-
Ο χρήστης vasika_kalispera_sas έγραψε:
Σορρυ για την αργή απάντησή μου.
Να είμαι ειλικρινής δεν ρώτησα αν είναι μόνο το ανταλλακτικό 350-400 ευρώ ή περιλαμβανει και την εργασία. Στην VW μου είπαν 550.Ναι τα πακέτα που βρήκα στο ίντερνετ λέει 'σετ συμπλέκτη' και τα έχει όλα.
Κανένα πρόβλημα. Ίδια τιμή μου είπαν στην Opel για Astra που έχω. Δεν έχει φαγωθεί ο δικός μου ακόμα, αλλά είχα ρωτήσει από περιέργεια και όταν άκουσα το ποσό με έπιασε κρύος ιδρώτας. Τσιμπάνε στα εργατικά....
-
Υπαρχει καποιος που να εχει παραπανω από 409.000χλμ με τον ιδιο συμπλεκτη; Και συνεχιζω ακομη. Από μια μικρη ερευνα που εκανα η καλυτερη 'επιδοση' που βρηκα ηταν 390.000χλμ.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να εχει παραπανω από 409.000χλμ με τον ιδιο συμπλεκτη; Και συνεχιζω ακομη. Από μια μικρη ερευνα που εκανα η καλυτερη 'επιδοση' που βρηκα ηταν 390.000χλμ.Μη το ψάχνεις. Αν κίνησε σε εθνική μόνο και ξέρει κανεις να κάνει σωστή οδήγηση μπορεί να βγάλει και πάνω από 500.000....αρκει να αντέξει το ρουλεμάν του συμπλεκτη
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γιαννιτσα μενω. Η ποιο κοντινη εθνικη είναι 40χλμ. Τα περισσοτερα χιλιόμετρα είναι Γιαννιτσα Θεσσαλονικη (εργασια). Τα πρωτα 20χλμ κλασικη πεδινη επαρχιακη και τα υπολοιπα 20 κατι σαν εθνικη (με 2 λωρίδες ανα κατευθυνση). Εννια φαναρια όλα κι όλα.
-
Να ρωτησω κατι παιδια ... στο panda μου ειχα βαλει πριν απο 45κ γνησιο σετ μαζι με ρουλεμαν. Ειχα αλλαξει και την ντιζα με την original. Βλεπω οτι την εχω μαζεψει 2 φορες , εχει γινει πολυ βαρυς και το αμαξι στις αλλαγες δεν κλωτσαει πλεον , νοιωθω ενα light πατιναρισμα .Γενικα δεν του συμπεριφερομαι και πολυ πολυ κοσμια αρκετες φορες εν γνωση μου . Απο εμπειρια τι λετε για τις αλλες εταιρες , sachs , aisin , luk αξιζουν περισσοτερο απο το γνησιο ?
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να εχει παραπανω από 409.000χλμ με τον ιδιο συμπλεκτη; Και συνεχιζω ακομη. Από μια μικρη ερευνα που εκανα η καλυτερη 'επιδοση' που βρηκα ηταν 390.000χλμ.Τι αμαξι?
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να εχει παραπανω από 409.000χλμ με τον ιδιο συμπλεκτη; Και συνεχιζω ακομη. Από μια μικρη ερευνα που εκανα η καλυτερη 'επιδοση' που βρηκα ηταν 390.000χλμ.σε κερδίζω : 411.000 με w211 !
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να εχει παραπανω από 409.000χλμ με τον ιδιο συμπλεκτη; Και συνεχιζω ακομη. Από μια μικρη ερευνα που εκανα η καλυτερη 'επιδοση' που βρηκα ηταν 390.000χλμ.
Τι αμαξι?
Ένα ταπεινό μα πάνω απ όλα υπεραξιόπιστο Opel Corsa 1.2s 1986 5ταχυτητων
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
σε κερδίζω : 411.000 με w211 !
Το w211 είναι η 200άρα Μερσεντές του 90 περίπου; Έχουμε καιρό μπροστά μας για να δούμε ποιος θα νικήσει. Εκτός αν βγει κι άλλος ''ανταγωνιστής''.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
σε κερδίζω : 411.000 με w211 !
Το w211 είναι η 200άρα Μερσεντές του 90 περίπου; Έχουμε καιρό μπροστά μας για να δούμε ποιος θα νικήσει. Εκτός αν βγει κι άλλος ''ανταγωνιστής''.
'
Όχι είναι μοντελο του 2005 και κάνει αρκετά χλμ το χρόνο. -
Το πεντάλ του συμπλέκτη άρχισε να μου κάνει κολπάκια.
Οταν πατάω, στην αρχη της διαδρομής και πριν αρχίσει να απομονώνει, εχει ενα εντονο τρέμουλο (όπως περίπου κανει το πενταλ του φρένου οταν ενεργοποιειται το ABS.
Απομονώνει κανονικα και δεν δημιούρησε καποιο αλλο θεμα.
Δεν το κανει παντα, δυο φορες πηγα στο συνεργείο και δεν εκανε τιποτα.Ο συμπλεκτης ειναι υδραυλικος, η σταθμη των υγρών ειναι ενταξει.
Σε πρώτη φαση θα παω να αλλαξω τα υγρα (μηπως παλιωσαν και εχουν καποια παρενέργεια) και αν συνεχισει θα συνεχίσω με αλλαγη στα κυλινδράκια.
Εχει συμβει σε κανεναν κατι παρόμοιο;
-
Ρουλεμάν ίσως?
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Ρουλεμάν ίσως?Βολαν μου είπαν,
Το δικο μου ειναι διπλής μάζας οποτε ειναι λίγο 'αλμυρο'
Μου ειπαν να το αφησω όσο πάει και αν ειναι το αλλάζω μαζι με τον δισκο οταν χρειαστει κι αυτος αλλαγη.
Δίσκο πλατω και ρουλεμαν άλλαξα πριν απο 54000 χικομετρα
-
Θα ήθελα να μοιραστώ με την κοινότητα την περίπτωση μου.
Είμαι κάτοχος ενός auris (March 2016) και ακολουθώντας τους όρους εγγύησης είμαι συνεπής στις επισκέψεις στα συνεργεία που έχει επιλέξει η Toyota.
Πριν 15 μέρες και χωρίς καμία προειδοποίηση και κανένα σύμπτωμα, το αυτοκίνητο άρχισε να πατινάρει τρελά και με άφησε επιτόπου.
Το πήγα στη Toyota Νέο Κηφισό-Αγιο Δημήτριο με απορία για το θέμα που προέκυψε και η απάντηση ήταν δίσκος/πλατό και φθορά λόγω χρήσης.
Επειδή οδηγώ πολλά χρόνια, και έχω γενικά ήπια οδηγητή συμπεριφορά, εξέφρασα την απορία αν είναι αναμενόμενο από την Toyota ένα αυτοκίνητο στα 44000Km να βγάζει τέτοια βλάβη και ταυτόχρονα με αλλαγή τακάκια να ζητάει και δίσκο/πλατό & τρόμπα αμπραγιάζ.
Το αυτοκίνητο το χρειαζόμουν άμεσα και το έφτιαξα με τιμές Toyota και με εγγύηση J , στο ότι θα φταίω αν ξανά πάθει κάτι.
Επειδή η απάντηση του εξουσιοδοτημένου, ήταν ότι η «χρήση που έκανα το χάλασε», απευθύνθηκα και στην Toyota Ελλάς ζητώντας να σκύψει στην περίπτωση και να πάρει θέση για βλάβες που συμβαίνουν στα 2 χρόνια από τα 6 χρόνια που εγγυάται. Τακάκια με δίσκο!!! Τους ρώτησα επιπλέον αν αυτό θα είναι το πρόγραμμα συντήρησης που πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα.
Οι απαντήσεις ήταν απογοητευτικές και θέλει πραγματικά καλή θέληση να αγνοήσεις τον εμπαιγμό και την ειρωνεία που συγκεκαλλυμένα εκφραζόταν από τα κεντρικά!!!!
Ότι είπε ο εξουσιοδοτημένος μου είπαν, εμείς δεν έχουμε συνεργεία!!!
Αν μη τι άλλο κατάλαβα ότι η εγγύηση 6 ετών, είναι εγγύηση προσέλευσης στην αντιπροσωπεία και στα επιλεγμένα της συνεργεία. Αισθάνθηκα αιμοδότης όχι πελάτης.
Η φθορά που μου αναφέρθηκε, είναι μια βλάβη που συμβαίνει σε τριψήφιες χιλιάδες χιλιομέτρων. Έτσι μου έχει γίνει και με τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου(ενα απόαυτά corolla) , και σίγουρα με τα συμπτώματα να είναι εμφανή σε 5 ή και 10 χιλιάδες χιλιόμετρα πριν, όχι ακαριαία. Ήταν ο λόγος που ρώτησα να μπορεί να πρόκειται για αστοχία υλικού, αλλά που.
Υπεκφυγή, λογοπαίγνια και σίγουρα όχι το after sales profile που διαφημίζει η συγκεκριμένη εταιρία.
Πληρώνοντας και μαθαίνοντας…..
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
(Προφανώς και η δημοσίευση είναι επώνυμη!) -
Καταλαβαινω τι λες, αλλά οπως θα ξερεις, τα αναλωσιμα ειναι εκτος εγγυησης συνηθως
Ετσι και ο δισκος πλατω
Δεν σου εκαναν μια καλη εκπτωση τουλαχιστον στο κοστος αντικαταστασης? -
Καλησπέρα Αλέξανδρε και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Αναλώσιμο μεν αλλά με ενδεικνυόμενη διάρκεια από τον κατασκευαστή δε. Αν είναι να αναλώνεται αν 45000Km το σετ, τότε κάπου μπάζει η ιστορία. Αν πάλι αυτό που φορέσανε κρατήσει τα 3πλάσια , πάλι κάπου μπάζει η ιστορία. Τέλος πάντων το θέμα είναι κατά πόσο προσέχεις διερευνάς και παραδέχεσαι και υποστηρίζεις τα προϊόντα σου ή αφήνεις τον αυτόματο να τα οδηγήσει αναμασώντας δάφνες από παλαιές νίκες.
Η έκπτωση τους δε με αφορά ,ούτε είναι το κριτήριο που αγόρασα Toyota.Επίσης δεν είναι το κίνητρο να ακολουθώ τα προγράμματα συντήρησης που θέτει. Δηλαδή το μότο πιο είναι; «Ακου το Διαφημιστικό μας Παραμυθι, Έλα, πλήρωσε και στην στραβή βλέπουμε»
-
Η Toyota έχει πλέον συσσωρεύσει πολλές αντίστοιχες αμαρτίες κι έχει απωλέσει το σούπερ αξιόπιστο προφίλ που έχτισε με κόπο τόσες δεκαετίες. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έκαναν πρώτοι οι Γερμανοί.
Δεν είναι τυχαίο που οι πρώτοι σε δείκτες αξιοπιστίας είναι πλέον οι Κορεάτες.
-
Συμφωνώ dimsambas,
ασε που σαν επιβεβαίωση στα λεγομενα σου, έχω να πώ, ότι οταν πηγαινα να συνεννοηθω και να ρωτήσω τον εξουσιοδοτημένο για την προοδο και την γνωμάτευση του, με ενα hyunday accent 2007-end, 116000Km και με μαμισιο δισκο πλατώ τους επσκεπτόμουν...... -
Όπως ειπώθηκε ήδη, πλέον η toyota κοιμάται στις δάφνες του παρελθόντος, όπου ήταν πραγματικά αξιόπιστη.
Τελικά πόσο κόστισε η επισκευή;;; -
Καλησπέρα GGAB
σε μενα κοστισε 637 ευρω εξοδα για την βλάβη και αρκετη ταλαιπωρία,
η toyota απο την αλλη κερδισε το πσο που της αντιστοιχεί και εχασε την εμπιστοσυνη μου,ετσι εγινε τελικα....
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