-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ή το γνησιο ή κατασκευητι εννοείς 'κατασκευη';
ο sachs που φορουσε ηταν ο εργοστασιακος
-
Τελικά αλλάχτηκε ολο το σετ δισκος-πλατο-ρουλεμαν (+ ενα μικρο ρουλεμανακι ακομα) με ιδιο της Sachs
το 'μαλλι' βγηκε στα 350 €
να δουμε ποσο θα κρατησει ο επομενος, η πρωτη εντυπωση ειναι ενας πολυ πιο μαλακος συμπλεκτης και πιο αποτομο 'πιασιμο' στην 1η
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τελικά αλλάχτηκε ολο το σετ δισκος-πλατο-ρουλεμαν (+ ενα μικρο ρουλεμανακι ακομα) με ιδιο της Sachsτο 'μαλλι' βγηκε στα 350 €
να δουμε ποσο θα κρατησει ο επομενος, η πρωτη εντυπωση ειναι ενας πολυ πιο μαλακος συμπλεκτης και πιο αποτομο 'πιασιμο' στην 1η
Στο forester xt τον αλλαξαμε στα 120,000 και βαλαμε 'φτιαχτο' που ητανε για impreza γυρω στα 180 πρεπει να εκανε ο συμπλεκτης,δεν μυριζει οτι και να του κανεις και τα χριστουγενα που το καρφωσα σε ενα χωραφι και παλευα με τον δισκο δεν εκανε κιχ.
-
Καλησπέρα.
Μπαίνω στο ζουμί :
Hyundai accent 2003 με 127000 χλμΠαρατηρήσεις. Οι ταχύτητες κουμπώνουν πιο δύσκολα και καμιά φορά ειδικά σε πρώτη μέχρι τεταρτη ακούω έναν θόρυβο σαν γρανάζια που ξίνονται κατα το κούμπωμα της ταχύτητας (όλο αυτό άρχιζε να γίνεται σταδιακά απο τα 90000 χλμ . Δηλαδή αρχικά γινόταν πιο βαρύ και δύσκολο το κούμπωμα σε πρώτη και δευτέρα και τώρα πλέον έχει φτάσει μέχρι την τεταρτη σχέση)
Την αποσύμπλεξη την νιώθω πολύ ψιλά στον συμπλέκτη σχεδόν εκεί πυο τελειώνει η διαδρομή του .ΕΠΙΣΗΣ όταν προχωράω και έχω ταχύτητα στο σασμάν αφήνω για λιγάκι το γκάζι το αμάξι με φρενάρει σκορτσάροντας μπρος πίσω και όταν πάω να πατήσω το γκάζι γλυκά δεν δίνει αμέσως κίνηση υπάρχει ένα κενό στο να δώσει κίνηση και την δίνει απότομα .
ΔΕΝ πατινάρει ο δίσκος αυτό είναι το μόνο σίγουρο .
Τι πιστεύεται ; Να το αφήσω έτσι ;
Ο δίσκος είναι μαμά και τα 2/3 των χιλιομέτρων έχουν γίνει στην Αθήνα μέσα.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Τελικά αλλάχτηκε ολο το σετ δισκος-πλατο-ρουλεμαν (+ ενα μικρο ρουλεμανακι ακομα) με ιδιο της Sachs
το 'μαλλι' βγηκε στα 350 €
Στο forester xt τον αλλαξαμε στα 120,000 και βαλαμε 'φτιαχτο' που ητανε για impreza γυρω στα 180 πρεπει να εκανε ο συμπλεκτης,δεν μυριζει οτι και να του κανεις και τα χριστουγενα που το καρφωσα σε ενα χωραφι και παλευα με τον δισκο δεν εκανε κιχ.
Θα 'καρφωνα' κι εγω ανθεκτικοτερα φερμουίτ στον παλιο, αλλα οπως εγραψα πιο πανω βγηκαν και τα σιδερα σε 'μαυρο χαλι'
Στον καινουριο ηταν μια λυση να βαλουμε αλλα φερμουιτ, αλλα αποφασισα να το αφησω 'μαμα'.
Τωρα να δουμε πως θα παει κι αυτος, ας ειμαστε καλα μετα απο 113000 χιλιομετρα και βλεπουμε... -
Ο χρήστης Dare-Devil έγραψε:
Καλησπέρα.
