-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Την φοροδιαφυγη την βλεπεις καπου ή μπα;
Φυσικά με τον τρόπο αυτό φοροδιαφεύγει πρώτα και κύρια ο πελάτης, συχνά βέβαια με προτροπή του μάστορα, ο οποίος φοβάται ότι αν του φορτώσει όλο το ΦΠΑ (όπως υποχρεούται) θα φανεί ακριβός.
Και οι δύο είναι 'ένοχοι' από φορολογική άποψη, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλίθια, ίσως και η μοναδική, καθημερινά εκτυλισσόμενη!!!!!.....
Α.Συνονό....τη πέτρα την είδες......τη τροχιά που διέγραψε δεν μπόρεσες να δείς!
-
Toyota Starlet του 1998.
Δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία: €240.
Μου 'κοψε απόδειξη €100+23% ΦΠΑ=€123.Μου πήρε ακριβά;
Βρήκα Σετ συμπλέκτη EXEDY TYK2097 (δίσκο, πλατό, ρουλεμάν) στα €128.
Δηλαδή μου χρέωσε βαλβολίνες+εργασία €112;
Πώς το βλέπετε;(εδώ το βρήκα €220 με ΦΠΑ (δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία))
Ανωτάτη λιανική μετά φόρου το σετ. 112.8
Πρώτης επιλογής.
Εργασία 100
Βαλβολίνες 10
Φπα εργας. Βαλβολ. 29,9
ΣΥΝΟΛΟ 252,7
Θα πλήρωνες και θα έπαιρνες παραστατικά.
Α.Βλέπω σε ένα αμερικάνικο φόρουμ για αλλαγή δίσκου του πήρανε 350 ευρώ για εργασία και 200 για ανταλακτικά και είπε και ευχαριστώ γιατι ήτανε και φτηνά σε σύγκριση με αλλού.
Με τις τιμές που πληρώνετε στα ελληνικά συνεργεία μόνο σχιτζίδικη και αρπα κόλλα δουλειά να περιμένετε και με κάκιστης ποιότητας ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Ρε παιδια, το αν θα κοπει αποδειξη ή όχι το καθόρισα εγω. Εγω ειμαι ο πελατης. Εγω χω το κας.
Ο μαστορας τι φταιει; . Οτι του πα εγω έκανε, αλλιως τα @@ μου θα παιρνε.
Δεν νομιζω ομως οτι αυτο ειναι θεμα για εδω.
Και απλά είσαι συνυπεύθυνος κατά το κώδικα στοιχείων!. Ο συνάδελφος υποχρεούται να εκδώσει παραστατικά, για όσα χρήματα εισέπραξε. Με τον αναλογούντα φόρο!.
Και εάν πλήρωσες 252,7, αντί 240 που πλήρωσες, και έπαιρνες δυο παραστατικά θα σε ξίνιζε!. Σίγουρα ο λογιστής σου δεν θα ξινιζότανε…..
Σίγουρα θα το αναφέρω στον σύλλογο να προσέχουν!. Που να φανταστεί ο συνάδελφος (κακώς), ότι θα τον ‘ξεμπρόστιαζες’ σε ενότητα με 25847 προβολές!, σκέψου και αυτό!. Όσο για το που έγραψες ότι θα έπαιρνε τα @@ σου, μην ορκίζεσαι, εσύ δεν θα έπαιρνες το αυτοκίνητο…..
Πάντως άγνοια νόμου δεν νοείτε…..
Προσωπικά πάντα λέω… και το εννοώ…. .
Α. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Toyota Starlet του 1998.
Δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία: €240.
Μου 'κοψε απόδειξη €100+23% ΦΠΑ=€123.Μου πήρε ακριβά;
Βρήκα Σετ συμπλέκτη EXEDY TYK2097 (δίσκο, πλατό, ρουλεμάν) στα €128.
Πώς το βλέπετε;(εδώ το βρήκα €220 με ΦΠΑ (δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία))
Ανωτάτη λιανική μετά φόρου το σετ. 112.8
Πρώτης επιλογής.
Εργασία 100
Βαλβολίνες 10
Φπα εργας. Βαλβολ. 29,9
ΣΥΝΟΛΟ 252,7
Θα πλήρωνες και θα έπαιρνες παραστατικά.
Α.Βλέπω σε ένα αμερικάνικο φόρουμ για αλλαγή δίσκου του πήρανε 350 ευρώ για εργασία και 200 για ανταλακτικά και είπε και ευχαριστώ γιατι ήτανε και φτηνά σε σύγκριση με αλλού.
Με τις τιμές που πληρώνετε στα ελληνικά συνεργεία μόνο σχιτζίδικη και αρπα κόλλα δουλειά να περιμένετε και με κάκιστης ποιότητας ανταλλακτικά.
Σίγουρα φίλε μου, τα γραφόμενα σου, έχουν μεγάλη δόση αλίθιας!. Οπωσδήποτε όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Βαρέθηκα να πηγαίνω στο σωματείο που άπαντες βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους.
Α. -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Πώς το βλέπετε;Βαλβολινες αγοραζουμε απο 3-23 ευρω το λιτρο, σιγουρα χρεωθηκες 3 τουλαχιστον λιτρα,
λογικα λοιπον η βαλβολινη που σου εβαλε κοστιζει απο 9 μεχρι 69 ευρω,
για πες μου τωρα εσυ πως το βλεπεις ?
γιατι το τυρακι το ειδες, αλλα την φακα οχι. -
Α.Αυτό που κάνεις είναι λάθος και απαγορεύεται γιατί είναι παραπλανητικό για τον πελάτη λιανικής. Η τιμή της προσφοράς θα πρέπει να είναι το ποσό που θα πληρώσει ο πελάτης και να περιλαμβάνει όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις σε περίπτωση λιανικής πώλησης σε ιδιώτη πάντα. Όταν πας στο μάρκετ ή στον χασάπη δεν ρώτα αν οι τιμές είναι με τον ΦΠΑ ή όχι αλλά ξέρεις τι θα πληρώσεις. Παρομοίως στην ταβέρνα δεν έρχεται ο λογαριασμός και να σου λέει άλλη τιμή από τον τιμοκατάλογο γιατί έχει ΦΠΑ και δημοτικό φόρο.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Α.Αυτό που κάνεις είναι λάθος και απαγορεύεται γιατί είναι παραπλανητικό για τον πελάτη λιανικής. Η τιμή της προσφοράς θα πρέπει να είναι το ποσό που θα πληρώσει ο πελάτης και να περιλαμβάνει όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις σε περίπτωση λιανικής πώλησης σε ιδιώτη πάντα. Όταν πας στο μάρκετ ή στον χασάπη δεν ρώτα αν οι τιμές είναι με τον ΦΠΑ ή όχι αλλά ξέρεις τι θα πληρώσεις. Παρομοίως στην ταβέρνα δεν έρχεται ο λογαριασμός και να σου λέει άλλη τιμή από τον τιμοκατάλογο γιατί έχει ΦΠΑ και δημοτικό φόρο.
Λάθος κάνεις εσύ φίλε μου!. απλά πρέπει να αναγράφετε εμφανώς!. Έχω συχνά ελέγχους της εφορίας λόγο θέσης και πάντα με ερωτάνε τι εννοώ στους κανονισμούς της επιχείρησης που έχω αναρτήσει. Δεν υποχρεούμαι να ενσωματώνω τους φόρους. Άλλωστε στα τιμολόγια που αγοράζω, είναι χώρια ο ΦΠΑ. Υπάρχει επίσημος τιμοκατάλογος και των εργασιών, ο οποίος σαφώς αναγράφει ότι δεν εμπεριέχετε ο ΦΠΑ, και ότι στην έκδοση των μηχανογραφημένων παραστατικών αυτόματα προστίθεται και ο ΦΠΑ.
Νομίζω ότι σε κάλυψα. Έτσι μόνον έχουν τα πράγματα, και μόνον έτσι.
Α. -
Μόνο οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι/υδρ. όταν λένε Χ, πρέπει να υπολογίζεις Χ+φπα. Εμ, γι αυτό έκαναν τόσα χρήματα οι περισσότεροι...
-
Επειδη τυχαινει να ειμαι επαγγελματιας και να πουλαω με τιμολογιο,
οταν πουλαω σε αλλον επαγγελματια του αναφερω χωρια την τιμη και χωρια τον ΦΠΑ,
για τον ευνοητο λογο οτι το ΦΠΑ δεν τον ενδιαφερει ιδιαιτερα αφου δεν το χρεωνεται.Οταν πουλαω σε ιδιωτη αναφερω μονο την τελικη τιμη, αφου πολυ απλα αυτος χρεωνεται το ΦΠΑ,
οταν του πεις χωριστα το ΦΠΑ ειναι απλα για να τον κανεις να σου προτεινει να κοπει μικροτερο τιμολογιο.Στο τιμολογιο που εκδιδω, ετσι κι αλλιως ειναι χωρια η τιμη και χωρια ο ΦΠΑ,
αν ειχα μηχανη λιανικης θα φαινοταν μονο το τελικο ποσο. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
για τον ευνοητο λογο οτι το ΦΠΑ δεν τον ενδιαφερει ιδιαιτερα αφου δεν το χρεωνεται.Μόνο αν αυτό που αγοράζει απο σένα το περνάει στα πάγια ή τα αναλώσιμα του. Ειδάλλως αν είναι για μεταπώληση μια χαρά χρεώνεται το ΦΠΑ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
για τον ευνοητο λογο οτι το ΦΠΑ δεν τον ενδιαφερει ιδιαιτερα αφου δεν το χρεωνεται.Μόνο αν αυτό που αγοράζει απο σένα το περνάει στα πάγια ή τα αναλώσιμα του. Ειδάλλως αν είναι για μεταπώληση μια χαρά χρεώνεται το ΦΠΑ.
Δεν ειναι ετσι,
χρεωνεται μονο την διαφορα αναμεσα στο ΦΠΑ που πληρωσε και το ΦΠΑ της νεας τιμης που θα πουλησει αυτος,
για τον λογο αυτο λεγεται Φορος ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ Αξιας,
στην περιπτωση που ειναι παγιο αυτο που αγοραζει τοτε ο ΦΠΑ αφαιρειται απο το ΦΠΑ που πρεπει να αποδωσει.
Στην ουσια αυτος που πουλαει παιζει τον ρολο του εισπρακτορα της εφοριας, το κερδος για τον ιδιο ειναι οτι κοβωντας μικροτερη αποδειξη δειχνει μικροτερη εισπραξη ,κατα συνεπεια μικροτερη φορολογια.
Οσοι επαγγελματιες δεν κοβουν σωστα την αποδειξη, μια χαρα κλεφτες ειναι, δεν το κανουν για να εξυπηρετησουν τον πελατη.Αν το συνεχισουμε να το κανουμε καπου αλλου γιατι ειμαστε
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αναμφίβολα και είναι έτσι!.
Μα και τα αναλώσιμα βαρύνουν ποσοστιαία των πελάτη, άρα κατά κάποιο τρόπο πωλούνται τμηματικά, και εισπράττετε φόρος.
Τα πάγια μπαίνουν σε άλλη στήλη φορολογικά, όπου υπάρχουν και διάφορες φορολογικές ελαφρύνσεις, μα και αυτά μέχρι απόσβεσης, που και αυτή οριοθετείτε χρονικά από το κράτος.
Α. -
Μα και τα αναλώσιμα βαρύνουν ποσοστιαία των πελάτη, άρα κατά κάποιο τρόπο πωλούνται τμηματικά, και εισπράττετε φόρος.
Τα πάγια μπαίνουν σε άλλη στήλη φορολογικά, όπου υπάρχουν και διάφορες φορολογικές ελαφρύνσεις, μα και αυτά μέχρι απόσβεσης, που και αυτή οριοθετείτε χρονικά από το κράτος.
Α.Σωστός!
Γενικά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη οτι παίρνοντας τιμολόγιο, το ΦΠΑ με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζεται. Ισως αυτό γίνεται αν περνάς και τα προσωπικά σου πράγματα στα έξοδα της εταιρίας, μέχρι να σε πιάσει η εφορία βέβαια...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Α.Σωστός!
Γενικά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη οτι παίρνοντας τιμολόγιο, το ΦΠΑ με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζεται. Ισως αυτό γίνεται αν περνάς και τα προσωπικά σου πράγματα στα έξοδα της εταιρίας, μέχρι να σε πιάσει η εφορία βέβαια...
Κατά συνέπια για καταλάβουν κάποιοι, δεν περνάμε στην εταιρία το τσίπουρο, και της σερβιέτες……
Α. -
Λάθος κάνεις εσύ φίλε μου!. απλά πρέπει να αναγράφετε εμφανώς!. Έχω συχνά ελέγχους της εφορίας λόγο θέσης και πάντα με ερωτάνε τι εννοώ στους κανονισμούς της επιχείρησης που έχω αναρτήσει. Δεν υποχρεούμαι να ενσωματώνω τους φόρους. Άλλωστε στα τιμολόγια που αγοράζω, είναι χώρια ο ΦΠΑ. Υπάρχει επίσημος τιμοκατάλογος και των εργασιών, ο οποίος σαφώς αναγράφει ότι δεν εμπεριέχετε ο ΦΠΑ, και ότι στην έκδοση των μηχανογραφημένων παραστατικών αυτόματα προστίθεται και ο ΦΠΑ.
Νομίζω ότι σε κάλυψα. Έτσι μόνον έχουν τα πράγματα, και μόνον έτσι.
Α.Υπάρχει απόφαση δικαστηρίων για παραπλάνηση καταναλωτή με αφορμή κάτι διαφημίσεις κυρίως ηλεκτρονικών ειδών στα τέλη της δεκαετίας το 90 γιατί όλοι διαφημίζαν τιμές χωρίς ΦΠΑ πχ (100,000 δρχ + ΦΠΑ). Αυτό είναι το λογικό και το τι ισχύει
ΥΓ
Όταν περάσεις από το επόμενο βενζινάδικο σταμάτα να ρωτήσεις αν η τιμή που έχει στην ταμπέλα είναι με ΦΠΑ ή όχι. Αυτά τα τεχνάσματα + ΦΠΑ κλπ είναι κατά την γνώμη μου ο 'δούρειος ιππος' για φοροδιαφυγή με την συνεργασία πάντα και των 2 πλευρών.Αυτά και κλείνω το off topic πριν με κοκκινίσει κανένας διαχεισριστής.
-
Αλλον πρεπει να κοκκινισει ο διαχειριστης
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Χειρότερος από την Πυθία κατάντησες!!!!..... τουλάχιστον αυτή, έπαιζε με κόμματα, εσύ με μουγκαμάρα!. Γίνε ποιο συγκεκριμένος. Για να αξίζεις τον κόπο να συμπορευτούμε η να αντιπαραθέσουμε. Η ‘συμπλεξει’ σου με την ενότητα, είναι πλέρια ελαττωματική. Θα σπάσεις γρανάζι!. Βγες να δεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι, είναι καταπληκτικό…..
Α. -
Χειρότερος από την Πυθία κατάντησες!!!!..... τουλάχιστον αυτή, έπαιζε με κόμματα, εσύ με μουγκαμάρα!. Γίνε ποιο συγκεκριμένος. Για να αξίζεις τον κόπο να συμπορευτούμε η να αντιπαραθέσουμε. Η ‘συμπλεξει’ σου με την ενότητα, είναι πλέρια ελαττωματική. Θα σπάσεις γρανάζι!. Βγες να δεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι, είναι καταπληκτικό…..
Α.https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/english-greek-spelling-diction/
Θα βοηθούσε στην ανάγνωση από εμάς! Φιλικά και χωρίς ίχνος κακίας!
-
Α.
-
απο αυτο το σασμαν,μπορει να μου καποιος που ειναι η μπιλια απο το διχαλο ή κατι τετοιο,οπως το λενε τελος παντων...?
![](http://i.ebayimg.com/t/Vw-Polo-2003-9n-1-4-16v-Sport-Gearbox-/00/s/MTAwMFgxMDAw/$T2eC16RHJH8E9qSEVn8vBQYfDe(zdg~~60_12.JPG)
ειναι απο το ΒΒΖ..
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