-
Έκανα πριν αρκετό καιρό 4 χρόνια Shotokan 2,5 περίπου χρόνια Tae kwon Do και σχετικά κοντά έκανα και 1,5 χρόνο Aikido.
Τις πρώτες 2 τις άφησα γιατί δεν με 'γέμιζαν' (αν μπορώ να το θέσω έτσι).
Το Aikido δυστυχώς αναγκάστηκα να το αφήσω πριν από καιρό λόγο έλλειψης χρόνου και μετά από μία μετακόμιση δεν μπορώ να βρώ κάποια σχολή κοντά.
Θεωρώ το Aikido μία καταπληκτική πολεμική τέχνη από την οποία μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου. Σαν αδυναμία της τεχνικής μπορώ να εντοπίσω την έλλειψη λακτισμάτων και γενικά χτυπημάτων από σχετική απόσταση. Χρειάζονται και γνώσεις άλλης μίας πολεμικής τέχνης για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Στο μποξ όντως δεν παίζουμε χαμηλά και δεν παίζουν και γονατιές κλπ....που μπορεί να γίνει καμιά στραβή....αλλά οι τσάτσοι όταν βάλουν τον διαιτητή πλάτη, και σε βρουν ανοιχτό για κροσέ....γυρνάνε το χέρι μέσα και στην ρίχνουν με τον αγκόνα....αν περάσει αυτό το χτύπημα...την φούτσησες!Καλά η μασέλα εκτός απο μαστ....είναι και υποχρεωτική, δε νομίζω να υπάρχει προπονητής να σε βάλει να παίξεις γάντια με συναθλητή σου χωρίς μασέλα! Παίρνεις και μια διπλή και ίσε οκ, η αηδία είναι όταν την αγοράσεις που πρέπει να την ετοιμάσεις με ζεστό νερό κλπ....μπλιαχ!
Απ' όσο ξέρω εγώ, μόνο στο Muay Thai επιτρέπεται χτύπημα με αγκώνα. Στο kick boxing, παρόλο που τα γόνατα παίζουν αβέρτα και by the book, αγκώνας δεν επιτρέπεται. Εννοείται βέβαια πως όποιος σε βρει ανοιχτό, είτε με άπερκατ, είτε με κροσέ, στη βάζει.
Εγώ δεν έχω κατέβει σε αγώνες. Δεν κατέβηκα μικρός, δεν θα κατέβω τώρα που μεγάλωσα. Έχω τραυματιστεί 2 φορές από μαλακία μου, ευτυχώς όχι σοβαρά. Πλέον όταν ασχολούμαι, το κάνω για γυμναστική, για χόμπυ και για χαλάρωση. Τίποτα παραπάνω. Ούτε να μπλέξω σε καυγάδες θέλω, ούτε τίποτα. Απλά μ' αρέσει γιατί αποκτάς έλεγχο των κινήσεών σου μέσα από τις πολεμικές τέχνες. Αν μη τι άλλο, ακόμα και αυτό είναι σημαντικό. Και βέβαια είναι ΠΟΛΥ καλή γυμναστική.
Έτσι κι αλλιώς, για τους τσαμπουκάδες έχω το .357...
(Έχει κάνει κανείς Kendo; )
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Πλέον όταν ασχολούμαι, το κάνω για γυμναστική, για χόμπυ και για χαλάρωση. Τίποτα παραπάνω. Ούτε να μπλέξω σε καυγάδες θέλω, ούτε τίποτα. Απλά μ' αρέσει γιατί αποκτάς έλεγχο των κινήσεών σου μέσα από τις πολεμικές τέχνες. Αν μη τι άλλο, ακόμα και αυτό είναι σημαντικό. Και βέβαια είναι ΠΟΛΥ καλή γυμναστική.+1
-
Σωστα nasos79, αγκωνες μονο στο Muay Thai. Ομοιως και το γονατο με πιασιμο απο το σβερκο. Στο kick boxing, k1 κλπ, γονατο μονο on the fly (χωρις πιασιμο). Πολυ μ' αρεσε το thai, κριμα που δεν βρισκω εδω κοντα εκπαιδευτη.
-
Λίγο off topic...
θέλω να ξεκινησω να γυμνάζομαι... έχετε να προτεινετε κάτι... ?Είχα σκεφτεί να πάω ται-κβο-ντο...πήγα και σε μια σχολή που μου προτειναν... αλλά πολύ πόρωση ρε γαμώτο ... και δεν είμαι πάλι για τέτοια ... εγω θελω να πάω μόνο και μόνο για να φτιάξω μια φυσική κατάσταση, αντε και να μάθω δυο βασικά πράγματα, τίποτα παραπάνω. Για αερόμπικ δεν το συζητάω. Σκεφτόμουν για power yoga που είχα κάνει πολύ λίγο παλιότερα και είχα μεινει ευχαριστημένη. Γυμναστηριο είχα ξεκινησει να πηγαινω αρκετες φορές αλλά κατέληγα μετα από 3-4 μήνες να βαριέμαι...
-
Ταε-κβο-ντο και μπούρδες!
Καλύτερα να πας σε κάποιο χαλαρό kick-box, απ' αυτά που δεν είναι ακριβώς kick-box, αλλά περισσότερο αεροβική γυμναστική με κάποιες κινήσεις.
Το γυμναστήριο πλέον δεν το αντέχω ουτε γω. Κάποτε έκανα βάρη, αλλά μετά το box το βαριέμαι αφάνταστα.
Βέβαια τώρα εφαρμόζω την καλύτερη γυμναστική: κάαααθομαιιιι
-
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Γυμναστηριο είχα ξεκινησει να πηγαινω αρκετες φορές αλλά κατέληγα μετα από 3-4 μήνες να βαριέμαι...Πολυ καιρο σου πηρε! Το θεμα με τη γυμναστικη ειναι πως ειτε την αγαπας ειτε την μισεις. Δεν υπαρχουν μεσες λυσεις!
Θελεις να κανεις πολεμικες τεχνες ή απλα αεροβικη ασκηση? Στο γυμναστηριο μου καθε μερα υπαρχει προγραμμα με ποδηλατο που διαρκει μιση ωρα αλλα σου βγαζει το λαδι στην κυριολεξια.. Αν το ακολουθεις, γινεσαι τερας αντοχης. Εγω θα σου προτεινα να ξαναπας στο γυμναστηριο, να κανεις διαδρομο, λιγα βαρη με οργανα και θα δεις μεγαλη διαφορα. Αν βαριεσαι παρε και μια φιλη/φιλο σου μαζι!ΥΓ. Υπαρχει και το Power Plate. Πολλα γυμναστηρια το εχουν προμηθευτει και εχω ακουσει απο γνωστη μου γυμναστρια οτι ειναι τρομερο.
-
Ο χρήστης lefos έγραψε:
Γυμναστηριο είχα ξεκινησει να πηγαινω αρκετες φορές αλλά κατέληγα μετα από 3-4 μήνες να βαριέμαι...
Πολυ καιρο σου πηρε! Το θεμα με τη γυμναστικη ειναι πως ειτε την αγαπας ειτε την μισεις. Δεν υπαρχουν μεσες λυσεις!
Θελεις να κανεις πολεμικες τεχνες ή απλα αεροβικη ασκηση? Στο γυμναστηριο μου καθε μερα υπαρχει προγραμμα με ποδηλατο που διαρκει μιση ωρα αλλα σου βγαζει το λαδι στην κυριολεξια.. Αν το ακολουθεις, γινεσαι τερας αντοχης. Εγω θα σου προτεινα να ξαναπας στο γυμναστηριο, να κανεις διαδρομο, λιγα βαρη με οργανα και θα δεις μεγαλη διαφορα. Αν βαριεσαι παρε και μια φιλη/φιλο σου μαζι!ΥΓ. Υπαρχει και το Power Plate. Πολλα γυμναστηρια το εχουν προμηθευτει και εχω ακουσει απο γνωστη μου γυμναστρια οτι ειναι τρομερο.
Αυτό έκανα...έκανα διάδρομο, όργανα και βάρη... διαφορά είδα, δεν μπορώ να πω...αλλά βαρέθηκα... καμιά γνωστη μου δεν ψήνεται για γυμναστηριο
σκέφτηκα πιο έντονα για πολεμικές τέχνες ή για power yoga γιατι δεν έχει τόσο πολύ αυτη την επαναληπτικότητα που με κουράζει... (412 στο ένα όργανο, 510 στο άλλο όργανο...κλπ.) επίσης με κουράζει αφανταστα όταν πρέπει να περιμένω για να κάνω διάδρομο ή κάποιο μηχάνημα... (φταίει βέβαια και το γεγονος οτι οι ώρες που έχω ελευθερες για να πηγαίνω συμπίπτουν με το 90% των υπολοίπων)
Θέλω να φτιάξω μια φυσικη κατάσταση και ενα πιο σφιχτο σώμα, όχι τρελά πράγματα...να αντέχω π.χ. να τρέχω πάνω από μιση ώρα χωρίς μετά να πέφτω κάτω και να παρακαλάω για νερό.. -
Ομολογω πως δεν γνωριζω πολλα για το Power Yoga αλλα αυτα που θελεις (καλη φυσικη κατασταση, σφιχτο σωμα) μπορεις να τα πετυχεις με πολλα ειδη γυμναστικης. Ακομα κι αν εκανες καποιο σπορ (πχ βολλευ) ή ακομα κι αν βγαινεις το πρωι για τρεξιμο, θα δεις αποτελεσματα. Εγω για παραδειγμα, παω γυμναστηριο αρκετα χρονια αλλα βαριομουν αφανταστα να γυμναζω τα ποδια. Το καλοκαιρι, συνδυασα το γυμναστηριο με ενα 2ωρο μπασκετ 3 φορες την εβδομαδα και ειδα τρομερη διαφορα...
