-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εκτός και διαφωνείς για να διαφωνήσεις.
Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλώτρια...
Όχι, μη φοβάσαι. Δική σου η αποκλειστικότητα σ' αυτό.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
...δεύτερον, το πρόβλημα ξεκινάει από αυτόν που κινείται στη λάθος λωρίδα....Συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά για να κινείσαι στη σωστή λωρίδα πρέπει να γνωρίζεις ποιά είναι αυτή.
Στην περίπτωση που έγραψα, αν και τη γνώμη που ζήτησα δεν την πήρα και πρέπει να συμβιβαστώ με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, το δικαστήριο έκρινε σε όλους τους βαθμούς ότι έφταιγε αυτός που προσπάθησε να προσπεράσει από δεξιά, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον ΚΟΚ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όχι, μη φοβάσαι. Δική σου η αποκλειστικότητα σ' αυτό.Ο ένας λέει πως είναι βλακεία ν'αλλάζεις δυο λωρίδες για να κάνεις προσπέραση.
Ο άλλος λέει πως είναι βλακεία να παιρνάς από δεξιά.
Ο τρίτος (εγώ) λέει πως είτε έτσι είτε αλλιώς, το απρόοπτο μπορεί να συμβεί με την ίδια πιθανότητα.
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ν'αλλάξω δύο και τρεις λωρίδες σε σφήνα (και όχι απλά προσπέραση) με 200+. Δεν έχω πρόβλημα να περάσω από δεξιά με 200+. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι στη μεσαία με 140 (πιο κάτω δεν πάω, εκτός κι αν έχει ραντάρ) και να με περνάνε με 200+.
Αν λοιπόν πρέπει να επιλέξω τι θα πρέπει να κάνω σε κάποια αντίστοιχη περίπτωση, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω σκεπτόμενος την ασφάλειά μου, των συνεπιβατών μου, των γύρων μου και μετά τις λαμαρίνες.
Αυτό σου φαίνεται διαφωνία για το θεαθήναι; Πάσο...
-
Νάσο, ο kacey έγραψε *'Πηγαινεις στην αδεια εθνικη, στην τερμα δεξια λωριδα με 120. Εισαι δηλαδη καθ'όλα νομιμος. Στην μεσαια η ακομα χειροτερα στην αριστερη, υπαρχει βλακας που πηγαινει με 100. Για μεγαλη αποσταση ειστε αυτα τα δυο οχηματα στον δρομο.
α) συνεχιζεις κανονικα στην δεξια και τον περνας?
β) πας τερμα αριστερα, φρεναρεις απο πισω του, περιμενεις να κανει ακρη για να τον προσπερασεις και μετα πας παλι τερμα δεξια? '*
Προσωπικά προτιμώ το β) και συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
Και δεν το βρίσκω τόσο 'βαρύ', όσο το περιγράφει ο kacey.
Και ο ΚΟΚ απαγορεύει την προσπέραση από τα δεξιά, είτε μας αρέσει είτε όχι. -
Naso παρακαλώ όρισε τι σημαίνει 'σφήνα' με 200+ γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παρεξήγησης των όσων λες (π.χ. πώς ταιριάζει η έκφραση 'σφήνα με 200+' με την 'ασφάλεια' στην ίδια πρόταση )
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Naso παρακαλώ όρισε τι σημαίνει 'σφήνα' με 200+ γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παρεξήγησης των όσων λες (π.χ. πώς ταιριάζει η έκφραση 'σφήνα με 200+' με την 'ασφάλεια' στην ίδια πρόταση )Αν στην πρόταση συμπεριλάβεις και το 'Nasos' να τη η ασφάλεια...
-
β) πας τερμα αριστερα, φρεναρεις απο πισω του, περιμενεις να κανει ακρη για να τον προσπερασεις και μετα πας παλι τερμα δεξια?Ξέρω πως ξεκίνησε η ιστορία...
Χωρίς να θέλω να σε ειρωνευτώ όμως ή να σε προσβάλλω, πιστεύω πως αυτή την επιλογή μόνο ένα Πόντιος ή ένας τυπολάτρης θα την ακολουθούσε.
-
τελικά λοιπόν για να είμαι ασφαλής και σωστός, πρέπει να πλησιάσω τον άλλο μέχρι κάποιου σημείου... κόρνες και φώτα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι μας είδε και αφού μας δει, τον περνάμε. αν έρθει στη δεξιά, καλώς. αλλά τότε θα πρέπει εγώ να κάνω άλλες 2 αλλαγές λωρίδας. και άλλη μία αυτός, 3. ΚΑι 4, αν θα τον περάσω από αριστερα, επειδή αυτός δεν είναι στη σωστή λωρίδα.
έτσι είναι καλά;
έχουμε λοιπόν 3 πιθανές εξελίξεις της περίπτωσης αυτής. Μία χωρίς αλλαγές λωρίδας, μια με 3 και μια με 4 από δ'αύτες. Ποιά είναι η ασφαλέστερη; Ποιά είναι σωστή σύμφωνα με τις αρχές; γιατί δε ζητάμε από το υπουργείο συγκοινωνιών να πούνε κάτι σχετικά με το θέμα;
-
Και ο ΚΟΚ απαγορεύει την προσπέραση από τα δεξιά, είτε μας αρέσει είτε όχι.το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν είναι προσπέραση. try to keep up with the discussion, please.
