-
Geia sas. Telika aksizei na parei kaneis to Yaris?
Yaris or Polo? -
Yaris or Polo? -
Yaris or Polo? -
Υaris. Για μένα αξίζει.
-
Από το να πάρεις το Polo σίγουρα.. Με μια μικρή παραχώρηση στις επιδόσεις (όπως άλλωστε σε όλα τα νέα μοντέλα) είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο 'μικρό' αυτοκίνητο..
-
Το αν αξιζει... εσενα σε βολευει? Εαν το Yaris καλυπτει τις αναγκες σου, τις προδιαγραφες σου, τοτε παρτο.
Εγω σε σχεση παντως με το Polo, παλι Yaris θα ελεγα.. Αν μιλουσαμε για καποιο αλλο καινουργιας γενιας supermini, θα απαντουσα διαφορετικα...
-
Το ζήτημα με το Yaris είναι καθαρά η τιμή
Το 'μικρότερο' αγοράσιμο μοντέλο (5D 1.0 Terra που απλά έχει A/C)
κάνει 12.900€ (χωρίς μεταλλικό, ούτε έξοδα/τέλη κλπ).Δηλαδή ακουμπάς πάνω από 13.000€ για
- τρικύλινδρο κινητήρα 998cc που είναι και θορυβώδης (VVT-i).
- επιδόσεις μηδενικές
φυσικά κερδίζεις την αξιοπιστία (όσοι το έχουν το λένε γαιδούρι) γιατί
πραγματικά είναι το ποιό αξιόπιστο αυτοκίνητο που θα σε πάει από το Α στο Β.
Αν αυτό είναι το ζητούμενο δώσε 13000 και πάρε το με κλειστά μάτιαΜε 13000 όμως παίρνεις
VW Polo 1.4 (80hp)
Ford Fiesta 1.2 Trend (75hp)
Peugeot 206 1.4 XT Premium (90hp)
Suzuki Ignis 1.3GL (94hp)
Citroen C3 1.4 Sensodrive (75hp, A/T)
Nissan Micra 1.4 (88hp).. μην επεκταθώ παραπάνω.
Απλά η Toyota εκμεταλεύεται στο έπακρο το (πράγματι) καλό της
όνομα και χρεώνει μέσα στην τιμή +1500€ για τα 6 χρόνια εγγύση...
συντηρώντας έτσι (μαζί με το καλό after sales) το καλό της όνομαΤώρα που το σκέφτομαι, καλό κόλπο! Εεεεε?
-
Δεν ξερω τι θα κανεις αλλα στη δικη σου θεση εγω αγορασα Swift GL Special με 12.100 και τα εχει ολα πλην ζαντων αλουμινιου και προβολεων ομιχλης συν του οτι ειναι γνησιο Made in Japan και μαλιστα 13αρι - απροβληματιστο και πιο δυνατο.
Περι ορεξεως βεβαια κολοκυθοπιτα...αλλα ειναι πιο αμεσο (δεν εχει ευτυχως ηλεκτρογκαζο) και πιο παιχνιδιαρικο απο το Yaris μακραν, για να μην πω απο τα περισσοτερα super-mini! -
[quote='zardoz']Το ζήτημα με το Yaris είναι καθαρά η τιμή
κάνει 12.900 -
Σωστο κι αυτο Γιαννη αλλα πες μου εγω πχ που πηρα Swift τι απο τα παραπανω δεν εχω γιατι ειδικα για το 1000αρι Yaris δεν βλεπω κανενα μα κανενα λογο να δωσει κανεις τοσα λεφτα, ειλικρινα!
Σε αυτη την κατηγορια οχηματων μεγιστο κριτηριο ειναι η τιμη και η αξιοπιστια κατα την αποψη μου αφου το αγοραζεις 99% σαν εργαλειο, οσον αφορα τωρα την παθητικη ασφαλεια πιστευεις πως υπαρχει μοντελο της κατηγοριας που θα αντεξει σε μετωπικη-πλαγιομετωπικη τρακα με σημαντικα μεγαλυτερου ογκου αυτοκινητο πχ τζιπακι, καμια Μερσεντες κλπ;
Και δεν μιλω εδω για αποτελεσματα Euro NCAP γιατι με τον τροπο που γινονται μονο επαφη με την πραγματικοτητα δεν εχουν, ολοι οι κατασκευαστες πλεον ξερουν τι πρεπει να προσεξουν για να εχουν καλες επιδοσεις στα τεστ συγκρουσης αλλα αλλο 50 και 60 χλμ ταχυτητα συγκρουσης σε ακινητο σημειο κι αλλο ωμη πραγματικοτητα, με τη θεωρια δεν σωζονται ζωες (σιγουρα ομως βελτιωνεται σημαντικα η παθητικη ασφαλεια αν κι εγω το ξερεις ειμαι οπαδος της ενεργητικης με διαφορα).Για φρενα δεν το σχολιαζω γιατι το καλα φρενα ισχυει για δυο τρια φρεναρισματα μετα λες απλα αντιο κι εκει ειναι που μετρανε τα πραγματικα καλα, μεγαλα και αεριζομενα φρενα που εχουν τα μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα, και το Σουζουκακι εχει καλα φρενα αλλα για λιγα φρεναρισματα μετα ψοφανε!
-
Κι εγώ δεν μπορώ να βρω το λόγο ν' αγοράσω Yaris αντί για Swift... Αλλά θ' αγόραζα την πλούσια έκδοση (πάγια πολιτική μου, η άνεση είναι πάνω απ' όλα!). Αν δεις και τις πωλήσεις το Suzuki πουλάει πολύ καλά! Το Yaris είναι φταγμένο στη Γαλλία πλέον, οπότε τα ρεκόρ αξιοπιστίας που είχε παλιά, λογικά θα πέσουν... Βέβαια η μεταπώληση των Toyota είναι εξαιρετική, αλλά πρέπει εκτός από το να το πουλήσεις, να το χαρείς κιόλας σωστά; Τώρα το καημένο το 1000άρι, τι να σου πει; Κι αν ανεβείς για το 1300 το Yaris δίνεις ένα σκασμό λεφτά...
Εσύ αποφασίζεις!
Για μένα Swift, Jazz, Colt είναι καλές επιλογές...
(βέβαια εγώ μάλλον το Ypsilon θ' αγόραζα, γιατί είναι ιδιαίτερο και πολύ άνετο ...) -
[quote='zardoz']Το ζήτημα με το Yaris είναι καθαρά η τιμή
κάνει 12.900 -
Να προσθέσω μόνο ότι εγώ δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για την αξιοπιστία των σύγχρονων γιαπωνέζικων αυτοκινήτων. Χαζά προβληματάκια έχουν πλέον όλα τα αυτοκίνητα.
Σωστο κι αυτο αλλα αν σκεφτεις οτι στην περιπτωση του Σουιφτ πχ που το εψαξα τα μονα προβληματα που εβγαλε ηταν σε Ευρωπαικης προελευσης ανταλακτικα (δισκοι-τακακια/Galfer και σωληνακι αντλιας φρενων) η στο παλιο μου Impreza GT σπαγαν μοτερια απο προβληματικους αισθητηρες 'λ' και air flow που ηταν Bosch παλι στο ιδιο συμπερασμα καταληγουμε (τα Σουμπαρου σταματησαν να σπανε αναιτια μολις αλλαχθηκαν αυτα τα ανταλακτικα μετα το 2000 με Denso και NGK), οι Ιαπωνες ακομη κι ετσι συνεχιζουν δυστυχως για μας τους αγοραστες να ειναι πιο αξιοπιστοι απο τους αλλους!
-
αξίζει,και δεν νομίζω η τιμή να είναι τόσο υψηλή,
είχα το 1000άρι για 2 εβδομάδες,και έπαθα πλάκα,καταρχήν το αυτοκίνητο έχει απίστευτο πάτημα μέχρι τα 160,
στις στροφές της Χαλκιδικής δεν με κρέμασε πουθενά,
από επιδόσεις καλύτερο από getz 1300 σε επανηλειμένες 'κόντρες',αρνητικά για μένα-η υψηλή του κατανάλωση- αλλά χωρίς ποτε να με περάσει κανείς στο δρόμο και πάντα αλλαγές στον κόφτη που κυμάνθηκε στα 9 λίτρα/100 χλμ,και η σχετικά ακριβή τιμή αγοράς αν και νομίζω ότι παίζουν κατι προσφορές και ότι ξεκινάει απο 10750 ευρώ ή κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κι εγώ δεν μπορώ να βρω το λόγο ν' αγοράσω Yaris αντί για Swift... Αλλά θ' αγόραζα την πλούσια έκδοση (πάγια πολιτική μου, η άνεση είναι πάνω απ' όλα!). Αν δεις και τις πωλήσεις το Suzuki πουλάει πολύ καλά! Το Yaris είναι φταγμένο στη Γαλλία πλέον, οπότε τα ρεκόρ αξιοπιστίας που είχε παλιά, λογικά θα πέσουν... Βέβαια η μεταπώληση των Toyota είναι εξαιρετική, αλλά πρέπει εκτός από το να το πουλήσεις, να το χαρείς κιόλας σωστά; Τώρα το καημένο το 1000άρι, τι να σου πει; Κι αν ανεβείς για το 1300 το Yaris δίνεις ένα σκασμό λεφτά...
Εσύ αποφασίζεις!
Για μένα Swift, Jazz, Colt είναι καλές επιλογές...
(βέβαια εγώ μάλλον το Ypsilon θ' αγόραζα, γιατί είναι ιδιαίτερο και πολύ άνετο ...)έχω καθήσει πίσω σε υψιλον και δε κατάλαβα καμία άνεση
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
έχω καθήσει πίσω σε υψιλον και δε κατάλαβα καμία άνεση
Δεν με ενδιαφέρει η άνεση των πίσω επιβατών, σπάνια χρησιμοποιώ το πίσω κάθισμα. Προφανώς ένα κοντό αυτοκίνητο όπως το Ypsilon δεν θα είναι άνετο για τους πίσω. Μπροστά όμως είναι αλλού σε σχέση με οτιδήποτε στην κατηγορία του... Ειδικά η έκδοση με το δερμάτινο σαλόνι (Platino , και θα έβαζα σίγουρα και την ηλιοροφή...). Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του...
Αν όμως κάποιοι λένε το εσωτερικό του Yaris ποιοτικό, τι θα πουν για αυτό του Ypsilon; -
Δεν με ενδιαφέρει η άνεση των πίσω επιβατών, σπάνια χρησιμοποιώ το πίσω κάθισμα. Προφανώς ένα κοντό αυτοκίνητο όπως το Ypsilon δεν θα είναι άνετο για τους πίσω. Μπροστά όμως είναι αλλού σε σχέση με οτιδήποτε στην κατηγορία του... Ειδικά η έκδοση με το δερμάτινο σαλόνι (Platino , και θα έβαζα σίγουρα και την ηλιοροφή...). Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του...
Αν όμως κάποιοι λένε το εσωτερικό του Yaris ποιοτικό, τι θα πουν για αυτό του Ypsilon;ότι τρίζει
-
Το δικό μου Υ είναι του 99 μοντέλο και τρίζει λιγότερο από πολλά...συνομήλικα που έχω μπει, ανεξαρτήτως κατηγορίας! Ο μόνος τριγμός που ακούω εγώ είναι από το σένσορα του συναγερμού... Λύνεται με ένα αυτοκολλητάκι.
Εχω μπει σε Yaris ίδιας ηλικίας (made in France...) και ήταν πολύ χειρότερο...
Ισως έτριζε η εταζέρα σ' αυτό που μπήκες. Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιους να παραπονιούνται για τριγμούς. Εσύ ίσως έχεις άλλη εμπειρία... Ή απλά επαναλαμβάνεις τα γνωστά 'τα ιταλικά σπάνε, χαλάνε, τρίζουν' κλπ κλπ
Τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται; -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αν όμως κάποιοι λένε το εσωτερικό του Yaris ποιοτικό, τι θα πουν για αυτό του Ypsilon;ότι τρίζει
Γνησιο εγκάθετο σχόλιο
-
Το δικό μου Υ είναι του 99 μοντέλο και τρίζει λιγότερο από πολλά...συνομήλικα που έχω μπει, ανεξαρτήτως κατηγορίας! Ο μόνος τριγμός που ακούω εγώ είναι από το σένσορα του συναγερμού... Λύνεται με ένα αυτοκολλητάκι.
Εχω μπει σε Yaris ίδιας ηλικίας (made in France...) και ήταν πολύ χειρότερο...
Ισως έτριζε η εταζέρα σ' αυτό που μπήκες. Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιους να παραπονιούνται για τριγμούς. Εσύ ίσως έχεις άλλη εμπειρία... Ή απλά επαναλαμβάνεις τα γνωστά 'τα ιταλικά σπάνε, χαλάνε, τρίζουν' κλπ κλπ
Τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;ηταν στην υπογραφή
Honda
Toyota Yaris (1ης Γενιάς) Forum