-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
...Α, παραπάνω και από τους αξιωματικούς της αστυνομίας...!Οι οποίοι, ενίοτε, αποστρατεύονται με πλήρη σύνταξη (που εγώ δεν θα την δω ποτέ) στα ... 46α γενέθλιά τους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
edit
εκείνο με το πιλοφόρι, μόλις το κατάλαβα.Ξανά: Για …καλό ήταν.
...Δες το και πες μου, εάν έχω δίκιο...
Αμ' έπος, αμ' έργον. (Καλά το 'γραψα;)
Φτού (ήχος ροχάλας στο χέρι, όπως πριν πιάσουμε το φτυάρι)
1.232 -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ναι αλλά σε αυτό πρέπει να προσβλέπουμε (κι όταν λέω προσβλέπουμε δεν εννοώ μεταξύ τυριού και αχλαδιού). Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς.Όπως και να'χει λοιπόν η προσπάθεια ενός κλάδου για αυξήσεις στο ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΟΡΟ (μην τρελαθούμε εντελώς) θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίζεται με θετικό μάτι από την κοινωνία, αλλά και σαν αφετηρία για περαιτέρω διεκδικήσεις και των υπολοίπων κλάδων μισθωτών (δημοσίων και μη).
Με τον τρόπο που τα ζητάνε (εδώ και τώρα, όχι σε δόσεις, σφαχτείτε να τα βρείτε, τα σχολεία κλειστά, η ακραία αντιπολίτευση να χορεύει καπελώνοντας τα πάντα χωρίς αντίδραση από τους απεργούς, οι γονείς να μοιάζουν με ομήρους της Ολυμπιακής στα αεροδρόμια, η προκλητικότητα στο φουλ, απαίτηση για διαμόρφωση του υπουργικού συμβουλίου που προέκυψε από δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή κατά το δοκούν από μια ελάχιστη μερίδα πολιτών κλπ κλπ), απλώς δεν γίνεται.
Εκτός αν, όπως ξανάγραψα, δοθούν μισθοί 1400 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που παίρνουν κάτω από αυτό το ποσό χωρίς κανένα έλεγχο της δουλειάς τους. Φανταστείτε να αρνηθεί τον ιεραρχικό έλεγχο ο εργαζόμενος της εφορίας, της πολεοδομίας, της Τράπεζας της Ελλάδος, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ. Μιλάμε για απίστευτη επίδειξη ασυδοσίας και θράσους. Και βέβαια αυτά τα χρήματα να βρεθούν από τις συνήθεις πηγές: τα πρόβατα.
Εντωμεταξύ όσοι χρήστες γράφουν όσα ενοχλητικά γνωρίζουν, αποκαλούνται από τον κυρ TRAVELLER ψεύτες και άχρηστοι και πολλά ακόμα που δεν θα τα επαναλάβω γιατί θα τα πάρω και θα τον βουτήξω κανονικά τον 'δάσκαλο' του γένους.
-
TRAVELLER, κάτι επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, κάτι ειδικά επιδόματα, κάτι θέσεις δ/ντών, υποδ/ντών, προϊσταμένων, οι εκπαιδευτικοί σήμερα είναι (για να μην πω προνομιούχοι και χαλάσουμε την κουβέντα) σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την πλειοψηφία των ΔΥ!
Να κατέβουν και να απαιτήσουν καλύτερη παιδεία και περισσότερη προσφορά στην κοινωνία, ναι. Αλλά να κατεβαίνουν και να ζητάνε κυρίως περισσότερα χρήματα και λιγότερη δουλειά;
Μπροστά στα παιδιά μου, αν θέλεις με πιστεύεις, δεν έχω πάρει θέση. Ρωτώντας τα ποιά είναι τα αιτήματα των απεργών, τα οικονομικά γνώριζαν.
Και, γμτ, μετά από τρεις εβδομάδες απεργία, τη μια μέρα που πήγαν στο σχολείο τα πήγαν εκδρομή στο γήπεδο... -
Eγω ενα ξερω ...οτι αν δεν πανε αμεσα σχολειο θα γινω πατροκτονος.
Δεν αντεχονται πια εχουν ξεφυγει.....
Δεν μας λυπαστε καθολου ρε δασκαλοι???
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
TRAVELLER, κάτι επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, κάτι ειδικά επιδόματα, κάτι θέσεις δ/ντών, υποδ/ντών, προϊσταμένων, οι εκπαιδευτικοί σήμερα είναι (για να μην πω προνομιούχοι και χαλάσουμε την κουβέντα) σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την πλειοψηφία των ΔΥ!
