-
πλάνο VS αμάξι...
σε εποχές που οι βενζινες κοστιζουν σαν μικρό δάνειο, τα διόδια ειναι τσουχτερά (Ιταλία) και βέβαια κανενας μπάτσος εεε αστυνόμας δε θα σου χαριστεί έτσι και σε πετύχει (που θα σε πετύχει αφού μιλάμε για τόσα χλμ), μάλλον δεν ειναι και ό,τι ιδανικότερο το 4τροχο...
ή το κάνεις road trip όνομα και πραμα (άπλετος χρονος, στάσεις, παρέα που να αντέχει) ή τι να συζητάμε... ηγ/νίτσα-ανκονα είναι 14 ώρες. πού θα τη βγάλεις; χωρίς καμπίνα; 4κλινη πχ και να είστε όλοι φίλοι, έχει καλώς. αλλιώς, το έχεις δοκιμάσει ποτέ; εγώ μια φορά τολμησα πάντως.
μ'αυτά και μ'αυτά θα φτασεις στην πίστα και θα είσαι λιώμα, δε θα ευχαριστηθείς τπτ και θα πρέπει να κάνεις και την επιστροφή. και στην περίπτωση που ο πηγαιμός δεν ήταν ιδανικός, είναι που κινδυνεύεις με βατερλό... ειδικά στην ηλικία σου (που το αιμα βράζει).
ενοικίαση αυτοκινήτου και
-
@rx8_drifter δεν ηξερα οτι παει ανκονα
Αλλαζοντας τη διαδρομη εχουμε :
Θεσσαλονικη - Ηγουμενιτσα 320χμ
Ανκονα - Μονακο 700χμΣυνολο 1020χμ
Αρα αν καταναλωνω 8,5l/100km θελω 90λιτρα βενζινης απο Θεσσαλονικη για Μονακο. 90χ1,7=153ευρω (αχμ δε ξερω πως το εβγαλα το 120 πριν οντως!! Εκανα προχειρους-γρηγορους υπολογισμους)@Joe Bar Team
Παραληψη μου. Δεν θα παμε αποκλειστικα για την F1. Συζηταμε να φυγουμε παρασκευη πρωι, ετσι ωστε σαββατο πρωι το αργοτερο να φευγουμε απο μιλανο. Οποτε Σαββατο μεσημερι-απογευμα να ειμαστε ηδη Γαλλια.Απ οτι ειδα μολις τωρα με superfast για 4 ατομα καμπινα εσωτερικη κ 1 αμαξι βγαινει 570ευρω!!!!
Τσεκαρα με αεροπορικα της easyjet κ υπαρχει δυνατοτητα ενοικιασης αυτοκινητου με ~30ευρω τη μερα (1200cc) κ ενα εξτρα 8-9ευρω τη μερα για οδηγους κατω των 25.
-
Πηγαινε με αεροπλανο (οπου βρεις πιο κοντα, μαλλον Μιλανο), νοικιασε απο'κει αυτοκινητο.
Αν ειναι να πας στο γκραν πρι, καλα θα ειναι να πας απο Σαββατο νωρις να δεις τα δοκιμαστικα και τα 'πανηγυρακια' που εχει μετα.
Εισητηριο για τον αγωνα εκλεισες;
Πολυ φθηνα ειναι στην πλαγια που βρισκεται το παλατι. Πλεονεκτημα οτι βλεπεις ολη την πιστα (εστω κι απο λιγο μακρυα), αλλα μειονεκτημα οτι δεν υπαρχουν συγκεκριμενες θεσεις και αυτοι που εχουν τις καλες πανε απο την προηγουμενη και κοιμουνται εκει
ΕΠΙΣΗΣ: επειδη τις μερες του αγωνα γινεται χαμος στο Μονακο, πρεπει να σκεφτεις που θα αφησεις το αυτοκινητο.
το οτι ειστε 4 ατομα κανει το τρενο ασυμφορο.
Που θα διανυκτερευσετε σκεφτηκες;
Θα βρειτε ξενοδοχεια;
εκεινες τις μερες γινεται και το φεστιβαλ των Καννων, οποτε μια βολτα εκει επιβαλεταιΝα πεταξω και μια 'τρελή' ιδεα;
Ψαξτο να νοικιασεις camper απο το Μιλανο -
έχεις νοικιάσει ποτέ camper;πόσο περίπου βγαίνει;
αρκεί δίπλωμα αυτοκινήτου;
Με τις τιμές της βενζίνης σήμερα ,δυσκολεύει πολύ το να ξεκινήσεις από Ελλάδα roadtrip -
δεν ξερω αν θα βγει το λινκ, ενδεικτικα εβαλα, απο 27-31/5 για 4 ατομα και μαλιστα απο το αεροδρόμιο του Μιλανου
http://familycamperrentalitaly.com/resu ... 1302679564
414€
τα χιλιομετρα δεν ειναι πολλα, δεν ξερω τι θα χρεωσουν για κουζινικα και κλινοσκεπασματα... -
με το δίπλωμα τι παιζει,ξερεις;
-
Με Β το οδηγας κανονικα, δεν ξερω τι γινεται με ηλικιες εγγυήσεις κλπ.
