-
για ρουλεμάν συμπλέκτη μου κάνει.
σε εμένα σφυρίζει μόλις αρχίσω να πατάω το πεντάλ και είναι ακόμα κρύο.
σταματά τελείως μετά από 10 λεπτά όταν και έχουν ζεσταθεί όλα τα περιφερειακά.
μου είπαν πως θα πρέπει να αλλαχτεί (όλο το σετ φυσικά). δεν έχω πρόβλημα με το υλικό τριβής και έχω με το ρουλεμάν!
ο συμπλέκτης είναι ακόμα του εργοστασίου με 170.000 km. -
Εφοσον δεν ειναι πολυ εντονο ακομη σε σχεση με αλλα που εχω ακουσει θα περιμενω μεχρι το επομενο σερβις αρχες του Νοεμβρη. Δεν πιστευω οτι θα δημιουργηθει καποιο προβλημα! Εχω ηδη ενα χρονο που το ακουο αλλα τωρα καταφερα να προσδιορισω οτι εχει να κανει με τον συμπλεκτη!
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
για ρουλεμάν συμπλέκτη μου κάνει.
σε εμένα σφυρίζει μόλις αρχίσω να πατάω το πεντάλ και είναι ακόμα κρύο.
σταματά τελείως μετά από 10 λεπτά όταν και έχουν ζεσταθεί όλα τα περιφερειακά.
μου είπαν πως θα πρέπει να αλλαχτεί (όλο το σετ φυσικά). δεν έχω πρόβλημα με το υλικό τριβής και έχω με το ρουλεμάν!
ο συμπλέκτης είναι ακόμα του εργοστασίου με 170.000 km.Εσένα ναι, ρουλεμάν είναι. Ακριβώς αυτό είχα εγώ τελευταία και το φθαρμένο ρουλεμάν μου έκανε ζημιά στο δίσκο (τον έσπασε) με αποτέλεσμα να μείνω στο δρόμο. Οπότε γνώμη μου να το αλλάξεις εγκαίρως, μήπως και σώσεις τον δίσκο. Εγώ δε το γλίτωσα και αναγκαστικά αλλάχτηκε όλο το σετ. Εμένα μου είπε ο μηχανικός ότι μου πήγαινε κι άλλα χιλιόμετρα το δίσκο πλατό, αλλά του την έκανε τη ζημιά το ρουλεμάν...
Εφοσον δεν ειναι πολυ εντονο ακομη σε σχεση με αλλα που εχω ακουσει θα περιμενω μεχρι το επομενο σερβις αρχες του Νοεμβρη. Δεν πιστευω οτι θα δημιουργηθει καποιο προβλημα! Εχω ηδη ενα χρονο που το ακουο αλλα τωρα καταφερα να προσδιορισω οτι εχει να κανει με τον συμπλεκτη!
Μου είπε πως δεν είναι τίποτα αυτός ο θόρυβος. Ίσως κάπου βρίσκει. Ωστόσο θα ξαναλυθεί το αμάξι ούτως η άλλως για άλλο θέμα, οπότε θα τον πω να το δει πιο εξονυχιστικά μην είναι κάτι. Βέβαια σε σένα μπορεί να είναι κάτι άλλο, οπότε καλό είναι να το τσεκάρεις κι εσύ, γιατί αν είναι τίποτα ρουλεμάν, μέχρι Νοέμβρη μπορεί να σου κάνει καμιά ζημιά... Καλύτερα μην το αμελήσεις...
-
Ηχοι απο συμπλεκτη ειναι ρισκο. Εκτιμηση σωστη δεν μπορει να γινει με τιποτα αφου δεν εχουμε αμεση επαφη με το σετ οπτικα, παρα μονο με το αφτι. Αν το αφησεις μπορει να σε αφησει και αυριο. Εχε καλη οδικη και να εισαι προετοιμασμενος να σε αφησει καπου απομερα.
Μπορει ομως να τραβηξει πολυ καιρο ακομη. -
Μην κρατατε πατημενο συμπλεκτη στο φαναρι!μην ακουμπατε τον μοχλο ταχυτητων χωρις λογο!
Και μη νομιζετε οτι θα βγαλει 1εκ χλμ γιατι οδηγατε τελεια!μαλλον δικο σας λαθοςειναι και οχι μια ακομη αστοχια υλικου ή μλκα μαστορα ή βρεχει κεφτεδες και δεν εφαγα!
Το να εισαι ασχετος με το αμαξι ειναι ευλογια!! Τι καλα ημουν τοτε!φτου και γαμω απο την ωρα που εμαθα!
Αυτα... -
Πάντως εμένα εξακολουθεί και κάνει έναν περίεργο θόρυβο (κάτι σαν τρίξιμο) όταν έχω νεκρά. Μόλις πατήσω συμπλέκτη ο θόρυβος σταματάει! Σκέφτηκα πως έχει σχέση με το ρουλεμάν του συμπλέκτη, όμως αυτό αλλάχτηκε (μαζί με όλο το σετ) προ μιας εβδομάδας. Ο μηχανικός είπε μπορεί να είναι τίποτα ρουλεμάν σασμάν ή να θέλει κι άλλες βαλβολίνες. Καμιά ιδέα, τι μπορεί να είναι;
Να σημειώσω πως πριν την αλλαγή του σετ, δεν έκανε τέτοιο θόρυβο...
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Μην κρατατε πατημενο συμπλεκτη στο φαναρι!μην ακουμπατε τον μοχλο ταχυτητων χωρις λογο!
Και μη νομιζετε οτι θα βγαλει 1εκ χλμ γιατι οδηγατε τελεια!μαλλον δικο σας λαθοςειναι και οχι μια ακομη αστοχια υλικου ή μλκα μαστορα ή βρεχει κεφτεδες και δεν εφαγα!
