-
Επειδή με τα ταπεινά 122 αλογάκια μου έχω κουράσει πολλά Σ2000 (οχι σε επαρχιακο δρόμο και πιστα, εκει...σορρυ κιολας, δεν τους κολλαω καν, παιζω με άλλα εργαλεία...είναι αμαρτία)
Αυτο το βιντεακι εχει μια κοντρουλα. Νομιζω εκτος απο την δευτερα, κουμπωνει κι αλλες σχέσεις το Χοντα, το οποιο με ΔΙΠΛΑΣΙΑ αλογα φτανει την Ελιζ γυρω στα 160+
H elise αυτή σύμφωνα με τον lotusnick που παραθέτει το ίδιο βίντεο είναι η δικιά του 111s με τα 160 άλογα. Παρά την ίδια αναλογία κιλών/ίππο και το ότι η elise αφήνει 2 κενά πίσω το Honda στην εκκίνηση (όχι ενδεικτικό αυτό imho) περνούν μαζί το 400άρι! Νικητής επίσης στο τέλος του video ανακηρύσεται το Honda!
Μην κρίνεις από δημόσιους δρόμους γιατί παίζει ρόλο και πόσο ψυχάκιας είναι ο κάθε οδηγός. Στα Μέγαρα τί χρόνο κάνεις?
@lotusnick: Η επίσημη τελική του S2000 είναι 240 και της 111s 212...είμαι σίγουρος πως έχεις δει πολλές φορές πάνω από 212 στον αυτοκίνητόδρομο
Anyway, προσωπικά επέλεξα S2000, αλλά αυτό που θα έπερνα (και ελπίζω κάποια στιγμή να πάρω ) είναι ένα MR2! Είναι πιο άνετο από S2000 (εκτός από το πορτμπαγκάζ) και 100 κιλά βαρύτερο από τη Lotus. Είναι Toyota και κεντρομήχανο με μπλοκέ διαφορικό To επόμενο φτηνότερο αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά ακούει στο όνομα Ferrari (ούτε Λότους ούτε Πόρσε). Λέτε η toyota να έβαλε το μπλοκέ χωρίς λόγο? Στην Αμερική πάντως όπου πωλήθηκαν και MR2 χωρίς μπλοκέ οι ιδιοκτήτες λένε όχι.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Όλα είναι θέμα γούστου. Το πιο είναι πιο γρήγορο εύκολα αποφασίζεται σε μια πίστα. Το πιο προτιμάει καθένας όμως, είναι άλλη ιστορία.Autonoito den einai auto pou eipes?
Ego na po, oti an mporousan autoi pou psifisan na odigisoun kai ta 2 amaksia kai meta na agorasoun to ena gia only car, tote h zygaria tha egerne akoma pio poly yper tou S2K.
Einai ftiagmeno gia na einai appealling se pio 'generic' agorastes eno h Elise stous pio hardcore pou einai kai ligoteroi.
Oi syniditopoieimenoi agorastes Elise, den tha epernan pote S2000, eno oi agorastes S2000 tha epernan isos mia Z4, ena 350Z, mia Boxter,Esy an ta odigouses kai ta 2 tha eithela na dw ti tha epernes, giati mas ta exeis priksei me to FR vs MR
-
Η βασική διαφορά για μένα είναι ότι η Elise είναι πιο δύσκολο να είναι μοναδικό/καθημερινό αυτοκίνητο. Αντίθετα το S2000 μπορεί να είναι.
Είναι πιο εύκολο να μπεις και να βγεις (δεν είναι καθόλου ασήμαντο θέμα...), έχεις εύκολη ηλεκτρική οροφή, ευκολίες και ποιότητα εσωτερικού και χώρο αποσκευών. Μπορείς να κάνεις πολλά χιλιόμετρα στην εθνική ξεκούραστα ή να κινείσαι στην πόλη καθημερινά χωρίς πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα για πολλά χρόνια. Επίσης δεν κινδυνεύεις τόσο να σε πατήσει κανένα SUV... Αν πας στην πίστα η Elise θα σε ξεσκίσει. Ναι μπορώ να ζήσω με αυτό...
Ναι σε φανάρι η Elise θα φύγει πιο μπροστά και μπορεί να το φτάσω στα 400μ. Αν όμως είμαστε εν κινήσει πχ με 3η και 80χλμ νομίζω ότι το πλεονέκτημα της Elise θα εκμηδενίζεται. Δεν είμαι φαναράκιας ούτε κοντράκιας και όποτε πάω στην πίστα θα είμαι αξιοπρεπώς γρήγορος και θα το ευχαριστηθώ πολύ.... αν και μάλλον δεν θα είμαι ούτε αξιοπρεπώς γρήγορος γιατί θα προσπαθώ να πάω με το πλάι.... Έτσι κι αλλιώς ακόμα και καλά 106 θα με περνάνε στα Μέγαρα, η Elise θα με ενοχλήσει....?? -
δεν καταλαβαινω αυτο περι καθημερινοτητας.οκ παιρνεις ενα πραγματικο σπορ αμαξι,δεν εχει την ανεση της λιμουζινας αλλα προσωπικα ακομα κ το καρτ ειναι ανετο μπροστα σε μια μηχανη,γι αυτο εμενα μου φαινεται μια χαρα,που εχω συνηθισει σε μοτο.εφοσον καθεσαι,κ ξεκουραζεις κ την πλατη σου κ στα δυο οπως κ σε ολα τα αυτοκινητα τι παραπανω να ζητησει κανεις?απο θεμα ανεσης δλδ..το αυτοκινητο ειναι για να το οδηγεις οχι να ξεκουραζεσαι η κ εγω δεν ξερω τι...εκτος αν εχεις περασει τα 40... ..anyway,η λιζα καιει κ λιγοτερο,ειναι πιο οικονομικη.
-
liza
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επειδή με τα ταπεινά 122 αλογάκια μου έχω κουράσει πολλά Σ2000 (οχι σε επαρχιακο δρόμο και πιστα, εκει...σορρυ κιολας, δεν τους κολλαω καν, παιζω με άλλα εργαλεία...είναι αμαρτία)
Αυτο το βιντεακι εχει μια κοντρουλα. Νομιζω εκτος απο την δευτερα, κουμπωνει κι αλλες σχέσεις το Χοντα, το οποιο με ΔΙΠΛΑΣΙΑ αλογα φτανει την Ελιζ γυρω στα 160+
H elise αυτή σύμφωνα με τον lotusnick που παραθέτει το ίδιο βίντεο είναι η δικιά του 111s με τα 160 άλογα. Παρά την ίδια αναλογία κιλών/ίππο και το ότι η elise αφήνει 2 κενά πίσω το Honda στην εκκίνηση (όχι ενδεικτικό αυτό imho) περνούν μαζί το 400άρι! Νικητής επίσης στο τέλος του video ανακηρύσεται το Honda!
Μην κρίνεις από δημόσιους δρόμους γιατί παίζει ρόλο και πόσο ψυχάκιας είναι ο κάθε οδηγός. Στα Μέγαρα τί χρόνο κάνεις?
@lotusnick: Η επίσημη τελική του S2000 είναι 240 και της 111s 212...είμαι σίγουρος πως έχεις δει πολλές φορές πάνω από 212 στον αυτοκίνητόδρομο
Anyway, προσωπικά επέλεξα S2000, αλλά αυτό που θα έπερνα (και ελπίζω κάποια στιγμή να πάρω ) είναι ένα MR2! Είναι πιο άνετο από S2000 (εκτός από το πορτμπαγκάζ) και 100 κιλά βαρύτερο από τη Lotus. Είναι Toyota και κεντρομήχανο με μπλοκέ διαφορικό To επόμενο φτηνότερο αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά ακούει στο όνομα Ferrari (ούτε Λότους ούτε Πόρσε). Λέτε η toyota να έβαλε το μπλοκέ χωρίς λόγο? Στην Αμερική πάντως όπου πωλήθηκαν και MR2 χωρίς μπλοκέ οι ιδιοκτήτες λένε όχι.
Nikola
1on Den to ebala ego to video kai h Elise pou blepeis einai 122 aloga.
To video einai tou 2001 kai tote den ypirxe h 160 aloga (episis fenete apo tis zantes kai to diffuser).
Nikitis apo ton JC to Honda alla to 2002 agorase Elise S2 111s tin opoia exei akoma h gynaika tou (trexei se agones me gnosto mou kai mallon einai better driver apo ton JC )Megara egw?
Den exo mpei kardia mou.
Tin epomeni fora pou h Elise mou tha einai Ellada tha mpo kai se fonakso na se pao bolta.2on. Polla agglika periodika exoun metrisi tin 111s sta 220km/h
Egw se flat dimosio dromo me to zori blepo ta 220 alla to konter mou klevei mono 1mph se autes tis taxytites. (metrimeno me 2 diaforetika sat nav)
O filos mou pou exei to S2000 mod 2004 kai eixe kai mod 2001, den exei dei pano apo 250 IIRC kai auto meta apo ores se autobahn, kai bebaia den kseroume tin akribeia tou konter tou Honda.3on 100 kila barytero to MR2 apo tin Elise? Apo Pote?
H Elise mou me full reservoir kai me AC, hxosystyma me sub(1000 fores kalytero apo ta 2 hxeiakia tou S2000) kai ola ta extra (mpara me 2 set zwnes 4 simion, Ohlins me extra reservoirs kai paei legontas….), zygizei 821kg metrimeni stis zygaries tis Ohlins kai exei auti tin stigmi 1.5kg diafora deksia aristera kai se crossweights.
To MR2 amfibalo an einai kato apo pragmatika 1050kg me full benzini kai zones etc...kai auta xwris KATHOLOU xoro aposkeuon.
Anyway min xanoume to focus mas (oix to ford popolare )Auta me ta mploke kalytera na ta les gia alla amaksia kai oxi gia tin Elise. H Elise exei tetoio traction (pollaplasio apo to Honda pou exei mploke) pou to mploke einai axristo ektos an thes na kaneis drift, opote lathos amaksi dialekses.
Exo odigisi se dromo kai pista Elise me 300 aloga kai to amaksi den eixe problima traction giati eitan swsta stimeno kai eiksera na to odigo. -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
3on 100 kila barytero to S2000 apo tin Elise? Pou ta diabazeis auta?
H Elise mou me full reservoir kai me AC, hxosystyma me sub(1000 fores kalytero apo ta 2 hxeiakia tou S2000) kai ola ta extra (mpara me 2 set zwnes 4 simion, Ohlins me extra reservoirs kai paei legontas….), zygizei 821kg metrimeni stis zygaries tis Ohlins kai exei auti tin stigmi 1.5kg diafora deksia aristera kai se crossweights.
To Honda amfibalo an einai kato apo pragmatika 1300 me full benziniΓια το MR2 λέει Νίκο και όχι για το S2K.
Πάντως nickolas όπως έχουμε πει πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ, δεν μετράνε τα τεχνικά χαρακτηριστικά (κεντρομήχανο με μπλοκέ) αλλά το αποτέλεσμα.
-
Se prolaba me edit
-
Se prolaba me editDamn you. Ακόμα και στα edit γρήγορος είσαι..
-
Esy an ta odigouses kai ta 2 tha eithela na dw ti tha epernes, giati mas ta exeis priksei me to FR vs MRΔεν έχω κανένα θέμα με το FR vs MR. Δε σνομπάρω κανένα αυτοκίνητο και δεν κοιτάω στα χαρτιά τι γίνεται. Μόνο στο αποτέλεσμα! Πώς μπορώ να είμαι ενάντια στα MR όταν πρώτο αυτοκίνητο στην προσωπική μου λίστα έχω το NSX;
Φυσικά, δεν αποκλείω ποτέ το γεγονός να αλλάξω άρδην απόφαση αν τύχει και οδηγήσω και τα 2.
Και φυσικά το γεγονός ότι προτιμώ το S2K, δε σημαίνει ότι δεν εκτιμώ μια Elise περισσότερο από τους περισσότερους ιδιοκτήτες της...
-
Ούτε και τα μονοθέσια της F1 έχουνε πρόβλημα Traction αλλά χρησιμοποιούνε μπλοκέ, μη τρελαθιύμε τελείως.
Δεν είναι περιτό το μπλοκέ, απλώς η Lotus συμβιβάστηκε χωρίς αυτό.
-
Εγώ προτιμώ την Elise ακόμα και για καθημερινό αυτοκίνητο. Βέβαια αν δεν είχα το μαρούλι...θα ακολουθούσα τον δρόμο του CARυοθραύστη
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Φυσικά, δεν αποκλείω ποτέ το γεγονός να αλλάξω άρδην απόφαση αν τύχει και οδηγήσω και τα 2.Και φυσικά το γεγονός ότι προτιμώ το S2K, δε σημαίνει ότι δεν εκτιμώ μια Elise περισσότερο από τους περισσότερους ιδιοκτήτες της...
@ comment gia owners
-
Na kai ena wraio videaki tou Top Gear na dokimazei tin S2 111s
Youtube Video(an kai kanei noumera to youtube )
Ρε συ lotusnick εδώ ποστάρεις αυτό το video μιλώντας για 'S2 111s'
Tελικά πιο αυτοκίνητο είναι? Λογικά πρέπει να είναι με τα 122 άλογα γιατί αν ο άλλος σου κάνει 2 κενά στην εκκίνηση που να τον μαζέψεις στο 400άρι...Το ερώτημα για τα μέγαρα αναφερόταν στον vtf2 σε post του οποίου και απαντούσα.
Όσο για τα βάρη, με βάση τις τυποποιημένες μετρήσεις των εταιρειών, η Lotus με τον 2ZZ κινητήρα ζυγίζει 860 κιλά και το ΜR2 με τον 1ΖΖ κινητήρα ζυγίζει 990 κιλά.
Τώρα, εγώ βλέπω τους ιδιοκτήτες MR2 να λένε πως το μπλοκέ είναι η σημαντικότερη προσθήκη αλλά και πλείστους ιδιοκτήτες Πόρσε να κατηγορούν την εταιρεία που δεν βάζει μπλοκέ σε Cayman-Boxter (που προσπαθεί να κρατήσει την απόσταση από την 911).
Μου λες πως από προσωπική εμπειρία δεν σου έχει χρειαστεί ποτέ...fair enough, όμως όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο...
Το κυριότερο...έχεις ποτέ οδηγήσει Λότους με μπλοκέ? -
Nikolas,
Ουτε πολιτικος να ησουν βρε παιδι μου. Θες να βλεπεις τα πραγματα μονο οπως εσυ νομιζεις.
Εγω σου εβαλα ενα βιντεο με νορμαλ αυτοκινητα απο μια εγκυρη εκπομπη του BBC και δεν εβαλα οποιοδηποτε βιντεο.
Τα 240 αλογα (του πολυ καλου Χοντα), ιδρωσαν να ισοφαρισουν την 122αρα Ελιζ, μιλαμε για ΔΙΠΛΑΣΙΑ ισχυ. Ξερεις τι σημαινει αυτο?
Οσο για τα Μεγαρα, δεν ξερω τι χρονο κανω, αλλά απο άλλους που εχω δει, ενα συνήθες νουμερο ειναι 1.14, ισως και πιο λιγο, αλλά
1 Τα Μεγαρα ειναι για λουναπαρκ πιστα. Αν ηταν ετσι οι πιστες....0 τεχνικα σημεια, φουρκετες και ευθειες....σε αντιθεση με των Σερρων.
2 Ποση ωρα αντεχει ενα Χοντα σε ρυθμους πιστας ξερεις? (και δεν φταιει το Χοντα για αυτο...)
Παντως σε καμια περιπτωση 200+χιλιομετρα και να φυγει με φρενα και λαστιχα που περνανε ΚΤΕΟ.Βαρος....διαφορα περιπου 520-600 κιλα. Βαλε λοιπον 7 (ΟΧΤΩ) στο δικο σου αυτοκινητο και πηγαινε Μεγαρα. Στειλε μου αριθμο γυρων, χρονους και κατασταση φρενων και ελαστικων...ααα και συγκρινε και με αδειο αυτοκινητο.
τα παραπανω σου τα λεω ως παρατηρησεις και μην παρεξηγησΕ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ούτε και τα μονοθέσια της F1 έχουνε πρόβλημα Traction αλλά χρησιμοποιούνε μπλοκέ, μη τρελαθιύμε τελείως.Δεν είναι περιτό το μπλοκέ, απλώς η Lotus συμβιβάστηκε χωρίς αυτό.
Re IKE gia asteio to eipes auto?
Ti sxesi exei h F1 me tin Elise.
Pata terma gazi se mia Elise me logika aloga (200) kai den tha spiniarei katholou.
Pata stin F1 kai ela na ta poume.Des apantisi kai pio kato ston Nikola gia to mploke.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Na kai ena wraio videaki tou Top Gear na dokimazei tin S2 111s
Youtube Video(an kai kanei noumera to youtube )
Ρε συ lotusnick εδώ ποστάρεις αυτό το video μιλώντας για 'S2 111s'
Tελικά πιο αυτοκίνητο είναι? Λογικά πρέπει να είναι με τα 122 άλογα γιατί αν ο άλλος σου κάνει 2 κενά στην εκκίνηση που να τον μαζέψεις στο 400άρι...Το ερώτημα για τα μέγαρα αναφερόταν στον vtf2 σε post του οποίου και απαντούσα.
Όσο για τα βάρη, με βάση τις τυποποιημένες μετρήσεις των εταιρειών, η Lotus με τον 2ZZ κινητήρα ζυγίζει 860 κιλά και το ΜR2 με τον 1ΖΖ κινητήρα ζυγίζει 990 κιλά.
Τώρα, εγώ βλέπω τους ιδιοκτήτες MR2 να λένε πως το μπλοκέ είναι η σημαντικότερη προσθήκη αλλά και πλείστους ιδιοκτήτες Πόρσε να κατηγορούν την εταιρεία που δεν βάζει μπλοκέ σε Cayman-Boxter (που προσπαθεί να κρατήσει την απόσταση από την 911).
Μου λες πως από προσωπική εμπειρία δεν σου έχει χρειαστεί ποτέ...fair enough, όμως όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο...
Το κυριότερο...έχεις ποτέ οδηγήσει Λότους με μπλοκέ?Mate sorry alla to youtube mou ta ekane mantara xtes.
To link einai http://www.youtube.com/watch?v=P90OIYwF ... ed&search= kai einai opou to TG dokimazei tin 111s.
To video pou ebale o VTF2 kai exei sygritiko me to S2000 einai S2 122bhp.OK gia megara.
Elise den einai mono h Toyota engined ones.
Den ksero gia to MR2 alla gia tin Porsche ksexnas kati poly aplo, oti h Boxter exei pleon polla parapano alloga apo mia Elise.
Otan sto amaksi(160bhp) patas terma gazi mesa stin strofi (akoma kai se kleistes) kai den spiniarei, les na thelei mploke?
Den exo odigisei Elise me Mploke giati tha breis elaxistes se oli tin Agglia.
To mploke gia Elise (rover) einai poly ftino )apo (£200 lires Torsen stin ebay, mexri £550 Quaiffe ATB brand new).
Parola auta kaneis den bazei.
Kapioi pou to dokimasan lene oti kanei to amaksi ypostrofiko se merikes periptoseis kai den aksizei.
Tou xronou ksekina to Lotus on Track enieeo me Elise.
Tha exei 40 autokinita apo ta opoia den ksero kannena na exei mploke kai merikes tha einai 300 aloga.
Basika esy exeis odigisei kannena apo ta parapano,, h kapio allo kala stimeno kentromixano pisokinito?
Exeis odigisei amaksi me mploke.
To mploke den einai magiko, kanei mia douleia alla allazei arketa. -
Pata terma gazi se mia Elise me logika aloga (200) kai den tha spiniarei katholou
Σε ελληνική άσφαλτο μια elise (εγω σου λέω και με τα 122 άλογα) πατας το γκάζι τέρμα και δεν θα σπινάρει... μάλιστα.
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
2 Ποση ωρα αντεχει ενα Χοντα σε ρυθμους πιστας ξερεις? (και δεν φταιει το Χοντα για αυτο...)
Παντως σε καμια περιπτωση 200+χιλιομετρα και να φυγει με φρενα και λαστιχα που περνανε ΚΤΕΟ.Βαρος....διαφορα περιπου 520-600 κιλα. Βαλε λοιπον 7 (ΟΧΤΩ) στο δικο σου αυτοκινητο και πηγαινε Μεγαρα. Στειλε μου αριθμο γυρων, χρονους και κατασταση φρενων και ελαστικων...ααα και συγκρινε και με αδειο αυτοκινητο.
VTF2
Egw synythos kano me tin Elise mou toulaxiston 300xlm ana track day kai ta frena kai lastixa den deixnoun kan oti exoun mpei pista.
H Lisa bgazei session 30 lepton me eksoteriki thermokrasia 35 bathmous otan alla amaksia den antexoun 20.Add Lightness!!!
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
Nikolas,Ουτε πολιτικος να ησουν βρε παιδι μου. Θες να βλεπεις τα πραγματα μονο οπως εσυ νομιζεις.
Καλό είναι να μην χαρακτηρίζουμε παιδιά...
Τα 240 αλογα (του πολυ καλου Χοντα), ιδρωσαν να ισοφαρισουν την 122αρα Ελιζ, μιλαμε για ΔΙΠΛΑΣΙΑ ισχυ. Ξερεις τι σημαινει αυτο?
αυτό όντως πώς γίνεται? ενδεικτικά οι αναλογίες...
756 kg/122hp=6,19kg/hp (Elise)
1260 kg/240hp=5,25kg/hp (S2000 - 2.0L)
Οσο για τα Μεγαρα, δεν ξερω τι χρονο κανω, αλλά απο άλλους που εχω δει, ενα συνήθες νουμερο ειναι 1.14, ισως και πιο λιγο, αλλά
1 Τα Μεγαρα ειναι για λουναπαρκ πιστα. Αν ηταν ετσι οι πιστες....0 τεχνικα σημεια, φουρκετες και ευθειες....σε αντιθεση με των Σερρων.
τα παραπανω σου τα λεω ως παρατηρησεις και μην παρεξηγησΕ.
Για μένα καλύτερο είναι ένα allaround καλό σπορτίφ αμάξι παρά ένα πολύ καλά στημένο στην πίστα. Είναι γούστα αυτά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι επιμένετε μόνο με τις πίστες...?
Honda S2000 vs. Lotus Elise