-
ρωτησα τελικα τι συνεβη, μου ειπε ο μεσα ο μπιλιοφορος αλλαχτηκε κ τον αφησε
-
Παιδιά καλησπέρα. Θα παρακαλούσα για την γνώμη σας στο εξής.
Σήμερα άλλαξα δίσκο πλατό ρουλεμάν (sacks) σε ένα ibiza και η διαφορά σαφώς και είναι εντυπωσιακή σε όλα.
Το μόνο θέμα που έχω είναι πως συνεχώς μου έρχεται μυρωδιά του δίσκου, σαν να τον ζορίζω δηλαδή με όπισθεν σε ανηφόρα.
Παίρνω στο συνεργείο που το τοποθέτησε και μου λέει μάλλον το ζόρισες, αλλά και απόψε που το πήρα και το έκανα μια βόλτα στο πολύ χαλαρό, πάλι τα ίδια. Μυρίζει...Υπάρχει περίπτωση να μου έχει βάλει κανένα μεταχειρισμένο σετ, ή μήπως είναι λογικό λόγω του ότι ο δίσκος είναι ακόμα καινούργιος και θέλει στρώσιμο?
Ευχαριστώ...
-
sachs σε συμπλεκτη ειναι μια απο τις καλυτερες μαρκες
ειχα βαλει πριν 3 χρονια luk σε ιδιο μοντελο, 110.000χλμ μεχρι τωρα, αλλα ποτε δεν μυρισε... -
Καλημέρα, μεταφέρω κι εδώ το post που έβαλα αρχικά στο νήμα της Hyundai.
Είμαι κάτοχος Hyundai i20 1,4 Diesel 90ps του 9/12 με 78000km αγορασμένο καινούργιο από την αντιπροσωπεία και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Όταν προσπαθώ να βάλω πρώτη σκαλώνει ο λεβιές και δεν μπαίνει η ταχύτητα ή στην καλύτερη γρατζουνάει. Το πρόβλημα παρακάμπτετε αν βάλω πρώτα δευτέρα και μετά πρώτη ή αν πατήσω το συμπλέκτη δεύτερη φορά.
Για να βάλω όπισθεν τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και το πρόβλημα επεκτείνεται σε μικρότερη κλίμακα και στις υπόλοιπες σχέσεις αν ο καιρός είναι κρύος και διαρκεί μέχρι να γίνουν οι πρώτες 5-10 αλλαγές.
Ο συμπλέκτης απομονώνει στο τέρμα της διαδρομής του, μόνο όταν βρει πάτωμα από την πρώτη μέρα αλλά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι άλλαζαν οι ταχύτητες με σχετική ευκολία χωρίς να γρατζουνάν.
Το καλοκαίρι αλλάχτηκε το τρομπάκι του μπριζιρέκτ εντός εγγύησης για έχανε υγρά, μαλάκωσε το πετάλι αλλά το πρόβλημα σε πρώτη και όπισθεν παρέμεινε. Την συγκεκριμένη μέρα μου πρότειναν να αλλάξω δίσκο-πλατό-ρουλεμάν μιας που κατέβηκε το σασμάν, παρόλο που είχε ακόμα “ψωμί”, αλλά η αντιπροσωπεία δεν είχε stock και δεν μπορούσε να γίνει η αλλαγή. Είχα ρωτήσει τότε στο εξουσιοδοτημένο για aftermarket σετ συμπλέκτη αλλά μου είπαν ότι δεν γνώριζαν κάποιο που να έχει δοκιμαστεί με καλά αποτελέσματα.
Ο δίσκος δεν πατινάρει καθόλου και οι βαλβολίνες αλλάχθηκαν πρόσφατα με Redline 75w85 Gl4 σύμφωνα το manual του κατασκευαστή. Μαζί πρόσθεσα 30ml/lit Motorkote αλλά τα γρατζουνίσματα δεν κατάφερα να τα αποφύγω παρόλο που βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση.
Στα τέσσερα από τα έξι εξουσιοδοτημένα συνεργεία που το πήγα μου είπαν αλλαγή σετ συμπλέκτη με κόστος γύρω στα 350 ευρώ. Σε άλλα 2 – 3 εξειδικευμένα και μη, μου λένε ότι δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα το δίσκο-πλατό-ρουλεμάν αφού δεν πατινάρει και δεν απομονώνει ψηλά όπως όταν έχει φθαρεί και ίσως να φταίει το άνω τρομπάκι ή κάτι άλλο μέσα στο σασμάν.
Στην αντιπροσωπεία δεν θα ήθελα να κάνω την αλλαγή του σετ γιατί πέρα από το υψηλό κόστος, δεν θέλω να βάλω ξανά τον ίδιο συμπλέκτη που φθείρεται πριν την ώρα του και πάντα απομόνωνε στο τέλος της διαδρομής του στο πάτωμα.
Υπόψιν ότι οδηγώ πάνω από 25 χρόνια με 1000000χιλ, έχω κρατήσει αυτοκίνητο για 12 χρόνια και ποτέ δεν έχω αλλάξει σετ συμπλέκτη.
Υπάρχουν πολλές αναφορές σε forums του εξωτερικού για τον δίσκο-πλατό στο συγκεκριμένο μοντέλο τα οποία φθείρονται γρήγορα.
Το εργοστασιακό σετ συμπλέκτη πρέπει να είναι της Valeo. Σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με Sachs ή με Daikin-Exedy που τον προτείνουν για κινητήρες με σφόνδυλο δύο μαζών αλλά δεν γνωρίζω αν κάνει για το δικό μου παρόλο που ταιριάζει με τον αριθμό πλαισίου.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα και αναμένω γνώμες και προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ το προτέρων. -
Το εργοστασιακό αν το αυτοκίνητο είναι Κορεάτικης κατασκευής είναι Mobis και είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις, αν είναι Valeo το αμάξι δεν είναι Κορεάτικης κατασκευής αλλά Τούρκικης ή Τσέχικης.
Από ότι λες το αμπραγιάζ σου είναι υδραυλικό, έχει ξεχωριστό κύκλωμα υγρών ή ώς συνήθως λειτουργεί με τα υγρά των φρένων ? Αν είναι έτσι υγρά φρένων πότε άλλαξες ή δεν τα έχεις αλλάξει ποτέ ? Εξαέρωση στο τρομπάκι του αμπραγιάζ έχει γίνει ποτέ ?
Συμβουλή μου αν αλλάξεις δίσκο / πλατώ βάλε το γνήσιο σέτ της Mobis
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Το εργοστασιακό αν το αυτοκίνητο είναι Κορεάτικης κατασκευής είναι Mobis και είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις, αν είναι Valeo το αμάξι δεν είναι Κορεάτικης κατασκευής αλλά Τούρκικης ή Τσέχικης.Από ότι λες το αμπραγιάζ σου είναι υδραυλικό, έχει ξεχωριστό κύκλωμα υγρών ή ώς συνήθως λειτουργεί με τα υγρά των φρένων ? Αν είναι έτσι υγρά φρένων πότε άλλαξες ή δεν τα έχεις αλλάξει ποτέ ? Εξαέρωση στο τρομπάκι του αμπραγιάζ έχει γίνει ποτέ ?
Συμβουλή μου αν αλλάξεις δίσκο / πλατώ βάλε το γνήσιο σέτ της Mobis
Quadra21 εξάερωση στο τραμπακι συμπλεκτη ποτέ κάνουμε; Στο πάνω η στο κατω; Τέτοια προληπτική συντήρηση δεν έχω ξανακούσει για αυτο ρωτάω.
-
Σε όποιο έχει εξαερωτήρα. Υγρά έχεις αλλάξει ποτέ ?
-
Παναγιώτη τα δισκοπλατο στα hyundai κορεατικής κατασκευής είναι valeo με σκαλιστό σήμα της hyundai πανω. Mobis σετ συμπλέκτη δεν υπάρχει.
Για τον ανθρωπο με το πρόβλημα καλό θα ήταν να αλλάξει ενα σετ συμπλέκτη σε ενα εξωτερικό συνεργείο να ξεμπερδευει. Μη πεδευεσαι με την αντιπροσωπεία και πολύ. Για αλλαγές λαδιών καλοί είναι. -
Φίλε 21 Quadra, δεν γνωρίζω αν είναι mobis ο εργοστασιακός συμπλέκτης αλλά οι μηχανικοί μου λένε ότι κατά 90% είναι Valeo και υπάρχουν πολλές αναφορές σε forums του εξωτερικού για τους δίσκους-πλατό στο συγκεκριμένο μοντέλο τα οποία φθείρονται πολύ γρήγορα και πολλά έχουν αλλαχθεί εντός εγγύησης με πολύ λίγα χιλιόμετρα. Γι αυτό έχω σαν τελευταία επιλογή τον εργοστασιακό με επιπλέον τους λόγους που ανέφερα στο αρχικό post.
Στον Παπαδάκη Hyundai που μου έδειξαν συμπλέκτη που ήταν μέσα σε κουτί που έγραφε Hyundai - Kia, μέσα είχε χαραγμένη την σφραγίδα της Hyundai - Kia χωρίς καμία άλλη πληροφορία.
Το κύκλωμα υγρών φρένων και συμπλέκτη είναι ενιαίο απ ότι έχω δει.
Τα υγρά φρένων - συμπλέκτη αλλάχθηκαν πριν 11 μήνες και τον περασμένο μήνα σε αλλαγή τακακιών μπρος πίσω πάντα σε εξουσιοδοτημένο έγινε εξαέρωση δαγκάνας από ότι έχουν γράψει στο βιβλίο service.
Θα ήθελα αν έχει τοποθετήσει κάποιος μη εργοστασιακό συμπλέκτη (π.χ. Sachs ή Daikin-Exedy) σε Hyundai i20 1,4 Diesel 90ps να μεταφέρει τις εμπειρίες του αν μπορεί.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σε όποιο έχει εξαερωτήρα. Υγρά έχεις αλλάξει ποτέ ?Από ότι ξέρω εμένα υγρά ο συμπλέκτηςσυμπλέκτη παίρνει από τα φρένα. Opel corsa c 2004 Μοντ. Υγρά φρένων άλλαξα αλλά στο συμπλέκτη δεν είδα να κάνουν κάτι. Τι παιζει; Η διαδικασία ήταν η κλασική της αλλαγής υγρών φρένων. Με προβληματιζεις τι ακριβώς πρέπει να εξαερωνουμε στο συμπλέκτη και ποτε;
-
Η διαδικασία εξαέρωσης του slave cylinder - κάτω τρομπάκι είναι
Α ) ανοίγουμε το καπάκι του δοχείου υγρών φρένων
Β ) πατάει ο οδηγός τον συμπλέκτη ΣΙΓΑ ΑΡΓΑ έως το πάτωμα
Γ ) ανοίγουμε – ξεβιδώνουμε το βαλβιδακι εξαέρωσης στο κάτω τρομπάκι και κλείνουμε μόλις βγει η πρώτη ποσότητα από το υγρό φρένων μαζί με τον εγκλωβισμένο αέρα και κλείνουμε ΟΧΙ πολύ σφικτά
Δ) Αφήνει ο οδηγός ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ τον συμπλέκτη να επανέλθει στην θέση του
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία καμιά 10 φορές και εννοείται ότι προσέχουμε να γεμίζουμε το δοχείο των φρένων μέχρι το ΜΑΧ μην μας πάρει αέρα.
Περιττό να πω πως κάλο είναι να βάλουμε ένα σωληνάκι στο βαλβιδάκι ώστε να αποχετεύει το διαβρωτικό υγρό φρένων σε ένα μπουκαλάκι για να μην τα κάνουμε όλα χάλια… -
Καλημέρα, μεταφέρω κι εδώ το post που έβαλα αρχικά στο νήμα της Hyundai.
Είμαι κάτοχος Hyundai i20 1,4 Diesel 90ps του 9/12 με 78000km αγορασμένο καινούργιο από την αντιπροσωπεία και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον συμπλέκτη.
Όταν προσπαθώ να βάλω πρώτη σκαλώνει ο λεβιές και δεν μπαίνει η ταχύτητα ή στην καλύτερη γρατζουνάει. Το πρόβλημα παρακάμπτετε αν βάλω πρώτα δευτέρα και μετά πρώτη ή αν πατήσω το συμπλέκτη δεύτερη φορά.
Για να βάλω όπισθεν τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και το πρόβλημα επεκτείνεται σε μικρότερη κλίμακα και στις υπόλοιπες σχέσεις αν ο καιρός είναι κρύος και διαρκεί μέχρι να γίνουν οι πρώτες 5-10 αλλαγές.
Ο συμπλέκτης απομονώνει στο τέρμα της διαδρομής του, μόνο όταν βρει πάτωμα από την πρώτη μέρα αλλά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι άλλαζαν οι ταχύτητες με σχετική ευκολία χωρίς να γρατζουνάν.
Το καλοκαίρι αλλάχτηκε το τρομπάκι του μπριζιρέκτ εντός εγγύησης για έχανε υγρά, μαλάκωσε το πετάλι αλλά το πρόβλημα σε πρώτη και όπισθεν παρέμεινε. Την συγκεκριμένη μέρα μου πρότειναν να αλλάξω δίσκο-πλατό-ρουλεμάν μιας που κατέβηκε το σασμάν, παρόλο που είχε ακόμα “ψωμί”, αλλά η αντιπροσωπεία δεν είχε stock και δεν μπορούσε να γίνει η αλλαγή. Είχα ρωτήσει τότε στο εξουσιοδοτημένο για aftermarket σετ συμπλέκτη αλλά μου είπαν ότι δεν γνώριζαν κάποιο που να έχει δοκιμαστεί με καλά αποτελέσματα.
Ο δίσκος δεν πατινάρει καθόλου και οι βαλβολίνες αλλάχθηκαν πρόσφατα με Redline 75w85 Gl4 σύμφωνα το manual του κατασκευαστή. Μαζί πρόσθεσα 30ml/lit Motorkote αλλά τα γρατζουνίσματα δεν κατάφερα να τα αποφύγω παρόλο που βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση.
Στα τέσσερα από τα έξι εξουσιοδοτημένα συνεργεία που το πήγα μου είπαν αλλαγή σετ συμπλέκτη με κόστος γύρω στα 350 ευρώ. Σε άλλα 2 – 3 εξειδικευμένα και μη, μου λένε ότι δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα το δίσκο-πλατό-ρουλεμάν αφού δεν πατινάρει και δεν απομονώνει ψηλά όπως όταν έχει φθαρεί και ίσως να φταίει το άνω τρομπάκι ή κάτι άλλο μέσα στο σασμάν.
Στην αντιπροσωπεία δεν θα ήθελα να κάνω την αλλαγή του σετ γιατί πέρα από το υψηλό κόστος, δεν θέλω να βάλω ξανά τον ίδιο συμπλέκτη που φθείρεται πριν την ώρα του και πάντα απομόνωνε στο τέλος της διαδρομής του στο πάτωμα.
Υπόψιν ότι οδηγώ πάνω από 25 χρόνια με 1000000χιλ, έχω κρατήσει αυτοκίνητο για 12 χρόνια και ποτέ δεν έχω αλλάξει σετ συμπλέκτη.
Υπάρχουν πολλές αναφορές σε forums του εξωτερικού για τον δίσκο-πλατό στο συγκεκριμένο μοντέλο τα οποία φθείρονται γρήγορα.
Το εργοστασιακό σετ συμπλέκτη πρέπει να είναι της Valeo. Σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με Sachs ή με Daikin-Exedy που τον προτείνουν για κινητήρες με σφόνδυλο δύο μαζών αλλά δεν γνωρίζω αν κάνει για το δικό μου παρόλο που ταιριάζει με τον αριθμό πλαισίου.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα και αναμένω γνώμες και προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ το προτέρων.Διαβασε εδω, σχεδον το ιδιο προβλημα και μου λένε οι της αντιπρωσοπειας οτι ολα ειναι μια χαρα, και μενα στο κρύο τα κανει αυτα και κανει κανα 10-15 λεπτα να στρωσει, το καλοκαιρι καλυτερα, μετα τις 10 αλλαγες στρωνει, αλλαξα και εγω βαλφολινες και γλυστρα στην βάση του λεβιε, δεν φτιαχτηκε το θεμα εντελως, εμαθα να ζω με αυτο, εχω κανει 55.000χλμ, το Ιανουαριο βγαινει απο την 5ετη εγγυηση, αν χειροτερεψει η ταριφα πρεπει να ειναι στο 1000αρικο . viewtopic.php?f=6&t=60232
-
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
Η διαδικασία εξαέρωσης του slave cylinder - κάτω τρομπάκι είναι
Α ) ανοίγουμε το καπάκι του δοχείου υγρών φρένων
Β ) πατάει ο οδηγός τον συμπλέκτη ΣΙΓΑ ΑΡΓΑ έως το πάτωμα
Γ ) ανοίγουμε – ξεβιδώνουμε το βαλβιδακι εξαέρωσης στο κάτω τρομπάκι και κλείνουμε μόλις βγει η πρώτη ποσότητα από το υγρό φρένων μαζί με τον εγκλωβισμένο αέρα και κλείνουμε ΟΧΙ πολύ σφικτά
Δ) Αφήνει ο οδηγός ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ τον συμπλέκτη να επανέλθει στην θέση του
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία καμιά 10 φορές και εννοείται ότι προσέχουμε να γεμίζουμε το δοχείο των φρένων μέχρι το ΜΑΧ μην μας πάρει αέρα.
Περιττό να πω πως κάλο είναι να βάλουμε ένα σωληνάκι στο βαλβιδάκι ώστε να αποχετεύει το διαβρωτικό υγρό φρένων σε ένα μπουκαλάκι για να μην τα κάνουμε όλα χάλια…Δεν έχω ακούσει σε συνεργείο να κάνουμε την άνω διαδικασία σε πλαίσια σέρβις. Μόνο φαντάζομαι άμα αλλάξεις σετ συμπλέκτη και κάτω τρόμπα. Δεν θα έπρεπε να κάνουν αυτή την διαδικασία κάθε φορά που αλλάζεις υγρά φρένων για να μπει φρέσκο υγρό και στο κύκλωμα του συμπλέκτη; Δεν έχω δει να το κάνουν. Άρα στο κύκλωμα του συμπλέκτη πχ εγώ έχω υγρό 15 χρόνων.
-
Καλησπέρα στο forum. Αγόρασα σετ συμπλέκτη Aisin για Nissan micra 2009 και όταν άνοιξα το κουτί είδα ότι μέσα είχε Luk. Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Το κουτί είναι της Aisin αλλά το σετ ήταν Luk. Στο παρελθόν είχα αγοράσει τακάκια ATE και είχαν γραμμένα πάνω τους Gulfer. Μήπως συνεργάζονται εταιρείες για διευκόλυνση τους;
Δεν έχω πρόβλημα να τοποθετήσω τον Luk απλά είπα να δοκιμάσω και της Aisin γιατί διάβασε καλές αναφορές. Μεταξύ των δύο τι προτείνετε; Χρήση εκπαιδευτικού οχήματος.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης rainbowalker1 έγραψε:
Καλησπέρα στο forum. Αγόρασα σετ συμπλέκτη Aisin για Nissan micra 2009 και όταν άνοιξα το κουτί είδα ότι μέσα είχε Luk. Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Το κουτί είναι της Aisin αλλά το σετ ήταν Luk. Στο παρελθόν είχα αγοράσει τακάκια ATE και είχαν γραμμένα πάνω τους Gulfer. Μήπως συνεργάζονται εταιρείες για διευκόλυνση τους;
Δεν έχω πρόβλημα να τοποθετήσω τον Luk απλά είπα να δοκιμάσω και της Aisin γιατί διάβασε καλές αναφορές. Μεταξύ των δύο τι προτείνετε; Χρήση εκπαιδευτικού οχήματος.
Ευχαριστώεχεις τό 1.2 η τό 1.4 ? σάν αμάξι σού εχει βγάλει σημαντικά προβλήματα ? τί λάδια βάζεις καί κάθε πότε τά αλλάζεις ? σέ ερωτώ γιατί κάνεις πολλά χλμ καθημερινά καί μερικοί μαθητές - μαθήτριες θά τό βανδαλίζουν σίγουρα τό κακόμοιρο ...
αγόρασες τό set από ελλάδα η από εξωτερικό ? πάρε τηλ. καί ρώτησέ τους ,γιατί ο Aisin θεωρείται κορυφή ειδικά γιά nissan , καί γιά αυτό εχει καί μεγάλη διαφορά σέ χρήματα από τά υποδεέστερα luk - valeo κλπ ,δηλ. νά πλήρωσες γιά Aisin καί νά σού εβαλαν στό κουτί Luk πού ειναι πολύ φθηνότερο ... μάλλον γιά απατεωνιά μού φαίνεται ...σάν μάρκα καί η Luk ειναι αρκετά καλή αλλά οχι σάν τήν Aisin καί αν γράφει επάνω καί made in japan ακόμα καλύτερα... -
Το 1.2 έχω, λάδια mobil 1 esp 5-30 το πολύ 10.000 τα κρατώ, είναι δεύτερη φορά που αλλάζω συμπλέκτη την πρώτη στα 90000 χλμ και τώρα στα 225. Προβλήματα δεν έχω, μόνο αναλώσιμα, 2-3 μπαταρίες, επισκευή δυναμό και καταλητη λογω αερίου. Και η χρήση ταλιμπανέζικη από μαθητές. Μέχρι στιγμής όλα καλά πλην αναρτήσεων. Ιάπωνας γαρ.
Το σετ το πήρα 200 ευρώ από φίλο που έχει ανταλλακτικά. Το luk είχε 180. Για απατεωνια δε νομίζω λόγω φιλίας. Ίσως ο συνεργάτης του στην Αθήνα?
Ο προηγούμενος luk ήταν και με άφησε ευχαριστημενο. Θέλω όμως να δοκιμάσω τον aisin. -
Προσωπικά σε hyundai είχα παραγγείλει luk και στο πακέτο μέσα ηταν valeo. Οι τιμες πανομοιοτυπες. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Συνεργασια εταιριών είναι μάλλον.
-
Το 1.2 έχω, λάδια mobil 1 esp 5-30 το πολύ 10.000 τα κρατώ, είναι δεύτερη φορά που αλλάζω συμπλέκτη την πρώτη στα 90000 χλμ και τώρα στα 225. Προβλήματα δεν έχω, μόνο αναλώσιμα, 2-3 μπαταρίες, επισκευή δυναμό και καταλητη λογω αερίου. Και η χρήση ταλιμπανέζικη από μαθητές. Μέχρι στιγμής όλα καλά πλην αναρτήσεων. Ιάπωνας γαρ.
Το σετ το πήρα 200 ευρώ από φίλο που έχει ανταλλακτικά. Το luk είχε 180. Για απατεωνια δε νομίζω λόγω φιλίας. Ίσως ο συνεργάτης του στην Αθήνα?
Ο προηγούμενος luk ήταν και με άφησε ευχαριστημενο. Θέλω όμως να δοκιμάσω τον aisin.ευχαριστώ γιά την αμεση απάντησή σου ,
από μιά ματιά πού εριξα στά maxxparts.gr - autoflan.gr καί onparts.gr μάλλον ακριβή φαίνεται η τιμή πού αγόρασες τό set....
aisin σίγουρα φορούσαν τά καινούργια αμάξια τής nissan-toyota πρίν 3-4 χρόνια (ετσι μού ειχε πεί μάστορας) τώρα δέν γνωρίζω ,
ο πρώτος πού
αντεξε 90.000 χλμ θυμάσαι τί μάρκα ηταν ? τό ιδιο καί ο δεύτερος πού αντεξε μόνο 35.000 χλμ ? πάντως τεράστια διαφορά αντοχής-ζωής σέ χλμ ο πρώτος μέ τόν δεύτερο . -
Ο πρώτος ήταν Luk στα 90.000 και ο δεύτερος τώρα θα αλλαχθεί στα 225.
-
Ο πρώτος ήταν Luk στα 90.000 και ο δεύτερος τώρα θα αλλαχθεί στα 225.απλά νόμιζα οτι κρατάς book service αναλυτικότατο , μέ βλάβες μέ αλλαγή σέ χλμ κλπ - αλλαγή π.χ. μπαταρίες τί μάρκα εβαλες κ πότε αλλάχθηκε ημερομηνία - χλμ -κόστος , τό ιδιο μέ set συμπλέκτη πότε αλλάχθηκε γιά πρώτη φορά κ φορούσε luk καί πότε μπήκε πάνω τό δεύτερο set τί μάρκα ηταν κλπ .καλές δουλειές νά εχεις
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