Το να εισαι ασχετος με το αμαξι ειναι ευλογια!! Τι καλα ημουν τοτε!φτου και γαμω απο την ωρα που εμαθα!
Αυτα...Περα απο τα αυτονοητα και τα υλικα τριβης γενικως ειναι πιο 'οικολογικα' πια και αντεχουν λιγοτερο και ολοι οι προμηθευτες δεν εχουν την ιδια ποιοτητα και ελαττωματικα υλικα τριβης παρουσιαζονται κατα καιρους π.χ. sx4-sedici.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Πάντως εμένα εξακολουθεί και κάνει έναν περίεργο θόρυβο (κάτι σαν τρίξιμο) όταν έχω νεκρά. Μόλις πατήσω συμπλέκτη ο θόρυβος σταματάει! Σκέφτηκα πως έχει σχέση με το ρουλεμάν του συμπλέκτη, όμως αυτό αλλάχτηκε (μαζί με όλο το σετ) προ μιας εβδομάδας. Ο μηχανικός είπε μπορεί να είναι τίποτα ρουλεμάν σασμάν ή να θέλει κι άλλες βαλβολίνες. Καμιά ιδέα, τι μπορεί να είναι;Να σημειώσω πως πριν την αλλαγή του σετ, δεν έκανε τέτοιο θόρυβο...
Για αυτο σου λεω εχεις αγνοια..το να φταιει το καινουργιο σετ ει αι 1%μονο!το φταιει το σασμαν 99%
Γιατι παλικαρια οταν πατατε συμπλεκτη τοτε και μονο δουλευει το ρουλεμαν του δισκο πλατο οχι οταν δε πατατε!επιση εκεινη τη στιγμη σταματαει σχεδον ο δισκος σε αντιθεση με το πλατο που δε σταματαει ποτε ακομα και οταν πατιναρη...το λοιπον το ρουλεμαν παιρνει πχ 1000 στο ρελαντι πατημενο συμπλεκτη αν το γκαζωνεις ανεβαζει.και επειδη ειναι κλειστου τυπου καποτε πεθαι ει ή ακομα και αστοχια δεχεται απο φυσικα κατα 99% τρια τσιου τραλαλα του οδηγου -
giannisae δεν είπα ποτέ ότι γνωρίζω και πολλά, γι' αυτό και ρωτάω εδώ μέσα, όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει... Απλά έτυχε αυτή η σύμπτωση, με το που άλλαξα το σετ να κάνει αυτό τον θόρυβο. Γι' αυτό υπέθεσα μήπως φταίει το σετ.
-
τωρα με 104.00χλμ,δεν εχει αλλαχτει ποτε δισκος,σχετικα καλη χρηση ομως,πατιναρω 4ρτη και 5η,τι λετε παω για αλλαγη δισκου? ξερει κανενας περιπου τα περαστικα ποσο θα μου πανε? σε συνεργειο απλο
-
Υπηρχε καποιο ελαττωμα-χαρακτηριστικο στους συμπλεκτες των Primera P12?
Παει για 2η αλλαγη στις 110.000km και επιμενει ο ,ηπιος οδηγος, κατοχος οτι ουτε τον παταει στα φαναρια,ουτε τον πατιναρει κτλπ. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παει για 2η αλλαγη στις 110.000km και επιμενει ο ,ηπιος οδηγος, κατοχος οτι ουτε τον παταει στα φαναρια,ουτε τον πατιναρει κτλπ.Αναλογα τι φταιει και παει για αλλαγη...συνηθως απο αστοχια ρουλεμαν σπανε τα χτενια του πλατο. Ο δισκος αν ισχυει οτι δεν εκανε κακη χρηση θα βγει σαν καινουριος. Να βαλει AISIN κατα προτιμηση.
-
Πατιναρει!
Θα το πω αυτο για AISIN. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πατιναρει!
Θα το πω αυτο για AISIN.Μπορει να οδηγαει οντως καλα, αλλα σε καποιο παρκαρισμα να το φυτιλιαζει. Ε 5-10 φορες τερμα ο δισκος.
-
Αυτο που λες τωρα που το αναφερεις ,βγαζει νοημα βασει τοποθεσιας σπιτιου...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παει για 2η αλλαγη στις 110.000km και επιμενει ο ,ηπιος οδηγος, κατοχος οτι ουτε τον παταει στα φαναρια,ουτε τον πατιναρει κτλπ.εχουνε θεμα, ειδικα με οπισθεν σε κατηφορα για παρκαρισμα.
-
Ηλια ,επειδη εισαι και της πιατσας, εχεις παρατηρησει δηλαδη να εχουν μια ευαισθησια τα συγκεκριμενα? Τι προτεινεις ως ανταλλακτικο αντικαταστασης?
Ευχαριστω. -
μεγαλη ευαισθησια εχουν και δυστυχως το μονο που μπορω να προτεινω ειναι αγαπη και προδερμ στο πατιναρισμα, με κανενα σετ του εμποριου ακομα και κατασκευης δεν ειδαμε βελτιωση στο προβλημα.
αποφυγε το ξεκινημα με οπισθεν σε ανηφορα. -
Ολα δενουν τωρα... παρκαρει με τον κωλο σε ανηφορα καθε φορα το συγκεκριμενο primera.
-
Λογικα θα εχει αρκετα μακρια οπισθεν με αποτελεσμα να θελει πατιναρισμα γερο για να ξεκινησει. Να δοκιμασει να το παρκαρει αναποδα και το ζορι ξεκινηματος στην ανηφορα να το κανει με 1η.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