Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν είναι θέμα τεντώματος αλλά ερμηνείας.
Εγώ το λέω 'τέντωμα'
Όταν κινούμαι με 120 στην δεξιά λωρίδα και υπάρχει κάποιος που παρανόμως κινείται στην μεσαία με 100 τότε έχουμε κίνηση σε στοίχους
Φίλε μου (και kacey), ο 'στοίχος' είναι σαφώς ορισμένη έννοια, σημαίνει 'ο ένας πίσω από τον άλλο και μάλιστα σε πυκνή διάταξη' ('στοιχηθείτε' μας έλεγαν στο δημοτικό και στο στρατό, θυμάσαι τι σήμαινε ?). Αν εσύ είσαι μόνος σου στη δεξιά και ο άλλος στη μεσαία, τότε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΟΣ. Μην ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας... Κατάλαβες τι εννοώ όταν λέω 'τέντωμα' ? Ξεχνάμε τα Ελληνικά μας για να υποστηρίξουμε κάτι που δεν στέκει.
( δεν μπορούμε δηλαδή να αγνοήσουμε την ύπαρξή του λόγω της παρανομίας του )
Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να παρανομήσεις και εσύ επειδή αυτός είναι παράνομος.
Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν , σε δρόμο όπως η ΕΟ , που η κίνηση σε στοίχους ( εντός των ορίων της λωρίδος ) είναι υποχρεωτική βάσει διαγραμμίσεων ,
Η κίνηση πρέπει να γίνεται 'όσο το δυνατόν κοντύτερα στο δεξί άκρο του δρόμου', δηλ. στη δεξιά λωρίδα. Στοίχοι σχηματίζονται όταν η κυκλοφορία γίνεται πυκνή. Αρα δεν είναι αυτονόητο πως 'ΕΟ = στοίχοι'.
τότε δεν υπάρχει παρανομία από τον εκ δεξιών υπερβαίνοντα αλλά μόνο από αυτόν που κινείται στην μεσαία και δη αργότερα από τη μέση ροή κυκλοφορίας , εμποδίζοντάς την.
Ναι είναι παράνομος επειδή κινείται στη μεσαία ενώ θα μπορούσε να κινείται στη δεξιά (αφού μπορείς εσύ θα μπορούσε και αυτός). Ομως το bold δεν ισχύει αν δεν υπάρχει ορισμένη κατώτατη ταχύτητα κίνησης (στη μπλέ πινακίδα με τα άσπρα γράμματα). Που και να υπάρχει, είναι συνήθως κάτι γελοίο (όπως και τα περισσότερα τα όρια ταχύτητας) του στυλ '60' για τη μεσαία.
Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά: ναι, το λογικό είναι να συνεχίσεις ευθεία. Αλλά είναι παράνομο.
Στο κάτω-κάτω ρε παιδιά, ας αφήσουμε τον ΚΟΚ. Είναι σωστό και λογικό η μεσαία λωρίδα στους αυτοκινητόδρομους να κινείται με πχ. 100 και η δεξιά με 140 ? Να σε προσπερνάνε από δεξιά με +50 χλμ ? Να μην μπορείς να σταματήσεις στη ΛΕΑ ? (*) Θα μου πείτε 'αυτοί που πάνε στη μεσαία φταίνε, έπρεπε να πηγαίνουν στη δεξιά' Συμφωνώ! Αλλά με το να προσπερνάς συστηματικά από δεξιά (άλλο μία στις τόσες σαν εξαίρεση διότι δεν γίνεται διαφορετικά) συντελείς και εσύ στο χάος των δρόμων, γίνεσαι και εσύ μέρος του προβλήματος, αντί μέρος της λύσης.
Τέλος από μένα.
(*) το έπαθα και ξέρω: σταμάτησα στη ΛΕΑ λόγω προβλήματος υγείας της γυναίκας μου ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ από όλα αυτά τα αστέρια με 150 στη δεξιά ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΑ! Σπάνια έχω φοβηθεί τόσο στο αυτοκίνητο όσο εκείνο το βράδυ