα εξοχικά τους 100 χιλιόμετρα πριν φτάσεις μέτρια και λίγο μίζερα σε σχέση με την Ελλάδα. Όμως ο Βόσπορος ήρεμος, καθαρός και πανέμορφος. Μέσα στην Πόλη πολλοί ψάρευαν !! μάλιστα είδα έναν με διάφανο κουβαδάκι γεμάτο σαρδέλλες; κάτι τέτοιο.
Σίγουρα θα ξαναπάω κάποια στιγμή οργανωμένα , αξίζει τον κόπο.
Βενζίνη πλήρωσα με κάρτα της τράπεζας Κύπρου. , ο υπάλληλος στο βενζινάδικο σάστισε λίγο αλλά δεν είπε τίποτε ο άνθρωπος. Μετά το συνειδητοποίησα. -
λίγο
είχαμε πάει εν έτει 1990, πάσχα ( ο Βαρθολομαίος ήταν τότε?). Θυμάμαι είχαμε περάσει ώρες στα σύνορα γιατί θέλανε μπαχτσίσι οι τελωνειακοί Μας σταματήσαν και μια φορά για ζώνες (ποιος φόραγε ζώνες στην ελλάδα τότε, κάναμε πόλεμο να πείσουμε με τον αδερφό μου τον πατέρα να φορέσει).Δρόμος του κώλου τότε, αλλά κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, το αμάξι παρκαρισμένο έξω απ το ξενοδοχείο.
Βέβαια ακριβώς τη μέρα που φύγαμε οι Γκρίζοι λύκοι είχαν πυρπολήσει ένα ελληνικό λεωφορείο στο ίδιο ξενοδοχείο
Στο θέμα μας τώρα, το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι αν το αυτοκίνητο δεν είναι στο όνομά σου. Θέλεις εξουσιοδότηση μεταφρασμένη στα τούρκικα.
Βενζίνα γεμίζεις ελλάδα, γιατί η τιμή της είναι αστρονομική, κλείνεις κι ένα πάκρινγκ, και προσπαθείς να μή βρεθείς σε ώρα αιχμής γιατί θα βλαστημίσεις.Απ τις πιο ενδιαφέρουσες πόλης της ευρώπης
-
Τόσο πολύ ακρίβυνε η βενζίνη? Πήγα Πάσχα 2010 και είχε 1,80. ΔΕΝ χρειάζεται να πας οργανωμένα. Χτύπα στο γουγλη 'flat istanbul'και θα σου βγάλει διαμερίσματα επιπλωμένα να μείνεις με εξαιρετικές τιμές. Μείναμε πέντε άτομα σε διαμέρισμα 100 μέτρων με 600 ευρώ για επτά μέρες, και ο ιδιοκτήτης ένα βράδυ περίμενε να μας κεράσει λουκούλειο γεύμα. Αυτά σε ξενοδοχείο ΔΕΝ τα βρίσκεις. Το αυτοκίνητο 'αναπαυότανε' σε πάρκινγκ πάμφθηνα. Πήγαμε Νιχώρι θεραπειά με τα πόδια τέσσερα χλμ χαζεύοντας τον Βόσπορο. Και άλλα πολλά!!!
-
@ rx drifter
Mεταξύ 28-30 Ιαν 2012, θα βρεθώ Amsterdam μετά συζύγου-κόρης, οδικά απο Mons Βελγίου.
Προτάσεις για 36ωρη παραμονή (άφιξη μάλλον Σάβατο νωρίς απόγευμα -16:00 και αναχώρηση Κυριακή -20:00), καλοδεχούμενες !!!
Αξιοθέατα-Shopping-μάσα, all inclusive .
**ΛΕΦΤΑ **(ελπίζουμε και ως τότε να...) ΥΠΑΡΧΟΥΝ -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ rx drifter
Mεταξύ 28-30 Ιαν 2012, θα βρεθώ Amsterdam μετά συζύγου-κόρης, οδικά απο Mons Βελγίου.
Προτάσεις για 36ωρη παραμονή (άφιξη μάλλον Σάβατο νωρίς απόγευμα -16:00 και αναχώρηση Κυριακή -20:00), καλοδεχούμενες !!!
Αξιοθέατα-Shopping-μάσα, all inclusive .
