-
Ναι, ουσιαστικά το ζητούμενο είναι να μάθουμε πως να ξεφύγουμε..
Προφανώς δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος σε εγρήγορση συνέχεια για κάτι τέτοιο (αν και τα σημάδια τα βλέπεις λίγο πριν, αν έχεις παρατηρητικότητα), αλλά αφού ξεκινήσει η ιστορία, θα πρέπει να ξέρεις κάποιον τρόπο για να ξεφύγεις, 'ακινητοποιώντας' το θύτη ωστε να έχεις χρόνο να απομακρυνθείς. Δηλαδή ναι, είναι στημένα σκηνικά, αλλά το θέμα είναι να ξέρεις τι θα κάνεις αφού δημιουργηθεί η κατάσταση. -
'Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση'
Ποιος το 'πε, ρε παιδί μου, ποιος το 'πε, ποιος το 'πε....
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Διάβασε αυτόγια να καταλάβεις τι παίχτηκε
Φίλε FestoNero ο μόνος τρόπος για να έχει μια κάποια άμυνα η φίλη σου είναι αυτός
+1.
σπρει/taser/οπλο για την κοπελα. σε παρομοια φαση ακομη και απ'τον ιδιο τον σενσει μιγιακι να εχει διδαχθει, δυσκολα εχει ελπιδες απεναντι σε 4 μαντραχαλαδες, ειδικα αν παιξουν και μαχαιρια κλπ. πολλοι απ'αυτους ειναι μεν θρασυδειλοι και θα την κανουν αμα αντιληφθουν οτι θα τις φανε, αλλα πολλοι εχουν φαει τοσο βρωμοξυλο στη ζωη τους που δεν εχουν κανενα προβλημα να φανε λιγο ακομηΔιάβασα το περιστατικό και ειλικρινά νομίζω πως η καλύττερη αυτοάμυνα είναι αυτό που προτείνει ο ΕDDIE147.
Προσωπικά δν εμπιστεύομαι μαθήματα αυτοάμυνας για τον απλό λόγο ότι όσα γίνονται εκεί είναι ''στημένα''.
Δηλαδή ξέρεις ότι τώρα ο άλλος πάει να σου ρίξει μπουνιά πχ,κ σου μαθαίνουν πως να αντιδράσεις.Δεν ειναι ετσι, οταν εξασκεισαι καθημερινα προφανως εχεις πλεονεκτημα απεναντι σε καποιον που δεν εξασκειται. Μαθαινεις να εισαι γρηγορος και πχ με το ταε κβον ντο μια γκομενα 45 κιλων 1.50 μπορει να σου παρει κεφαλι και να σε ζαλισει πριν καν παρεις γραμμη τι συνεβη
Επισης ειναι και ο ψυχολογικος παραγοντας και μην τον υποτιμας καθολου
βεβαια τα μαθηματα αυτοαμυνας αντε να σε σωσουν απο 1, το πολυ 2 ατομα. Με 4 ειναι πολυ χλωμο, εκτος αν κουβαλας μαζι σου κανα σπαθι -
Κακά τα ψέματα φίλοι μου, ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις μια μάχη είναι να μην είσαι εκεί. Πάντα υπάρχει ο καλύτερος που θα στις 'βρέξει'!!!
Εδώ κάτω λέμε ότι 'μπητίσαν οι άντρες από τον καιρό που βγήκε το μπαρούτι'. Το μεγάλο κέρδος είναι στην αυτοπεποίθηση αλλά και στην αναγνώριση του κινδύνου. Όταν έχει ο αντίπαλος αριθμητική υπεροχή δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι και να είσαι. Η πάλη ενός πολλών με νικηφόρα έκβαση είναι μόνο για τις ταινίες.Για μένα όμως το κυριότερο είναι ότι ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανένα και ότι τελικά γενναίος δεν είναι όποιος αποδέχεται κάθε πρόκληση αλλά αυτός που απορρίπτει τις ανώφελες.
-
Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ...
-
Οι πολεμικές τέχνες είναι χρήσιμες 100%.
Το σώμα αντιδρά μηχανικά απο ένα σημείο και μετά και έτσι αυξάνεις κατακόρυφα τις πιθανότητες να αμυνθείς.Δεν λέω οτι όποιος πήγε καράτε ή κάτι ανάλογο,θα αμύνεται πάντα.Υπάρχουν πάντα οι δυνατότεροι,η κακιά στιγμή κλπα.Αλλά σχεδόν πάντα (εννοώ χωρίς ζέσταμα κλπα) μπορείς να κινηθείς όπως έχεις μάθει.
Το πως θα χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις έιναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Στη σχολή που ήμουν θυμάμαι οτι έρχονταν άτομα μόνο και μόνο για να μάθουν να επιτίθενται και όχι να αμύνονται....
-
Φίλε μου, αν και ασχολήθηκα κάποια χρόνια με kick boxing, όταν έτυχε να πλακωθώ με κάποιον δεν του έριξα ούτε μια μπουνιά τιμώντας από την άλλη το γνωστό και κλασσικό κεφαλοκλείδωμα... Όταν σου την πέσει κάποιος δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς το όνομα σου, πόσο μάλλον να του ρίξεις κροσέ με άψογη τεχνική... Κάτι σε μάπα-καρπαζιά θα βγει σαν τελικό αποτέλεσμα.
Έχω και περίπτωση ατόμου που ασχολείτο χρόνια με την πυγμαχία (όχι καράτε και αδερφίστικα πράγματα) και μάλιστα με επιτυχία σε αγώνες που όμως του την πέσαν ένα τσούρμο Αλβανοί επειδή πλάκωσε ένα σε αγώνα ποδοσφαίρου και κάποιος του άνοιξε με λοστό το κεφάλι από πίσω. Δεν είδα να τον βοηθούν ιδιαίτερα οι πολεμικές τέχνες.
Η μόνη περίπτωση που δέχομαι είναι αυτές που αφορούν λαβές (judo, πάλη κλπ) όπου όταν είσαι αγκαλιά με τον άλλο, αυτός που ξέρει τεχνικές πάλης μπορεί να τον φέρει ξάπλα κάτω πολύ εύκολα. -
Σιγά μην κάνεις και αγώνα επίδειξης ρε συ Eddie!
Όπως προείπα,ανεβάζεις τις πιθανότητες,δεν εξασφαλίζεις το αποτέλεσμα.Τώρα,το πως θα βγεί,
με τι στύλ κλπα είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος.
Στα λέω εκ πείρας γιατί έχω ασχοληθεί με καράτε. -
delete
-
Οι αγώνες (πυγμαχία, καράτε, κ.λ.π. ) με όρους/κανόνες, μέσα στο ρινγκ δεν έχουν καμία σχέση με τον τσακωμό σε δρόμους. Εκεί βουτάει ο ένας ένα στυλιάρι και ανοίγει το κεφάλι του άλλου.
Πια επίθεση και αντεπίθεση λοιπόν αν βρεθείς ξάπλα στο δρόμο.Όσο για το Αικίντο ναι δεν έχει επιθετικές κινήσεις (μη βλέπετε τι κάνει ο Στήβεν Σηγκάλ αυτά είναι μόνο για τις ταινίες του), θέλει πολλά χρόνια ενασχόλησης μαζί του και μάλλον δε κάνει για αυτούς που θέλουν απλά να δέρνουν στο δρόμο. Είναι πολεμική τέχνη (με την ευρύτερη έννοια του πολεμική αλλά σίγουρα είναι τέχνη) αλλά δεν είναι απλά άλλος ένα τρόπος αυτοάμυνας.
-
Ποιος το 'πε ρε παιδί μου, ποιος το 'πε, ποιος το 'πε...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Σιγά μην κάνεις και αγώνα επίδειξης ρε συ Eddie!Μάλλον καταλάβατε λάθος αυτά που είπα.
-
Το παράδειγμα με τον πυγμάχο είχε να κάνει με το ότι αν σου την πέσει όχλος (διόλου απίθανο) τότε όποια πολεμική τέχνη και να κατέχεις την βάζεις εκεί που ξέρεις άνευ σάλιου
-
Όταν σου επιτεθεί κάποιος ενεργείς ενστικτωδώς. Ακόμα και αν έχεις άριστη τεχνική σε κάποια πολεμική τέχνη είναι 1000% σίγουρο ότι ο άλλος δεν θα σου την πέσει με κανόνες full combat (έλεος δηλαδή) οπότε πάει περίπατο οτιδήποτε ξέρεις. Κλωτσές, μπουνιές, μάπες και ό,τι σου βγει πιο εύκολο.
μη βλέπετε τι κάνει ο Στήβεν Σηγκάλ αυτά είναι μόνο για τις ταινίες του
Τα είπε όλα ο άνθρωπος. Μη βλέπετε πολύ τηλεόραση και σας μπαίνουν απατηλές ιδέες.
ξέρεις πόσα ακραία παραδείγματα μπορώ να σου φέρω από άτομα (ακόμα και μπράβους) που τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε άτομα χαμηλότερου μυϊκού όγκου απ' αυτούς ?
Μάλιστα πολλοί απ' αυτούς είχαν και σιδερικά.Καμμία αντίρρηση. Αυτό θεωρώ ότι είναι θέμα νεύρου, αντανακλαστικών και δύναμης (όχι μυικού όγκου). Δεν πιστεύω ότι έχει καμμία σχέση με το αν κάποιος έχει τέλεια τεχνική στο 'απτσάκι'...
ΥΓ: Επειδή αναφέρθηκες στα περί όγκου. Εύχομαι να μην την πέσει κανείς σε άτομο τύπου Λεβεντογιάννη (όσοι ξέρουν θα καταλάβουν). Είναι σαν να ρίξτε μπουνιά σε 1,70 μέτρα από μάρμαρο...
-
-
Η πυγμαχια απεναντι σε 2-3 και παραπανω ατομα δεν σου δινει κανεναν πλεονεκτημα. Εκτος αν ξαπλωσεις με την μια τον πρωτο που θα ερθει και λακισουν οι αλλοι. Κατα τα αλλα φουτσες μπλε. Ασε που αν πλεξεις σε τσαμπουκα, θα φυγουν τραπεζια, τασακια, κρανοι (μηχανης) κλπ, πες μου εσυ που θα βοηθησει η πυγμαχια. Εγω πλεον σε φασαρια πιο πολυ φοβαμαι μην κανω καμια ζημια στον αλλο (εκανα πολυ παλια πυγμαχια η αληθεια ειναι οτι σε βγαινουν οι κινησεις αυθορμητες) παρα αυτοπεπηθηση νιωθω. Γενικα θα προτιμουσα να ειχα κανει καποια πολεμικη τεχνη με λβες που να ακινητοποιω τον αλλο, ωστε να μην του κανω και ζημια. Αντε να ειχε και 5-10 επιθετικες κινησεις αν ειναι σοβαρα τα πραγματα να την βγαλεις καθαρη. Το πιο ασφαλες παντως ειναι να μην πλεξεις σε καυγα, αν αυτο ειναι δυνατο.
-
Ποσες οι πιθανοτητες να ξαναπεσει το ιδιο ατομο σε παρομοιο σκηνικο;
-
-
delete
-
Ρωσοπόντιοι
=τραβάω σουγιά για πλάκα=μπελάδες γενικότερα.
Γι αυτό το λόγο είμαι αρνητικός στο να κάνει κάποιος πολεμική τέχνη για αυτοάμυνα. Νομίζω ότι μόνο σε τραγικά μεγαλύτερους μπελάδες θα τον βάλει αυτό το τριπάκι.
Εγώ ήθελα και θέλω να μάθω judo αλλά επειδή μου αρέσει (αλήθεια) σαν άθλημα. Δεν πρόκειται να πάρω θάρρος να αρχίσω στις λαβές όποιον δεν μου αρέσουν τα μούτρα του γιατί δεν ξέρουμε τι κυκλοφορεί εκεί έξω και τι τρέλα έχουμε δίπλα μας.
Γι αυτό ανέφερα για την περίπτωση της κοπέλας εξ αρχής το σπρέι πιππεριού που είναι και το μόνο που τις δίνει ελπίδες απέναντι σε παραπάνω από 1 άτομα. -
delete
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Η πυγμαχια απεναντι σε 2-3 και παραπανω ατομα δεν σου δινει κανεναν πλεονεκτημα. Εκτος αν ξαπλωσεις με την μια τον πρωτο που θα ερθει και λακισουν οι αλλοι.
...http://www.youtube.com/watch?v=ToEri769Opc
http://www.youtube.com/watch?v=pCJ8J5yVTB8
Youtube VideoΔε σημαίνει ότι ο πυγμάχος θα τα καταφέρει πάντα, αλλά όπως βλέπεις έχει αυξημένες πιθανότητες επικράτησης.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εγώ ήθελα και θέλω να μάθω judo αλλά επειδή μου αρέσει (αλήθεια) σαν άθλημα. Δεν πρόκειται να πάρω θάρρος να αρχίσω στις λαβές όποιον δεν μου αρέσουν τα μούτρα του γιατί δεν ξέρουμε τι κυκλοφορεί εκεί έξω και τι τρέλα έχουμε δίπλα μας.
Το έθεσες πολύ σωστά dude !
ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ η πολεμική τέχνη, και μετά ΑΝ ποτέ χρειαστεί ως το ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΣΟ για να σώσουμε την ζωή μας.Ε, για να μην είμαστε και υπερβολικοί, συνήθως αν αποφεύγεις τους καυγάδες είναι ολίγον σπάνιο να πρέπει όπως και δήποτε να εμπλακείς ...
Συμφωνώ απόλυτα με το υπογραμμισμένο. Στα judo, mma, jiu-jitsu, κτλ έχω βρει τον καλύτερο τρόπο να ξυπνάω/συνέρχομαι μετά από μια ολόκληρη ημέρα μπροστά σε μια οθόνη όπου μου έχουν βγει τα μάτια κι έχω αρχίσει να 'χαζεύω'.
Πολεμικές τέχνες