Να κατέβουν και να απαιτήσουν καλύτερη παιδεία και περισσότερη προσφορά στην κοινωνία, ναι. Αλλά να κατεβαίνουν και να ζητάνε κυρίως περισσότερα χρήματα και λιγότερη δουλειά;
Μπροστά στα παιδιά μου, αν θέλεις με πιστεύεις, δεν έχω πάρει θέση. Ρωτώντας τα ποιά είναι τα αιτήματα των απεργών, τα οικονομικά γνώριζαν.
Και, γμτ, μετά από τρεις εβδομάδες απεργία, τη μια μέρα που πήγαν στο σχολείο τα πήγαν εκδρομή στο γήπεδο...(άντε τελευταίο γιατί θέλω να φύγωωωω )
-Μεταπτυχιακό : Εχει ξεστραβωθεί και έχει ρίξει κάτι τόνους διάβασμα παραπάνω, έχει πληρώσει από τσέπη του μετακινήσεις, πιθανόν διανυκτερεύσεις, του/τις έχει σπάσει τ'@@ ο καθηγητής και πολλά άλλα. Να τα πάρει
-Δ/ντης : Πάει στο σχολείο πρώτος και φεύγει τελευταίος. Εχει τεράστια ευθύνη.Με μια στραβή πάει μέσα. Πάει και τα απογεύματα, σχεδόν κάθε μέρα.Να τα πάρει
-Προϊστάμενος Γραφείου : Δεν παίρνει παρά ελάχιστα παραπάνω από τον Δ/ντη πολυθεσίου
-Μείωση ωραρίου: Μεγάλο λάθος. Δεν πρόκειται για πρωτεύον αίτημα. Δεν το συζητά σχεδόν κανείς (ζητάνε εξίσωση με τους καθηγητές)
-Τα παιδιά σου ξέρουν μόνο για τα οικονομικά αιτήματα : Μεγάλο λάθος ομοίως.
-Καλύτερη παιδεία : Ζητάνε. Με αύξηση δαπανών. Μειώνονται σταθερά εδώ και τρία χρόνια. Εχουν φτάσει στο 3,09% επί του ΑΕΠ
-Εκδρομή μετά από απεργία : Σίγουρα; Τυπικά δεν απαγορεύεται. Απαγορεύεται μετά και πριν από αργίες. Ηθικό είναι το θέμα. Δεν πιστεύω να διαβάζουν φόρουμ οι συγγενείς σου!
-Εκδρομή στο γήπεδο : Απαγορεύεται δια νόμου εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Νοούνται μόνο εκπαιδευτικοί περίπατοι εντός κι εκτός νομού. Μουσεία, αρχαιότητες, βομηχανικές μονάδες,...μέχρι και ελαιοτριβεία αλλά όχι 'στο γήπεδο'. Εαν γίνει κάποιο ατύχημα, λυπάμαι που στο λέω, πάνε μέσα.
-Είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους Δ.Υ : Εξαρτάται. Μετά τους γιατρούς είναι η πιο ευπαθής κοινωνική ομάδα, ειδικα σε νόσους νευρικού συστήματος. Οι συγγενείς σου, έχουν πολλές φορές ακούσει τη φράση ' Δεν μπορώ να το κανω καλά' (το παιδί του , ο γονιός).
Πώς ' να κάνουν καλά' τα 20 στο τμήμα;; -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Eγω ενα ξερω ...οτι αν δεν πανε αμεσα σχολειο θα γινω πατροκτονος.Δεν αντεχονται πια εχουν ξεφυγει.....
Δεν μας λυπαστε καθολου ρε δασκαλοι???
Αστα να ξεφύγουν!! Παιδιά είναι! Εάν δεν ξεφύγουν τώρα πότε θα ξεφύγουν;;;
Οταν θα οδηγούν το Αvenis??
Πλάκα κάνω ...για το Αβένσις:oops:
Υ.Γ Δε σου κάνει εντύπωση πώς αντιδρούν τα Σ/Κ ή τις αργίες;; Πετάνε την τσάντα και την ξαναπιάνουν όταν έχει ήδη...πιάσει αράχνες. Τα έχουν πολύ ζορισμένα. Τα παιδιά σήμερα , στην Ελλάδα, είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι
-
Συγγνωμη...εχει παει κανεις σας σε σχολειο,λυκειο,πανεπιστημιο προσφατα?