**ΛΕΦΤΑ **(ελπίζουμε και ως τότε να...) ΥΠΑΡΧΟΥΝμέσα στην πόλη έχει πανάκριβο πάρκινγκ, ακόμη κ σε ξενοδοχεία...
εγώ είχα μεινει σε ένα προάστιο με καινούρια ξενοδοχεία. Είχε τραμ κ πήγαινες με εκείνο κέντρο. Έχει mercury, NH Hoteles κτλ...
http://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/t ... usica.html
Δωρεάν πάρκινγκ, πλουσιότατο πρωινό, ανακαινισμένο ξενοδοχείο... -
Απ ό,τι καταλαβαίνω μόνο Αμστερνταμ σκέφτεσαι να κάτσεις ετσι? Να υπολογίσεις κανα 30-40άρι για το αμάξι, αν μείνεις εκτός έχε υπόψιν ότι οι συγκοινωνίες σταματάνε κάποια ώρα.
ξενοδοχεία δεν ξέρω να προτείνω, πάντα σε φίλους μένω όταν ανεβαίνω, ή γυρίζω αυθημερον, σίγουρα όμως κλείσε από τώρα, γιατί θα έχεις θέμα.
Nα ρωτήσω απο ξενοδοχεία τί παίζει, για τα υπόλοιπα θα επανέλθω.
Σίγουρα αν έχεις όρεξη θα πρότεινα να μην ανεβείς απο Antwerpen, αλλά απ τα delta project.Παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά δεν τα βλέπεις και κάθε μέρα
-
Πολύ γ@μ@το ειναι το Krasnapolsky, ξενοδοχείο στην κεντρική πλατεία... Αξίζει ένα ποτήρι κρασί να το πιεις...
Το βράδυ μπορείς να πάρεις αμάξι στην πόλη, πάρκινγκ βρίσκεις σχετικά εύκολα στα κανάλια, κ δεν πληρώνεις πολλές ώρες, αν θυμάμαι καλά είναι μέχρι τις 22:00 το παρκόμετρο.
Τα πάρκινγκ θυμάμαι κόστιζαν γύρω στα 45€ τη μέρα...
Να έχεις υπόψη σου ότι το φαγητό είναι γενικώς ακριβό... Αρκετά καλο ιταλικό εστιατόριο είναι το 'casa di david'. Είχα πάει κ τις 3 φορές που πήγα Άμστερνταμ. Μη φανταστείς τίποτα σούπερ ουάου, αλλά είναι ένα καλό παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο...Μην πας στο pancake house... Ψιλοαπάτη...
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Απο ξενοδοχεία είμαι ΟΚ, πολύ χρήσιμη η πληροφορία περί τσουχτερών τιμών στάθμευσης, αν και το είχα υπολογίσει το 'κουστουμάκι' !
Απο αξιοθέτα, ............. ότι έχετε ευχαρίστηση, αρκεί να προλαβαίνω στο χρονικό διάστημα που έθεσα.
Αντοχές για περπάτημα και 'όργωμα', υπάρχουν.
Χρόνια στο ταξιδιωτικό 'κουρμπέτι' , έχουμε περπατήσειιιιιιι !!!
Θα με διευκολύνατε, αν υπάρχει πληροφόρηση για την ώρα που φεύγει το 'τράμ το τελευταίο' για το αεροδρόμιο, καθόσον το ξενοδοχείο είναι κοντά, με ' free airport shuttle to and from airport/railway station' -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Απο ξενοδοχεία είμαι ΟΚ, πολύ χρήσιμη η πληροφορία περί τσουχτερών τιμών στάθμευσης, αν και το είχα υπολογίσει το 'κουστουμάκι' !
Απο αξιοθέτα, ............. ότι έχετε ευχαρίστηση, αρκεί να προλαβαίνω στο χρονικό διάστημα που έθεσα.
Αντοχές για περπάτημα και 'όργωμα', υπάρχουν.
Χρόνια στο ταξιδιωτικό 'κουρμπέτι' , έχουμε περπατήσειιιιιιι !!!
Θα με διευκολύνατε, αν υπάρχει πληροφόρηση για την ώρα που φεύγει το 'τράμ το τελευταίο' για το αεροδρόμιο, καθόσον το ξενοδοχείο είναι κοντά, με ' free airport shuttle to and from airport/railway station'αυτό το service τρέχει συνεχώς ή μόνο για αφιξη αναχώρηση?
για το αεροδρόμιο απ ό,τι βλέπω έχει όλο το βράδυ τρένα,
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αυτό το service τρέχει συνεχώς ή μόνο για αφιξη αναχώρηση?
για το αεροδρόμιο απ ό,τι βλέπω έχει όλο το βράδυ τρένα,
http://www.ns.nl/en/travellers/homeΤο service τρέχει μέχρι την 23:00, οπότε.....
Thnx για το link, το τσέκαρα και βλέπω ότι εξυπηρετούμαι άνετα από και προς κέντρο μέχρι αυτή την ώρα !!! -
φαγητό στο Αμστερνταμ σε Αργεντίνικο μπριζολάδικο
Αξιοθέατα, ποια αλλα; 'βιτρίνες' και coffee shops
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
φαγητό στο Αμστερνταμ σε Αργεντίνικο μπριζολάδικοΑξιοθέατα, ποια αλλα; 'βιτρίνες' και coffee shops
Κύριος, με σύζυγο-κόρη είπαμε θα είμαστε !!!
Όρεξη για ψαλμωδίες έχεις ???? -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
φαγητό στο Αμστερνταμ σε Αργεντίνικο μπριζολάδικο
Αξιοθέατα, ποια αλλα; 'βιτρίνες' και coffee shops
Κύριος, με σύζυγο-κόρη είπαμε θα είμαστε !!!
Όρεξη για ψαλμωδίες έχεις ????για την κορη πασο και για τα δυο, αλλα στις βιτρινες η 'κυρα' ηταν που τραβούσε
μαλιστα ειμασταν 2 ζευγαρια και εστελναν μερικα μετρα μπροστα εμας τους αντρες για να κοβουν κινηση απο πισω...ενταξει, τα coffee shops ειναι μια εμεπιρια για τον καθενα, βλεπεις διαφορα εκει
-
Περί φαγητού:
προφανώς και δεν έχει νόημα να ψάξεις για ολλανδική κουζίνα , οπότε θα πρότεινα να τσεκάρεις κάτι international.
ανέτρεξα στα κοιτάπια μου κι έχω τα εξής
Μαροκινό εστιατόριο
http://www.palomablanca.nl/Ισπανικό
http://www.lospilones.com/lospilones.htm
(έχει δύο, οποιοδήποτε)είναι κι ένα κινέζικο που δεν μπορώ να το βρώ αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πού σκατά το έχω σημειώσει, αν σε ενδιαφέρει πες μου να ρωτήσω.
για σνακ μπορείς να δοκιμάσεις falafel, το πιο γνωστό στο amsterdam είναι αυτό
http://maps.google.nl/maps?q=falafel+am ... OaNwAxejrw
και οπουδήποτε βρείς vlaamse fritjes, αν και η μικρή θα τις εχει δοκιμάσει στην πηγή τους
επιπλέον μπορείς να πάρεις μια δόση ολλανδικής κουζίνας δοκιμάζοντας frikandel,
kaassoufle
και στο γυρισμό να παρεις και κανα πεσκέσι για τον pipes
από αξιοθέατα τώρα, εγώ θα έλεγα να την πέσεις με την οικογένεια για κανα μπαφάκι σε κανα coffee shop, αφού έχεις πάρει κανα μπακλαβά για την υπογλυκαιμία
γενικώς σε μια μέρα δεν έχεις και πολλά να κάνεις, βόλτες στα κανάλια, περνώντας κι απ το μικρότερο σπίτι του αμστελόδαμου
http://www.iamsterdam.com/nl/placestogo ... 43b084f010αν θες να δεις κάποιο μουσείο οπωσδήποτε τότε rijksmuseum
http://www.rijksmuseum.nl/index.jsp?lan ... Dgod_GQTFwκαι μπουρδελότσαρκα το βραδάκι, για την απαραίτητη εσάνς RLD με μπόλικη τουριστίλα
καλά να περάσεις
τώρα που το θυμήθηκα, όταν φτάσεις ξενοδοχείο ρώτα τί παίζει με τα ΜΜΜ γιατί νομίζω ότι το εισιτήριο έχει καταργηθεί στο άμστερνταμ και πρέπει να αγοράσεις ηλεκτρονικό πάσο.
edit όντως πρέπει να αγοράσεις κάρτα
http://www.iamsterdam.com/nl/placestogo ... 076c4d7831 -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Περί φαγητού:
.......................Χίλια ευχαριστώ.
Με ετοίμασες για 3ήμερο, οπότε, .................... ότι προλάβω !!! -
δε κάνει τπτ
για τα εστιατόρια υπολόγιζε γύρω στο 30-40 το άτομο έτσι, μη πας με μυαλό ελλάδας
-
Εγώ ψηφίζω και Van Gogh museum. Επίσης ενδιαφέρουσα, ειδικά για τους έχοντες κήπον, είναι και η αγορά των λουλουδιών
http://www.amsterdamlogue.com/amsterdam-flower-market-and-what-to-expect.html
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες