-
Παίδες ζητώ τη βοήθειά σας.
Έχω ένα Matrix GLS με ζάντα αλουμινίου (μανίσια). Φορούσε ελαστικά Kumho 195/55/15 85V. Σήμερα τα άλλαξα με Continental ContactPremium2 195/55/15 85H.
Παρατήρησα ότι έχει πιο έντονο μάγουλο (αν το λέω καλά) σε σχέση με το παλιό που ήταν πιο ‘τετράγωνο’, δηλ. πιο κάθετο στο πλαϊνό του.
Σε ερώτηση στον μάστορα πήρα την απάντηση πως η ζάντα είναι 5.5J, η μικρότερη δυνατή για 195, και είναι φυσιολογικό. Οπτικά πάντως δεν μου αρέσει.
Γνωρίζει κάποιος αν το μάγουλο αυτό έχει κάτι αρνητικό στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου;
Μήπως είναι γενικό χαρακτηριστικό των Continental;
Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο Energy E3A. Ελπίζω να μη το μετανιώσω! -
Έχω ένα Matrix GLS με ζάντα αλουμινίου (μανίσια). Φορούσε ελαστικά Kumho 195/55/15 85V. Σήμερα τα άλλαξα με Continental ContactPremium2 195/55/15 85H.
Παρατήρησα ότι έχει πιο έντονο μάγουλο (αν το λέω καλά) σε σχέση με το παλιό που ήταν πιο ‘τετράγωνο’, δηλ. πιο κάθετο στο πλαϊνό του.
Σε ερώτηση στον μάστορα πήρα την απάντηση πως η ζάντα είναι 5.5J, η μικρότερη δυνατή για 195, και είναι φυσιολογικό. Οπτικά πάντως δεν μου αρέσει.
Γνωρίζει κάποιος αν το μάγουλο αυτό έχει κάτι αρνητικό στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου;
Ποτέ δε φουσκώνεις ελαστικά ράντιαλ μέχρι να εξαφανιστεί το μάγουλο - θα τα παραφουσκώσεις.
-
Προτείνω να θεωρήσεις το 'μάγουλο' θετικό σημείο: Πρώτα θα βρεί αυτό σε κράσπεδο πεζοδρομίου και μετά η ζάντα!
-
Merlin καλά στο είπε ο μάστορας. Δεν είναι κακό και μη σε ανησυχεί.
Το λάστιχο που έβαλες φυσικά και είναι καλύτερο από το energy. Καταρχήν είναι σε ανώτερη κατηγορία. -
O.K. παίδες, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Παρατηρώντας φορεμένα Continental PC2 σε άλλα αυτοκίνητα διαπίστωσα πως έχουν ένα πιο 'έντονο' πλαϊνό σε σχέση με τα Michelin. Αυτός ο σχεδιασμός, σε συνδιασμό με την 5.5΄ζάντα μου προκάλεσε πιστεύω το μαγούλιασμα (παρότι ήμουν εντός προδιαγραφών).
Επειδή σκέφτομαι σοβαρά να τα αλλάξω:
1) Είναι πιθανόν και τα Energy Ε3Α να σχηματίζουν το ίδιο μάγουλο;
(Τα Kumho πάντως που φορούσε δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα)2) Γνωρίζετε κάποιες εταιρίες που πρέπει να αποφύγω για αυτόν το λόγο;
Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι επί του θέματος ας απαντήσει!
-
Ο χρήστης Merlin έγραψε:
...
...Γιατί να τα αλλάξεις;
Δε σε ικανοποιεί το κράτημά τους, το φρενάρισμά τους ή κάποιο άλλο από τα οδικά χαρακτηριστικά τους;
Αν είσαι ικανοποιημένος απ' όλα αυτά τι σε ενοχλεί ή ύπαρξη μαγούλου, όπως λες; Ίσως μάλιστα λόγω αυτού πατάνε πάντα καλύτερα στο οδόστρωμα, μεγιστοποιώντας έτσι την πρόσφυση του αυτοκινήτου σου. Από τη στιγμή που η Continental τα έφτιαξε έτσι κάτι θα ήξερε.
Μεγάλο μάγουλο είχαν και τα Bridgestone Potenza RE720 που είχε ο αδερφός μου στο αυτοκίνητό του, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν αποδείχτηκε αρνητικό. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γιατί να τα αλλάξεις;
Δε σε ικανοποιεί το κράτημά τους, το φρενάρισμά τους ή κάποιο άλλο από τα οδικά χαρακτηριστικά τους;
Αν είσαι ικανοποιημένος απ' όλα αυτά τι σε ενοχλεί ή ύπαρξη μαγούλου, όπως λες; Ίσως μάλιστα λόγω αυτού πατάνε πάντα καλύτερα στο οδόστρωμα, μεγιστοποιώντας έτσι την πρόσφυση του αυτοκινήτου σου. Από τη στιγμή που η Continental τα έφτιαξε έτσι κάτι θα ήξερε.
Μεγάλο μάγουλο είχαν και τα Bridgestone Potenza RE720 που είχε ο αδερφός μου στο αυτοκίνητό του, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν αποδείχτηκε αρνητικό.Aserf, ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι ολόσωστος.
Στα λίγα χιλιόμετρα που τα πάτησα εντός πόλεως είδα ότι φρενάρουν πολύ καλά, είναι αθόρυβα και καλυτερεύουν την ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου.
Όμως:
α) φοβάμαι (ίσως χωρίς λόγο) ότι το μάγουλο θα μειώσει τα κρατήματα σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. καθότι πάνω στη στροφή, θα είναι πιο εύκολο το ήδη υπάρχων μάγουλο να παραμορφωθεί περισσότερο (μακάρι να λέω μ@@@κίες!).
β) με ενοχλεί πολύ οπτικά και θάβεται η ζάντα. Τι να πω; Μου δίνει την αίσθηση ότι είναι συνεχώς ξεφούσκωτο! -
Merlin αν σου είναι εύκολο ανέβασε φωτογραφία.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...
...Γιατί να τα αλλάξεις;
Αν είσαι ικανοποιημένος απ' όλα αυτά τι σε ενοχλεί ή ύπαρξη μαγούλου, όπως λες; Ίσως μάλιστα λόγω αυτού πατάνε πάντα καλύτερα στο οδόστρωμα, μεγιστοποιώντας έτσι την πρόσφυση του αυτοκινήτου σου. Από τη στιγμή που η Continental τα έφτιαξε έτσι κάτι θα ήξερε.Πρώτα παίξε με τις πιέσεις (μεγαλύτερες, το εργοστάσιο δίνει τις ελάχιστες) και μετά αν δεν σε ικανοποιούν τα λάστιχα άλλαξέ τα.
Από τότε που βγήκαν τα ράντιαλ άλλα κάνουν πολύ άλλα λίγο μάγουλο - αυτό δεν καθορίζει επιδόσεις, η επιλογή τότε θα ήταν πολύ εύκολη.
-
Σε παρακαλω βαλε τα ContactPremiumContact2 και οχι τα Energy...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...
...Γιατί να τα αλλάξεις;
Μεγάλο μάγουλο είχαν και τα Bridgestone Potenza RE720 που είχε ο αδερφός μου στο αυτοκίνητό του, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν αποδείχτηκε αρνητικό.Ε ¨ΟΧΙ και τα potenza μάγουλο!!!! Απο τα ποιό κάθετα πλαινα έχουν αυτα!!
-
-
ειναι λα8ος σε διασταση ζαντας 5,5 να βαζουμε ελαστικο 195
φαντασου οτι 195 ειχα σε διασταση ζαντας 6 και οταν για δοκιμη και μονο εβαλά 205 αμεσως το εβγαλα... -
Βάσει προδιαγραφών είναι αποδεκτό (είδα τον σχετικό πίνακα στον λαστιχά).
Άλλωστε αυτό το νούμερο φορούσε από τη μαμά. -
-
Ούτε εγώ...
-
Έχει σημαντική διαφορά σε σχέση με το μανίσιο, η οποία δεν μπορεί να φανεί από τις φωτό.
Τελοσπάντων, αποφάσισα να τα κρατήσω αφού είναι καλά λάστιχα.
Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
Νέα λάστιχα αλλά με μάγουλο!