-
Μήπως προπληρώνεις και ολίγον 6 χρονάκια εγγυηση?
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Μήπως προπληρώνεις και ολίγον 6 χρονάκια εγγυηση?**Αραγε ποσο να κανει ενα Γιαρις με δυο χρονια εγγυηση?? **
Τι χρειαζονται αληθεια τα 6 χρονια εγγυηση στη πιο αξιοπιστη στη πιο απροβληματιστη απο τις αξιοπιστες και απροβληματιστες εταιρειες??
Ποιος παρεχει τα τεσσερα επι πλεον χρονια εγγυησης??
Το εργοστασιο ή μηπως καποια (εν προκειμενω) θυγατρικη ασφαλιστικη εταιρεια?? -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Μήπως προπληρώνεις και ολίγον 6 χρονάκια εγγυηση?
**Αραγε ποσο να κανει ενα Γιαρις με δυο χρονια εγγυηση?? **
Τι χρειαζονται αληθεια τα 6 χρονια εγγυηση στη πιο αξιοπιστη στη πιο απροβληματιστη απο τις αξιοπιστες και απροβληματιστες εταιρειες??
Ποιος παρεχει τα τεσσερα επι πλεον χρονια εγγυησης??
Το εργοστασιο ή μηπως καποια (εν προκειμενω) θυγατρικη ασφαλιστικη εταιρεια??Αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όμως θα μπορούσε να είναι η εξής. Αυτή η αξιόπιστη εταιρία μπαίνει σε ένα ρίσκο δίνοντας τόσο μεγάλο χρόνο εγγύησης και αυτό γιατί το κόστος των ανταλλακτικών το αναλαμβάνει για 6 χρόνια εκείνη. Σκέψου λοιπόν αν της βγουν αναξιόπιστα τα μοτέρ της σε τι έξοδα έχει να μπει. Η ασφαλιστική που αναφέρεις εταιρία, δεν είναι χαζή από μια αυτοκινητοβιομηχανία με κακή φήμη αξιοπιστίας να την αναλάβει σαν πελάτη. Ποιά ασφαλιστική εταιρία θέλει μια εταιρία που θα της πληρώνει τα σπασμένα; Από ελάχιστες όσο καμία. Όμως τα 6 χρόνια εγγύησης είναι προνόμιο μόνο της αξιόπιστης (έτσι αναφέρεται και στα έντυπα του χώρους άλλα και από πολλούς ιδιοκτητες τους) Toyota; Η για κάποιους όχι και τόσο αξιόπιστη Fiat δίνει 5 χρόνια. Αυτά τη στιγμή που ακριβές εταιρίες (BMW Mercedes) δεν τολμούν να πάνε όχι στα 5 χρόνια αλλά ούτε κάν στα 3 χρόνια εγγύησης. Και αν στην Toyota πληρώνεις ακριβά το αυτοκίνητό της γιατί μετά τα 3 χρόνια πληρώνεις ασφάλιστρα για την επιπλεον εγγύηση, τότε γιατί έτσι να μην είναι ακριβά και τα Fiat (5 χρόνια εγγύηση), τα Hyundai (5 χρόνια εγγύηση), τα Ford (5 χρόνια εγγύηση) και να είναι ακριβά μόνο τα Toyota λόγω παραπάνω εγγύησης? Μήπως δεν πληρώνεις λοιπόν την παραπάνω εγγύηση αλλά ίσως το καλό όνομα στην αξιοπιστία της; Υποθέσεις κάνω απλώς.
-
Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι theo , παραθέτω τη λίστα αξιοπιστίας από ένα δικό σου post.
http://img130.imageshack.us/my.php?image=53cx.jpgΣτα αυτοκίνητα ηλικίας 8-9 ετών το starlet είναι στα κορυφαία και το swift στα καλά . Στην ηλικία των 10-11 όμως δε βλέπω να υπάρχει αισθητή διαφορά.
Μαλλον έχεις δίκιο τελικά. -
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όμως θα μπορούσε να είναι η εξής. Αυτή η αξιόπιστη εταιρία μπαίνει σε ένα ρίσκο δίνοντας τόσο μεγάλο χρόνο εγγύησης και αυτό γιατί το κόστος των ανταλλακτικών το αναλαμβάνει για 6 χρόνια εκείνη. Σκέψου λοιπόν αν της βγουν αναξιόπιστα τα μοτέρ της σε τι έξοδα έχει να μπει.
Mα αυτο λεω κι εγω:
Στη προκειμενη περιπτωση η εταιρεια πραττει εκ του ασφαλους αφου η αξιοπιστια της ειναι δεδομενη.Η ασφαλιστική που αναφέρεις εταιρία, δεν είναι χαζή από μια αυτοκινητοβιομηχανία με κακή φήμη αξιοπιστίας να την αναλάβει σαν πελάτη. Ποιά ασφαλιστική εταιρία θέλει μια εταιρία που θα της πληρώνει τα σπασμένα; Από ελάχιστες όσο καμία.
Προσεξε δε μιλαμε για μια οποιαδηποτε ασφαλιστικη ετσι??
Μιλαμε για θυγατρικη ασφαλιστικη της ΤΟΥΟΤΑ που γνωριζοντας την αξιοπιστια των μοντελων της βγαζει λεφτα ΚΑΙ απο εκει.Όμως τα 6 χρόνια εγγύησης είναι προνόμιο μόνο της αξιόπιστης (έτσι αναφέρεται και στα έντυπα του χώρους άλλα και από πολλούς ιδιοκτητες τους) Toyota; Η για κάποιους όχι και τόσο αξιόπιστη Fiat δίνει 5 χρόνια.
Eιπε κανεις οτι στη ΦΙΑΤ δεν πληρωνεις με τον Α ή Β τροπο την εξτρα εγγυηση??
Αυτά τη στιγμή που ακριβές εταιρίες (BMW Mercedes) δεν τολμούν να πάνε όχι στα 5 χρόνια αλλά ούτε κάν στα 3 χρόνια εγγύησης.
Απλο δεν ειναι??Με δεδομενο οτι οι ζημιες σε ενα προβληματικο αυτοκινητο θα βγουν (στο 90% των περιπτωσεων) στα δυο πρωτα χρονια, γιατι να επιβαρυνουν κι αλλο την ηδη υψηλη τιμη τους??
Και αν στην Toyota πληρώνεις ακριβά το αυτοκίνητό της γιατί μετά τα 3 χρόνια πληρώνεις ασφάλιστρα για την επιπλεον εγγύηση, τότε γιατί έτσι να μην είναι ακριβά και τα Fiat (5 χρόνια εγγύηση), τα Hyundai (5 χρόνια εγγύηση), τα Ford (5 χρόνια εγγύηση) και να είναι ακριβά μόνο τα Toyota λόγω παραπάνω εγγύησης?
Δες παρα πανω.Τιποτα δεν προσφερεται τσαμπα.Και αν μπορω να κρινω για τα Φορντ-συναδελφος εχει Φοκους- η εξτρα εγγυηση βγαινει και απο τα σερβις.
Μήπως δεν πληρώνεις λοιπόν την παραπάνω εγγύηση αλλά ίσως το καλό όνομα στην αξιοπιστία της; Υποθέσεις κάνω απλώς.
Ποιος ειπε το αντιθετο??Εκμεταλλευομενη η (καθε) εταιρεια το καλο της ονομα προσπαθει να το εξαργυρωσει με τον Α ή Β τροπο και πολυ καλα κανει.Αυτο ομως δεν πρεπει να αποτελει δικαιολογια για την ακριβη τιμη των μοντελων της τη στιγμη που σε γενικες γραμμες ολα τα best seller μοντελα σημερα ειναι τοσο αξιοπιστα ωστε να καλυπτονται (και με το παρα πανω στις περισσοτερες των περιπτωσεων) απο την εργοστασιακη εγγυηση των δυο χρονων.
-
Επειδή KRIEZA δε γνωρίζω αν στην τιμή του αυτοκινήτου πληρώνεις την εγγύηση που σου δίνει πέρα από τα 2 υποχρεωτικά χρόνια έχεις κάποιο link ή κάποιο έγγραφο που να δηλώνει ότι η παραπάνω εγγύηση πληρώνεται με τον τρόπο αυτό της ασφαλιστική;. Αν το έχεις καλό είναι να το δείξεις να ξέρω τι πληρώνω όταν αγοράζω ένα αυτοκίνητο. Αναφέρομαι στην Toyota, Fiat και Ford.
-
Οτι πληρωνεται η παραπανω εγγυηση σε ασφαλιστικη οσοι εχουν επαφη με τον χωρο του αυτοκινητου και ξερουν εστω λιγα παραπανω πραγματακια το ξερουν καλα, φυσικα δεν εχουμε κι εγγραφα να το αποδειξουμε αλλα ποιος θα εδινε τετοια εγγραφα για δημοσια χρηση μην τρελλαθουμε;
Επισης το οτι και στην Φιατ/Φορντ πληρωνουμε την παραπανω εγγυηση ειναι δεδομενο οχι γιατι δεν βγαζουν βλαβες αλλα γιατι οπως αναφερθηκε οι περισσοτερες βλαβες βγαινουν στα δυο-τρια πρωτα χρονια της εργοστασιακης εγγυησης πρωτον και στο οτι τα ανταλλακτικα σαν κοστος δεν εχουν καμια σχεση με τις Ιαπωνικες εταιρειες στις οποιες ειναι πανακριβα - σημαντικος παραγοντας ας μην τον παραβλεπουμε!
Τελος οσον αφορα τον δεικτη αξιοπιστιας που αναφερθηκε στο Swift απο τον καλο μου φιλο Mousatos εχετε υπ'οψιν πως προκειται για το παλιο τελειως διαφορετικο μοντελο, οχι πως εχει τρομερη σημασια για την γενικοτερη εικονα αξιοπιστιας μιας φιρμας!
Παντως το εχουμε ξεφτιλισει το θεμα, αν ηταν να παρει καποιος Yaris - Swift κι εχει διαβασει τα παραπανω δεν προκειται να το κανει ο ανθρωπος απλα γιατι μπερδευτηκε τοσο πολυ που δεν θα ξερει αν τελικα αξιζει καποιο απο τα δυο η πρεπει να παρει κατι αλλο...
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Οτι πληρωνεται η παραπανω εγγυηση σε ασφαλιστικη οσοι εχουν επαφη με τον χωρο του αυτοκινητου και ξερουν εστω λιγα παραπανω πραγματακια το ξερουν καλα, φυσικα δεν εχουμε κι εγγραφα να το αποδειξουμε αλλα ποιος θα εδινε τετοια εγγραφα για δημοσια χρηση μην τρελλαθουμε;Επισης το οτι και στην Φιατ/Φορντ πληρωνουμε την παραπανω εγγυηση ειναι δεδομενο οχι γιατι δεν βγαζουν βλαβες αλλα γιατι οπως αναφερθηκε οι περισσοτερες βλαβες βγαινουν στα δυο-τρια πρωτα χρονια της εργοστασιακης εγγυησης πρωτον και στο οτι τα ανταλλακτικα σαν κοστος δεν εχουν καμια σχεση με τις Ιαπωνικες εταιρειες στις οποιες ειναι πανακριβα - σημαντικος παραγοντας ας μην τον παραβλεπουμε!
Τελος οσον αφορα τον δεικτη αξιοπιστιας που αναφερθηκε στο Swift απο τον καλο μου φιλο Mousatos εχετε υπ'οψιν πως προκειται για το παλιο τελειως διαφορετικο μοντελο, οχι πως εχει τρομερη σημασια για την γενικοτερη εικονα αξιοπιστιας μιας φιρμας!
Παντως το εχουμε ξεφτιλισει το θεμα, αν ηταν να παρει καποιος Yaris - Swift κι εχει διαβασει τα παραπανω δεν προκειται να το κανει ο ανθρωπος απλα γιατι μπερδευτηκε τοσο πολυ που δεν θα ξερει αν τελικα αξιζει καποιο απο τα δυο η πρεπει να παρει κατι αλλο...
Όχι φίλε μου δε νομίζω να το έχουμε ξεφτιλίσει το θέμα και θα σου πω το γιατί. Όταν σε κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα toyota του λες ότι (είτε είναι το yaris είτε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της) πληρώνει την παραπάνω εγγύηση αυτό είναι καλό για να ξέρει τι πληρώνει. Δεν είναι κακό να πληροφορούμαστε (κακό είναι να παραπληροφορούμαστε γενικά το λέω και όχι για το συγκεκριμένο ποστ) και για την τιμή. Στο αν αξίζει το yaris κριτήριο είναι και η τιμή που πληρώνεις για αυτό που παίρνεις.
-
Τσάμπα τυρί υπάρχει μόνο στις φάκες
Και επι του προκειμενου αντι να ρωτας εμενα αν οντως αυτη ειναι η αληθεια γιατι δεν απευθυνεις σε μια αντιπροσωπια της ΤΟΥΟΤΑ ή οποιασδηποτε αλλης μαρκας με πολυετη εγγυηση να σουν πουν αν και σε τι τιμη προσφερουν το οποιοδηποτε μοντελο τους με την κανονικη εγγυηση των δυο ετων??
Τουλαχιστον μια εταιρεια που διαφημιζει ενα τετοιο προγραμμα 'εφορου ζωης εγγυηση' με το σλογκαν 'Δεν πληρωνω' χρεωνει αυτο το 'ΔΕΝ πληρωνω' κανα τριαρι χιλιαρικα.
-
Ειναι δυνατό στην FIAT να ζητήσεις επίπρόσθετη έκπτωση εαν αποποιηθής της εγγύησης 3 χρονών. Θυμίζω οτι τα 2 είναι υποχρεωτικά και μπορείς αρνηθείς τα υπόλοιπα 3.
Η 'εκπτωση' ειναι 200 ευρώ για τα Panda/Punto και νομίζω οτί τα αξίζει να τα δώσεις ώστε για 5 χρόνια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ακόμα και για απλά πράγματα που μπορεί να φταίει ο ιδιοκτήτης αλλά συνήθως τα αποζημιώνει στην εγγύση η αντιπροσωπία, όπως π.χ. σπασμένα πλαστικά εσωτερικού.
Εμμένα στα 3 χρόνια μου αλλάξανε 2 αμμορτισέρ στην εγγύηση παρόλο
που φταίγανε οι καρόδρομοι μας -
abc
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τουλαχιστον μια εταιρεια που διαφημιζει ενα τετοιο προγραμμα 'εφορου ζωης εγγυηση' με το σλογκαν 'Δεν πληρωνω' χρεωνει αυτο το 'ΔΕΝ πληρωνω' κανα τριαρι χιλιαρικα.
Εγώ γιατί είδα 'μόνο' 1 χιλιάρικο;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δεν ξέρεις το γιατί; Γιατί η πολυετής εγγύηση που δίνουν κάποιεις αντιπροσωπείες μπορεί να ενοχλεί τους ιδιοκτήτες αντιπροσωπειών που δίνουν μόνο δύο και κοιτάνε να μειώσουν τις άλλες. Αυτό μου θυμήζει το 'όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια'.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σε ποιο μοντελο??
-
Θυμάσαι τον 20βάλβιδο 4A-GE; Ο ασημοκάπακος με τον μαυροκάπακο είχαν πολλές αλλαγές, μαζί με τον θάλαμο καύσης. Όλες μαζί έδωσαν 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ άλογα (160->165)
Εισαι σιγουρος γι'αυτα που λες?
(Ασημοκαπακο με 160 δεν υπηρξε ποτε, παρα μονο στα χαρτια)
-
Εγω παλι βλεπω ο καθενας εχει τις αποψεις του και συζηταμε χωρις τελος και χωρις κανενας να λαμβανει υπ'οψιν του οσα οι αλλοι λενε.
Τα Hyundai εχουν εφ'ορου ζωης εγγυηση αλλα ΜΟΝΟ για τον πρωτο ιδιοκτητη που στις μερες μας σημαινει οχι πανω απο 5-6 χρονια κι αυτο ναι εχει σημασια σαν κοστος στην εταιρεια.
Τωρα για οσα λες Αργυρη δεν προκειται να βγαλουμε ακρη απλα γιατι εσυ επιμενεις πως το Yaris εχει οσα λες πως εχει κι απλα δεν θες να δεις η να ακουσεις τιποτα, χωρια που μου λες πως εισαι μηχανικος κλπ λες κι εγω που ειμαι χημικος δεν ξερω η το επαγγελμα ειναι που σου δινει γνωσεις πανω στο αυτοκινητο.Τελος παντων αυτα ειχα να πω εγω, παρτε το Yaris γιατι ΕΙΝΑΙ πολυ καλο αυτοκινητακι αλλα μην επιμενετε να πεισετε και ολο τον κοσμο πως δεν σας τον πιανουν κατα την αγορα η πως δεν πληρωνετε την εγγυηση και ολες τις αλλες παροχες χρυσα γιατι απλα δεν ειναι ετσι!
-
Για τα Hyundai: άλλο ισόβια εγγύηση κι άλλο ισόβιο δωρεάν service. H εγγύηση είναι 3 ή 5 χρόνια, δεν θυμάμαι ποιο από τα δύο ισχύει τώρα.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Εγω παλι βλεπω ο καθενας εχει τις αποψεις του και συζηταμε χωρις τελος και χωρις κανενας να λαμβανει υπ'οψιν του οσα οι αλλοι λενε.Έτσι πάντα γίνεται σε συζητήσεις όταν όλες οι πλευρές νομίζουν ότι κατέχουν καλά ένα θέμα, δεν είναι κάτι περίεργο. Ωστόσο, κάποιος τρίτος που διαβάζει από έξω τη συζήτηση και δεν συμμετέχει σε αυτήν ενεργά, μπορεί να αποκομίσει πολλές πληροφορίες και να βοηθηθεί στο να βγάλει μια άκρη και αυτός. Οπότε, φίλε JIM THEO, κάθε άποψη δεκτή και ευπρόσδεκτη!
Γενικώς, πάντως, ένας τρίτος συμφωνεί μαζί σου και λέγεται funkyreverend!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τσάμπα τυρί υπάρχει μόνο στις φάκεςΜετά από τόσες ερωτοαπαντήσεις... και μετά από 2500 δημοσιεύσεις στο φορουμ...
Πραγματικά....
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ!!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τα Hyundai: άλλο ισόβια εγγύηση κι άλλο ισόβιο δωρεάν service. H εγγύηση είναι 3 ή 5 χρόνια, δεν θυμάμαι ποιο από τα δύο ισχύει τώρα.Εχεις δικιο αυτο εννοουσα κι εγω!
Toyota Yaris (1ης Γενιάς) Forum