Μιλαμε για αυξηση του εισοδηματος αυτων των ανθρωπων?
Αν ηταν στο χερι μου θα τους εκανα μειωση!
Δεν πρσφερουν τοσο οσο πληρωνονται,ηδη!
Δεν μπορω να καταλαβω...Μην ασχολειστε μονο με το τι παιρνουν σε σχεση με αλλους..ας κοιταξουμε λιγο και τι προσφερουν τελικα?
Μπορει καποιος να μου απαντησει (με το χερι στην καρδια) αν οι καθηγητες κανουν σωστα τη δουλεια τους?Κι εγω δεν εχω αντιρρηση να πληρωνονται 1 εκατομμυριο το μηνα
Υ.Γ. Οποιος ειδε την εκπομπη ''Φακελοι'' του Παπαχελα καταλαβαινει τι εννοω...θα μας κανουν να μετανιωσουμε που μειναμε Ελλαδα να σπουδασουμε!
-
Εξαρτάται για ποια παιδιά μιλάς... Γι'αυτά που προσπαθούν να κάνουν κάτι στη ζωή τους ή γι'αυτά που όλη την ώρα είναι στην κοπάνα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός αν, όπως ξανάγραψα, δοθούν μισθοί 1400 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που παίρνουν κάτω από αυτό το ποσό χωρίς κανένα έλεγχο της δουλειάς τους. Φανταστείτε να αρνηθεί τον ιεραρχικό έλεγχο ο εργαζόμενος της εφορίαΜάνο με συγχωρείς, δεν είχα δει πως είχες γράψει το ίδιο πράγμα, προφανώς κάποιες σελίδες πιο πίσω...
Edit: ...το οποίο έγραψα κι εγώ μετά, χωρίς να γνωρίζω πως έχεις ήδη χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πρώτος!
-
Και τί έγινε; Αφού κι οι δυο ψέματα λέμε.
-
Ελα μωρέ Μάνο. Μην υπερβάλεις. Συζήτηση γίνεται. Εμείς λέμε Α, άλλοι λένε Β. Πρώτη φορά είναι?
-
ΟΚ.
Πάντως ειλικρινά κάνω μια σκέψη.
Άντε και παίρνουν τα 1400 ευρώ οι πρωτοδιόριστοι δάσκαλοι.
Μετά δεν θα περιμέναμε να βγει η ΑΔΕΔΥ και να ζητήσει τόσα για τους πρωτοδιόριστους στο δημόσιο τομέα και (γιατί όχι; ) στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;
Μετά δεν θα ζητήσουν τα ίδια οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ;
Μετά δεν θα ζητήσουν τα ίδια οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ;
Μετά δεν θα ζητήσουν τα ίδια οι εργαζόμενοι στις κρατικές τράπεζες;Κι όχι ότι δεν τα αξίζουν, τουλάχιστον εκείνοι που δουλεύουν για 3 ενώ άλλοι 2 κάθονται. Γιου νόου γουάτ άι μιν, ε; Και σίγουρα τα αξίζουν πολύ περισσότερο αφού δουλεύουν 7,5ωρο ή 8ωρο ή απλήρωτες υπερωρίες 11 μήνες το χρόνο. Σωστά;
Το ελληνικό κράτος όμως ΔΕΝ έχει τόσα λεφτά. Τα πλάνα της οποιασδήποτε κυβέρνησης μπορεί να περιλαμβάνουν τις συνήθεις αυξήσεις βάσει του (έστω μαγειρεμένου) πληθωρισμού, κάποια έκτακτα ή υποσχεθέντα επιδόματα (σαν αυτό στους εκπαιδευτικούς μη χέσω), κάποια έκτακτα κονδύλια για καταστροφές κλπ.
Φυσικά όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν τον πούλο. Και τότε τί θα γίνει;
Θα βγουν οι Φατούρες και θα μιλάνε για το κακό κράτος, θα απαιτούν να φύγει ο υπουργός οικονομικών, γεωργίας, απασχόλησης, πρόνοιας, μεταφορών, χωροταξίας κλπ. Με λίγα λόγια θα επικρατήσει το χάος με προφανή πολιτικά κίνητρα ή όπως είπα ξανά 'θέλει η π@#να να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει'.Η κυβέρνηση (οποιαδήποτε κυβέρνηση) θα έπραττε πολύ άσχημα για όλους αν υποχωρούσε σε τέτοιες πρακτικές εκβιασμού, αυτό το πιστεύω βαθύτατα. Γιατί πολύ απλά οι πρακτικές αυτές είναι αντιδημοκρατικές και φασίζουσες με αλλότριους από τους ομολογημένους σκοπούς.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολιτικό παιχνιδι του κερατά είναι η όλη ιστορία..
