Θα ήθελα να μοιραστώ με την κοινότητα την περίπτωση μου.
Είμαι κάτοχος ενός auris (March 2016) και ακολουθώντας τους όρους εγγύησης είμαι συνεπής στις επισκέψεις στα συνεργεία που έχει επιλέξει η Toyota.
Πριν 15 μέρες και χωρίς καμία προειδοποίηση και κανένα σύμπτωμα, το αυτοκίνητο άρχισε να πατινάρει τρελά και με άφησε επιτόπου.
Το πήγα στη Toyota Νέο Κηφισό-Αγιο Δημήτριο με απορία για το θέμα που προέκυψε και η απάντηση ήταν δίσκος/πλατό και φθορά λόγω χρήσης.
Επειδή οδηγώ πολλά χρόνια, και έχω γενικά ήπια οδηγητή συμπεριφορά, εξέφρασα την απορία αν είναι αναμενόμενο από την Toyota ένα αυτοκίνητο στα 44000Km να βγάζει τέτοια βλάβη και ταυτόχρονα με αλλαγή τακάκια να ζητάει και δίσκο/πλατό & τρόμπα αμπραγιάζ.
Το αυτοκίνητο το χρειαζόμουν άμεσα και το έφτιαξα με τιμές Toyota και με εγγύηση J , στο ότι θα φταίω αν ξανά πάθει κάτι.
Επειδή η απάντηση του εξουσιοδοτημένου, ήταν ότι η «χρήση που έκανα το χάλασε», απευθύνθηκα και στην Toyota Ελλάς ζητώντας να σκύψει στην περίπτωση και να πάρει θέση για βλάβες που συμβαίνουν στα 2 χρόνια από τα 6 χρόνια που εγγυάται. Τακάκια με δίσκο!!! Τους ρώτησα επιπλέον αν αυτό θα είναι το πρόγραμμα συντήρησης που πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα.
Οι απαντήσεις ήταν απογοητευτικές και θέλει πραγματικά καλή θέληση να αγνοήσεις τον εμπαιγμό και την ειρωνεία που συγκεκαλλυμένα εκφραζόταν από τα κεντρικά!!!!
Ότι είπε ο εξουσιοδοτημένος μου είπαν, εμείς δεν έχουμε συνεργεία!!!
Αν μη τι άλλο κατάλαβα ότι η εγγύηση 6 ετών, είναι εγγύηση προσέλευσης στην αντιπροσωπεία και στα επιλεγμένα της συνεργεία. Αισθάνθηκα αιμοδότης όχι πελάτης.
Η φθορά που μου αναφέρθηκε, είναι μια βλάβη που συμβαίνει σε τριψήφιες χιλιάδες χιλιομέτρων. Έτσι μου έχει γίνει και με τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου(ενα απόαυτά corolla) , και σίγουρα με τα συμπτώματα να είναι εμφανή σε 5 ή και 10 χιλιάδες χιλιόμετρα πριν, όχι ακαριαία. Ήταν ο λόγος που ρώτησα να μπορεί να πρόκειται για αστοχία υλικού, αλλά που.
Υπεκφυγή, λογοπαίγνια και σίγουρα όχι το after sales profile που διαφημίζει η συγκεκριμένη εταιρία.
Πληρώνοντας και μαθαίνοντας…..
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
(Προφανώς και η δημοσίευση είναι επώνυμη!)