-
Η γυναίκα του αδερφού μου είναι Αμερικανίδα. Μιας και έρχονται τακτικά διακοπές στην Ελλάδα, εχω καταλήξει σε ένα μοντέλο επικοινωνίας που αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση τελικά.
Γενικώς είναι ευχάριστη κοπέλα, καλλιεργημένη (γιατρός και αυτή) και μπορείς να κάνεις ωραίες συζητήσεις για όλα τα θέματα. Αρκεί να προσέξεις να αποφύγεις οτιδήποτε έχει σχέση με politics, ειδικά την εξωτερική πολιτική των είπα.
Οι απαντήσεις είναι τόσο ... απίστευτες που σε χαλάνε. Οπότε, απλά δεν συζητάς τέτοια θέματα, και όλα είναι cool -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ο Κρους εγραψε'Σύνελθε, είσαι αλλού τελείως. Αυτή η ενέργεια, μόνο εις βάρος της Ελλάδας μπορεί να είναι. Και βέβαια, θα σας την ξεπληρώσουμε στήνοντας κ@λο εκεί που σας συμφέρει ΕΣΑΣ. Δεν σας χάλασε, έτσι; '
Ε βεβαια θα μας το πληρωσεται εκει που μας συμφερει. Γυαλια καρφια την κανατε την πρεσβεια. Εμεις θα τα πληρωσουμε?
Την κάναμε?
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Υπαρχει αυτη η πεποιθεση στις ΗΠΑ οτι οι Ελληνες εχουν παθος με τον ομοφυλοφυλισμο (If that's even a word). Ο λογος ειναι οτι βγαινει απο την ιστορια της Αρχαιας Ελλαδας που διδασκουν στα σχολεια που πολλες φορες includes το ποσο encouraged ηταν ο ομοφυλοφυλισμος τοτε. Και σιγουρα αυτο ειναι αληθεια φυσικα.
Η πεποίθηση που λες, Γαβριήλ, ισχύει και για πολλούς άλλους λαούς(π.χ., στην Ε.Ε.), έως σήμερα, είναι αλήθεια, το έχω ζήσει και εγώ(και από κοντά και από το Διαδίκτυο).
Δεν θα ανοίξω ολόκληρο θέμα για την τότε εποχή, καθώς οι περισσότεροι ξένοι αλλά και Έλληνες αγνοούν πολλές πτυχές της τότε κοινωνίας/εποχής.
Πάντως, επειδή μια φορά με είχε τσατίσει ένας Άγγλος, του λέω, στην Ελλάδα υπάρχει η πεποίθηση ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος των Άγγλων είναι λούληδες. ---
Παρεπιμπτόντως, σχετικά με τους Άγγλους, στο Βερολίνο κάποτε, σε μια παρέα ήμουν εγώ, ένας Τούρκος, Γιουγκοσλάβος, Άγγλος και μια Πορτογαλλίδα: όταν έφυγε ο Άγγλος, γυρνάω στην Πορτογαλλίδα και της λέω: 'Πώς σου φάνηκε ο τύπος;' και μου απαντά με αδιαφορία... 'χμ....τυπικός 'Αγγλος!' Μόνο με αυτή την απάντησή της γέλασα, καταλαβαίνοντας τι εννοούσε [εννοόντας ότι πώς να την ενδιαφέρει σαν άντρας, αφού ήταν ομοφυλόφιλος].
που να δεις για τους ελληνες τι πεποιθηση υπαρχει σε πολλους στην ΕΕ (και οταν διαβαζω τετοια θεματα τεινω να συμφωνησω μαζι τους)
οι αγγλοι για μενα ειναι ενας λαος που εχει κανει πολλα εγκληματα στο παρελθον, εχει βασανισει πολλους λαους και ειδικα τους κοντινους ( ουαλους, σκωτσεζους, ιρλανδους) αλλα πλεον εγω τους παραδεχομαι (οπως τους εχω ζησει απο το σεπτεμβρη) με εξαιρεση το οτι πινουν γενικα, ειναι εργατικοι, εχουν πραγματικη αξιοκρατια και ολοι εχουν ισες ευκαιριες στη μεγαλη βρεττανια, υποδομες, καλους μισθους, ειναι ευγενικοι και εχουν σεβασμο και μπορει να ζησει ενας εργατικος ανθρωπος ή ενας επιστημονας με αξιοπρεπεια. βασικα θεωρω πως εχουν ταυτοχρονα τα καλα του καπιταλισμου τα οποια εχουν συνδιασει πολυ πετυχημενα θα ελεγα με καποια καλα του σοσιαλισμου. το αποτελεσμα ειναι ιδιαιτερα θετικο νομιζω, και σαν πολιτης νιωθεις προστασια και οτι εισαι σε ενα κρατος που εχει πραγματικα υποβαθρο. ειναι τοσο ισχυρη η κοινη γνωμη απο το β παγκοσμιο πολεμο και μετα, που εχει πετυχει στο να υπαρχει κοινωνικη πολιτικη και γενικα υπερ-προστασια.. δεν ξερω αν μπορω να το εξηγησω καλα, πρεπει να το ζησει καποιος για να το καταλαβει
-
Την ανακοινωση του ΚΚΕ την ακουσατε?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Την ανακοινωση του ΚΚΕ την ακουσατε?????
-
Ναι... εντάξει, ασχολίαστη.
-
Τί είπαν; Ότι ο παπάρας με το μπαζούκα ήθελε περισσότερη εξάσκηση;
-
Ότι η επίθεση αυτή δίνει την δυνατότητα στις ΗΠΑ να την αξιοποιήσουν στην γενικότερη επίθεσή τους κατά των λαών. Κάτι τέτοιο.
-
«Το κτύπημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με ρουκέτα, ανεξάρτητα από πού προέρχεται, δίνει τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να το αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσής τους κατά των λαών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας:
«Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Σομαλία και αυξάνουν τα στρατεύματα κατοχής στο Ιράκ, γεγονός που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, όπως και αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Γίνεται σε μια στιγμή που προωθείται το γενικότερο ιμπεριαλιστικό σχέδιο του δήθεν 'εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής'».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι ισχυρισμοί για τη ζημιά που προκαλείται στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, είναι αποπροσανατολιστικοί. Το κύριο είναι ότι το κτύπημα δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ένταση της κρατικής καταστολής και της δράσης των διαφόρων υπηρεσιών».
«Απαιτείται επαγρύπνηση, ετοιμότητα και δράση για την ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που είναι προϋπόθεση για την περιθωριοποίηση και απομόνωση κάθε προβοκάτσιας, από όπου και αν προέρχεται αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τί είπαν; Ότι ο παπάρας με το μπαζούκα ήθελε περισσότερη εξάσκηση;Να σου πω την αληθεια,δε θα ειχε κι αδικο οποιος το ελεγε
Απλα μας εχουν φαει οι σικε πολιτικες δηλωσεις και τα διαφορα εφε.
Κι ο ενας δουλευει τον αλλον κι εμεις αυτοδουλευομαστε
Περαστικα μας.... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ότι η επίθεση αυτή δίνει την δυνατότητα στις ΗΠΑ να την αξιοποιήσουν στην γενικότερη επίθεσή τους κατά των λαών. Κάτι τέτοιο.Εχουν αδικο?
-
Άδικο με την στενή έννοια του όρου, όχι.
Αλλά δεν βλέπω να καταδικάζεται η πράξη. Αν σκοτώνονταν κάποιος, τι θα έλεγαν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άδικο με την στενή έννοια του όρου, όχι.Α μπραβο.Αρα θελουμε να στρουθοκαμηλιζουμε.
Αλλά δεν βλέπω να καταδικάζεται η πράξη. Αν σκοτώνονταν κάποιος, τι θα έλεγαν;
Σαφως και δε νομιζω να χαιροταν οποιαδηποτε πολιτικη παραταξη για το οποια θυματα προκαλουσε μια τετοια επιθεση.
Δε νομιζω οτι θελουν αναλυση τα αυτονοητα.
Θα ηταν τραγικο ακομα και για τον ιδιο τον πρεσβη.
Σημασια εχει η πολιτικη εκταση του θεματος κι εκει πρπει να εστιασουμε την προσοχη μας.
Δεν κρινεις μια πραξη η ορισμενα γεγονοτα εκ του ασφαλους αλλα ξετυλιγεις το πολιτικο ιστορικο νημα των τελευταιων ετων για να πεις αν ειχαν δικιο η αδικο.
Και στο κατω κατω,γιατι σε παγκοσμιο επιπεδο ρε παιδια δε χτυπανε γιαπωνεζικες,ιρακινες ταυλανδεζικες ρωσικες και χιλες δυο αλλες πρεσβειες ανα τον κοσμο?
Κατι γινετε.Ε απ τη στιγμη που ολα τα κρατη ειναι πουλημενα στο εναν και μοναδικο νταβατζη,εως οτου ξυπνησουν κι ενωθουν=του αγιου ποτε δηλ,η τρομοκρατια θα ζει θα βασιλευει,ειτε μας αρεσει ειτε οχι,οσο φυσικα θα διατηρειτε η συγκεκριμενη πολιτικη της αμερικης.
Δεν ειμαι υπερ αλλα δεν γινετε κι αλλιως.
Ουτε αυτοι που επαναστατουν ειναι τρελλοι.Κατι γινετε. -
Στρουθοκαμηλισμός είναι το να βγεις και να καταδικάσεις καθαρά και ξάστερα την τρομοκρατική αυτή ενέργεια;
-
Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που να ΜΗΝ καταδικάζει την ενέργεια αυτή στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Τώρα το αν ο gavril1 χάρηκε διότι βρήκε πάτημα στον κομπλεξισμό του ας το κάνει. Ευτυχώς που δεν χτύπησε κανείς και όλοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας είναι καλά.
Υ.Γ. Εγώ πάντως δεν μισώ του Αμερικανούς...την πολιτική τους μισώ...ο λαός τους είναι και ο ίδιος θύμα της πολιτικής αυτής.
Υ.Γ.2Πάντως εγώ πλέον θα φοβάμαι όταν μπαίνω σε αεροπλάνο να σχολιάσω τους Αμερικανούς. Φαντάζεστε να είναι εκεί ο ρωμαλέος και σωματώδης gavril1.
Πως θα κυκλοφορώ με την μείωση μετά;(ξέρετε... τα 3-2 )Υ.Γ.3. Τώρα θα με καλέσει ο gavril σε μονομαχία στον κόκκινο ήλιο...κρατώντας την αστερόεσσα και τραγουδώντας τον εθνικό τους ύμνο
Έλεος γενίτσαρε κοίτα τι γράφεις...'Ρε συ εγω θελω οι σχεσεις Ελλαδος να χειροτρεψουν officially. Γιατι? Διοτι ετσι θα αντικατροπτιζουν ποιο πιστα την πραγματικοτητα on the ground. Δηλαδη οσον αφορα τους πολιτες. Το αξιζετε.' Ντροπή σου...δεν σου γράφω άλλα διότι μετά οι mods θα κόψουν εμένα και όχι εσένα.
-
**'Πως μου την δινουν τα αμερικανακια δεν μπορεις να φανταστεις' **λεει ο ενας στον αλλον.
**'Να αυτον π.χ. να των φαω δεν θα χορτασω'. **
Λεω μπας και μιλαει για μενα.
Βλεπω πισω και κοιτανε και οι δυο εμενα! Λεω μπα δεν μπορει, απο που κι ως που?
Kαλά ρε Γαβριήλ....Απ' τη φάτσα σε πήρανε πρέφα ρε συ....??
ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΦΟΡΟΥΜ δηλαδή.....? ! ? !
Υ.Γ. Εγώ πάντως δεν μισώ του Αμερικανούς...την πολιτική τους μισώ...ο λαός τους είναι και ο ίδιος θύμα της πολιτικής αυτής.
Εγω παντως (μέχρι τώρα τουλάχιστο), έχω την αίσθηση οτι ο λαός τους είναι υποστηρικτής της πολιτικής αυτής και καθόλου θύμα της.
-
....Απο πισω και αυτοι.Eυτυχως που δεν σου επεσε τιποτα να σκυψεις να το πιασεις δηλαδη...
... Α ρε και να γινοταν αυτο στην Αθηνα τι ξυλο ειχε να πεσει!!!!! Να σου πω εγω πως θα νιωσουν 450 lbs deadlifts και 225 power cleans στην μαπα σου.
Σιγα μεγαλε, θα σκιστεις...
Αλλα το αεροπλανο για Σικαγο δεν το χανω!
Και πολυ καλα εκανες.Σιγουρα δε θα προλαβαινες*...
*Γιατι μετα το καβγα αντε να ξαναφτιαξεις το μακιγιαζ, κραγιον και τετοια...
Ασε που μπορει να πλακωνε και καμμια POLIZEI και να ηταν η Γερμανια στη δυσαρεστη θεση να 'φιλοξενησει'.... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
που να δεις για τους ελληνες τι πεποιθηση υπαρχει σε πολλους στην ΕΕ (και οταν διαβαζω τετοια θεματα τεινω να συμφωνησω μαζι τους)
οι αγγλοι για μενα ειναι ενας λαος που εχει κανει πολλα εγκληματα στο παρελθον, εχει βασανισει πολλους λαους και ειδικα τους κοντινους ( ουαλους, σκωτσεζους, ιρλανδους) αλλα πλεον εγω τους παραδεχομαι (οπως τους εχω ζησει απο το σεπτεμβρη) με εξαιρεση το οτι πινουν γενικα, ειναι εργατικοι, εχουν πραγματικη αξιοκρατια και ολοι εχουν ισες ευκαιριες στη μεγαλη βρεττανια, υποδομες, καλους μισθους, ειναι ευγενικοι και εχουν σεβασμο και μπορει να ζησει ενας εργατικος ανθρωπος ή ενας επιστημονας με αξιοπρεπεια. βασικα θεωρω πως εχουν ταυτοχρονα τα καλα του καπιταλισμου τα οποια εχουν συνδιασει πολυ πετυχημενα θα ελεγα με καποια καλα του σοσιαλισμου. το αποτελεσμα ειναι ιδιαιτερα θετικο νομιζω, και σαν πολιτης νιωθεις προστασια και οτι εισαι σε ενα κρατος που εχει πραγματικα υποβαθρο. ειναι τοσο ισχυρη η κοινη γνωμη απο το β παγκοσμιο πολεμο και μετα, που εχει πετυχει στο να υπαρχει κοινωνικη πολιτικη και γενικα υπερ-προστασια.. δεν ξερω αν μπορω να το εξηγησω καλα, πρεπει να το ζησει καποιος για να το καταλαβει
Κοίτα να δεις, ψυχολογικά προβλήματα έχει όλος ο κόσμος, πόσο μάλλον σε άλλες χώρες, οπότε, τι να σχολιάσω τώρα περί απόψεων ξένων πολιτών για την (σημερινή)Ελλάδα(τις οποίες απόψεις, λίγο-πολύ τις έχουμε ακούσει αρκετοί). Δεν θα επεκταθώ στο ζήτημα: απλά, ο καθένας ας κοιτάει τα μούτρα του καλύτερα.
Τώρα, σχετικά με τα στοιχεία σοσιαλισμού που λες ότι κάποια από αυτά έχουν ενσωματωθεί πολύ καλά στο αγγλικό σύστημα, ποιά είναι αυτά; Ως προς τι, νοιώθει ασφάλεια και υπέρ-προστασία ο μέσος Άγγλος;(π.χ. καλό επίδομα ανεργίας;);
Μιλάς για ένα κράτος το οποίο έχει πιο φιλελεύθερη πολιτική σε σχέση με την Ελλάδα(σωστά; ... αν και τη σήμερον ημέρα... ), αλλά από την άλλη, είναι πιο... σοσιαλιστικό(όχι ότι η Ελλάδα ήταν ποτέ σοσιαλιστική και νοιαζόταν για τόσο για κοινωνικές πολιτικές που να δίνουν πραγματική ελπίδα/στήριξη).Εν κατακλείδι, θα σου άρεσε η εφαρμογή παρόμοιων πολιτικών και στην Ελλάδα; Θα είχε αποτέλεσμα;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ότι η επίθεση αυτή δίνει την δυνατότητα στις ΗΠΑ να την αξιοποιήσουν στην γενικότερη επίθεσή τους κατά των λαών. Κάτι τέτοιο.
Εχουν αδικο?
Φυσικά έχουν άδικο εκτός αν (το ΚΚΕ) υπονοεί ότι το χτύπημα ήταν προβοκάτσια.
Από τη στιγμή που δεν υπονοούν κάτι τέτοιο, δηλαδή δέχονται ότι τη ρουκέτα την έριξαν 'εχθροί της Αμερικής', η δήλωση (του ΚΚΕ) είναι γελοία.
Οι αμερικάνοι φταίνει που τους έδωσαν (οι τρομοκράτες) τη δυνατότητα να βγουν και να φωνάζουν για την επίθεση;
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
συμμεριζεστε εναν 220 κ 450 πωστοπε
Σε φαντάζομαι να είσαι λίγο πιο εκεί όταν κάνει αυτά τα βάρη(με το απαραίτητο μουγκρητό και σφίξιμο, όταν κάποιος είναι στα όριά του), να γελάς και να φωνάζεις 'κάτσε κάτω απ' τη μπάρα!' και μετά να τρέχεις να σωθείς! (όπως έλεγες και σε άλλο θέμα)
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών [#2]