-
Βέβαια κάπου έχω πρόχειρο ένα λινκ από ποστ εδώ, που πέρασα κάποιον νόμιμα από αριστερά σε αντίστοιχη περίπτωση και πέσανε όλοι να με φάνε.
Να το ποστάρω πάλι να γίνει τζερτζερλές;
-
Χέστ..κες κι αν είσαι ο οδηγός που άφησε το γιό του ανάπηρο για να μην αλλάξει 2 λωρίδες;
Οχι βέβαια! Κατάλαβες κάτι τέτοιο από τα γραφόμενά μου;
Όχι, γι' αυτό και απόρησα για την απάντησή σου. Εκτός και διαφωνείς για να διαφωνήσεις.
α - Καταλαβαινεις τι γραφεις;;;
β - Καταλαβαινεις τι γραφουν οι υπολοιποι;;;; -
-
-
Από ποιό σημείο μπήκε και πόση απόσταση έχει διανύσει πάνω στο πεζοδρόμιο?
-
απο το παρκινγκ της χανθ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα στην Τσιμισκή....Αυτο.....
Πρεπει να ναι καποιου ειδους ρεκορ..... -
-
Σε αυτες τις προκλητικες περιπτωσεις επρεπε να του παιρνουν πινακιδες οι τροχαιοι, να του ξεριζωνουν τους 2 καθρευτες, να σκιζουν 4 λαστιχα, να του σπανε τα 2 μπροστα φαναρια και να του το αφηνουν εκει.
Οταν γυρισει επρεπε να του ριχνουν πισα και πουπουλα και να τον αφηνουν στην πλατεια στο συνταγμα η ξερω γω στο λευκο πυργο στη θεσσαλονικη -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
α - Καταλαβαινεις τι γραφεις;;;
β - Καταλαβαινεις τι γραφουν οι υπολοιποι;;;;Για να το λες, κάτι κατάλαβες που μου διαφεύγει ή άλλο λέω εγώ κι άλλο εσύ. Μέχρι, λοιπόν, να διαβάσεις τι γράφεις και σε τι απαντάς, σε παρακαλώ να σκεφτείς ότι οι ψευτοειρωνειούλες και εύκολες είναι για όλους και δεν προσφέρουν τπτ σε μια συζήτηση.
Βέβαια κάπου έχω πρόχειρο ένα λινκ από ποστ εδώ, που πέρασα κάποιον νόμιμα από αριστερά σε αντίστοιχη περίπτωση και πέσανε όλοι να με φάνε.
Εκεί είναι η παρεξήγηση, Νάσο: Το νόμιμο, το σωστό και το ασφαλές μπερδεύονται, με αποτέλεσμα άλλο να λέει η θειά μου κι άλλο ν’ ακούν τ’ αυτιά μου. Αν επιμένω, για πολλοστή φορά, στο ίδιο θέμα, είναι γιατί όταν τίθεται το θέμα του τι προβλέπει ο Νομοθέτης για την κίνηση στους δρόμους σκοντάφτει πάνω στη μαγκιά και την κλανιά του κάθε Κίτσου. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, και σφήνες κάνω ενίοτε και από δεξιά (ή … κι από πάνω) περνάω κάνα παπάρα που νομίζει ότι καβάλησε το κάρο του κι ο δρόμος του ανήκει, αλλά τα κάνω ξέροντας ότι παρανομώ και φέρομαι … αντικοινωνικά. Και μου αρέσει.
Και ο ΚΟΚ απαγορεύει την προσπέραση από τα δεξιά, είτε μας αρέσει είτε όχι.
το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν είναι προσπέραση. try to keep up with the discussion, please.
Μπορεί να το έχετε ξεκαθαρίσει ότι για πάρτη σας ο Νόμος ξεντώνει ώστε να μην θεωρείτε την προσπέραση από δεξιά σε ΕΟ … προσπέραση, αλλά αν είναι έτσι παρακαλώ να τα λέτε σε θέμα 'για πάρτη σας', όποιοι κι αν είστε 'σεις'.
Αλλιώς σε προκαλώ να μου εξηγήσεις τι, τελικά, ο Νόμος (ή, αν θέλεις, ο ΚΟΚ) θεωρεί σαν προσπέραση από δεξιά και όχι 'κίνηση σε στοίχους' - και το απαγορεύει. -
Αν κάνει αριστερά, θα φταίει. Μικρή η διαφορά, λέτε;Και εάν αλλάξει λωρίδα προς τα δεξιά , πάλι θα φταίει , εάν δεν έχει ελέγξει ότι έρχεται αυτοκίνητο. Επιπλέον δεν υπάρχει ανώτερο όριο ανά λωρίδα ( στα μεγαλύτερα τμήματα της ΕΟ ) άρα μπορείς να κινηθείς στο όριο ( 120 χαω ) και παράνομος είναι αυτός που κινείται με λιγότερα στην μεσαία. Τέλος ο εκ δεξιών κατά βάσιν έχει προτεραιότητα.
Ζώα ζώα ζώα [#3]