-
Πχ. αυτό που λέει παραπάνω ο nidosan.
Ενα άλλο ακόμα απλούστερο: όταν σε αναβαθμίζουν, διατηρείς την ίδια συμπεριφορά χρήστη με πριν ? Ή λες 'α, τώρα είμαι γρήγορος ' και κάνεις περισσότερα απ΄ ό,τι πριν και για την ακρίβεια, δυσανάλογα περισσότερα ? Πχ. εκεί που με τα 256 κατέβαζες 3 πράγματα ταυτόχρονα, τώρα με τα 512 κατεβάζεις 8 πράγματα ταυτόχρονα. Σκέψουν πόσοι το κάνουν αυτό και άρα πόσο περισσότερο αυξάνεται η 'πίεση' στη γραμμή του δικτύου κορμού. Χώρια όσοι άλλαξαν provider και ήρθαν στο 'δικό σου' εξαιτίας της προσφοράς (και μετά από ένα μήνα θα ξαναπάνε όπου αλλού έχει προσφορά, ενδεχομένως).
Α, μέρος του 'δικτύου κορμού' είναι και οι διεθνείς γραμμές προς το Internet, που είναι κατά τεκμήριο οι ακριβότερες γραμμές του δικτύου. Ε, σε αυτές και αν πέφτει το τρελλό oversubscription.
Συμπέρασμα: όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι και παίρνεις μεγαλύτερο καλάθι όταν τα δεις τα πολλά τα κεράσια
-
εγω επιμενω στην αποψη μου οτι φταιει και αυτος που σου στελνει......
καποιος ειπε οτι η Vivodi δεν κατεβαζει καλα απο τους ελληνικους σερβερς ομως το ταχυτερο download ever το κανω απο τον σερβερ του πανεπιστημιου.επισης οπως βλεπετε και απο τις μετρησεις υπαρχουν συνδεσεις της ιδιας εταιριας που σερνονται και αλλες που πετανε ,οποτε ειναι και θεμα κωλοφαρδιας-περιοχης,κατα ποσο ειναι συνωστισμενο το καθε κεντρο και λοιπα.
πχ, εμενα η vivodi 'πεταει' 24/7 ενω του technik τουλαχιστον την ωρα που εκανε το τεστ σερνεται. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e
click START to begin
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 224.65Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 488.83kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modemclick START to re-test
3 το πρωί και δείτε διαφορά στην ταχύτητα:
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 227.10Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 873.41kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σε τι σέρνεται? Σε P2P (emule, κλπ) ή ό,τι και να κατεβάζεις (π.χ. να παίζεις κλιπάκια από το Youtube) και με τα torrents κλειστά? Διότι αν με το που σε 'αναβάθμισαν' σε 1024 ο έξυπνος κύριος provider σου είδε ότι δε θα μπορεί ν'ανταπεξέλθει (τρελό oversubscribing...) κι ενεργοποίησε τα 'φίλτρα' για P2P (όπως λέγεται ότι έκανε η HOL), τότε......όταν σε αναβαθμίζουν, διατηρείς την ίδια συμπεριφορά χρήστη με πριν ? Ή λες 'α, τώρα είμαι γρήγορος' και κάνεις περισσότερα απ΄ ό,τι πριν και για την ακρίβεια, δυσανάλογα περισσότερα ? Πχ. εκεί που με τα 256 κατέβαζες 3 πράγματα ταυτόχρονα, τώρα με τα 512 κατεβάζεις 8 πράγματα ταυτόχρονα
Τίποτα παραπάνω δεν κάνω, γιατί απλούστατα δεν μπορώ. Σέρνεται σε όλα.
Π.χ. κατεβάζεις ένα αρχείο από Rapidshare, χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο.
Όσο ήταν 512 κατέβαζε 24/7 με 53-54 Kbps.
Αφότου αναβαθμίστηκε σε 1024 κατεβάζει με 30-35 σε φυσιολογικές ώρες. Μερικές φορές (όχι σπάνια) και χειρότερα.
Μόνο σε 'τρελές' ώρες ανεβαίνει (μέχρι και 100+).
Η με το Youtube που είπατε. Πριν παίζανε κανονικά. Τώρα κολλάνε (μέχρι να φορτώσει).
Ακόμα πιο απλά σε τεστ. Πριν έπιανε 500, τώρα 200.
Η Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α αναβάθμιση.
Το upload από την άλλη έχει αναβαθμιστεί κανονικά.
Και δεν νομίζω ότι η ντεμέκ αναβάθμιση 'φόρτωσε' τόσο πολύ το δίκτυο (και τόσο γρήγορα).Κανείς άλλος με Οτενέτ που να αντιμετώπισε πρόβλημα μετά την 'αναβάθμιση';
-
Εγώ! Έχει στρώσει μάλλον...
-
Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά.
Τεχνική υποστήριξη καλή απλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Το θέμα ειναι ποιοι ειναι οι λιγότερο κακοί - νομίζω πως η Οτενέτ και η Φόρθνετ κάπως το παλεύουν.
Μικρότερες εταιρίες οπως Vivodi κ.λ.π. μπορούν να σε φέρουν στα άκρα με την 'υποστήριξή' τους.
Απο εκει και πέρα ειναι θέμα τζόγου - δεν υπάρχει 'ταχύτερος' provider απο άλλους, εγώ θα διάλεγα το πιο ελκυστικό πακέτο απο κάποιον απο τους μεγάλους ISPs και θα ευχόμουν να μην έχω πέσει σε φορτωμένο DSLAM...
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
εγω επιμενω στην αποψη μου οτι φταιει και αυτος που σου στελνει......
καποιος ειπε οτι η Vivodi δεν κατεβαζει καλα απο τους ελληνικους σερβερς ομως το ταχυτερο download ever το κανω απο τον σερβερ του πανεπιστημιου.επισης οπως βλεπετε και απο τις μετρησεις υπαρχουν συνδεσεις της ιδιας εταιριας που σερνονται και αλλες που πετανε ,οποτε ειναι και θεμα κωλοφαρδιας-περιοχης,κατα ποσο ειναι συνωστισμενο το καθε κεντρο και λοιπα.
πχ, εμενα η vivodi 'πεταει' 24/7 ενω του technik τουλαχιστον την ωρα που εκανε το τεστ σερνεται.ποτέ δεν έχω κατεβάσει με 100kbits/sec
συνήθως είμαι στα 80-85.
πάντως και πρίν την αναβάθμιση (είχα 512), κατέβαζα
κάτω απ' το κανονικό, περίπου 40-45 -
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να έχω ADSL από την Vivodi και το ιδιόκτητο δίκτυό της, χωρίς να πληρώνω πάγιο στον ΟΤΕ; ΤΟ σταθερό τηλέφωνο δεν μου χρειάζεται καθόλου, χρειάζομαι το Internet μόνο. Στην περιοχή μου έχει η Vivodi γραμμές και θα ήταν μια καλή λύση...
-
Τι λέτε γι'αυτό;
Tellas: Νέες υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet
Τη διάθεση νέων υπηρεσιών με την επωνυμία Tellas Zisto στην ελληνική αγορά προχωρά η Tellas. Όπως τονίζεται από την εταιρία οι συνδρομητές των υπηρεσιών της μπορούν να κάνουν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις κάθε μέρα, όλη μέρα, να έχουν πρόσβαση στο internet μέσα DSL με ταχύτητα 4 Mbps χωρίς δεύτερο λογαριασμό και χωρίς πάγιο γραμμής από τον ΟΤΕ.
Ουσιαστικά πρόκειται για υπηρεσίες double play, τηλεφωνία και internet. H νέα υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας για απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις κοστίζει 26,95 ευρώ το μήνα με ΦΠΑ (Tellas Zisto Telephone).
Επιπλέον οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς πάγιο γραμμής, να μπαίνουν στο internet με DSL με ταχύτητα 4 Mbps με χρονοχρέωση και χρέωση 0,033 ευρώ το λεπτό.
Υπάρχει επίσης και η υπηρεσία Tellas Zisto DSL για απεριόριστη χρήση DSL internet με 4 Mbps ταχύτητα και κόστος 29,95 ευρώ το μήνα με ΦΠΑ και αριθμό χωρίς πάγιο γραμμής για σταθερή τηλεφωνία.
Το πακέτο ολοκληρώνεται με την υπηρεσία Tellas Zisto Telephone & DSL για απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και 4Mbps DSL, με ενιαία χρέωση 46,95 ευρώ το μήνα με ΦΠΑ, χωρίς πάγια γραμμής.
-
Ας διορθωσει κάποιος τα ονόματα των εταιριών στην ψηφοφορία..
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Σε τι σέρνεται? Σε P2P (emule, κλπ) ή ό,τι και να κατεβάζεις (π.χ. να παίζεις κλιπάκια από το Youtube) και με τα torrents κλειστά? Διότι αν με το που σε 'αναβάθμισαν' σε 1024 ο έξυπνος κύριος provider σου είδε ότι δε θα μπορεί ν'ανταπεξέλθει (τρελό oversubscribing...) κι ενεργοποίησε τα 'φίλτρα' για P2P (όπως λέγεται ότι έκανε η HOL), τότε......
όταν σε αναβαθμίζουν, διατηρείς την ίδια συμπεριφορά χρήστη με πριν ? Ή λες 'α, τώρα είμαι γρήγορος' και κάνεις περισσότερα απ΄ ό,τι πριν και για την ακρίβεια, δυσανάλογα περισσότερα ? Πχ. εκεί που με τα 256 κατέβαζες 3 πράγματα ταυτόχρονα, τώρα με τα 512 κατεβάζεις 8 πράγματα ταυτόχρονα
Τίποτα παραπάνω δεν κάνω, γιατί απλούστατα δεν μπορώ. Σέρνεται σε όλα.
Π.χ. κατεβάζεις ένα αρχείο από Rapidshare, χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο.
Όσο ήταν 512 κατέβαζε 24/7 με 53-54 Kbps.
Αφότου αναβαθμίστηκε σε 1024 κατεβάζει με 30-35 σε φυσιολογικές ώρες. Μερικές φορές (όχι σπάνια) και χειρότερα.
Μόνο σε 'τρελές' ώρες ανεβαίνει (μέχρι και 100+).
Η με το Youtube που είπατε. Πριν παίζανε κανονικά. Τώρα κολλάνε (μέχρι να φορτώσει).
Ακόμα πιο απλά σε τεστ. Πριν έπιανε 500, τώρα 200.
Η Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α αναβάθμιση.
Το upload από την άλλη έχει αναβαθμιστεί κανονικά.
Και δεν νομίζω ότι η ντεμέκ αναβάθμιση 'φόρτωσε' τόσο πολύ το δίκτυο (και τόσο γρήγορα).Κανείς άλλος με Οτενέτ που να αντιμετώπισε πρόβλημα μετά την 'αναβάθμιση';
τα ιδια φιλε μου και σε μενα τους τηλεφωνησα και μου ειπαν πως θα το κοιταξουν και θα με παρουν τηλ.
τεσσερις μερες τωρα με εχουν γραψει στα @ρχιδ τους
πλησιαζει η μερα που θα τους γραψω και εγω.
αλλα μετα τϊ? -
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να έχω ADSL από την Vivodi και το ιδιόκτητο δίκτυό της, χωρίς να πληρώνω πάγιο στον ΟΤΕ; ΤΟ σταθερό τηλέφωνο δεν μου χρειάζεται καθόλου, χρειάζομαι το Internet μόνο. Στην περιοχή μου έχει η Vivodi γραμμές και θα ήταν μια καλή λύση...Ναι, μπορείς. Αυτό έχω κι εγώ, με τηλεφωνία και ίντερνετ από τη Vivodi.
-
Επιδει το θεμα με την τελλας δεν παλευοταν.....
Κατελειξα σε 2 λυσεις.....
-ενα ΑΚ-74 με διατριτικα βληματα και βολτα μεχρι το γραφειο της Τελλας....
-μια καταγγελεια στο http://www.eett.gr ή 801 11000 80Ακουσα την συμβουλη του Νασου και επελεξα την δευτερη λυση.... Κακως μεν.... Αλλα παει στο διαλο....
Αυριο e-mail με τα συμβολαια και τον λογαριασμο που ελαβα και θα αναλαβουν απο κει και περα
-
Ωραι και έλεγα απο βδομαδα να παω να κάνω αιτηση και dsl και τηλεφωνο....και σκεφτόμουνα ΟΤΕ και FOrthnet
Τελικά να κάτσω με την 56κ?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ωραι και έλεγα απο βδομαδα να παω να κάνω αιτηση και dsl και τηλεφωνο....και σκεφτόμουνα ΟΤΕ και FOrthnetΤελικά να κάτσω με την 56κ?
Aν δεν κανεις 'φοριτοτιτα' δεν εχεις κανενα προβλημα....
-
Ε? Τι να κάνω?
-
εννοει να μη φυγεις απο τον μπαμπα οτε..
-
Α οκ then!
ΚΑι σκεφτόμουνα να πάω στη Forthnet....που ειχε καλη τιμή τρελή ταχυτητα αν ήσουν στο ιδιοκτητο δικτυο....και δωρεαν τηλέφωνο σε σταθερα Ελλαδα όλη μερα.
Θα κατσω στον ΟΤΕ μου φαίνεται!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Aν δεν κανεις 'φοριτοτιτα' δεν εχεις κανενα προβλημα....Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι με τους απλοποιητές της γλώσσας μας κάποτε ίσως είναι τέτοια η ορθογραφία των λέξεων και θλίβομαι.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;