-
Ουάου, γιατί τόσο ακριβά;
-
Γιατί η ποιότητα κοστιζει και γιατί τα αναλώσιμα που εχουν κόστος 640 ερω είναι
60+ πλατώ αμπραγιάζ
102 δίσκος πλατώ
160+ τρόμπα αμπραγιάζ
και βάλε 200 εργατικα και 125 φπακαι να ενα ποσο που μπορεί καιθε 45000χλμ να απαιτειται ως αναλώσιμο(?)
ολα τα παραπάνω εκπιπτουν της εγγυησης και ειναι ενα τυπικο ποσο μαζί με τα τακακια , χρηζουν αντικαταστασης με την ιδια χρονική συχνότητα.
-
Καλησπερα και παλι
Η τρομπα συμπλεκτη γιατι δεν καλυπεται απο την εγγύηση?Οσο για τα υπολοιπα που συζηταμε, οντως δεν μπορει να φαγωθει τοσο νωρις ο δισκος, αλλά ο κατασκευαστης σου λεει ' και που ξερω εγω οτι δεν οδηγεις με το ποδι πανω στον συμπλεκτη ?' κτλ κτλ
Για μενα επρεπε να σου κανουν μια καλη εκπτωση στο ολο κοστος
Κατα τα άλλα, οι περισσοετερες εταιριες καλως ή κακως το ιδιο θα εκαναν, δεν θα αναγνωριζαν δικη τους ευθύνη και θα σου ελεγαν να επωμιστεις εσυ το κοστος -
Tα τακάκια που κολλάνε;Εφτιαξες και τα φρένα σου;
-
Ο χρήστης kappispanagiotis έγραψε:
Καλησπέρα GGAB
σε μενα κοστισε 637 ευρω εξοδα για την βλάβη και αρκετη ταλαιπωρία,
η toyota απο την αλλη κερδισε το πσο που της αντιστοιχεί και εχασε την εμπιστοσυνη μου,ετσι εγινε τελικα....
Σε έγδαραν κανονικά! Αν μπορείς ρώτα τους τι να μην κάνεις για να μην ξαναχαλασεις την αντλία του συμπλέκτη.......... είμαι περίεργος τι θα σκεφτούν!
Πάντως σε συνεργείο της γειτονιάς θα γλυτωνες κανά 200€ -
Γδάρσιμο κανονικό ίσως να γλύτωνες την τρόμπα, αλλά προσωπικά με τέτοιες βλάβες σε τόσο χαμηλά χιλιόμετρα δεν θα τους έδινα φράγκο και θα τους έβγαζα στη σέντρα. Τώρα δεν αλλάζει τίποτα, σου εύχομαι απροβλημάτιστο από εδώ και πέρα.
Και η ερώτηση του 1 εκατομμυρίου... ήταν παραγγελία το αυτοκίνητο ή ετοιμοπαράδοτο ;
-
Καλημέρα adesina, τα τακάκια δεν κολλούσαν απλά φθάρηκαν και αυτα στα 40000χλμ
ευχαριστώ για την απαντηση σου -
Τελικά το αυτοκίνητο ήταν παραγγελία ή ετοιμοπαράδοτο ;;;
-
Καλημέρα louis K, συγνώμη για την παράλειψη της απάντησης
το αυτοκίνητο ήταν ετοιμοπαράδοτο. -
Ο χρήστης kappispanagiotis έγραψε:
Καλημέρα louis K, συγνώμη για την παράλειψη της απάντησης
το αυτοκίνητο ήταν ετοιμοπαράδοτο.thanks σου εύχομαι και πάλι να είναι απροβλημάτιστο από εδώ και πέρα
-
Τελικά η TOYOTA με αυτά που κάνει, ολοένα και περισσότερο, χάνει και θα χάνει σε αξιοπιστία. Γιατί εδώ έχουμε μια περίπτωση που, αν για παράδειγμα, το set δίσκος - πλατό, αν είχε κάποια αστοχία υλικού? Πως μας εξασφαλίζει η TOYOTA? Να απαντήσω εγώ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ !!! Η δε εξυπηρέτηση πελατών είναι για γέλια και για κλάματα... Έχω κι εγώ προσωπική εμπειρία, Είναι να μη σου τύχει η στραβή που λέμε...
Αυτά, θα επανέλθω όταν θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο...
Και κάτι για τον δημοσιεύσαντα το θέμα, βάλε τις φωτογραφίες των υλικών αν έχεις. -
Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά δίσκος πλατό θεωρούνται αναλώσιμα και συνήθως δεν περιλαμβάνονται στην εγγύηση όχι μόνο στην ΤΟΥΟΤΑ αλλα στος περισσοτερες. Το ότι μπορεί να υπάρχει αστοχία υλικού είναι θέματα τα αλλά άντε να βρεις άκρη.
-
Καλημέρα mikerkgr και ευχαριστώ,
για την διευκόλυνση της συζήτησης όσο και για να εχουμε όλοι την καλύτερη πληροφόρηση, ανεβάζω τα φωτογραφίες ανταλλακτικών που μου παραδώθηκαν. Μαζί υπάρχει και λίστα υλικών/χρέωσης στην απόδειξη επισκευής.
https://imgur.com/a/55l0F2QΔεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία να εκτιμίσω την καταστασή τους ή την αντιστοιχια λίστα και αντικειμένων.
στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση.Μου αρέσει η ευχή απροβλημάτιστο, γιατι ειναι ενα αμαξι που μου αρέσει πραγματικά να οδηγώ- και ειναι πράγματι μια ευστοχη ευχή που τα λέει όλα!!
-
Πάντως δεν είναι θέμα toyota. Η κάθε εταιρία το ίδιο θα σου έλεγε. Αστοχία υλικού δεν μπορεί να αποδειχθεί από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ζημιά.
Το μοναδικό 'λάθος' που ίσως έκανες είναι ότι τους υπερπλήρωσες για να στο αλλάξουν, ανώ έξω θα γλίτωνες ένα μέρος.
Όσο για τα των δικηγόρων κλπ που γράφονται, μην ελπίζεις. Πιο πολύ τα λέμε για να τα λέμε. Δεν βγάζεις άκρη σχεδόν ποτέ. -
Έτσι είναι. Σε Toyota Corolla συγγενή μου, είχε αλλαχτεί ο συμπλέκτης εντός εγγύησης, γιατί έγινε μανούρα. Αλλά θέλει πίεση και σίγουρα όχι να πας να το φτιάξεις αμέσως. Αλλά αν είναι απαραίτητο να το έχεις για τη δουλειά σου, σε καταλαβαίνω.
-
κατι παράξεο συμβαίνει, δεν την παρακολουθώ πλέον την συζήτηση σαν thread με το θεμα που ανοιχτηκε αλλά έχει ενοποιηθεί σε άλλο topic (Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ), ποτε συμβαίνει αυτό;
τωρα για το θεμα, ο καθε πελατης εχει τις απαιτήσειςπου κάθε μαρκα (brand) βγάζει προς τα εξω και που αν μη τι άλλο ειναι ο κράχτης. Toyota μας συστηθηκε οχι ....
-
φιλε kappispanagiotis, δεν ξερω τι αυτοκινητα οδηγούσες πριν, αλλά θα σου πω εν συντομια την ιστορία μου.
Μερικες σελιδες πισω ανεφερα την εμπειρια μου απο αλλαγη δισκου στο Subaru outback μου.
Ο δίσκος παρεδωσε πνευμα στις 113000 χιλιομετρα (οχι μπαμ και κατω οπως ανεφερες εσυ, αλλα πολύ γρηγορα μετα τα πρωτα συμπτώματα)Τον άλλαξα και όντως ηταν τελειως φαγωμένος.
Σε προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα κρατήσει μεχρι 200000 χιλιομετρα δεν ειχα αλλαξει ποτε δισκο, ενω σε ενα 6κυλινδρο Βιταρα που ειχα πριν το Σουμπαρου άλλαξα δισκο στις 260000 χιλ (με πολυ 'κακοποίηση' σε βουνα και σε ρυμουλκήσεις).
Το Σουμπαρου το χρησιμοποιούσα ελάχιστα στην πόλη, ενω και τα βουνα δεν τα ήξερε.
Παρόλα αυτα, με που το πηρα ο δισκος μύριζε με το παραμικρο πατινάρισμα. Οι καινουριοι δίσκοι ειναι οικολογικοί και δεν εχουν καμια σχέση σε αντοχή με τους παλιους που ειχαν αμίαντο.Στη Σουζουκι (που ειχα δυο αυτοκινητα τους και επισκεπτομουν συχνα) οταν βγήκε το SX4 ερχόταν αυτοκίνητα με πολυ λιγα χιλιομετρα τα οποια ειχαν φαει τον δίσκο. Βεβαια αυτα ειχαν το 'άλλοθι' οτι οι ιδιοκτήτες τους νομιζαν οτι ειχαν 'τζιπ' και τα ζόριζαν.
Απ'οσο ξέρω σε καποια που είχαν πολυ λιγα χιλιομετρα εβγαζαν τον δισκο και κάρφωναν καινουριο υλικο τριβής, χωρις χρήματα ή με μικρη επιβάρυνση του ιδιοκτητη.Κι εγω ήθελα να καρφόσω υλικο τριβής απο 'παλαιού τύπου' δίσκο στον δικό μου, αλλα ειχε αρχίσει να φαγώνεται και το μέταλλο.
Μάλλον θα πηρε λιγο και το βολάν, γιατι τωρα μου εμφανίζει προβλημα (γραφω σχετικα 3 σελίδες πισω)Οπως και να'χει, κανε και μια κουβεντα με τους τεχνικους της ΤΟΥΟΤΑ αν ξερουν να σου απαντήσουν σχετικά με την ποιότητα των νέων δίσκων σε σχεση με τους παλιούς.
Στο Rav4 (προηγούμενο μοντέλο) εχουν 'οικολογικό' -
Εχεις θορυβο απο το βολαν;
Γενικα οταν το βαλαν κανει θορυβο ακουγεται ενας μεταλικος ηχος απο το κιβωτιο μολις απομονωνει ο συμπλεκτης ή οχι;
-
Θόρυβο δεν κάνει ακόμα (μου είπαν οτι όσο περνα ο καιρός θα κάνει)
Τα συμπτώματα ηταν αυτά που έγραψα παραπάνω:
Οταν πατάω, στην αρχη της διαδρομής και πριν αρχίσει να απομονώνει, εχει ενα εντονο τρέμουλο (όπως περίπου κανει το πενταλ του φρένου οταν ενεργοποιειται το ABS.
Τωρα σταμάτησε το εντονο τρέμουλο, εχει ενα πιο ήπιο μόλις παταω λίγο τον συμπλέκτη, το οποίο όμως το νιώθω κάθε μέρα πλεον και σταματά μόλις αρχίσει ο συμπλέκτης να απομονώνει
-
Καταλαβα , σε αυτοκινητο συγγενη μου κανει αυτα που λες και εσυ.
Με γεια μας, η βλαβη
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