Μπαίνω στο ζουμί :
Hyundai accent 2003 με 127000 χλμΠαρατηρήσεις. Οι ταχύτητες κουμπώνουν πιο δύσκολα και καμιά φορά ειδικά σε πρώτη μέχρι τεταρτη ακούω έναν θόρυβο σαν γρανάζια που ξίνονται κατα το κούμπωμα της ταχύτητας (όλο αυτό άρχιζε να γίνεται σταδιακά απο τα 90000 χλμ . Δηλαδή αρχικά γινόταν πιο βαρύ και δύσκολο το κούμπωμα σε πρώτη και δευτέρα και τώρα πλέον έχει φτάσει μέχρι την τεταρτη σχέση)
Την αποσύμπλεξη την νιώθω πολύ ψιλά στον συμπλέκτη σχεδόν εκεί πυο τελειώνει η διαδρομή του .ΕΠΙΣΗΣ όταν προχωράω και έχω ταχύτητα στο σασμάν αφήνω για λιγάκι το γκάζι το αμάξι με φρενάρει σκορτσάροντας μπρος πίσω και όταν πάω να πατήσω το γκάζι γλυκά δεν δίνει αμέσως κίνηση υπάρχει ένα κενό στο να δώσει κίνηση και την δίνει απότομα .
ΔΕΝ πατινάρει ο δίσκος αυτό είναι το μόνο σίγουρο .
Τι πιστεύεται ; Να το αφήσω έτσι ;
Ο δίσκος είναι μαμά και τα 2/3 των χιλιομέτρων έχουν γίνει στην Αθήνα μέσα.
H πρωτη παραγραφος ακουγεται οντως για συμπλεκτης και μαλιστα τα χτενια του πλατω...
Το γρατζουνισμα βεβαια ισως να ειναι και απο βαλβολινες ( προσωπικά ΔΕΝ ειμαι φαν της ιδεας 'δεν τις αλλαχω ποτέ' που καποιες εταιρειες υποστηριζουν, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορία. )το δευτερο ισως ειναι φθωρά στα γραναζια
-
Στους υδραυλικούς συμπλέκτες όταν αλλάζεις δίσκο - πλατώ πρέπει να αλλάξεις και το πάνω τρομπάκι;
-
Οχι απαραιτητα.
Αλλα σιγουρα ελενξε το διχαλο..
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Οχι απαραιτητα.Αλλα σιγουρα ελενξε το διχαλο..
Σε ευχαριστώ fokion θα το τσεκάρω!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σε Mini Countryman S All4 εχει αλλαξει κανεις δισκο πλατω (εχει θεμα) και αν ναι τι εχει βαλει?Εχω βρει Valeo με 200 ευρω (απο 290) και ειναι παρομοιος με τον μαμησιο
Αν ειναι αυτο με τα πολλα (~180) αλογα, απο γνωστο που ταλαιπωρηηκε εμαθα οτι εχει θεμα με τους δισκους μεχρι που αλλαξε το ανταλλακτικο η BMW. Τα νουμερα που ακουσα οτι του ζητησαν για το μαμισιο μαζιμε εργασια ειναι ενα ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ πανω απο αυτο που λες, οποτε παρτον-βαλτον και μη μιλας καθολου.
Δες και sachsΝαι αυτο ειναι κ μαλιστα πουσαρισμενο στα 220 πλεον ,κ σημερα τα φτυσε τελειως ο δισκος στην εθνικη μετα απο γκαζι στο πατωμε με 6η κ φουλ πατιναρισμα.Ναιστην αντιπροσωπεια εχει 1100 κ αλλου το φτιαχνω με κανα 450αρι.Οποτε παω για valeo γιατι κατι πιο αξιοπιστο κ με νορμαλ χρηματα δεν εχω βρει
-
Eδω και 5-6 μερες αρχισε να κανει ενα ελαφρο θορυβο,σαν σφυριγμα καπως,μολις φτανει το πενταλ κοντα στο τερμα της διαδρομης.Συμπλεκει-αποσυμπλεκει κανονικα και δεν εχω πατιναρισμα.
Πηγα στον μαστορα που το πηγαινω και μου ειπε οτι ειναι το ρουλεμαν του συμπλεκτη.Τον ρωτησα αν αλλαζει και μου ειπε ναι αλλα επειδη ο συμπλεκτης δεν εχει αλλαχτει ποτε (170.000χλμ fiat brava 1,2 16v mod '01) ειναι ανωφελο ν αλλαχτει γιατι σε λιγο καιρο τα ιδια θα κανει μιας και ο συμπλεκτης ειναι παλιος.Επισης μου ειπε οτι ο συμπλεκτης εχει βαρυνει λογω παλαιοτητας,πραγμα που το θεωρω λογικο αν κι εγω δε μπορω να το καταλαβω λογω καθημερινης χρησης και σταδιακης πτωσης του συμπλεκτη.
Ολο το σετ συμπλεκτη( δισκο-πλατο) + βαλβολινες + εργασια μου ειπε οτι θα βγει περιπου στα 250 ευρω και οτι χρησιμοποιει σετ συμπλεκτη της LUK.
Εχει δικιο σε αυτα που μου ειπε και τι λεει η τιμη ρε παιδια;Συγχωνεύτηκε σε υπάρχον θέμα. Δεν ανοίγουμε νέο θέμα, όταν υπάρχει ήδη κάποιο παρεμφερές. Κάνουμε αναζήτηση πρώτα και μετά γράφουμε. [Admin]
-
Ο χρήστης stergiosbik έγραψε:
Eδω και 5-6 μερες αρχισε να κανει ενα ελαφρο θορυβο,σαν σφυριγμα καπως,μολις φτανει το πενταλ κοντα στο τερμα της διαδρομης.Συμπλεκει-αποσυμπλεκει κανονικα και δεν εχω πατιναρισμα.
Πηγα στον μαστορα που το πηγαινω και μου ειπε οτι ειναι το ρουλεμαν του συμπλεκτη.Τον ρωτησα αν αλλαζει και μου ειπε ναι αλλα επειδη ο συμπλεκτης δεν εχει αλλαχτει ποτε (170.000χλμ fiat brava 1,2 16v mod '01) ειναι ανωφελο ν αλλαχτει γιατι σε λιγο καιρο τα ιδια θα κανει μιας και ο συμπλεκτης ειναι παλιος.Επισης μου ειπε οτι ο συμπλεκτης εχει βαρυνει λογω παλαιοτητας,πραγμα που το θεωρω λογικο αν κι εγω δε μπορω να το καταλαβω λογω καθημερινης χρησης και σταδιακης πτωσης του συμπλεκτη.
Ολο το σετ συμπλεκτη( δισκο-πλατο) + βαλβολινες + εργασια μου ειπε οτι θα βγει περιπου στα 250 ευρω και οτι χρησιμοποιει σετ συμπλεκτη της LUK.
Εχει δικιο σε αυτα που μου ειπε και τι λεει η τιμη ρε παιδια;Συγχωνεύτηκε σε υπάρχον θέμα. Δεν ανοίγουμε νέο θέμα, όταν υπάρχει ήδη κάποιο παρεμφερές. Κάνουμε αναζήτηση πρώτα και μετά γράφουμε. [Admin]
Εχετε δικιο.Sorry.
-
λογικα όντως το ρουλεμάν πρέπει να είναι. και το οποίο ρουλεμάν αλλάζει κομπλέ με τον συμπλέκτη οοοοταν αλλαχτεί ο τελευταίος. συνήθως πανε πακέτο αυτά τα δυο και για τον λογο ότι η εργασια μόνο για να κατέβει το σασμάν, (και η οποία συνήθως δεν είναι λιγη) είναι προφανώς η ιδια για να βάλεις...χερι στο ρουλεμάν.
και το δικο μου megane με 165000 κμ κανει ακριβως το ιδιο, απλα το κανει όταν παίζει αυξημένη υγρασία πχ. με βροχή. μετά από καμιά 20αρια πενταλιές βέβαια ζεσταίνεται και σταματάει.
α και επίσης δεν εχει αλλαχτεί ποτέ ο συμπλέκτης. το εχω στα υπ' οψη μου για αλλαγη και το κοστος κυμαίνεται περι τα 280 σε μενα, μάλλον χωρις βαλβολινες μιας και δεν θυμαμαι ακριβως, αφου παει κάμποσος καιρος που είχα πάρει προσφορά. -
Καλημερα παιδια
για να μην τα πολυλογω χθες το βραδυ το πενταλ του συμπλεκτη εφτασε στο πατωμα και φυσικα δεν εμπαινε καμια ταχυτητα..γερανος και συνεργειο. ο μαστορας μου ειπε οτι μαλλον ειναι δισκοπλατο αλλα μπορει και να ναι μονο το ρουλεμαν το οποιο τον τελευταιο καιρο σφυριζε εντονα (ακουγοταν στο ρελαντι και εξω απ τ αμαξι)...πρεπει να κατεβασει σασμαν για να βγει η διαγνωση
το θεμα ειναι οτι μου πε μια τρελη τιμη για δισκοπλατο (αν ειναι τελικα αυτο) γυρω στα 500 ευρω !!! ο συμπλεκτης παντως δεν πατιναριζε, ουτε ειχα παρατηρησει να χει σκληρυνει, η ολη φαση ηταν τελειως ξαφνικη ! τι λετε? rx8 cosmo ειναι το αυτοκινητο
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Καλημερα παιδιαγια να μην τα πολυλογω χθες το βραδυ το πενταλ του συμπλεκτη εφτασε στο πατωμα και φυσικα δεν εμπαινε καμια ταχυτητα..γερανος και συνεργειο. ο μαστορας μου ειπε οτι μαλλον ειναι δισκοπλατο αλλα μπορει και να ναι μονο το ρουλεμαν το οποιο τον τελευταιο καιρο σφυριζε εντονα (ακουγοταν στο ρελαντι και εξω απ τ αμαξι)...πρεπει να κατεβασει σασμαν για να βγει η διαγνωση
