-
Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στις βόλτες, είναι η άνεση της ανάρτησης. Όλα τα άλλα τα περίμενα, τέτοια απόσβεση δεν την περίμενα με την καμία. Φυσικά αν παίξεις με τις ρυθμίσεις σφίγγει αρκετά, αλλά και πάλι, κοπανήματα έχεις σε ελαχιστότατες στιγμές.
-
Ferrari in Pole position
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,24566641-662,00.html
-
-
Εν τω μεταξύ ο τύπος άνοιξε την πόρτα και βγήκε κυριλέ.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ferrari in Pole position
...50 χλμ να είχε βάλει ακόμη στο κοντέρ και μετά το αυτοκίνητο θα γινότανε και αυτός 'διά 2' ...
Προφανώς από καθαρή κωλοφαρδία και μόνο τη γλύτωσε και ίσως να έπαιξε ένα ελάχιστο ρόλο το ότι δεν είχε κινητήρα μπροστά να του τον πάει η κολώνα ολόκληρο μέσα στην καμπίνα να τον 'γονιμοποιούσαν' η κυλιδροκεφαλή και τα πιστόνια !
-
Και το ότι μάλλον χτύπησε στο κέντρο ακριβώς...
-
Και ήμουν έτοιμος να γράψω ότι αποκλείεται α βγήκε άνθρωπος ζωντανός από εκεί μέσα...
Ε, νταξ, μια γρατσουνιά στο χρώμα είναι, με λίγη αλοιφή ούτε που θα φαίνεται
-
Η κωλοφαρδία που ακριβώς έγκειται? Μου θυμίζει την φράση 'σαν απο θαύμα' που κολάνε δίπλα σε κάθε ατύχημα χωρίς νεκρούς. Αν είχε τον κινητήρα μπροστά πάντως και με το συγκεκριμένο εμπόδιο ίσως να είχε λιγότερη ζημιά. Και έτσι όμως η καμπίνα είναι σχετικά άθικτη, γιατί θα έπρεπε να έχει χτυπήσει ο οδηγός?
-
Πόδια δεν έχει ο οδηγός;
-
Τα πόδια του απέχουν μερικά εκατοστά από την κολώνα. Εχουν μείνει άνθρωποι ανάπηροι απλά και μόνο γιατί τα πεντάλ μετά από ατύχημα τους συνέτριψαν τα πόδια.
Η κωλοφαρδία που ανάφερα είναι στο ότι είχε ακριβώς τόσα χιλιόμετρα για να σταματήσει η κολώνα εκεί και όχι παραμέσα για να τον 'διαιρέσει' και αυτόν .
(Ελπίζω να μην εννοείς ότι τον προστάτεψε 'αποτελεσματικά' η Φεραρί γιατί η φυσική ούτε που έχει ακουστά τις μάρκες...)
Υ.Γ. : Δεν πιστεύω σε θαύματα πάντως. Τουλάχιστον μέχρι να δω ένα. Στην τύχη πάντως πιστεύω. Δεν είναι τα ίδια.
ΕΝΤΙΤ: στα τονισμένα γράμματα στον τίτλο μιλάει για 'σοβαρό τραυματισμό' και παρακάτω λέει ότι φύγανε και οι δύο με τα πόδια. Τελικά υπάρχουν και χειρότεροι δημοσιογράφοι από τους δικούς μας όσον αφορά την ακριβή ενημέρωση!
-
Professeur καλά κάνεις και το διευκρινίζεις. Θαύμα είναι κάτι παράλογο και ούτε και εγώ έχω δεί κάτι παράλογο ποτέ σε ατύχημα. Θαύμα είναι το αδύνατον, όχι το μη πιθανό.
Για την τύχη είναι καθαρά προσωπικό θέμα και πως το βλέπει ο καθένας, άλλος βλέπει τύχη το ότι δεν μπήκε πιο μέσα η κολόνα, άλλος ατυχία το ότι βρέθηκε η κολόνα στην τροχιά.