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Σωστα nasos79, αγκωνες μονο στο Muay Thai. Ομοιως και το γονατο με πιασιμο απο το σβερκο. Στο kick boxing, k1 κλπ, γονατο μονο on the fly (χωρις πιασιμο). Πολυ μ' αρεσε το thai, κριμα που δεν βρισκω εδω κοντα εκπαιδευτη.Καλά καλά παίξε με κανένα τσάτσο και την έφαγες την αγκωνιά πριν το καταλάβεις!
-
Λίγο off topic...
θέλω να ξεκινησω να γυμνάζομαι... έχετε να προτεινετε κάτι... ?Είχα σκεφτεί να πάω ται-κβο-ντο...πήγα και σε μια σχολή που μου προτειναν... αλλά πολύ πόρωση ρε γαμώτο ... και δεν είμαι πάλι για τέτοια ... εγω θελω να πάω μόνο και μόνο για να φτιάξω μια φυσική κατάσταση, αντε και να μάθω δυο βασικά πράγματα, τίποτα παραπάνω. Για αερόμπικ δεν το συζητάω. Σκεφτόμουν για power yoga που είχα κάνει πολύ λίγο παλιότερα και είχα μεινει ευχαριστημένη. Γυμναστηριο είχα ξεκινησει να πηγαινω αρκετες φορές αλλά κατέληγα μετα από 3-4 μήνες να βαριέμαι...
Δεν γνωρίζω από Power yoga. Αν θες να γυμναστείς με πολεμικές τέχνες τότε η kapoeira είναι τέλεια (μπορεί να σου φανεί όμως δύσκολη αν και δεν είναι), και το Aikido επίσης καλό. Στην πρώτη έχεις πάρα πολύ κίνηση και πολλές ασκήσεις ευλυγισίας ενώ στο δεύτερο πολύ σε αντοχή και διατάσεις. Θα μάθεις πολλά πράγματα και για σωστή στάση. Και οι δύο πολεμικές τέχνες δεν ασχολούνται με αγώνες με την κλασική έννοια. Απλά οργανώνουν συναντήσεις και οι 'αντίπαλοι' βοηθούν ο ένας τον άλλο να βελτιωθεί. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι τραυματισμών από χτυπήματα.
Πολύ καλό είναι το Tai Chi αλλά δεν νομίζω να ψάχνεις για τέτοιου είδους άσκηση...
-
Λίγο off topic...
Το TKD είναι μάλλον μια χαρά για αυτό που ζητάς. Απλώς πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο με το παραδοσιακό - τεχνικό TKD και όχι με το αγωνιστικό.
Ο γιός μου κάνει 5 χρόνια TKD (μαύρη ζώνη - 2 ΝΤΑΝ) και μπορώ αν θέλεις να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες με ΠΜ. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
(Έχει κάνει κανείς Kendo; )Ένας φίλος μου στην Αγγλία έκανε kendo για 1-2 χρόνια. Θυμάμαι έκαναν κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις για να δυναμώσουν οι καρποί και οι πύχεις των χεριών. Πέρα απο αυτό δέν νομίζω οτι έκαναν άλλου είδους γυμναστική.
Είχαν δύο σπαθιά, ένα απο συμπαγές ξύλο σε σχήμα katana για προπόνηση και το κανονικό απο bamboo με το οποίο κάνανε τα χτυπήματα.
Προφανώς το kendo δέν χρησιμεύει σαν πολεμική τέχνη στο δρόμο εκτός αν συνιθίζεις να κουβαλάς σπαθί μαζί σου
Έχει ασχοληθεί κανείς με KRAV MAGA?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχει ασχοληθεί κανείς με KRAV MAGA?
Μια φορά είχα παρεβρεθεί σε μια 'συνάντηση' τέτοια.
Ο τύπος που μας έκανε επίδειξη (αλλά μας έμαθε κιόλας μερικά πραματάκια) ήταν πραγματικός μάστορας. Είχε τα αντίστοιχα 2 dan και από ότι μου είπαν είναι από τους ελάχιστους σε ευρωπαϊκό έδαφος (να ισχύει άραγε?).
