-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Καλή η θεωρία αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.
Άμα η πράξη λέει άλλα απο τη θεωρία τότε η θεωρία είναι λάθος.
Τα πράγματα δεν είναι ασπρο η μαυρο! Το ότι το μπλοκέ σε ένα 106 στο 40% θα σε ρίξει κάτω 1,5 sec στα μέγαρα δεν σημαίνει ότι είναι καλό για το δρόμο...πιθανότερο είναι να φέρνεις τετακε σε ανηφορικές φουρκέτες με λιγα χλμ.
α και το σπουδεότερο ότι μα ότι και να κάνεις για να βελτιώσεις σε κάποιν τομέα το αμάξι σου, κάπου αλλού χάνεις!Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που είσαι έτοιμος για καβγά.....
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Αρα δεχεσαι οτι οι θεωριες σου ειναι λαθος? Χμ...
Δεν είπα '.αμα ο lotusnick λέει άλλο απο τη θεωρία τότε η θεωρία είναι λάθος'
ΥΓ. Το ποστ σου που έκανα quote έρχεται σε αντίφαση με το αμέσως προηγούμενο
(edit)
ΥΓ2.. Ευχαρίστως να παραδεχτώ το οποιοδήποτε λάθος στις 'θεωρίες' μου εφόσον ο αντίλογος είναι μια τεκμηριωμένη άποψη.
-
Μήπως οι συζητήσεις περί μπλοκέ εκτός του ότι δεν οδηγούν πουθενά είναι και εκτός θέματος;
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο όμορφη τη Λίζα και δεν μπορεί κανείς να μην εξαίρει το φανταστικό της πλαίσιο και όλη γενικά τη φιλοσοφία κατασκευής που τη διακατέχει.Σίγουρα στη χώρα μας είναι υπερκοστολογημένη, κάτι που κάνει πιο δυσμενή την προώθησή της και γενικά την εντύπωση που προάγει στο εδώ αυτοκινητιστικό κοινό.
Όμως, χωρίς να την έχω οδηγήσει τολμώ να πω ότι με βάση τα ελληνικά δεδομένα θα προτιμούσα το S2000 από οδηγικής πλευράς.Το θεωρώ πλέον πιο ολοκληρωμένο και fun to drive αυτοκίνητο. -
S2k για μενα ...
εχει στοιχειωσει τα ονειρα μου .....
-
50% έκαστη επιλογή.
S2000 και απο εμένα μιλώντας πάντα για κυκλοφορία στους δρόμους μας δίχως την επιλογή για συχνή επίσκεψη σε πίστα. -
το TORSEN στο elise ειναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ....
δεν εχω διαβασει ολη την στοιχομυθια και δεν ξερω τι εχει ειπωθει ...
αλλα επιτρεψτε μου να εχω αποψη μιας και ειχα elise χωρις μπλοκε και εχω elise με torque sensitive μπλοκε διαφορικο .....
Το αυτοκινητο γινετε πιο απολυτο στα χερια ενος 'απειρου' οδηγου , αλλα πολυ πιο διασκεδαστικο σε καποιον εμπειρο που γνωριζει απο πισω κινηση ...
Κατα την γνωμη μου αυτος ειναι και ο λογος που η Lotus εχρι προτινως δεν το χρησιμοποιουσε στα elise (τωρα το βαζει) για να προστατευσει τους ιδιοκτητες/οδηγους της ...
Προφανως γιατι δεν μπορει να γνωριζει σε ποιον πουλαει και τι πειρα εχει πισω απο το τιμονι .....
-
(τωρα διαβαζω τα διαφορα ποστς και για αυτο επανερχομαι) ...
Εγω ειμαι Βλαχος και δεν ξερω τι ειναι το μπλοκε και τι κανει ...
Ασανσερ πουλαω και δεν εχω καμια σχεση με το αθλημα ...Ειχα ομως elise χωρις μπλοκε και τωρα εχω elise με μπλοκε ...
Και οχι για μια μερα η για 2 χλμτρα ...
Και σε πιστα και στον δρομο και γρηγορα και αργα και παιζοντας και απ`ολα ...
Και στις 2 καταστασεις ...
Το αμαξι Δ Ε Ν συγκρινεται με το μπλοκε διαφορικο ...
Ειναι πολυ πιο ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ .....(Νικο , ξερω πως διαφωνεις , αλλα μια δοκιμη θα σε επειθε .... )
-
οσο για την ανεση , εχω την εντυπωση πως οποιος αγοραζε μια elise , συμβιβαζομενος σε αυτον τον τομεα , ενω θα μπορουσε να ειχε παρει ενα s2k, μετα απο ενα ευλογο διαστημα εξοικιωσης με το αυτοκινητο , δεν θα τον απασχολουσε Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ ...
Οταν οδηγεις μια elise , δεν εχεις χρονο , να σκεφτεις πως κατι σε κανει να μην νοιωθεις ανετα ....
νοιωθεις αλλα πραγματα ...
και δεν το λεω αυτο ρητορικα , η ποιητικα , αλλα ρεαλιστικα .....
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Καλή η θεωρία αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.
Όχι απαραίτητα. Θα μπορούσε να είναι η 'πράξη' λάθος και η θεωρία σωστή.
Εκτός θέματος.
Επί του θέματος, συμφωνώ ότι ένα Torsen θα ήταν και στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τουλάχιστον ευπρόσδεκτο.
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Μήπως οι συζητήσεις περί μπλοκέ εκτός του ότι δεν οδηγούν πουθενά είναι και εκτός θέματος;
Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο όμορφη τη Λίζα και δεν μπορεί κανείς να μην εξαίρει το φανταστικό της πλαίσιο και όλη γενικά τη φιλοσοφία κατασκευής που τη διακατέχει.Σίγουρα στη χώρα μας είναι υπερκοστολογημένη, κάτι που κάνει πιο δυσμενή την προώθησή της και γενικά την εντύπωση που προάγει στο εδώ αυτοκινητιστικό κοινό.
Όμως, χωρίς να την έχω οδηγήσει τολμώ να πω ότι με βάση τα ελληνικά δεδομένα θα προτιμούσα το S2000 από οδηγικής πλευράς.Το θεωρώ πλέον πιο ολοκληρωμένο και fun to drive αυτοκίνητο.Poly oreo olokliromeno post.
Kai fysika ta peri mploke tha eprepe na pane se allo topic
-
Xari eixes problima traction me to amaksi otan pigenes me grammes?
H to ebales to mploke oste afou plagiaseis tin Lisa (se elliniki panta sfalto) na mporeseis na tin kratiseis se gonia pio eukola?Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Το αμαξι Δ Ε Ν συγκρινεται με το μπλοκε διαφορικο ...
Ειναι πολυ πιο ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ .....Prosexe.
Allo diaskedastiko gia esena, kai allo kalytero kai einai aparetito. -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Kai fysika ta peri mploke tha eprepe na pane se allo topicΟι κακοί, δυσκοίλιοι και τεμπέληδες moderators φταίνει, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Xari eixes problima traction me to amaksi otan pigenes me grammes?
H to ebales to mploke oste afou plagiaseis tin Lisa (se elliniki panta sfalto) na mporeseis na tin kratiseis se gonia pio eukola?Το αμαξι Δ Ε Ν συγκρινεται με το μπλοκε διαφορικο ...
Ειναι πολυ πιο ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ .....Prosexe.
Allo diaskedastiko gia esena, kai allo kalytero kai einai aparetito.Νικο , δεν ανεφερα πουθενα 'καλυτερο' και 'απαραιτητο'
μιλαω παντα για εμενα και οχι ως γενικο κανονα της αυτοκινησης ...
εκφραζω προσωπικη αποψη απο προσωπικη εμπειρια .... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οι κακοί, δυσκοίλιοι και τεμπέληδες moderators φταίνει, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους
u said it
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οι κακοί, δυσκοίλιοι και τεμπέληδες moderators φταίνει, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους
Milas os Mod twra, H os Krus?
-
Και για να ξεκαθαριστω και να ομιλησω την καθομιλουμενη ....
Ακομη και με το elise , προσωπικα , με ενδιαφερει να πηγαινω ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ , ΠΑΝΤΟΥ ......
Και αυτο , μου το εδωσε το torsen ...
Και την ευκολια στο handling εκατερωθεν (αφου πλαγιασεις ....)ΚΑΙ ΝΑΙ !!! Ω ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ...
Δεν πηρα λαθος αμαξι (για οσους προτρεξουν) ...
Πηρα το αμαξι που με καλυπτει σε ΟΛΑ ! -εκτος απο την ανεση- η οποια θυσιαζεται στον 'βωμο' της οδηγικης απολαυσης παντου ...
Μπορει να μην μοιαζω με αντικειμενικος , αλλα πιστευστε με , και για να ξεφυγουμε λιγακι απο το θεμα του μπλοκε , που πιστευω πως το κουρασαμε , με το elise ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΑΠΛΑ ....
νοιωθεις ......
-
Πολύ διαμάχη έπεσε στο τόπικ ρε παιδιά.
Αυτό είναι το πρώτο μου πόστ στο συγκεκριμένο φόρουμ και δεν θέλω να παρεξηγηθώ από κανέναν.
Ξήφισα το αυτοκίνητο που οδηγώ εδώ και δυόμισι χρόνια. Έχω μπεί από δύο φορές στα Μέγαρα και στις Σέρρες και έχω οδηγήσει αρκετά γρήγορα αυτοκίνητα. Το τιμόνι στο s2k είναι ηλεκτρικό και όχι υδραυλικό για εξοικονόμηση βάρους. Αυτό δεν με έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα και η πληροφόρηση για μένα μου αρκεί. Το στήσιμο από το εργοστάσιο είναι πάρα πολύ καλό και τεχνολογικά θα συμφωνήσω ότι είναι μπροστά από την Ελιζέ.
Το μεγάλο προτέρημά της είναι το βάρος. Η διαφορά των 300-400 κιλών είναι πολύ μεγάλη. Έτσι η πληροφόρηση είναι πιό άμεση και το όριο πρόσφυσης σε κλειστές στροφές μεγαλύτερο.
Θυμάμαι συγκριτικό στις Σέρρες μεταξύ του Χόντα και Σπίντστερ τούρμπο και η διαφορά τους ήταν δύο δευτερόλεπτα υπέρ του Όπελ σε πίστα διάρκρειας 1:30-1:40. Σε πίστα λοιπόν τριών λεπτών δεν ξέρω πως γίνεται να υπάρχει διαφορά 15-20 δευτερολέπτων με μια Ελιζέ.
Στο δρόμο έτυχε μια φορά να ανοίξω από εκκίνηση με ελιζέ 120 άλογα, την προηγούμενη, και πηγαίναμε το ίδιο. Ξεκίναγα μισό αμάξι μπροστά και μέναμε έτσι μέχρι και τετάρτες. Άρα οποιαδήποτε πιο δυνατή Ελιζέ θα είναι πιό γρήγορη από το χόντα σε ευθεία.
Τελική έχω πιάσει στην Αττική οδό προς αεροδρόμιο στην μεγάλη κατηφορική ευθεία 263χλμ. με έκτη 8.500 στροφές. Είχε και λίγο ακόμη. Σε απόλυτη ευθεία φτάνει με το ζόρι τα 250.
Σε κόντρα στα λιμανάκια με σπίντστερ απλό, το έβλεπα μπροστά μου ότι γλύστραγε το ίδιο με μένα, για να μην πω και περισσότερο.(βέβαια δεν ξέρουμε σε τί κατάσταση ήταν τα λάστιχά του).Και τα δύο για μένα είναι φοβερά αυτοκίνητα. Το κάθε ένα για τους λόγους του. Σε κεντρομήχανο έχω μπεί σαν συνοδηγός σε 360 και η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική από ότι έχω συνηθίσει, την μία υπόστρεφε, την άλλη παντιλίκωνε υπερβολικά, πιστεύω ότι θέλει πολύ εξάσκηση και εμπειρία στα πισωκίνητα και ακόμη περισσότερο στα κεντρομήχανα στους ελληνικούς δρόμους. Και τα δύο είναι για μένα driver's cars οπότε δεν θα μπώ στο τριπάκι να βγάλω το καλύτερο. Ο καθένας μπορεί να προτιμήσει ότι θέλει. Το αντιπροσωπευτικότερο όλων είναι να συγκριθεί ο χρόνος των δύο στις Σέρρες. Στην δεύτερη εξόρμησή μου μέτρησα με χρονόμετρο χειρός 1.39 με ψιλοχάλια λάστιχα.
Αποδέχομαι που κάποιοι είναι φανατισμένοι και κολλημένοι με τα αυτοκίνητά τους, εφόσον γνωρίζουν από αυτοκίνηση (ξέρουν και μπορούν να τα πάνε) και είναι ανοιχτόμυαλοι-καλοπροαίρετοι σε συζήτηση. Και εγώ είμαι φανατισμένος, γουστάρω το αυτοκίνητό μου, ξέρω όμως να αποδέχομαι και τα αρνητικά και τα στραβά και την ήττα από καλύτερα αυτοκίνητα ή οδηγούς. ΤΟ ΠΑΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! -
ωχ..... εσκασε μυτη το honda club.......
-
Είδες κάτι που σε παραξένεψε Γιάννη? Γιατι εγω βλέπω μια πολύ καλή δημοσίευση!!
-
Taz5
Para poly oreo post
Kai an diabaseis ta post mou tha deis oti symfonoume.
2 poly kala alla diaforetika amaksia gia diaforetikous anthropous.(sto mploke tis elise kolisame )
P.S. To post kalo alla den xreiazotan na to grapseis 3 fores
(Katalabeno oti eixe kapio problima to 4tf ekeini tin stigmi kai nomizo oti ftaei o Krus!!! BAN HIM!!!! )
Honda S2000 vs. Lotus Elise