-
Ποιος μίλησε για θαύματα;
-
Εγώ
-
Η κολώνα έχει φτάσει στα γόνατα του οδηγού. Αν δεν έπαθε τίποτε είναι θαύμα* που τα πόδια του πήγαν προς το πλάι και δεν έγιναν κονσέρβα.
- είδες τι κάνουν οι εικονίτσες πάνω στο ταμπλό.
-
Τρέχω να βρω εικονίτσα του Αγίου Παντελεήμονα να κολλήσω δίπλα στο κουμπάκι της μίζας.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η κωλοφαρδία που ακριβώς έγκειται? Μου θυμίζει την φράση 'σαν απο θαύμα' που κολάνε δίπλα σε κάθε ατύχημα χωρίς νεκρούς. Αν είχε τον κινητήρα μπροστά πάντως και με το συγκεκριμένο εμπόδιο ίσως να είχε λιγότερη ζημιά. Και έτσι όμως η καμπίνα είναι σχετικά άθικτη, γιατί θα έπρεπε να έχει χτυπήσει ο οδηγός?Αν είχε τον κινητήρα μπροστά, ο κινητήρας θα είχε μπει μέσα στην καμπίνα, κι αν δεν είχε μπει αυτός, θα είχε σπρώξει την κολώνα του τιμονιού και ο οδηγός τουλάχιστον θα ήταν λιώμα. Το αν είχε λιγότερη ζημιά δεν το καταλαβαίνω. Για πέταμα θα πήγαινε τότε, για πέταμα πάει και τώρα (ΟΚ, τώρα μπαίνει και αγγελία σε εφημερίδα 'Πωλείται κινητήρας και πίσω άξονας με διαφορικό από 360 Modena' ).
-
Αυτο΄ που κάνει εντύπωση παντως είναι το γεγονός ότι η κολώνα έμεινε τελείως άθικτη...
Κανονικά, και ενθυμούμενος ένα ντοκυμαντέρ για τοςυ στύλους που παίρνουν verification ότι μπορούν να εγκατασταθούν στο πλάι των δρόμων, έπρεπε να είναι εύκαμπτος... -
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ.λους...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Αν είχε τον κινητήρα μπροστά, ο κινητήρας θα είχε μπει μέσα στην καμπίνα, κι αν δεν είχε μπει αυτός, θα είχε σπρώξει την κολώνα του τιμονιού και ο οδηγός τουλάχιστον θα ήταν λιώμα. Το αν είχε λιγότερη ζημιά δεν το καταλαβαίνω. Για πέταμα θα πήγαινε τότε, για πέταμα πάει και τώρα (ΟΚ, τώρα μπαίνει και αγγελία σε εφημερίδα 'Πωλείται κινητήρας και πίσω άξονας με διαφορικό από 360 Modena' ).
Το ζημιά δεν το λέω από πλευράς κόστους, όπως είπες και τα δύο για πέταμα θα πήγαιναν. Σε ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέτρο/πίσω σε μετωπική σύγκρουση υπάρχει μια μεγάλη αδράνεια που συμπιέζει την καμπίνα των επιβατών προς το εμπόδιο. Με τον κινητήρα μπροστά η μεγαλύτερη μάζα υπάρχει πρίν την καμπίνα επιβατών. Επίσης ειδικά στο εμπόδιο αυτό που ασκεί μεγάλη πίεση επειδή έχει μικρή επιφάνεια αν υπήρχε κάτι συμπαγές όπως το μπλόκ ενός κινητήρα θα μοίραζε τα φορτία πιο ομαλά. Στην πράξη για τους δύο αυτούς λόγους αν η 360 είχε τον κινητήρα μπροστά (λέμε τώρα) η κολώνα δεν θα είχε μπει τόσο μέσα.
-
Aυτό είναι σίγουρο, δεν το συζητάμε. Το θέμα είναι πως (νομίζω ότι) οι επιβάτες θα την είχαν πιο άσχημα αν ήταν ο κινητήρας μπροστά.
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)