-
Ο χρήστης fordakias_focus έγραψε:
Παιδια χωρις καμια παρεξηγηση... εχω ενα ford focus 1.6 zetec... Ο δίσκος του εχει 280000 απο την μανα του... μολις αλλαχτηκε... μεχρι εκει πηγαινε τζαμι χωρις κανενα προβλημα... ουτε βολαν εφαγε και ειναι ενταξει... απλα πλεον χρειαστηκε αλλαγμα.... καθε μερα εκανα 160 χιλιομετρα... με πολυ προσοχη...
Ο σεβασμός και η προσοχή προς το αυτοκίνητο κατά την οδήγηση, δίνει την μακροημέρευση σε αυτό.
Α. -
Αλλαγη δισκου στο οικογενειακο xsara, στις 278000, με αρκετη ταλαιπωρια απο την mother.
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Το να μην γνωρίζεις την σωστή οδήγηση, δεν είναι τραγικό, μα είναι τραγικό το να μην ακούς του ιδικούς.
Α.Τους ειδικούς ρώτησα αλλά αντί να απαντήσουν επί του θέματος αναλώνονται σε ειρωνικά σχόλια. Εντάξει λοιπόν δεν ξέρω να οδηγάω και γι αυτό ξαναρωτάω τους ειδικούς : τι είναι τα βαρκάκια και οι ασφάλειες και πώς καταλαβαίνω αν έχω ήδη κάνει ζημιά;
Κατ’ εμέ φίλε μου, οποίος κοροϊδεύει, είναι σαν να μιλάει εμπρός στον καθρέπτη!.
Τα εξαρτήματα που περιέγραψα, ευρίσκονται μέσα στον επιλογέα του σασμάν. Αυτά και φθείρονται όταν δεν χρησιμοποιείς το πεντάλ του συμπλέκτη!.
Α.
Τότε η ταχύτητα πετιέται όταν αφήνεις το γκάζι. -
Παιδια χωρις καμια παρεξηγηση... εχω ενα ford focus 1.6 zetec... Ο δίσκος του εχει 280000 απο την μανα του... μολις αλλαχτηκε... μεχρι εκει πηγαινε τζαμι χωρις κανενα προβλημα... ουτε βολαν εφαγε και ειναι ενταξει... απλα πλεον χρειαστηκε αλλαγμα.... καθε μερα εκανα 160 χιλιομετρα... με πολυ προσοχη...Πως τα καταφερες εναε θεος ξερει...Εγω προσωπικα τον εσπασα στα 80.000....
Στάλθηκε από το βότσαλο.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Παιδια χωρις καμια παρεξηγηση... εχω ενα ford focus 1.6 zetec... Ο δίσκος του εχει 280000 απο την μανα του... μολις αλλαχτηκε... μεχρι εκει πηγαινε τζαμι χωρις κανενα προβλημα... ουτε βολαν εφαγε και ειναι ενταξει... απλα πλεον χρειαστηκε αλλαγμα.... καθε μερα εκανα 160 χιλιομετρα... με πολυ προσοχη...
Πως τα καταφερες εναε θεος ξερει...Εγω προσωπικα τον εσπασα στα 80.000....
Στάλθηκε από το βότσαλο.
Το παιδί είναι προσεκτικό, και το μυαλό του πηγμένο!. Μα έχει και 22cm δίσκο! .
Εμείς που σκεπτόμαστε με δυο κεφαλια…..80000 και πολλά!!!!!!......
Α. -
πολυ προσοχη,... ανηφορες παντα χειροφρενο χωρις να τον πατιναρω... το προσεχω πολυ... αδυναμια.... τη αυτοκινητο εχεις?
-
πολυ προσοχη,... ανηφορες παντα χειροφρενο χωρις να τον πατιναρω... το προσεχω πολυ... αδυναμια.... τη αυτοκινητο εχεις?
Δεν έχω ένα….. άστο καλύτερα αλλιώς με ΠΜ.
Τώρα αυτό που κάνεις στης ανηφόρες είναι ότι το καλύτερο, το κάνω και στο αυτόματο βάζοντας την Ν!.
Α. -
Μα ουτε και εγω φο πατιναρω πολυ το αμαξι...Ο πατερας μου ομως που συμπεριφερεται σα μαθητευομενος οδηγος ειναι αλλη ιστορεια...Συν οτι το αμαξι μου κινειται κατα κυριο λογο σε αστικο κυκλο με μπολικα φαναρια!
