-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μάνο ξέρεις τι κάνεις τελικά με τα αλλεπάλληλα μηνύματά σου (στα οποία σου έχω ξαναπεί δεν είναι ότι έχεις άδικο, απλώς διαφωνούμε από τη σκοπιά που βλέπουμε τα πράγματα);
Ουσιαστικά περιγράφεις μία πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση (πέρα από κόμματα). Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω απόλυτα, προσθέτοντας:
Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά και πάνω από όλα ΔΙΚΑΙΑ, τσακίζεται να κατέβει να έρθει ο επόμενος. Αν και ο επόμενος αποτύχει το ίδιο.
Ξαναλέω: στα τσακίδια οι αποτυχημένοι χαρτογιακάδες που δε μπορούν να κουμαντάρουν ούτε επαρχιακό περίπτερο! Όταν μάλιστα παίζουν με την παιδεία στα τσακίδια δις και τρις!!!Το δοκιμάσαμε κι αυτό. Απέτυχε.
Η διαδοχή κομμάτων μου θυμίζει τη διαδοχή δημάρχων. Όλοι κάνουν διαχείριση αποτυχίας και προσεταιρίζονται την πίττα.Γιατί όμως απέτυχε; Ώρες-ώρες αισθάνομαι σαν να ζω σε μια χώρα τόσο αδιόρθωτη όσο η Τουρκία ή το Αφγανιστάν. Με 'Στρατηγούς' και 'Μουλάδες', με συντεχνίες κοντολογίς που δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω μπροστά στο γενικότερο καλό. Όταν κάποιος προσπαθεί να πάρει ορισμένα μέτρα, τότε γίνεται πόλεμος πραγματικός και αντιδημοκρατικός. Γιατί μπορώ εγώ να διαμαρτυρηθώ όντας μέλος μιας παρέας επειδή ζητήθηκε να πάμε για ψάρι που δεν το πολυτρώω αντί για τα 'θεσμοθετημένα' παϊδάκια, μπορώ να μουτρώσω, να βρίσω ίσως αν είμαι και πολύ στριμμένο άντερο. Αλλά αν οδηγώ το αμάξι και τους πω ότι αν δεν πάμε πάλι για παϊδάκια τότε δεν πάμε πουθενά είναι εκβιασμός και αλητεία - αν δε τους κατεβάσω καντήλια επειδή θα με χαρακτηρίσουν δικαίως ως τσόγλανο και τους υποχρεώσω με απειλές να το βουλώσουν τότε είναι και φασισμός.
Ε, αυτό γίνεται στην ελληνική κοινωνία και δεν το αντέχω πια. Όσοι δεν έχουν δυνατότητα να ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ τους άλλους να τους κάνουν τη χάρη, κάθονται και τρώνε αποφάγια, ενώ οι υπόλοιποι διαρκώς παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας. Η ελληνική κοινωνία έχει παρακμάσει γιατί ανέχθηκε επί δεκαετίες αυτή την άθλια πραγματικότητα και δεν εννοώ να δεχθώ ότι όλα θα μείνουν εσαεί στο έλεος των οργανωμένων συμφερόντων των συντεχνιών.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μα εδώ η κοινωνία φωνάζει επειδή τα παίρνουν απ' την τσέπη της!
Ποια κοινωνία; αυτή που ξυπνάει με τη Μενεγάκη, παίρνει μεσημεριανό με τη Δρούζα , πίνει τον καφέ της με τις ειδήσεις του alter, και πηγαίνει για ύπνο με το Χαρδαβέλα και τον Τριανταφυλλόπουλο; *(και στο τσακίρ κέφι...βλέπει και το Θέμο για να δει κανένα ξέκωλο) * ή αυτή που έχει σαπίσει ο κώλος της πάνω στον Η/Υ και περιμένει το 15Αυγουστο να σκοτώσει τη μιζέρια της;
όχι αυτή η κοινωνία που λές έβγαλε στο gallop ότι είνα ιυπέρ της απεργίας!
Κάποιος είπε για τους πιτσηρικάδες ότι είνα ιοι πιο σκληρά εργαζόμενοι....100% δίκιο έχει, τα παιδιά τα έχουν μαμήσει κυριολεκτικά!
Κάνουνε Αγγλικά στο σχολείο πάνε και φροντιστήριο, κάνουνε μαθήματα στο σχολείο πάνε και φροντιστήριο, μαθένουν και 1-2 όργανα, τι στο διάολο σε τσίρκο θα τα στείλουν να δουλέψουνε?
Μιλάμε ότι οι καθηγητές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και ναι μια μεγάλη μερίδα δεν την κάνει σωστά, το τι φταίει δεν το ξέρω, νομίζεται όμως ότι και οι καθηγητές τα βγάζουν πέρα με τα μπουμπούκια σας/μας (όταν αποκτήσω) απο την άλλη τι να κάνουν και τα παιδιά, ζούνε μέσα στην πίεση...χέσε μέσα είναι η κατάσταση, το επίπεδο λένε έχει πέσει, ίσως δεν ξέρω, στην Αγγλία πάντως που σπούδαζα κάνανε στο πανεπίστήμιο μαθηματικά που κάναμε εμείς απο την Β' λυκείου -αυτό το έλεγαν συμαθητές, εγώ καμία επαφή με μαθηματικά-
Για τους αστυνομικούς που είπε ο Ηλίας πιο πρίν δεν έχει άδικο, οι αστυνομικοί όμως δεν έχουν 5μερο δεν έχουν αργίες και έχουν και ένα βαθμό επικυνδηνότητας χ.
Η απορία μου είναι αν οι δάσκαλοι πάρουν 1400 € καθαρά ένας γιατρός που σε ανήγει σου κάνει ρεκτιφιέ στην καρδιά κα ιτην σκαπουλάρεις πόσα πρέπει να πάρει? που έχει σπουδάσει και 10-15 χρόνια?
Τέλος μεταπτυχιακό κάνουν πολλοί, οι οποίοι μάλιστα στον ιδ. τομέα παίρνουν 800-850 € καθαρά, αν δεν με πιστεύεις μπορώ να σου δείξω μισθοδωσίες.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
τα παιδιά τα έχουν μαμήσει κυριολεκτικά!Μεταφορικά, ήθελες να πεις.
-
έκφραση είναι ρε συ, φυσικά και μεταφορικά τα έχουν μαμήσει, λέγοντας κυριολεκτικά το τραγικοποιείς....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συγγνωμη...εχει παει κανεις σας σε σχολειο,λυκειο,πανεπιστημιο προσφατα?
Μιλαμε για αυξηση του εισοδηματος αυτων των ανθρωπων?
Αν ηταν στο χερι μου θα τους εκανα μειωση!
Δεν πρσφερουν τοσο οσο πληρωνονται,ηδη!
Δεν μπορω να καταλαβω...Μην ασχολειστε μονο με το τι παιρνουν σε σχεση με αλλους..ας κοιταξουμε λιγο και τι προσφερουν τελικα?
Μπορει καποιος να μου απαντησει (με το χερι στην καρδια) αν οι καθηγητες κανουν σωστα τη δουλεια τους?Κι εγω δεν εχω αντιρρηση να πληρωνονται 1 εκατομμυριο το μηνα
Οι καθηγητές? Κάποιοι καθηγητές? Η πλειοψηφία των καθηγητών?
Γενικεύεις, και δεν είναι σωστό. Ξέρω καθηγητές που κάνουν ΠΟΛΥ καλά τη δουλειά τους. Όπως είπα και στην αρχή αυτού του θέματος, είναι αυτοί που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Αυτό είναι ΟΛΟ και ΤΟ ΜΟΝΟ που χρειάζεται.
Απο τη στιγμη που δεν μπορεις να τους διαχωρισεις σε παραγωγικους και μη...θα πρεπει να δωσεις ΤΑ ΙΔΙΑ και **σε αυτους που δουλευουν **(10% max απο τη δικη μου εμπειρια) αλλα και σε αυτους που ΔΕΝ δουλευουν (το υπολοιπο 90% δηλαδη)
Αρα συμφωνα με ποιους θα τους κρινεις τελικα? ειτε για να τους πληρωσεις (σαν κρατος) ειτε για να εχεις απλα μια αποψη γι'αυτους (σαν μαθητης,φοιτητης,γονιος)
Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθω...τα ιδια ισχυουν και σε αλλους εργασιακους κλαδους (και χειροτερα) π.χ. γιατρους.
