-
Ευχαριστω παιδια.. θα ...... το κοινοποιησω ...στους ενδιαφερομενους...
-
Έχει κάνει κανείς τελευταία το Βελιγράδι - Αθήνα;
Το είχα κάνει άπειρες φορές, αλλά πάνε 3 χρόνια από την τελευταία.Κατάσταση δρόμου στα ευαίσθητα σημεία (κλεισούρα Λέσκοβατς-Βράνιε, οροπέδιο Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς στη Σερβία, κλεισούρα Ντεμίρ Κάπιγια στην ΠΓΔΜ);
Εκεί που διακλαδίζονται τα 2 ρεύματα του 'αυτοκινητόδρομου' στο Βέλες της ΠΓΔΜ τι παίζει από έργα; Τα τελειώσανε ή στριμώχνονται ακόμα και τα 2 ρεύματα σε ένα;
Οδόστρωμα σαθρό όπως πάντα, με εκτόξευση βοτσαλακίων από προπορευόμενους;Ευρώ, δεν θυμάμαι , δέχονται τα σερβικά βενζινάδικα; (Γιατί στα διόδια δέχονται, όπως και στην ΠΓΔΜ, οπου καλό είναι να έχεις κέρματα, να μη σε κλέβουν στα ρέστα)
Με την Τουρκιά ολάκερη από Γερμανία τι γίνεται; Προτιμάν Βουλγαρία ή ΠΓΔΜ και Ελλάδα (Εγνατία) για να παν στην Πόλη, κακό χρόνο να 'χουνε;
Θυμάμαι εφιαλτικές ουρές στα σύνορα τέτοιες μέρες, και στα σερβο-σκοπιανά, και -λιγότερο- στα σκοπιανο-ελληνικά.Υπάρχει περίπτωση να βρω κρεβάτι σε βαπόρι από Βενετιά ή Ανκόνα τέτοια εποχή, χωρίς να με σκίσουν;;;
Το κακό στο Βρυξέλλες-Ανκόνα και Ανκονα-Ηγουμενίτσα (ή Πάτρα) είναι ότι άγχεσαι να προλάβεις το βαπόρι (δεν επιτρέπεται λάστιχο, απρόβλεπτο μποτιλιάρισμα κλπ), χρόνο δεν κερδίζεις και το κόστος είναι απείρως μεγαλύτερο. -
για ποτε θελεις;
Αν καταλαβα καλα δεν θελεις μονο μεχρι Βελιγραδι, αλλα πας παραπανω;Απο ζαγκρεπ μεχρι ελλαδα ήρθα αρχες Σεπτεμβρη του '10.
Στα Σκοπια αν καταλαβα καλα τι λες, τον εφτιαξαν τον διπλο που ειναι σε διαφορετικα ρευματα.Τα χιλιομετρα παλιου δρομου στη σερβια δεν πρεπει να ειναι πανω απο 100 και συνεχως φτιαχνουν (και στα σκοπια το ιδιο).
Βενζινη με καρτα, διοδια σε καποια συμφερει το € και σε καποια με δηναρια, η διαφορα ομως ειναι μικρη.
Προσωπικα θα προτιμουσα τη στερια για τον γυρισμο, να μην εχω το αγχος που αναφερεις.
Παιζει βεβαια και ο χρονος, ποτε δεν εχω ταξιδεψει hi season, παντα παω μετα τις 20 αυγουστου
-
Πέρασα πριν απο μερικές βδομάδες.
Σερβία όπως την ξέρεις, δεν εχει αλλάξει τπτ απο έργα, να αναμενεις μεγάλες αναμονες στα σύνορα και αν βρεθείς Βελιγράδι σε ώρα αιχμής το πηξιμο της αρκούδας. Το Βελιγράδι το παρεκαμψα στο κατέβασμα.
Η τουρκία θα σε συντροφεύει μέχρι την διακλαδωση για σοφίαΔιόδια παντού πλήρωνα με κάρτα στη Σερβία, μικρή η διάφορα αν πληρώσεις με ευρώ, σκοπιά όλα τα διόδια είναι του ευρώ, εχε ψιλά για να ξεμπερδευειες.
Βενζίνες παντού κάρτα και γέμισμα στο τελευταίο σκοπιανό πριν μπεις ςλλαδα αν δε θες να παθεις ςγγεφαλικο
Στα σκοπια έχουν προχωρήσει τα έργα, αλλα κατα τα λοιπά παραμένουν τα ηλίθια όρια.