Στάλθηκε από το βότσαλο.
-
το καλυτερο... κανεις..,.. ετσι αποκτα μακροχρονη ζωη μπραβο σου...
-
Καλησπερα συντροφοι.
Πριν λιγο οδηγησα, το πενταλ του συμπλεκτη εγινε καπως 'ανοιωθο' και ισως μαλακοτερο. Χτες ηταν κανονικο. Βγηκα απο το αυτοκινητο μετα απο 50 μετρα (εν τω μεταξυ το πατουσα επανηλλειμενα) και μυριζε λιγο.Οταν πατας πενταλ με κινητηρα σε λειτουργια με νεκρα, ακουγεται ενας μικροθορυβος/τρανταγματακι, σαν να συμπλεκει καπως.
Τα ιδια συμπτωματα (άνοιωθο και 'καπως' σε αισθηση) ειχε και την τελευταια φορα που αλλαξα συμπλεκτη, εβαλα Valeo, μονο 27.000χλμ πριν. Να μουτζωθω που εβαλα Valeo? ή μπορει να συμβαινει κατι αλλο?
Οι προηγουμενες αλλαγες ηταν στα ~80Κ χλμ εβαλα οριτζιναλ και στα 180Κ εβαλα το Valeo που εχω τωρα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καλησπερα συντροφοι.
Πριν λιγο οδηγησα, το πενταλ του συμπλεκτη εγινε καπως 'ανοιωθο' και ισως μαλακοτερο. Χτες ηταν κανονικο. Βγηκα απο το αυτοκινητο μετα απο 50 μετρα (εν τω μεταξυ το πατουσα επανηλλειμενα) και μυριζε λιγο.Οταν πατας πενταλ με κινητηρα σε λειτουργια με νεκρα, ακουγεται ενας μικροθορυβος/τρανταγματακι, σαν να συμπλεκει καπως.
Τα ιδια συμπτωματα (άνοιωθο και 'καπως' σε αισθηση) ειχε και την τελευταια φορα που αλλαξα συμπλεκτη, εβαλα Valeo, μονο 27.000χλμ πριν. Να μουτζωθω που εβαλα Valeo? ή μπορει να συμβαινει κατι αλλο?
Οι προηγουμενες αλλαγες ηταν στα ~80Κ χλμ εβαλα οριτζιναλ και στα 180Κ εβαλα το Valeo που εχω τωρα.
Οριντζινάλ σαν την ΑΕΚ που τα έκαναν μούτι?!.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου!. δεν υπάρχει γνήσιο, υπάρχει πρώτης τοποθέτησης!.
Αυτό που περιέγραψες δεν μου αρέσει. Το βλέπω και σαν σπασμένο χτένι. Δοκίμασε το με μεγάλη ταχύτητα στο σασμάν ακίνητος και χειρόφρενο, να δεις αν πατινάρει. Εάν ναι….. ξέρεις τον δρόμο….
Ένα σετ, θέλει και τον μάστορα του!.
Και σίγουρα σε κάθε service τα ρεγουλαρίσματα και οι έλεγχοι.
Α. -
Οριτζιναλ εννοω οτι το πηγα σε αντιπροσωπεια κυρ Αντώνη. Οτι εβαλαν το εβαλαν εκει. Εκεινη την εποχη το μονο που με ενδιεφερε ηταν το αυτοκινητο αντικαταστασης.
Για περιγραψε μου βημα βημα την μεθοδο.
Χειροφρενο, βαζουμε 3η, αφηνουμε συμπλεκτη και βλεπουμε αν σβηνει με τη μια, αλλιως ειναι φαγωμενο?
αφηνουμε συμπλεκτη αργα ή αποτομα? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οριτζιναλ εννοω οτι το πηγα σε αντιπροσωπεια κυρ Αντώνη. Οτι εβαλαν το εβαλαν εκει. Εκεινη την εποχη το μονο που με ενδιεφερε ηταν το αυτοκινητο αντικαταστασης.Για περιγραψε μου βημα βημα την μεθοδο.
Χειροφρενο, βαζουμε 3η, αφηνουμε συμπλεκτη και βλεπουμε αν σβηνει με τη μια, αλλιως ειναι φαγωμενο?
αφηνουμε συμπλεκτη αργα ή αποτομα?
Απότομα χωρίς να σβήσει η μηχανή!.
Περιμένω!.....
Α. -
Μετα απο διαδρομη(150χιλιομετρα)που ζωρησα υπερβολικα το συμπλεκτη βαρυνε αποτομα.Να στραβωσε το πλατο;
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Μετα απο διαδρομη(150χιλιομετρα)που ζωρησα υπερβολικα το συμπλεκτη βαρυνε αποτομα.Να στραβωσε το πλατο;
Κάπου έγραψες ότι ελάφρυνε!.
Δεν στραβώνει το πλατό, ώστε να φαίνετε.
Γράψε αναλυτικότερα.
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οριτζιναλ εννοω οτι το πηγα σε αντιπροσωπεια κυρ Αντώνη. Οτι εβαλαν το εβαλαν εκει. Εκεινη την εποχη το μονο που με ενδιεφερε ηταν το αυτοκινητο αντικαταστασης.
Για περιγραψε μου βημα βημα την μεθοδο.
αφηνουμε συμπλεκτη αργα ή αποτομα?
Απότομα χωρίς να σβήσει η μηχανή!.
Περιμένω!.....
Α.Καλησπερα,
το εκανα 2 φορες, σχετικα αποτομα, και εσβηνε η μηχανη. Θεωρω οτι ειναι καλο σημαδι οσον αφορα την υγεια του υλικου τριβης. Παρ' ολα αυτα μου εχει μεινει μια εντυπωση οτι ειναι διαφορετικη η αισθηση και σαν να εχει μικρυνει καπως η διαδρομη.
Οψόμεθα. -
Στο brava του πατέρα μου έχουμε αλλάξει δύο φορές δίσκο πλατό, χωρίς να πατινάρει καθόλου, και με σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα στην εθνική γιατί ξαφνικά έμπαιναν με δυσκολία οι ταχύτητες. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μας δούλευαν χοντρά? Αν και πηγαίναμε χρόνια δεν ξαναπατήσαμε στο συνεργείο αυτό....
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Στο brava του πατέρα μου έχουμε αλλάξει δύο φορές δίσκο πλατό, χωρίς να πατινάρει καθόλου, και με σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα στην εθνική γιατί ξαφνικά έμπαιναν με δυσκολία οι ταχύτητες. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μας δούλευαν χοντρά? Αν και πηγαίναμε χρόνια δεν ξαναπατήσαμε στο συνεργείο αυτό....Ναι, μπορει να σπασουν χτενια του πλατο, ή να εχει διαλυθει το ρουλεμαν. Και παρολα αυτα τα υλικα τριβης να ειναι ολοκαινουρια. Μια φορα την εχω παθει ετσι με sachs κιολας.
-
Ερωτηση για να ξερω ποσο μπορει να βγαλει ακομα..
Μαμα με 164.000km.. Εχει αρχισει και πατιναρει ελαφρα-ανεπαισθητα καμια φορα στο πολυ γκαζι με 3η-4η..χαρακτηριστικο επισης παραδειγμα μετα απο 200km ταξιδιου σταματαω σε κοκκινο φαναρι και στο πρασινο πατιναρε πολυ. επισης μεσα στη πολη αρχιζει και 'αγριευει' το αυτοκινητο στο πατημα του γκαζιου, σαν ανεπαισθητος κραδασμος μετα απο πολλες αλλαγες-μποτιλιαρισμα κτλπ.. εχει βαρυνει και λιγο.. πιανει και πιο ψηλα..ειναι 1 χρονος τωρα που εχει χειροτερεψει μετα απο εντονη νυχτερινη αναβαση-καταβαση.
Ρωταω κυριως γιατι μολις εβγαλε διπλωμα ο μικρος αδερφος και θα τον ταλαιπωρησει ιδιαιτερα απ οτι τον εχω κοψει τωρα στην αρχη οποτε θελω να ξερω αν αξιζει να φαει τα τελευταια του στον νεο οδηγο ή μηπως γινει ζημια στο βολαν.. -
Δειχνει πολλα σημαδια παντως. Το πιο εντονο ειναι οτι πιανει πλεον ψηλα οπου δειχνει το λιγο ψωμι που εχει. Το πιθανοτερο ειναι να σημαδεψει το βολαν αν υποστει κακομεταχειριση απο τον νεο οδηγο, ο οποιος πιθανον και να μην ξερει ποτε να σταματησει το πατιναρισμα...(ισως οταν βγαλει καπνους σε καποιο παρκαρισμα με κλιση)
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