-
Το δοκίμασαν στο Ring να βάλουνε μεγαλύτερα μπροστά και το αποτέλεσμα τους ξάφνιασε!
Σε καινούριο RS4 έγινε το πείραμα και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Είναι τουλάχιστον περίεργο να προσπαθείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με το μέγεθος των ελαστικών - αυτά τα επιλέγεις ανάλογα με το φορτίο και τη πρόσφυση που χρειάζεται.
Περίεργο ειναι επίσης πως τόσο διαφορετικές απαιτήσεις (όπως του εμπρός και πίσω άξονα) ικανοποιούνται με ίδια λάστιχα.
Μην απαξιώνετε την παράμετρο αυτή, τα δυνατά πισωκίνητα έχουν εδώ και δεκαετίες ασύμετρα λάστιχα μπροστά και πίσω.
Τα δυνατά πισωκίνητα έχουν αναγκαστικά μεγαλύτερα λάστιχα για να περνάει στο δρόμο η μεγάλη δύναμη του κινητήρα. Στα μπροστοκίνητα, η πίσω θέση που χωράει 3 άτομα και το γεμάτο πορτ μπαγκάζ κάνουν τα πίσω λάστιχα να είναι σχεδόν ίδια με τα μπροστινά λόγω φορτίου. Έτσι έχεις 4 ίδια λάστιχα που είναι πολύ πιο βολικό στη χρήση.
Τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τη ρυθμίζεις εύκολα με σύγκλιση-απόκλιση και αντιστρεπτική (ή και πιέσεις), με μεγαλύτερες διαφορές απ' ότι θα σου έδινε ένα διαφορετικό μέγεθος ελαστικού. Βάζοντας μια σκληρή αντιστρεπτική πίσω κάνεις το αυτοκίνητο έντονα υπερστροφικό (και δύσκολο στο οδήγημα).
-
Πολλα αμαξια θελουν αλλη πιεση στα λαστιχα μπροστα(μεγαλητερη) απο τα πισω.
-
Το έχουμε ψάξει αυτό σε ένα θέμα, δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο...και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε σε τι εξυπηρετούν οι διάφορες απαιτήσεις για πιέσεις μπρος-πίσω...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το έχουμε ψάξει αυτό σε ένα θέμα, δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο...και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε σε τι εξυπηρετούν οι διάφορες απαιτήσεις για πιέσεις μπρος-πίσω...http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 159#418159
Ακρη δεν βγάλαμε...
Θυμήθηκα και το rover μου! Κρίμα σ' αυτόν που το χει τώρα!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα δυνατά πισωκίνητα έχουν αναγκαστικά μεγαλύτερα λάστιχα για να περνάει στο δρόμο η μεγάλη δύναμη του κινητήρα. Στα μπροστοκίνητα, η πίσω θέση που χωράει 3 άτομα και το γεμάτο πορτ μπαγκάζ κάνουν τα πίσω λάστιχα να είναι σχεδόν ίδια με τα μπροστινά λόγω φορτίου. Έτσι έχεις 4 ίδια λάστιχα που είναι πολύ πιο βολικό στη χρήση.
Μα και στα δυνατά προσθιοκίνητα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και αυτό. Στα περισσότερα πισοκίνητα ασκείται πλέον του μισού βάρους εμπρός και παρ'όλα αυτά έχουνε μεγαλύτερα λάστιχα πίσω.
Εγω πιστευω πως μόνο 2 λόγοι υπάρχουν για την εμμονή στα 4 ίδια λάστιχα, το κόστος και η εμφάνιση.
-
Έχεις δίκιο, από ένα (αρκετά μεγάλο) μέγεθος ελαστικού και πάνω, τα πίσω λάστιχα δε χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλα.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Κάνε τα πίσω λάστιχα τούμπανα με 38-40 psi...και εγω γιατι νομιζω οτι για πιο υπερστροφικο χαρακτηρα πρεπει να ανεβασει τις πιεσεις των μπροστα ελαστιμων..; με τοση πιεση πισω το μονο που θα δεις θα ειναι Μ_Ο_Υ_Τ_Ρ_Α
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
...An thes apla na einai pio yperstrofiko, tote allakse euthygramisi.
Bale toe out (syglisi) stin piso anartisi kai se kathe afima tou gaziou sto orio tha petas kolo
.......Toe out = syglisi ????
Παιδιά προσοχή τι γράφουμε.
Φιλικά
SPEEDY
-
Επίσης κάποιος θα μπορούσε να πει πως *και *οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση ειναι άχρηστες εφόσον υπάρχει το χειρόφρενο (...).
Το ζητούμενο είναι να εκμεταλευτούμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης endless έγραψε:
Κάνε τα πίσω λάστιχα τούμπανα με 38-40 psi...
και εγω γιατι νομιζω οτι για πιο υπερστροφικο χαρακτηρα πρεπει να ανεβασει τις πιεσεις των μπροστα ελαστιμων..; με τοση πιεση πισω το μονο που θα δεις θα ειναι Μ_Ο_Υ_Τ_Ρ_Α
Συμφωνω endless και το εχουμε συζητησει σε πιο παλιο θεμα αυτο... Ισως ομως ο Montecarlo εννοει ποοοοοοοοολυ φουσκωμενα τοσο ωστε να μην παταει πλεον ολο το πελμα κατω (οποτε μιλαμε για πανω απο 42 πισω πχ...)
-
Ο χρήστης endless έγραψε:
Κάνε τα πίσω λάστιχα τούμπανα με 38-40 psi...
και εγω γιατι νομιζω οτι για πιο υπερστροφικο χαρακτηρα πρεπει να ανεβασει τις πιεσεις των μπροστα ελαστιμων..; με τοση πιεση πισω το μονο που θα δεις θα ειναι Μ_Ο_Υ_Τ_Ρ_Α
Σωστό
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το ερώτημα είναι απλό: έχει δοκιμάσει κανείς σε προσθιοκίνητο μεσαίας ιπποδύναμης να βάλει φαρδύτερα εμπρός ελαστικά; θεωρητικά έχεις καλύτερο φρενάρισμα, πιο εύκολα παντιλίκια στο άφημα και στο φρενάρισμα, χωρίς να χάνει τόσο πολύ σε ταχύτητα όσο αν έβαζες φαρδύτερα παντού. Ακόμη έχει βάλει κανείς φαρδύτερα μπροστά ή λεπτότερα πίσω σε πισωκίνητο στημένο ειδικά για drift;Ναι, εγώ, αλλά μόνο μέσα σε πίστα. Σε 206 1,6 110ps, με μαμά διαστάσεις 195-55-15 (παντού προφανώς), τα μπροστά έγιναν 205-55-15 (αυτά βρήκα... ) και τα πίσω παρέμειναν 195-55-15...
Το αυτοκίνητο το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο σε σχέση με όταν είχε 195-55-15 παντού (πολύ λιγότερα μούτρα, καλύτερη ελκτική πρόσφυση, εύκολη, προοδευτική και πανεύκολα ελεγχόμενη υπερστροφή) και έκανα και 2δλ καλύτερο χρόνο... Σε δρόμο δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά σε πίστα το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μόνο στις πιο γρήγορες καμπές ένιωθα μια μεγαλύτερη ανασφάλεια (λόγω μεγαλύτερων τάσεων υπερστροφής), αλλά και πάλι είχα τουλάχιστον την ίδια ταχύτητα με όταν φορούσα ίδιες διαστάσεις παντού.
Μπορεί να είναι το αυτοκίνητο και σε άλλα αυτό να μην συμβαίνει, αλλά η εμπειρία μου ήταν απολύτως θετική!
Σε δρόμο δεν μπορώ να ξέρω...
-
Αν τα δοκίμαζες σε δρόμο θα ήθελα να μάθω πολύ αν και πόσο αυξήθηκε η κατανάλωση σου και αν μειώθηκαν καθόλου οι επιδόσεις. Πάντως σε 206 εγώ θα φοβόμουνα να κάνω κάτι ανάλογο γιατί το 206 είναι το κατεξοχήν αμάξι που πετάει την ουρά του και έχει από μαμά ήδη έχει πολύ καλή πρόσφυση, αλλά αφού σου βγήκε καλύτερο καλά ξηγήθηκες
Έχει δοκιμάσει κανείς μπροστινά φαρδύτερα λάστιχα;