το θεμα ειναι οτι μου πε μια τρελη τιμη για δισκοπλατο (αν ειναι τελικα αυτο) γυρω στα 500 ευρω !!! ο συμπλεκτης παντως δεν πατιναριζε, ουτε ειχα παρατηρησει να χει σκληρυνει, η ολη φαση ηταν τελειως ξαφνικη ! τι λετε? rx8 cosmo ειναι το αυτοκινητο
Yδραυλικος ειναι ο συμπλεκτης;
ειχα παρομοια περιπτωση πριν χρονια στο Βιταρα
Εμεινε ο συμπλεκτης κατω και εφταιγε ενα διχαλο (ειχε σπασει)
πολυ φτηνο σαν ανταλλακτικο, δε θυμαμαι ποσο ειχε και η εργασια, αλλα δεν ηταν πολλα -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Καλημερα παιδιαγια να μην τα πολυλογω χθες το βραδυ το πενταλ του συμπλεκτη εφτασε στο πατωμα και φυσικα δεν εμπαινε καμια ταχυτητα..γερανος και συνεργειο. ο μαστορας μου ειπε οτι μαλλον ειναι δισκοπλατο αλλα μπορει και να ναι μονο το ρουλεμαν το οποιο τον τελευταιο καιρο σφυριζε εντονα (ακουγοταν στο ρελαντι και εξω απ τ αμαξι)...πρεπει να κατεβασει σασμαν για να βγει η διαγνωση
Η λογικη λεει μπλοκαρισμενο ρουλεμαν που καρφωσε μεσα στα χτενια του πλατο σπαζοντας τα. Μακαρι να ειναι κατι απλο οπως τρομπακι και να μην χρειαζεται κατεβασμα του σασμαν.
-
Αυτο μου το ειπε και ο μαστορας, δηλ φοβαται μηπως εχουν σπασει τα χτενια. Το κατεβασμα του σασμαν δεν το γλυτωνω, θα γινει ουτως η αλλως. 100€ ειναι η εργασια του
Ευχαριστω για την ανταποκριση, λογικα αυριο θα ξερω τι εχει συμβει. Κοιταζα τιμες στο ebay για δισκοπλατο και ειναι πολυ χαμηλοτερες (τουλαχιστον τα μισα) αλλα πρεπει να περιμενει κανεις καμια 20αρια μερες για να ερθει. 500€ ειναι τεραστιο ποσο, δεν θα τα δωσω, ισως παω για καρφωμα
-
η σταθμη των υγρων στο συμπλεκτη εχει πεσει κατω απο το min? αν ναι συμπληρωσε-κανε εξαερωση και δες αποτελεσμα, πιθανο καποιο τρομπακι πανω ή κατω, αν οχι πιθανη βλαβη στα χτενια, συνηθως κανουν και θορυβο.
σε καρφωτο πλατο και δισκο μην πας, η τιμη ειναι ενα προβλημα αλλα αυτο επρεπε να το σκεφτεις πριν αγορασις το συγκεκριμενο αυτοκινητο. -
Η σταθμη ηταν στο max, κανενα θεμα μ αυτο. Τωρα για το αλλο που λες, καποτε ηταν ακριβο, τωρα οχι. Οταν βρισκεις σετ συμπλεκτη με 200-250€ και 100€ η εργασια ειναι μια χαρα, ξεμπερδευεις οπως σ ενα ταπεινο μικρομεσαιο.
Αν καποιοι εχουν ακομα τιμες 2005 δεν θ ακολουθησω....καποτε οι πολλ/στες ειχαν γι αυτο το αμαξι 700€, τωρα τους βαζεις με 200€ οπως και τους αλλαξα πριν 2 μηνες.
Αν ειχα μυριστει τη βλαβη θα ειχα παραγγειλει απ εξω το σετ και δεν θα ειχα κανενα παραπονο τωρα. Αλλα τωρα ειναι αργα, δεν ξερω αν λειτουργει λογω της καταστασης αφ ενος το paypal και αφ ετερου δεν μπορω να μεινω χωρις αυτοκινητο για 3 βδομαδες
ΥΓ Γιατι λες οχι στον καρφωτο?
-
αν εχουν σπασει τα χτενια εχω συναντησει πολλες αστοχιες, απο σκορτσαρισμα στο ξεκινημα μεχρι και ελλειψη δυναμης συμπλεξης στις ψηλες στροφες και τις γρηγορες αλλαγες, στατιστικα μεγαλα ποσοστα αποτυχιας.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