πρεπει να διαβασεις τους ορους της καθε εταιρίας
-
Γεια χαρα ειμαι καινουργιο μελος στο forum. Επειδη η πληροφοριες ειναι καπως παλιες αυριο θα παω ταξιδι στην Τσεχια μεσω Σκοπιων, Σερβια, Ουγγαρια...
Θα ηθελα να ρωτησω .. βρηκα κατι πληροφοριες στο forum σας για τα απαραιτητα χαρτια απο ΕΛΠΑ και λοιπα..
Το προβλημα μου ειναι το εξης το αμαξι ειναι γραμμενο στην γυναικα μου που εχει αλλο επιθετο.
Εχω τα εξης χαρτια στο αμαξι
Αδεια κυκλοφοριας (στην γυναικα μου)
Πρασινη καρτα απο Ιντερσαλονικα με το ονομα μου σαν οδηγος..
Παλαιου τυπου πινακιδες με αυτοκολλητο GR
χρειαζομαι τιποτε αλλο? Η θα με σταματησουνε στα συνορα
Επισης οπως καταλαβα βινιετες θα χρειαστω μονο στην Σερβια , Ουγγαρια , Αυστρια, Τσεχια???Ευχαριστω και παλι.
-
Η γυναικα σου θα είναι μαζι;
Απ'οσο θυμαμαι κανεις δε ζηταει την αδεια του αυτοκινητου στα συνορα.
Σερβια εχει διοδια, βινιετα στα αλλα κρατη που αναφερεις.Το Πασχα του 2009 εκανα αυτη τη διαδρομη, αν ψαξεις πιο πισω θα βρεις αρκετες λεπτομερειες
edit: διάβασε απο σελ 44
viewtopic.php?f=5&t=21081&start=645 -
Ευχαριστω προκαταβολικα κ παλι.
Εχω διαβασει τα προηγουμενα ποστ, που με εστειλες.
Η γυναικα μ δν θα ειναι μαζι μου το προβλημα μ ειναι
Μηπως στα συνορα με πουνε ποιανου ειναι το αμαξι
Αφου δουν το διαφορετικο επιθετο στην αδεια κυκλοφοριας
Μηπως με πουνε τιποτα οτι ειναι κλεμμενο κτλ κτλ
Συγνωμη που επιμενω αλλα ειναι το πρωτο μου
Ταξιδι στο εξωτερικο κ δεν θελω να φτασω μεχρι τα σκοπια και
Να γυρισω πισω επειδη δεν μπορω να βγω
Μολις γυρισω θα αναρτησω ολες τις πληροφοριες για που ακριβως χρειαζεται
Βινιετες που ειναι τα διοδια ποσο και λοιπα. -
Για καλό και για κακό μια εξουσιοδότηση επικυρωμένη ότι επιτρέπεται η έξοδος του αυτοκινήτου με πινακίδες χχχ και οδηγό τον ΧΧΧ με Α.Τ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ υπογεγραμμένη απ την σύζυγο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για καλό και για κακό μια εξουσιοδότηση επικυρωμένη ότι επιτρέπεται η έξοδος του αυτοκινήτου με πινακίδες χχχ και οδηγό τον ΧΧΧ με Α.Τ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ υπογεγραμμένη απ την σύζυγο.εσενα περιμενα, γιαυτο δεν εγραφα τοση ωρα...
-
πρέπει να το βάλω στην υπογραφή μου μου φαίνεται, έχω βαρεθεί να το γράφω
-
Ευχαριστω ρε παιδια... εκανα στα αγγλικα και στα ελληνικα ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα.. θα σας ενημερωσω αυριο το βραδυ που θα φτασω στο πρωτο μου προορισμο. Ευχαριστω
-
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftoun
-
Μέσα στο Μόναχο σε σταμάτησαν; Περίεργα πράγματα.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
.... Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftounΝα μην το ξανασκεφτούν, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ.
Σιγά μην κρυφτούμε κιόλας, επειδή σε κάποιους 'ευρωπαίους συμπολίτες' μας, ξυνίζουμε.
Προσοχή, υπομονή και ευγένεια, άλλωστε και αυτά μέσα στο 'παιχνίδι' του ταξιδιού είναι.
Καλή συνέχεια και επιστροφή! -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftounΑν δεν έχεις κάνει καμία παρανομία γιατί να φοβάσαι;
Μεταξύ μας, εγώ δεν θα άφηνα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες να μπει καν στην χώρα αλλά τέσπα..
-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftoun
Αν δεν έχεις κάνει καμία παρανομία γιατί να φοβάσαι;
Μεταξύ μας, εγώ δεν θα άφηνα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες να μπει καν στην χώρα αλλά τέσπα..
metaxi mas, metaxas
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftounπαρε το ανάποδα: θα σου αρεσε να εβλεπες να σταματούν στην ελλάδα όποιο (λεμε τώρα) αυτοκίνητο με ξενες πινακίδες;
ειδικά κάτι... γειτονικά αυτοκίνητα είναι για φυλάκιση των κατόχων τους και ξύλο από τον Τσακ Νόρις και τον Τζκι Τσαν, όχι απλα για κλήση κλπ.
τι λες;
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες