-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Eγώ λέω ότι η σχισμούλα των 5 τ.εκ. έχει 5% λειτουργικό σκοπό και 94% σχεδιαστικό.
Μετράς κι αυτή γύρω από το φανάρι;
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Eγώ λέω ότι η σχισμούλα των 5 τ.εκ. έχει 5% λειτουργικό σκοπό και 94% σχεδιαστικό.
Και το 1% που μένει υπόλοιπο τι είναι;
-
Το άγω και το λύω ας τα αφήσουμε για απόψε. Είναι και Σαββατόβραδο...
Ο θόλος συγκεντρώνει αέριες μάζες και με την περιστροφική κίνηση του τροχού αυτές συμπιέζονται στην κορυφή αυτού. Ε αυτό δημιουργεί θέμα. Μη μου ζητάς τώρα μαθηματική εξήγηση, αυτό μόνο ένας μηχανολόγος μπορεί να στο προσφέρει. Οπότε ζήτα το από φορουμίτη με τρία αρχικά που ξεκινάνε από India και τελειώνουν σε Echo... look it up on the NATO Phonetic Alphabet mate.
-
Συμφωνώ με το σύντροφο Роман. Το σχήμα αυτό και οι σχισμές αυτές έχουν πρωτίστως αισθητικό (ή αντί-αισθητικό, ανάλογα) ρόλο παρά ουσίας. Η αεροδυναμική σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα δρόμου εφόσον το σχήμα δεν έχει κάτι εντελώς παλαβό είναι πρακτικά διόρθωση και επίλυση προβλημάτων. Συνήθως τα πραγματικά αεροδυναμικά βοηθήματα επειδή έρχονται σε αντίθεση με την τρέχουσα μόδα είναι ιδιαίτερα διακριτικά ενώ αυτά που παρουσιάζονται σαν 'αεροδυναμικές λεπτομέρειες' είναι συνήθως άνευ ουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διαχύτης που ενώ έχει αυτό το βοηθητικό πτερύγιο (για να μην αποκολληθεί η ροή από την απότομη μετακίνηση μάλλον..) έχει τα φώτα ομίχλης μέσα στο πεδίο ροής του διαχύτη. Με άλλα λόγια θα μπορούσα να επιτελεί την ίδια λειτουργία χωρίς να φαίνεται καν σαν 'διαχύτης' όπως έχει καθιερωθεί στην τρέχουσα μόδα όπου ακόμα και τα σκούτερ έχουν μία μαύρη σαχλαμάρα για diffuser.
Τώρα, αν κάποιος είναι άσχετος και απλά έχει υιοθετήσει έναν οπαδισμό σαν υποκατάστατο γνώσης/άποψης προσαρμόζει έναν βερμπαλιστικό πομφόλυγα με σκοπό να υποδηλώσει ουσία σε κάτι που πρακτικά είναι μία διακοσμητική λεπτομέρεια.
ΥΓ. Αν βρει κάποιος δημοσίευσή μου όπου έχω επικαλεσθεί οποιαδήποτε ιδιότητα, μηχανολόγου, ουρολόγου ή οτιδήποτε, ανάλογο κερδίζει ένα μπλουζάκι robotpig
ΥΓ2.(απορία προς mod: αν αρχίσω τώρα να κατεβάζω καντήλια και μπινελίκια απλά θα γίνουν edit οι κακιές λέξεις?)
-
Εγω πάντως είπα τον Τζουζέπε να την αφήσει την σχισμή να υπάρχει στο δικό μου και την σήτα να την επιχρυσώσει! Θα μου βαλει και ένα μπουκαλάκι με αιθέρια έλαια απο μέσα για να βγαζει και άρωμα!
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Συνήθως τα πραγματικά αεροδυναμικά βοηθήματα επειδή έρχονται σε αντίθεση με την τρέχουσα μόδα είναι ιδιαίτερα διακριτικά ενώ αυτά που παρουσιάζονται σαν 'αεροδυναμικές λεπτομέρειες' είναι συνήθως άνευ ουσίας. [/i]οι αεροτομές ?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό το βιντεάκι είχε βγει πριν χρόνια. Όμορφο πάντως Θανάση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό το βιντεάκι είχε βγει πριν χρόνια. Όμορφο πάντως Θανάση. -
Εdit mod
-
Εdit mod
-
Εσεις μπορει να γουσταρετε αλλα εγω βαρεθηκα τα .Κανονιστε την πορεια σας.[mod]
-
V12 με KERS σύμφωνα με το C&D η διάδοχος της Enzo!
http://blog.caranddriver.com/ferrari-en ... echnology/
-
Η συνέντευξη του γενικού της Φεράρι, Amedeo Felisa, έχει πολλά ωραία και για το νέο 599 και για τον διάδοχο της Έντζο και δεν μπορώ να τα αφήσω έτσι.
Για το νέο 'Έντζο'
When asked about the possibility of hybrid tech, Felisa responded, “This is the place for using the newest technology, in the supercar. So, yes.”
(Τhe Ferrari that none asked for, έγραφε παλιότερα το περιοδικό )
“not just KERS,” and would have to provide efficiency gains and not just extra performance.
ωραία λέω εγώ, γιατί από κατανάλωση στα διάφορα Έντζο δεν τα πάμε καλά και η βενζίνη έχει φτάσει στο 1,7.
Για το 599 τώρα, και ενώ ο πόλεμος των ίππων είναι σε διαρκή εξέλιξη εδώ και δεκαετίες
But, we asked, must the car have at least 700 hp to match the new Lamborghini Aventador?
“We are selling cars, not horsepower,” said Felisa. Felisa’s reply: “We’ll have more than 700 horsepower.” He paused long enough to thwack us on the shoulder before continuing, “but it’s not because of the Aventador.” -
Αν η 599 έχει περισσότερα από 700 άλογα, η νέα Enzo πρέπει να έχει κοντά 850... αλλά ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις.
-
SV2, γνωρίζεις μήπως εάν αυτή η αγγελία είναι πραγματική;
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
SV2, γνωρίζεις μήπως εάν αυτή η αγγελία είναι πραγματική;Τέτοιο χρώμα δεν έχουμε στην πόλη μας.Η τιμή παραπέμπει σε ξένη πινακίδα.Και μάλλον ξένη είναι διότι σαν να διακρίνω μπλέ χρώμα εκατέρωθεν του αριθμού.....
-
ιταλική μου μυρίζει...
απύθμενο φαουλ η αφτερμαρκετ οθόνη στο εσωτερικό... τελικά το γούστο δεν αγοράζεται... -
απο ενεχυροδανειστήριο ε??? Καλό μπλέξιμο
-
Τα πιο 'πράσινα' αυτοκίνητα στον κόσμο είναι τελικά οι Ferrari:
*Ντριν! (κινητό από Ιταλία)
- Ναι;
- Έλα, Άρης.
- 'Ελα, τι έγινε;
- Έχω οικονομικό πρόβλημα.
- Τι έγινε;
- Με πιάσανε 20 radar από το σύστημα 'Tutor' να πηγαίνω με 250Km/h.
- Πως στα μαμίδια έγινε αυτό;
- Οδήγησα 458.
- Ποιανού;
- Ενός πελάτη, πούλησε την GT3 και βρήκε την υγειά του.
- Η 458 τι λέει, μαλακία;
- Τελείως μαλακία.
- Γιατί;
- Γιατί τώρα θα πάω σπίτι, θα πάρω τη Μ3 και θα την πάω στην πρέσσα να την κάνω κύβο κι από αύριο ποδηλατάκι.
click*
Η Ferrari στην υπηρεσία της οικολογίας.
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)