-
ειναι ο 1.0S...
ο ιδιος απο το 1983, 300.000χλμ...
μα περα απο την ανηφορα αυτο κανει και στο ισιωμα...
πατας γκαζι και ο δεικτης στο κοντερ κινειται αργα..
ενω ακουγεται να ανεβαζει στροφες..
οταν ειναι σε νεκρα πχ...και παταω στασιμος το γκαζι μια χαρα μαρσαρει...μπας και τελικα ειναι κανενα αβανς ή καρμπυρατερ;;
γιατι θυμαμαι εναν ηλιθιο μαστορα που το πηγαμε το 2008 πριν το ΚΤΕΟ ειχε πειραξει το καρμπυρατερ ταχατες για μην δειχνει πολλα καυσαερια, αλλα ειχε αποτελεσμα να μην παει πανω απο 20χλμ!! και να θελει και σπρωξιμο!!
και να μας λεει οτι χαλασε!!...την μαλακια την καταλαβαμε οταν γυρνωντας αναστατωμενοι σπιτι φωναξαμε εναν μαστορα γατονι που αμεσως το καταλαβε και μας το ξαναρυθμισε... -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ειναι ο 1.0S...ο ιδιος απο το 1983, 300.000χλμ...
μα περα απο την ανηφορα αυτο κανει και στο ισιωμα...
πατας γκαζι και ο δεικτης στο κοντερ κινειται αργα..
ενω ακουγεται να ανεβαζει στροφες..
οταν ειναι σε νεκρα πχ...και παταω στασιμος το γκαζι μια χαρα μαρσαρει...μπας και τελικα ειναι κανενα αβανς ή καρμπυρατερ;;
γιατι θυμαμαι εναν ηλιθιο μαστορα που το πηγαμε το 2008 πριν το ΚΤΕΟ ειχε πειραξει το καρμπυρατερ ταχατες για μην δειχνει πολλα καυσαερια, αλλα ειχε αποτελεσμα να μην παει πανω απο 20χλμ!! και να θελει και σπρωξιμο!!
και να μας λεει οτι χαλασε!!...την μαλακια την καταλαβαμε οταν γυρνωντας αναστατωμενοι σπιτι φωναξαμε εναν μαστορα γατονι που αμεσως το καταλαβε και μας το ξαναρυθμισε...Οπως τα περιγραφεις μοιαζει με προβλημα δισκου μαλλον.Ειχα αντιμετωπισει και εγω ενα προβλημα με αργη επιταχυνση και πολλες φορες εκανε να σβησει ενω με νεκρα ο κινητηρας μαρσαριζε αερατα.Μετα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα οτι ηταν καπου μερικως βουλωμενο το σωληνακι απο την αντλια βενζινης ως το ρεζερβουαρ.Ειχα βγαλει το σωληνακι που φερνει βενζινη στην αντλια και αφου ειχα ανοιξει την ταπα του ρεζερβουαρ το φυσηξα με αερα και το προβλημα εξαφανιστηκε.Προσεχε οταν και αν το κανεις αυτο να εχεις πολυ λιγο βενζινη γιατι πεταχτηκε αρκετη ποσοτητα για να λερωσει εξω προφανως επειδη ειχα τα 3/4 γεματο.
-
γεια σε ολους , θα ηθελα λιγο βοηθεια σχετικα με το δισκο απο ενα daewoo lanos 1,3.
ακουστε το στορι το αμαξι αγοραστικε καινουργιο ολη του τη ζωη εφαγε ζορισμα απο τον father (ξεκινημα με 2η ,φουλ φορτιο κτλ) εγω το παρελαβα ακριβως στα 102χλμ και κατι ψιλα χωρισ προβλημα στο δισκο ξαφνικα ενω το ειχα ψιλοζοριση και εγω λιγο (κυριως σπινιαρισμα και μεσα στην πολη το εκοβα με τον συμπλεκτη) στα 126χλμ αρχισε το πατηναρισμα ,αλλαζω δισκο στο συνεργειο της πρωην αντιπρωσωπειας το οποιο εναι εξουσιοδοτημενο και ο ιδιος μαστορας εχει αυτο το αμαξι απο την αρχη. Τελικα αλλαζω δισκο και βολαν γιατι ηταν σε αθλια κατασταση (ο μαστορας εντυπωσιαστηκε πως δεν με αφησε στο δρομο) ο καινουργιοσ νομιζω ειναι μαρκας valeo. Ολα καλα μεχρι πριν 5 ημερες που με επιασε και το γκαζωσα οχι σπινιες και βλακιες απλα η 1η,2η,3η χτυπησαν κοφτη και μια φορα σανιδωσα με 5η αδειαζοντας ενα c4,απο τοτε το αμαξι δεν το νιωθω οπως πριν σαν να πατιναρη αλλα πολυ λιγο ειδικα με 5η ενω γκαζωνω το νιωθω να αρπαζει αλλα οχι οπως πριν και αργη να ανεβασει στροφες συν οτι πρεπει να μυρισε μια φορα.Δοκιμασα να το ελενξω (5η χειροφρενο και εσβησε αλλα σαν να καθυστερισε λιγο).
συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα θελλω απεγνωσμενα βοηθεια γιατι αν το ξαναχαλασα μεσα σε δυο μηνες ΜΠΟΡΩ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΙΧΘΩ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΝ ΑΤΖΑΜΗΔΩΝ -
για μια μικρη φορα δεν νομιζω να επαθες ανεπανορθωτη βλαβη...
εδω καπνισα το Οκταβια και δεν επαθε τιποτα...
για κοιτα ομως καμια βαλβολινη....εαν ειναι βαλε φρεσκιες....
-
βαλβολινες εβαλε καινουργιες ειμαι σιγουρος, χθες το πηγα βολτα και μου φανηκε να πηγαινει καλυτερα
μαλλον το ματιασανε -
Καλημέρα. Σε mercedes c180 μοντελο 2003 παρουσιάζει το εξής: Είναι αρκετά χαλαρός ο συμπλέκτης, κολλάει στην επαναφορά και μετα απο 2-3 συμπλεκταρίσματα, στρώνει. Επίσης παρατήρησα ότι σε εθνική στην προσπάθεια να κατεβάσω από 6η σε 5η έκανε πάλι το ίδιο πολλές φορές και διορθωνόταν προσωρινά μετά από 2-3 πατήματα του συμπλέκτη. Τι μπορεί να φταίει?
-
μάλλον η τρόμπα του συμπλέκτη- μπορεί να τάπαιξε και να θέλει αλλαγή είτε γέμισμα.
-
Εχω παρατηρήσει πλέον στο αμάξι μου ότι μετά απο 145.000χλμ που έχει κάνει, ο συμπλέκτης άρχισε
να είναι πολύ σκληρός. Που οφείλεται αυτό; Δίσκος, πλατώ, και τα δύο;
Οι ταχύτητες φαίνεται να κουμπώνουν κανονικά χωρίς ζόρι. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Εχω παρατηρήσει πλέον στο αμάξι μου ότι μετά απο 145.000χλμ που έχει κάνει, ο συμπλέκτης άρχισε
να είναι πολύ σκληρός. Που οφείλεται αυτό; Δίσκος, πλατώ, και τα δύο;
Οι ταχύτητες φαίνεται να κουμπώνουν κανονικά χωρίς ζόρι.Προσωπικα ειχα τετοιον συμπλεκτη ως που κοπηκε η ντιζα του.Οταν αντικαταστηθηκε η ντιζα νομισα οτι οδηγουσα αλλο αυτοκινητο γιατι ειχε μαλακωσει.Παρατηρησησα οτι ειχαν σπασει απο καιρο μερικα καλωδιακια απο την ντιζα και ειχαν γυρισει προς τα εξω με αποτελεσμα να δυσκολευουν την κινηση της εντος του περιβληματος που εχει.Τωρα μετα απο 347.000χλμ με το μανισιο σετ δισκο πλατο δεν θα τον ελεγα και μαλακο.
-
Γεια σας ΈΧΩ ΈΝΑ ς40 του 2008. τώρα τελευταία δεν παίρνει εύκολα 1΄2 και οπισθεν τοπρόβλημα είναι έντονο τοπρωί. μετα φτιάχνει΄αλλά σε διασταυρώσεις και πάω να βάλω την δευτέρα και την σπρώχνω. τι μπορεί να συμβαίνει;
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Toyota Starlet του 1998.
Δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία: €240.
Μου 'κοψε απόδειξη €100+23% ΦΠΑ=€123.Μου πήρε ακριβά;
Βρήκα Σετ συμπλέκτη EXEDY TYK2097 (δίσκο, πλατό, ρουλεμάν) στα €128.
Δηλαδή μου χρέωσε βαλβολίνες+εργασία €112;
Πώς το βλέπετε;Απο τα 240€ που εδωσες πηρες αποδειξη μονο για τα 123€?
-
Αλήτες........
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αλήτες........
Μάλλον βιαστικές φιλέ μου, και πέταξες πέτρα!....
Το αυτοκίνητο γράφετε στο βιβλίο εισερχόμενων εξερχόμενων. Για να βγει πρέπει να εκτυπωθεί παραστατικό ΠΥ. Τι το λογικότερο έκανε ο συνάδελφος?. Εάν ήταν και εκ πωλήσεως αγαθών θα μπορούσε να εκτυπώσει και ΠΑ. Μα σαφώς ο φίλος πάνω σου, που βγάζει μάτι έγραψε, «από pgs » 28/08/12 10:02
Ναι, αν ηθελα επαιρνα και για τα υπόλοιπα...αλλά θα χρεωνομουν το ΦΠΑ.»
Και τι ήθελες να πληρώσει από την τσέπη του 23%, όταν μπορεί και η προμηθέα που πήρε να είναι μικρότερη?.
Και επειδή έγραψες «αλήτες» και όχι αλήτη που δεν είναι ο συνάδελφος, άρα μας περιέλαβες συλλήβδην όλους, απλά σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό, μα στον ενικό….
Είμαι έτυμος να το διαγράψω άμα κάνεις και εσύ το ίδιο.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αλήτες........
Το αυτοκίνητο γράφετε στο βιβλίο εισερχόμενων εξερχόμενων. Για να βγει πρέπει να εκτυπωθεί παραστατικό ΠΥ. Τι το λογικότερο έκανε ο συνάδελφος?. Εάν ήταν και εκ πωλήσεως αγαθών θα μπορούσε να εκτυπώσει και ΠΑ. Μα σαφώς ο φίλος πάνω σου, που βγάζει μάτι έγραψε, «από pgs » 28/08/12 10:02
Και τι ήθελες να πληρώσει από την τσέπη του 23%, όταν μπορεί και η προμηθέα που πήρε να είναι μικρότερη?.
Και επειδή έγραψες «αλήτες» και όχι αλήτη που δεν είναι ο συνάδελφος, άρα μας περιέλαβες συλλήβδην όλους, απλά σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό, μα στον ενικό….
Α.Την φοροδιαφυγη την βλεπεις καπου ή μπα;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αλήτες........
Α.Εκτως και αν με το ''αλητες' δεν εννοουσε ο φιλος τους συναδελφους σου.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Toyota Starlet του 1998.
Δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία: €240.
Μου 'κοψε απόδειξη €100+23% ΦΠΑ=€123.Μου πήρε ακριβά;
Βρήκα Σετ συμπλέκτη EXEDY TYK2097 (δίσκο, πλατό, ρουλεμάν) στα €128.
Δηλαδή μου χρέωσε βαλβολίνες+εργασία €112;
Πώς το βλέπετε;(εδώ το βρήκα €220 με ΦΠΑ (δίσκος, πλατό, ρουλεμάν, βαλβολίνες, εργασία))
Ανωτάτη λιανική μετά φόρου το σετ. 112.8
Πρώτης επιλογής.
Εργασία 100
Βαλβολίνες 10
Φπα εργας. Βαλβολ. 29,9
ΣΥΝΟΛΟ 252,7
Θα πλήρωνες και θα έπαιρνες παραστατικά.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλήτες........
Α.Την φοροδιαφυγη την βλεπεις καπου ή μπα;
Και σιγά μην δεν την βλέπω!. Δίνοντας δυο παραστατικά ο λάθος συνάδελφος σύνολο 252,7ε, είχε γραμμένους τους πάντες. Αλλά δεν δέχομαι όσο με παίρνει, να ακούω άκομψες έκφρασης και ειρωνείες. Βαρέθηκα αλλά δεν θα με κάνουν να πάψω να βοηθάω. Βεβαίως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα των εφημερίδων που γράφω, (σίγουρα όχι της Αυγής ή του Ριζοσπάστη), μα είμαι έτυμος να δώσω έτι περισσότερες διευκρινήσεις.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την φοροδιαφυγη την βλεπεις καπου ή μπα;
Φυσικά με τον τρόπο αυτό φοροδιαφεύγει πρώτα και κύρια ο πελάτης, συχνά βέβαια με προτροπή του μάστορα, ο οποίος φοβάται ότι αν του φορτώσει όλο το ΦΠΑ (όπως υποχρεούται) θα φανεί ακριβός.
Και οι δύο είναι 'ένοχοι' από φορολογική άποψη, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Φυσικά με τον τρόπο αυτό φοροδιαφεύγει πρώτα και κύρια ο πελάτης, συχνά βέβαια με προτροπή του μάστορα, ο οποίος φοβάται ότι αν του φορτώσει όλο το ΦΠΑ (όπως υποχρεούται) θα φανεί ακριβός.
Και οι δύο είναι 'ένοχοι' από φορολογική άποψη, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε.Ξεχωρισα εγω καποιον;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Και οι δύο είναι 'ένοχοι' από φορολογική άποψη, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλίθια, ίσως και η μοναδική, καθημερινά εκτυλισσόμενη!!!!!.....
Α.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