Έκλεισαν για ανκονα τελικά, σημεΡα το βράδυ, κάμπινα και αμάξι με μινωικες 140€, καλο μας ταξίδι
-
Πότε ανεβαίνεις είπαμε; Μπορεί να συναντηθούμε μεσοπέλαγα να σου κουνήσω το μαντήλι
A να ενημερώσω πως Ανεκ και Superfast εκτελούν πλέον παρέα το δρομολόγιο Πάτρα-Ανκόνα και τα ωράρια έχουν αλλάξει λιγάκι. Για μένα σημαίνει Ηγουμενίτσα στις 5:30 το πρωί -
λες να πιούμε κανά εσπρεσακι στα autogril?
H anek εχει βάλει και έξτρα καράβι το οποίο πιάνει ανκονα 10:30 το πρωί, να το έχουν υπόψιν οι ευρωπαίοι γιατί βοηθάει τα μαλλα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
λες να πιούμε κανά εσπρεσακι στα** autogril**?H anek εχει βάλει και έξτρα καράβι το οποίο πιάνει ανκονα 10:30 το πρωί, να το έχουν υπόψιν οι ευρωπαίοι γιατί βοηθάει τα μαλλα.
Μάλλον με μισείς
Υ.Γ. Ακόμα να βάλεις Tapatalk στο μπρίκι σου; -
Coyot δεν υπαρχει κατι που κανει διαφορα στο δρομολογιο που ζητας...εχουν δωσει καποια χλμ στο σημειο που λες οσο θυμαμαι...
Συνορα νωρις το πρωι και αργα το απογευμα λογικα πρεπει να ντυθεις τσακ νορις για να περασεις σβελτσ -
@Coyot
Πέρασα τον Αύγουστο του 2010 και τελευταία το Μάιο του 2011. Γενικά είναι όπως τα ήξερες. Μην περιμένεις αλλαγές. Τα στενά κομμάτια και στα Σκόπια και στη Σερβία παραμένουν με αστεία όρια και πολλή αστυνομία.
Στα Σκόπια, μετά το αρχικό στενό, τούνελ κλπ, στην κοιλάδα του Αξιού, στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι αυτοκινητόδρομος με δύο λουρίδες και ΛΕΑ (μάλιστα το απέναντι ρεύμα είναι αρκετά χιλιόμετρα μακρυά, χωρίς ενδιάμεσες συνδέσεις), με όριο 120 (κατά τόπους 90 και 70) χωρίς έργα. Έργα έχει στα τελευταία χιλιόμετρα, μετά το Κουμάνοβο, πριν τα σύνορα με τη Σερβία. Το Μάιο είχε κάποια χιλιόμετρα χωματόδρομο, το ίδιο και μέσα στη Σερβία μετά τα σύνορα.
Στα Σκόπια έχει 3 διόδια να έχεις κέρματα του 1 ευρώ (η ισοτιμία είναι περίπου σωστή 60-70 τοπικά δηνάρια), το δίνεις παίρνεις απόδειξη και συνεχίζεις.
Στη Σερβία μπορείς να πληρώσεις με ευρώ στα διόδια, αλλά είναι προτιμότερο να έχεις πιστωτική ή σερβικά δηνάρια για να πληρώσεις ακριβώς το αντίτιμο.
Πηγαίνοντας προς Βελιγράδι έχει ένα διόδιο μόλις μπεις σε αυτοκινητόδρομο, που πληρώνεις κανονικά και μετά στο ύψος της Νις ΠΡΟΣΟΧΗ έχει διόδιο που δεν πληρώνουμε, αλλά παίρνουμε κάρτα (όπως στην Ιταλία) με το οποίο πληρώνουμε πριν το Βελιγράδι (7, 90 Ευρώ αν θυμάμαι καλά). Εάν δεν πάρεις το Χαρτάκι αυτό το πρόστιμο είναι 50 ευρώ. Σταματάς στο κουβούκλιο κανονικά πατάς το πράσινο κουμπάκι και παίρνεις το χαρτάκι, αλλά υπάρχει και υπάλληλος που το πατάει από μέσα. Γενικά μη φύγεις χωρίς το χαρτάκι αυτό.
Πάντως στα κομμάτια αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια είχε καλύτερη άσφαλτο από το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομου της Σερβίας -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
λες να πιούμε κανά εσπρεσακι στα** autogril**?
H anek εχει βάλει και έξτρα καράβι το οποίο πιάνει ανκονα 10:30 το πρωί, να το έχουν υπόψιν οι ευρωπαίοι γιατί βοηθάει τα μαλλα.
Μάλλον με μισείς
Υ.Γ. Ακόμα να βάλεις Tapatalk στο μπρίκι σου;μας προέκυψε κι άλλος dimitspan gourmet
προφανώς κι έβαλα
-
Ώστε θα έρθεις Ελλάδα εεεε drifter....
Μάλιστα μάλιστα....
Θα περάσεις Αθήνα ή....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ώστε θα έρθεις Ελλάδα εεεε drifter....Μάλιστα μάλιστα....
Θα περάσεις Αθήνα ή....
Ήμουν Ελλάδα για πολύ λίγο φέτος, ενεκα διακοπών στη Νορβηγία και δουλειάς τον αύγουστο, για μένα τέλος για φέτος
Επιστρέφω στους μουσσωνες του Eindhoven ... -
Ευχαριστώ τους μπέμπε, νρίφτερ, άδη και έλβετ.
Μάλλον με βλέπω να έρχομαι αεροπορικώς... :lol: -
-
Έφτασα κι εγώ πάνω, μετα απο ένα σχετικά ξεκουραστούν ταξίδι, αν εξαιρέσεις την υπερψωλια με το καράβι που αντί να βγούμε στις 1:30 μας έβγαλε 4 μέσα σ όλα κι ένας μαλακάς που τον περιμέναμε ένα 20λεπτο να έρθει να ξεπαρκαρει
Ευτυχώς λόγω Σαββάτου δεν είχε κίνηση η Ιταλία, αλλα προσοχή όσοι πανε ανκωνα γίνονται πολλά έργα στα πέριξ και δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει με την έξοδοΈφαγα και μια ώρα περίμενε στον San gottardo, κάτι πρέπει να είχε γίνει εκεί.
και μια φλασια στην Ελβετία, γμτ το ξεσταυριΚαλο χειμωνα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πραγματοποιήσω ένα ταξίδι που το ονειρευόμουν χρόνια!Έκλεισα για τον Αύγουστο να πάμε Κυανή Ακτή.
Φτάνουμε Μιλάνο τη Κυριακή (14) το πρωί, έχω κλείσει ένα Megane στην Avis, και πάμε οδικώς στη Νίκαια όπου θα είναι και το ξενοδοχείο μας. Επιστροφή πίσω στο Μιλάνο τη Πέμπτη, διανυκτέρευση εκεί για να φύγουμε Παρασκευή πρωί πίσω στην Αθήνα.
Από Κυριακή μέχρι Πέμπτη, έχουμε στόχο να πάμε σε Μονακό, Saint Tropez, Κάνες κλπ.
Ακούω ιδέες/προτάσεις, κυρίως για το οδικό κομμάτι (δηλαδή ποια διαδρομή να πάρω από Μιλάνο για Νίκαια και Saint Tropez) αλλά και για το τουριστικό κομμάτι, δηλαδή τι να δούμε, που να φάμε και κυρίως που να κάνουμε μπάνιο.
Υ.Γ. Fyi...όλο το πακετάκι με αεροπορικά (Swissair), διανυκτερεύσεις (ξενοδοχεία 3*) και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (Avis με τύπου Megane) μας πήγε για 2 άτομα 1.100 γιούρα ...not bad νομίζω για εκεί που πάμε
Μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες σχετικά με τον δρόμο που πρέπει να πάρω για να πάω από Μιλάνο στη Νίκαια, παραλιακώς?
-
Στη Νίκαια που ακριβώς, στο Γενικό Κρατικό ή στα Village?
μ@λ@κίζομαι, sorry
-
τι ακριβώς οδηγίες θες ρε?
απο A7->A26 λέει η λογική για να μην πέσεις στον περιφεριακό της γένοβα
μετά παραλιακά, δεν έχει κι άλλο δρόμο.
εκτός τώρα αν ψάχνεις γραφικές διαδρομές και τέτοια, που δεν ξέρω να σου πω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τι ακριβώς οδηγίες θες ρε?απο A7->A26 λέει η λογική για να μην πέσεις στον περιφεριακό της γένοβα
μετά παραλιακά, δεν έχει κι άλλο δρόμο.
εκτός τώρα αν ψάχνεις γραφικές διαδρομές και τέτοια, που δεν ξέρω να σου πω
Μου'χουν πει ότι είναι η autostrada και ο SP1/SS1 που είναι πιο γραφική διαδρομή, παραλιακή.
Αλλά δε ξέρω (γιαυτό ρωτάω) αν αξίζει ή αν είναι ΠΟΛΥ παραπάνω δρόμος.
Απ'την άλλη σκέφτομαι, μη μπούμε autostrada και δε δούμε τίποτα.
-
Παρε φουλ ασφαλεια για το αυτοκινητο. Ενα ελαφρυ γρατζουνισμα στον πισω προφυλακτηρα το πληρωσα 400 ευρω.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες