-
Σύνδεση: Forthnet 768/192
click START to re-test
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 167.00Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 655.35kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem -
ripper
ΟΤΕΝΕΤ υποθέτω; Τους περιμένω στη γωνία, το έχω ξαναπεί. Μόλις υπάρξει σχετικά αξιόπιστη εναλλακτική λύση και για τη γραμμή (εκτός τηλεφώνου και σύνδεσης δηλαδή) λος πούλος οριστικά. Κι ας έρθει να μου κλαφτεί ο Αλαβάνος όταν ο ΟΤΕ φουντάρει σαν την Ολυμπιακή. -
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 222.48Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 888.73kb/s -
OTENET 2048 kbps:
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 225.49Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 1.67Mb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modemΑλλες φορες εχω προβλημα ομως και δεν κατεβαζω με πανω απο 100kbps...φταιει το τοπικο dslam μου ειπαν..
-
Παιδιά, πρέπει να καταλάβετε 2 πράγματα:
-
Οι ADSL συνδέσεις εγγυώνται ταχύτητα από το modem σας μέχρι το DSLAM (= την άλλη άκρη, στο δίκτυο του provider της γραμμής, που συνήθως είναι OTE, εκτός και αν έχει εκμεταλλευτεί το LLU όπως η Vivodi, οπότε το DSLAM είναι της Vivodi και μόνο ο 'χαλκός' είναι του ΟΤΕ -ιδιόκτητο 100% δίκτυο, δηλ. και το χαλκό του last mile δεν έχει κανείς άλλος πλην του ΟΤΕ). Από εκεί και πέρα, δηλ. προς το υπόλοιπο δίκτυο και το Internet, κανείς δεν εγγυάται ταχύτητες και όλοι οι providers (εκμεταλλευόμενοι αυτό που λέγεται 'στατιστική πολυπλεξία', δηλ. επί της ουσίας το ό,τι δεν θέλουν όλοι οι χρήστες ταυτόχρονα να 'κατεβάζουν') κάνουν το λεγόμενο oversubscribing, δηλ. για κάθε Ν 'εισερχόμενα' Mbps στο DSLAM από το ακραίο δίκτυο, φεύγουν προς το υπόλοιπο δίκτυο X Mbps. Οπου X < N και σε αυτή τη σχέση είναι η ποιότητα του provider. Τι να το κάνεις το 1 Mbps ADSL μέχρι το ADSL με oversubscribing 1:30 (X = 1, N = 30), που είναι και μια συνήθης σχέση, καλύτερο ένα 256 με oversubscribing 1:10. Ολα αυτά συμβαίνουν διότι το μεγάλο κόστος των providers δεν είναι τα DSLAMs αλλά οι γραμμές που τα συνδέουν με το υπόλοιπο δίκτυο (αυτές τις γραμμές που απειλεί ο ΟΤΕ να τους 'κόψει', αν δεν πληρώσουν, διότι τέτοιες γραμμές ιδιόκτητες έχουν ελάχιστοι (Vodafone, TIM, Forthnet, Αττικές Τηλ.), μια και απαιτούν την ύπαρξη υποδομής οπτικών ινών) και άρα αυτές τις γραμμές προσπαθούν να αξιοποιήσουν και 101% αν γίνεται και αυτές οι γραμμές είναι που 'μπουκώνουν')
-
Αρα όλη η ιστορία 'σας αναβαθμίζουμε δωρεάν στα Χ Mbps' είναι διαφημιστικό κόλπο αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του υπόλοιπου bandwidth. Αρα, όταν έρχεται ο πωλητής θα του λέτε 'άσε τα δικά μου Mbps, αυτά είναι μέχρι το DSLAM (για να τον ψαρώνετε, προφέρεται 'ντι-ες-λαμ'), πόσο oversubscription κάνετε ?'
-
-
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα, αλλα μιας και μιλαμε για ADSL εδω θα ειναι και οι ειδικοι επι του θεματος.