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Προσπαθώ να παρακολουθλω τη συζήτηση απο την αρχή, έστω και στο επίπεδο που μερικές φορές βρίσκεται.
Αναδιατυπώνω ένα ερώτημα που έχω κάνει και νομίζω ότι δεν έχει απαντηθεί.Ως φορολογούμενος να πληρώσω, αλλά ποιά θα είναι η διαφορά για μένα;;;
ή όπως λένε οι βάρβαροι Whats in it for me?Και κάτι άλλο.
α) Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν είδα πουθενά αντίστοιχες διαμαρτυρίες και καυγάδες όταν το Εργατικό Κέντρο ζητά ελάχιστο μισθό 1000 ευρώ. Γιατί άραγε; (και δεν εννοώ ότι είναι κομματικοί οι λόγοι).
β) Σε προηγούμενο post μπηκαν τα αιτήματα. Νομίζω ότι η ικανοποίηση του 40% των αιτημάτων μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία. Πιστεύει κανείς ότι αν η κυρία Τάδε ικανοποιούσε τα με αριθμό 4 και 5 (2/5 ή 40%) η απεργία θα σταματούσε;Οχι φυσικά. Η απεργία θα συνεχιζόταν, με νέα αιτήματα!
Οταν το αίτημα είναι ακραίο, είναι προφανές οτι μπαίνει για να μην μπορεί να ικανοποιηθεί!Οσον αφορά στο α.
Οι εργάτες δεν 'μετράνε' και πολύ. Αλλωστε τι θα κάνουν? Θα κλείσουν τα εργοστάσια που δουλεύουν? Θα τους απολύσουν και θα πάρουν άλλους.
Και οι απεργίες που βλεπουμε συνήθως είναι σε εργοστάσια που κλείνουν. -
Το θεμα ειναι ΠΟΙΟΣ ειναι αυτος που θα αξιολογησει την αποδοση των δασκαλων εν προκειμενω και ολων των δημοσιων υπαλληλων εν γενει.
Απο οτι μου λεει η πειρα μου ενα μεγαλο ποσοστο μπηκε στο δημοσιο με πολιτικα μεσα και συνεχισε να πολιτευεται μεσω των συνδικαλιστικων φορεων με αποτελεσμα πολλες φορες ο υφισταμενος να αγνοει τις ανωθεν εντολες λογω καλυτερου μπαρμπα στην Κορωνη.(Ναι το'χω δει σε τραπεζα που ο ταμιας 'εγραφε'κανονικα τον διευθυντη του.)
Και ενω στον ιδιωτικο τομεα υπαρχει η δαμοκλειος σπαθη της αμεσης απολυσης,βλεπουμε στο δημοσιο μεχρι απεργιες οχι μονο των αμεσως ενδιαφερομενων αλλα και αλλων φορεων για συμπερασταση.
Λυση;Με τα μυαλα που εχουμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Εμεις θα πληρωνουμε και θα γκρινιαζουμε μα οταν θα ερθει η ωρα θα παρακαλεσουμε για μια θεσουλα να βολευτουμε η εμεις η καποιος δικος μας.
Χαιρετισμους στην εξουσια . -
DAP
επειδή αυτό που γράφεις το γνωρίζω πολύ καλά (για τους υφιστάμενους που επειδή έχουν άκρες γράφουν τους προϊσταμένους τους στο δημόσιο τομέα), σκέψου να μην υπήρχε καν έλεγχος από ανώτερα όργανα και κυρίως αξιολόγηση. Φαντάσου ο αγενής, μη εξυπηρετικός υπάλληλος να πει (και μάλιστα να κάνει απεργία γι' αυτό) ότι δεν γουστάρει να τον ελέγξει κανείς που δεν έχει σούπερ σπουδές, μεγάλη προϋπηρεσία στο αντικείμενο (δηλαδή συνάδελφος ), γαλανά μάτια και θεληματικό πηγούνι. Και να βρίζει κιόλας αν του πεις ότι είναι βολεψιματίας. -
Εγώ παιδιά πρόλαβα την εποχή που στο δημοτικό ερχόταν 'επιθεωρητής' εκπαίδευσης και είχαμε και ελέγχους σε κάθε τρίμηνο... Μετά που καταργήθηκαν οι έλεγχοι στο δημοτικό και άρχισε η επέκταση του λαϊκισμού και της χαλαρής αξιολόγησης (γιατί 'οι επιθεωρητές είναι τσιράκια της κεντρικής εξουσίας' κι άλλες τέτοιες συνδικαληστικές παπάτζες) στη μέση εκπαίδευση, τα πράγματα άρχισαν να πάνε απ'το κακό στο χειρότερο. Και ναι, αν δεν υπάρχει αξιολόγηση, πολλοί θα είναι οι 'καθηγητές' που θ'ασχολούνται περισσότερο με τα ιδιαίτερα παρά με το κανονικό μάθημα. Πολλοί θα είναι αυτοί που, αντί να κάνουν μάθημα, θα χαζεύουν. Λόγου χάριν, είχα καθηγητή στα Αγγλικά, που ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ δεν έκανε μάθημα. Άφηνε να γίνεται ένας χαβαλές από κάτω, κουβέντιαζε και γενικώς μόνο με τη διδακτέα ύλη δεν ασχολιόταν. Ή έναν άλλον που μας έκανε 'αγωγή του πολίτη' - όπως το λέγαμε - και είχε κάποιες αρχές του συντάγματος, στην τρίτη Λυκείου. Ούτε μια φορά δεν έγινε μάθημα. Αυτός σαχλαμάριζε με τα κορίτσια, εμείς οι υπόλοιποι ή φλερτάραμε το κοριτσόπουλο του διπλανού θρανίου ή μοιράζαμε καρπαζιές ο ένας στον άλλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσοι δεν έχουν δυνατότητα να ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ τους άλλους να τους κάνουν τη χάρη, κάθονται και τρώνε αποφάγια, ενώ οι υπόλοιποι διαρκώς παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας. Η ελληνική κοινωνία έχει παρακμάσει γιατί ανέχθηκε επί δεκαετίες αυτή την άθλια πραγματικότητα και δεν εννοώ να δεχθώ ότι όλα θα μείνουν εσαεί στο έλεος των οργανωμένων συμφερόντων των συντεχνιών.+10000000000000000000
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...Κάποιος είπε για τους πιτσηρικάδες ότι είνα ιοι πιο σκληρά εργαζόμενοι....100% δίκιο έχει, τα παιδιά τα έχουν μαμήσει κυριολεκτικά!Κάνουνε Αγγλικά στο σχολείο πάνε και φροντιστήριο, κάνουνε μαθήματα στο σχολείο πάνε και φροντιστήριο, μαθένουν και 1-2 όργανα, τι στο διάολο σε τσίρκο θα τα στείλουν να δουλέψουνε?...
Να σου πω, αν δεν πας Αγγλικά φροντιστήριο, θα πάρεις απ' τα 3 το μακρύτερο στο σχολείο! Από προσωπική εμπειρία, οι δάσκαλοι στα Δημοτικά 'διδάσκουν' ξένες γλώσσες σε παιδιά που ήδη γνωρίζουν. Έχω δει καλούς δάσκαλους, αλλά δεν έχω ακόμα αξιωθεί να δω καλό Δημόσιο Δάσκαλο ξένης γλώσσας!
'Μην το στέλνεις έξω', λες; Τότε εννοείς 'να μην μάθει'. Σε μια χώρα όπου ακούς από τα πιό επίσημα χείλη πρόταση να κάνουμε τα Αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα, μπορείς να μη μεριμνήσεις να μάθει το παιδί σου τουλάχιστον Αγγλικά; Εδώ τα παιδιά μιλάνε μεταξύ τους στα Αγγλικά!!!
Για τα μαθήματα του σχολείου, σχεδόν όλοι οι δάσκαλοι ή καθηγητές των δημόσιων σχολείων απλά παραδίδουν ύλη σε παιδιά που θα διδαχθούν το απόγευμα στο φροντιστήριο, στο ιδιαίτερο ή (αν ο γονιός έχει τις απαραίτητες γνώσεις) στο σπίτι. Να χαρώ δάσκαλο, που στέλνει το παιδί μου να το διαβάσω εγώ! Ρε μαλάκες ψευτοδάσκαλοι, δλδ το παιδί μου θα μείνει αγράμματο, αν εγώ είμαι φυτό ή δεν έχω λεφτά να πληρώσω; Ρε μαλάκες ψευτοδάσκαλοι, καταλαβαίνετε ότι έτσι καταστρέφονται τα νήπια πριν ακόμα γίνουν παιδιά; Ρε μαλάκες ψευτοδάσκαλοι, εκείνοι οι παλαιοί Δάσκαλοι, που ήσαν οι πιό φτωχοί αλλά έχαιραν της εκτίμησης και του σεβασμού ολόκληρης της κοινωνίας, έκαναν ποτέ απεργία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απαιτώντας λεφτά; Και χωρίς 'λεφτά', μ' ένα μικρό ποσοστό αυτών που παίρνετε εσείς σήμερα, πως έβγαζαν **ανθρώπους **κι επιστήμονες;
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Δάσκαλοι. Λίγοι, αλλά υπάρχουν. Κι ευτυχώς που η κοινωνία ξέρει, τελικά. Κι από σεβασμό σε αυτούς, δεν δίνει στους άλλους αυτό που τους χρειάζεται: 1400 ευρώ και μιά κλωτσιά στον κώλο. -
Φυσικά και δεν λέω να μην τα στέλνουμε έξω, ο γονιός κοιτάει το καλλίτερο για το παιδί του. Το σύστημα κράζω, όχι τους γονείς! Για πιο λόγο να κάνουν αγγλικά στο σχολείο, απο τη στιγμή που όλα τα παιδιά πάνε έξω?
Α και στα ιδιωτικά που δεν προσφέρουν τπτ, να πω ότι υπάρχουν και τμήματα ανάλογα με την πρόοδο, δλδ Αγγλικά δεν κάνει αναγκαστικά το Β1 το Γ2 κλπ αλλά 5 άτομα από το Β1 3 άτομα απο το Γ1 κλπ οι οποίοι έχουν ας πούμε επίπεδο Lower.
Αλλά εκεί δεν ξέρουν.
-
Αμ' κι εγώ το σύστημα κράζω φίλε, αλλά είμαι και μέρος του σαν γονιός.
Το σύστημα που αντί να δίνει στο παιδί μου φτερά, μεριμνεί ώστε να μην του φυτρώσουν ποτέ και του βάζει όρια, τα δικά **μου **όρια, από τη στιγμή που γεννιέται.
Πληρώνει γιατί έχει γονιό εμένα, λες και φταίει αυτό...
edit
Είμαι εξάρτημα εγώ στην μηχανή σας και ο γιος μου το ανταλλακτικό,
θα είναι εντάξει μια ζωή στην δούλεψή σας - είναι από άριστο υλικό... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Κάποιος είπε για τους πιτσηρικάδες ότι είνα ιοι πιο σκληρά εργαζόμενοι....100% δίκιο έχει, τα παιδιά τα έχουν μαμήσει κυριολεκτικά!
Κάνουνε Αγγλικά στο σχολείο πάνε και φροντιστήριο, κάνουνε μαθήματα στο σχολείο πάνε και φροντιστήριο, μαθένουν και 1-2 όργανα, τι στο διάολο σε τσίρκο θα τα στείλουν να δουλέψουνε?...
Να σου πω, αν δεν πας Αγγλικά φροντιστήριο, θα πάρεις απ' τα 3 το μακρύτερο στο σχολείο! Από προσωπική εμπειρία, οι δάσκαλοι στα Δημοτικά 'διδάσκουν' ξένες γλώσσες σε παιδιά που ήδη γνωρίζουν. Έχω δει καλούς δάσκαλους, αλλά δεν έχω ακόμα αξιωθεί να δω καλό Δημόσιο Δάσκαλο ξένης γλώσσας!
'Μην το στέλνεις έξω', λες; Τότε εννοείς 'να μην μάθει'. Σε μια χώρα όπου ακούς από τα πιό επίσημα χείλη πρόταση να κάνουμε τα Αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα, μπορείς να μη μεριμνήσεις να μάθει το παιδί σου τουλάχιστον Αγγλικά; Εδώ τα παιδιά μιλάνε μεταξύ τους στα Αγγλικά!!!
Για τα μαθήματα του σχολείου, σχεδόν όλοι οι δάσκαλοι ή καθηγητές των δημόσιων σχολείων απλά παραδίδουν ύλη σε παιδιά που θα διδαχθούν το απόγευμα στο φροντιστήριο, στο ιδιαίτερο ή (αν ο γονιός έχει τις απαραίτητες γνώσεις) στο σπίτι. Να χαρώ δάσκαλο, που στέλνει το παιδί μου να το διαβάσω εγώ! Ρε μαλάκες ψευτοδάσκαλοι, δλδ το παιδί μου θα μείνει αγράμματο, αν εγώ είμαι φυτό ή δεν έχω λεφτά να πληρώσω; Ρε μαλάκες ψευτοδάσκαλοι, καταλαβαίνετε ότι έτσι καταστρέφονται τα νήπια πριν ακόμα γίνουν παιδιά; Ρε μαλάκες ψευτοδάσκαλοι, εκείνοι οι παλαιοί Δάσκαλοι, που ήσαν οι πιό φτωχοί αλλά έχαιραν της εκτίμησης και του σεβασμού ολόκληρης της κοινωνίας, έκαναν ποτέ απεργία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απαιτώντας λεφτά; Και χωρίς 'λεφτά', μ' ένα μικρό ποσοστό αυτών που παίρνετε εσείς σήμερα, πως έβγαζαν **ανθρώπους **κι επιστήμονες;
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Δάσκαλοι. Λίγοι, αλλά υπάρχουν. Κι ευτυχώς που η κοινωνία ξέρει, τελικά. Κι από σεβασμό σε αυτούς, δεν δίνει στους άλλους αυτό που τους χρειάζεται: 1400 ευρώ και μιά κλωτσιά στον κώλο.Πονεμένη ιστορία η ξένη γλώσσα στα σχολεία!
Υπάρχουν ακάλυπτες θέσεις (στο δημοτικό της αδερφής μου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα Αγγλικά τη φετινή χρονιά, γιατί δεν υπάρχει δασκάλα Αγγλικών), ελλεινά βιβλία μέχρι πριν λίγα χρόνια (όποιος θυμάται το Task του γυμνασίου, καταλαβαίνει), προγραμματισμός ύλης απ' το υπουργείο ό,τι να ναι και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αδιαφορία από τους μαθητές, γιατί 'πηγαίνουν φροντιστήριο'.
Πώς γίνεται να φτάνουν 3η Λυκείου και δεν ξέρουν την τύφλα τους, δεν έχω καταλάβει. Μόνο στα μαθήματα του σχολείου να πρόσεχαν (που δεν) παραπάνω γνώσεις θα είχαν.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
editΕίμαι εξάρτημα εγώ στην μηχανή σας και ο γιος μου το ανταλλακτικό,
θα είναι εντάξει μια ζωή στην δούλεψή σας - είναι από άριστο υλικό...Η Κιβωτός. Λέει τεράστιες αλήθειες αυτό το τραγούδι.
-
Επειδή έχασα τη μπάλα με όσα ακούω από τους εμπλεκόμενους, μπορεί κάποιος να γράψει ποια ακριβώς είναι τα οικονομικά αιτήματα και τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση;
-
Βασικά απο μαι έρευνα που έκανα διαπίστωσα τα εξής
Ότι δάσκαλοι με 20-25 χρόνια υπηρεσία παίρνουν γύρω στα 1300-1400 καθαρά -φίλοι που δουλεύουν σε δημοτικά, οι οποίοι μου λέγανε ποσά χρόνια υπηρεσίας κλπ από συναδέλφους τους, αλλά δεν θυμάμαι αν είναι παντρεμένοι αν έχουν παιδιά κλπ, αν και λογικό είναι και παιδιά να έχουν και παντρεμένοι να είναι- τα οποία αντικειμενικά σαν μισθός είναι λίγα
Δλδ ο νιούφης παίρνει ας πούμε ένα μέσο όρο 950 καθαρά κα ιοι συνάδελφοί του παίρνουν 1300? Κάτι χάνω? δλδ αν βγάλεις έξω κα ικαμιά 200 € απο επιδματα η διαφορά είναι 150 € στα 20-25 χρόνια?
Και αν είναι έτσι λέω αν γιατί δεν ρώτησα και στο υπουργείο, από φίλους τα έμαθα αυτά, γιατί δεν ζητάνε μια ποσοστιαία αύξηση βάση χρόνου υπηρεσίας? Το οποίο θεωρώ λογικό και κανείς δεν θα ήταν κατά αυτού?
Την οποία αύξηση βάση του χρόνου έχουν αρκετες υπηρεσίες -η οποία βέβαια βγαίνει πάνω στο βασικό και μετά μπαίνουν τα επιδόματα, αλλά τελος πάντων υπάρχει-
Ξέρει κανείς κάτι άλλο? Λέω παπαριές?
-
Τελικά τα σχολεία μένουν κλειστά επί 1,5 μήνα επειδή οι προστάτες της παιδείας θέλουν τα φράγκα πιο γρήγορα και απαιτούν να καθορίσουν οι ίδιοι πως θα τους ασκείται έλεγχος στη δουλειά τους.
Μόνο εμένα μου φαίνεται αντικοινωνική και χυδαία αυτή η συμπεριφορά;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά τα σχολεία μένουν κλειστά επί 1,5 μήνα επειδή οι προστάτες της παιδείας θέλουν τα φράγκα πιο γρήγορα και απαιτούν να καθορίσουν οι ίδιοι πως θα τους ασκείται έλεγχος στη δουλειά τους.Μόνο εμένα μου φαίνεται αντικοινωνική και χυδαία αυτή η συμπεριφορά;
Ναι και είσαι φασίστας, απαράδεκτος αντιδημοκράτης και κατάπτιστος καπιταλιστής που δεν σκέφτεσαι τα δικαιώματα των συνανθρώπων σου!
Άσε ρε Μάνο τώρα, ο κάθε βρωμιάρης συνδικαλιστής βγαίνει και κάνει το κομμάτι του, ασκεί πιέσεις απ' τη θέση που τον έχουν τοποθετήσει και μάλιστα βρίσκεται στο απυρόβλητο, διότι όπως γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα, αν είσαι υψηλό στέλεχος συνδικαλιστικής οργάνωσης, δεν σε πειράζει κανείς, σαν υπουργός είσαι!
Από εκεί και μετά, και καλά 'διεκδικούμε' δικαιώματα των παιδιών που χάνουν μαθήματα και θα τρέχουν πάλι τα καλοκαίρια!
Τους έχω σιχαθεί τους αλήτες!!!
-
Εγω ελπιζω στην σημερινη συναντηση , η Γιαννακου να κανει ενα βημα πισω δινοντας το επιδομα σε λιγοτερες δοσεις, και οι δασκαλοι απο την πλευρα τους να προσγειωθουν στην πραγματικοτητα ωστε να τελειωνει αυτο το θεμα διοτι δεν οδηγει πουθενα και την πληρωνουν οι οικογενειες τελικως.
ΥΣ. ασε που εχει γινει πανυγηρακη πλεον το θεμα . οι καθηγητες απεργουν χωρις να λενε αιτηματα , τα παιδια κανουν καταληψεις ετσι για χαβαλε και παει λεγοντας........
Καθηγητές στα σχολεία