Αυτό άνετα θα ήθελα να το συνεχίσω αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σωστα nasos79, αγκωνες μονο στο Muay Thai. Ομοιως και το γονατο με πιασιμο απο το σβερκο. Στο kick boxing, k1 κλπ, γονατο μονο on the fly (χωρις πιασιμο). Πολυ μ' αρεσε το thai, κριμα που δεν βρισκω εδω κοντα εκπαιδευτη.
Καλά καλά παίξε με κανένα τσάτσο και την έφαγες την αγκωνιά πριν το καταλάβεις!
Εχω λυσεις και για τσατσους...
-
Ο χρήστης Volk έγραψε:
Δεν γνωρίζω από Power yoga. Αν θες να γυμναστείς με πολεμικές τέχνες τότε η kapoeira είναι τέλεια (μπορεί να σου φανεί όμως δύσκολη αν και δεν είναι), και το Aikido επίσης καλό. Στην πρώτη έχεις πάρα πολύ κίνηση και πολλές ασκήσεις ευλυγισίας ενώ στο δεύτερο πολύ σε αντοχή και διατάσεις. Θα μάθεις πολλά πράγματα και για σωστή στάση. Και οι δύο πολεμικές τέχνες δεν ασχολούνται με αγώνες με την κλασική έννοια. Απλά οργανώνουν συναντήσεις και οι 'αντίπαλοι' βοηθούν ο ένας τον άλλο να βελτιωθεί. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι τραυματισμών από χτυπήματα.
Πολύ καλό είναι το Tai Chi αλλά δεν νομίζω να ψάχνεις για τέτοιου είδους άσκηση...
Ένα μεγάλο θέμα είναι οτι βρίσκομαι στην Πάτρα...οπότε οι επιλογες είναι λίγες. Το έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάποια σχολή, ούτε για Aikido (που θα με ενδιέφερε...εχω δεί και μου άρεσε) ούτε για Kapoeira (που ακουστά την έχω).
-
Ένα μεγάλο θέμα είναι οτι βρίσκομαι στην Πάτρα...οπότε οι επιλογες είναι λίγες. Το έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάποια σχολή, ούτε για Aikido (που θα με ενδιέφερε...εχω δεί και μου άρεσε) ούτε για Kapoeira (που ακουστά την έχω).
Δυστυχώς αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα..... Για τον ίδιο λόγο σταμάτησα κι εγώ το Aikido
Αυτό που είπε ο Ευριπίδης για παραδοσιακό ΤΚD είναι επίσης πολύ καλή άσκηση.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
στο UFC τα παιδια ειναι τιγκα στις ενεσεις κτλ κ γι αυτο δεν παιρνουν
χαμπαρι απο ξυλο.
λογικα ενα χτυπημα απο τετοιους τυπους ειναι θανατηφορο.προσωπικα εγω εχω μαυρη στο καρατε κ κικμποξ.
προς το παρων δεν ασχολουμαι περα απ το προσωπικο γυμναστηριο
που εχω σπιτι μου καθημερινως + τζοκινγκ 4-5χλμ καθε πρωι.
ενδιαφερομαι για aikido κ ισως ξεκινησω καποια στιγμη.Υ.Γ.δεν εχω τσακωθει ποτε μου.
Αυτό είναι το πιο σωστό που μπορεί να γραφτεί σε ένα τέτοιο θέμα.
Σωστός Νάσο και μακάρι να τη καταλάβουν όσοι θέλουν να μάθουν μια πολεμική τέχνη για να πουλάνε μαγκιά. -
εγω ξερω το λεκτικο
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
οπως θα πρεπει να γνωριζετε οτι γινονται καμποσοι παρανομοι αγωνες
στην ελλαδα με χοντρα στοιχηματα.
ξερω μαλιστα καποιους που ερχονται απο εξωτερικο για συμμετοχη(μαχητες).
ειναι πολλααα τα λεφτα.
επειδη εχω παρακολουθησει αρκετες φορες οι πιο αιμοβοροι ειναι τα γερμανακια.ακολουθουν οι του ανατολικου μπλοκ μετα.H κόκα κλπ πάει σύννεφο.
Αηδία.Το νιντζίτσου (κάπως έτσι) με είχε εντυπωσιάσει απίστευτα (έκανα 3 χρόνια kick boxing). Απίστευτα επικίνδυνο για τον αντίπαλο.
Έχω δει πολλές επιδείξεις, αλλά η κόρη μου ΘΕΛΩ να μάθει νιντζίτσου.
Πολεμικές τέχνες