Μολις με πηρε τηλεφωνο η Forthnet για να με ενημερωσει οτι μεθαυριο ληγει η συνδεση μου (εχω DSL-in-a-box εξαμηνο) και αν επιθυμω να την ανανεωσω. Θα κανω λοιπον ανανεωση με 6μηνο φοιτητικο πακετο. Με ενημερωσαν οτι θα μου στειλουν e-mail με τον αριθμο λογαρισμου για να στειλω το αντιτιμο (87,75 €). Ελα ομως που δεν μπορω να ανοιξω το email μου. Εχω δοκιμασει ολα τα πιθανα username @ forthnet.gr αλλα δεν μπορω να μπω. Τι να κανω;;;
-
Μήπως πρέπει να βάλεις username**.**.forthnet.gr (να μη βάλεις '@' δηλαδή);
Δοκίμασε κι εδώ, χαμηλά στη σελίδα:
http://www.forthnet.gr/templates/viewco ... c=10006837 -
[quote='og2002gr']Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα, αλλα μιας και μιλαμε για ADSL εδω θα ειναι και οι ειδικοι επι του θεματος.
Μολις με πηρε τηλεφωνο η Forthnet για να με ενημερωσει οτι μεθαυριο ληγει η συνδεση μου (εχω DSL-in-a-box εξαμηνο) και αν επιθυμω να την ανανεωσω. Θα κανω λοιπον ανανεωση με 6μηνο φοιτητικο πακετο. Με ενημερωσαν οτι θα μου στειλουν e-mail με τον αριθμο λογαρισμου για να στειλω το αντιτιμο (87,75
-
Eιχα forthnet και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Πριν μερικους μηνες αποφασισα να παρω το τριμηνο πακετο της altecnet και το μετανιωσα. Αθλιες ταχυτητες και ελεεινα ping times.
Το κακο πιο ειναι? Δεν ηξερα οτι ανανεωνεται αυτοματα....
Φυσικα εκανα διακοπη και θα ξαναβαλω forthnet για να εχω το κεφαλακι μου ησυχο
-
manosk
ladaman11
Επιασε!!
Ευχαριστω πολυ!! Για τιμωρια θα με ανεχεστε και για τους υπολοιπους εξι μηνες all-day!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
FORTHnet Web based Network Diagnostic Tester (NDT)
This test is restricted to IP addresses that resolve in .grpff γτπ..
και ειπα να γελασω λιγοΚαι εμενα αυτο ειπε.
-
titsataki, skye
http://www.abeltronica.com/velocimetro/ ... newlang=uk -
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 225.49Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 812.21kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modemOTENET 1024
-
Vivodi 512, αναβαθμισμένη σε 1024
Downstream 645.1 Kbps ( = 0.6 Mbps )
Upstream 162.3 Kbps ( = 0.2 Mbps ) -
manosk με conn-X είναι η σύνδεσή μου 6μήνη.
nass πολύ χρήσιμα αυτά που λες, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται, όταν η γραμμή είναι 512 να πηγαίνει σφαίρα και μόλις αναβαθμίζεται (και καλά) να σέρνεται;
Εγώ εκεί είναι που τρελένομαι!
Γιατι αποδεδειγμένα υπάρχει η δυνατότητα για σταθερή 500άρα ταχύτητα. -
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 252.70Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 978,73kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modemOTENET 1024
-
Αυριο θα παω να βαλω Forhnet.Πιστευω επειτα απο αυτα που διαβαζω εδω οτι ειναι η καλυτερη λυση και μαλλον στα 768 που μου ειπαν χοντρικα οτι ειναι 20 ευρω.Παντως η βοηθεια σας ηταν πολυ χρησιμη.
Ευχαριστω.
(Οταν ενεργοποιηθη θα πω εντυπωσεις). -
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 225.85Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 1.82Mb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem
Information: Other network traffic is congesting the linkOTEnet 2048
-
TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e
click START to begin
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 224.48Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 338.93kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modemOTEnet ondsl Kit 1024
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
nass πολύ χρήσιμα αυτά που λες, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται, όταν η γραμμή είναι 512 να πηγαίνει σφαίρα και μόλις αναβαθμίζεται (και καλά) να σέρνεται;
Εγώ εκεί είναι που τρελένομαι!
Γιατι αποδεδειγμένα υπάρχει η δυνατότητα για σταθερή 500άρα ταχύτητα.Σε τι σέρνεται? Σε P2P (emule, κλπ) ή ό,τι και να κατεβάζεις (π.χ. να παίζεις κλιπάκια από το Youtube) και με τα torrents κλειστά? Διότι αν με το που σε 'αναβάθμισαν' σε 1024 ο έξυπνος κύριος provider σου είδε ότι δε θα μπορεί ν'ανταπεξέλθει (τρελό oversubscribing...) κι ενεργοποίησε τα 'φίλτρα' για P2P (όπως λέγεται ότι έκανε η HOL), τότε......
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;