Μετά τις εκλογές, ως δια μαγείας, το πρόβλημα θα λυθει!!!
Και τα οικονομικά των δασκάλων θα παραμείνουν ως εχουν.
Για να αποδειχθεί ακόμα μια φορά, οτι οι απεργίες δεν γίνονται επι της ουσίας, αλλά για καθαρά πολιτικά κριτήρια που ορίζουν οι λίγοι και ακολουθούν οι πολλοί!
kouk στη κυμη ξερετε να βλεπετε τηλεοραση και οχι να κοιταζετε...
το μονο που κανεις λαθος ειναι σχετικα με τις εκλογες...το μαξιμουμ που θα παρουν ειναι ενα ποσο για το θεαθηναι....
-
Απο τον Πειραιά είμαι Αδη (αν και ΑΕΚτζής!!! ) και μένω στην Αθήνα!
Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί, να αξιωθώ να ζήσω μόνιμα στην Κύμη!
-
Μάνο ξέρεις τι κάνεις τελικά με τα αλλεπάλληλα μηνύματά σου (στα οποία σου έχω ξαναπεί δεν είναι ότι έχεις άδικο, απλώς διαφωνούμε από τη σκοπιά που βλέπουμε τα πράγματα);
Ουσιαστικά περιγράφεις μία πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση (πέρα από κόμματα). Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω απόλυτα, προσθέτοντας:
Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά και πάνω από όλα ΔΙΚΑΙΑ, τσακίζεται να κατέβει να έρθει ο επόμενος. Αν και ο επόμενος αποτύχει το ίδιο.
Ξαναλέω: στα τσακίδια οι αποτυχημένοι χαρτογιακάδες που δε μπορούν να κουμαντάρουν ούτε επαρχιακό περίπτερο! Όταν μάλιστα παίζουν με την παιδεία στα τσακίδια δις και τρις!!! -
Α γεια σου Πέτρο! Απλά, πέραν της κυβερνήσεως, πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλους φορείς εξουσίας και όργανα, που στον ίδιο βαθμό επιζητούν την ανακύκλωση της εξουσίας παρά την κοινωνική αλληλεγγύη (που είναι σημαντικότητη έννοια, σε λάθος χέρια).
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Α γεια σου Πέτρο! Απλά, πέραν της κυβερνήσεως, πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλους φορείς εξουσίας και όργανα, που στον ίδιο βαθμό επιζητούν την ανακύκλωση της εξουσίας παρά την κοινωνική αλληλεγγύη (που είναι σημαντικότητα έννοια, σε λάθος χέρια).απλώς
+1 -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Συγγνωμη...εχει παει κανεις σας σε σχολειο,λυκειο,πανεπιστημιο προσφατα?Μιλαμε για αυξηση του εισοδηματος αυτων των ανθρωπων?
Αν ηταν στο χερι μου θα τους εκανα μειωση!
Δεν πρσφερουν τοσο οσο πληρωνονται,ηδη!
Δεν μπορω να καταλαβω...Μην ασχολειστε μονο με το τι παιρνουν σε σχεση με αλλους..ας κοιταξουμε λιγο και τι προσφερουν τελικα?
Μπορει καποιος να μου απαντησει (με το χερι στην καρδια) αν οι καθηγητες κανουν σωστα τη δουλεια τους?Κι εγω δεν εχω αντιρρηση να πληρωνονται 1 εκατομμυριο το μηνα
Οι καθηγητές? Κάποιοι καθηγητές? Η πλειοψηφία των καθηγητών?
Γενικεύεις, και δεν είναι σωστό. Ξέρω καθηγητές που κάνουν ΠΟΛΥ καλά τη δουλειά τους. Όπως είπα και στην αρχή αυτού του θέματος, είναι αυτοί που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Αυτό είναι ΟΛΟ και ΤΟ ΜΟΝΟ που χρειάζεται.
-
Προσπαθώ να παρακολουθλω τη συζήτηση απο την αρχή, έστω και στο επίπεδο που μερικές φορές βρίσκεται.
Αναδιατυπώνω ένα ερώτημα που έχω κάνει και νομίζω ότι δεν έχει απαντηθεί.Ως φορολογούμενος να πληρώσω, αλλά ποιά θα είναι η διαφορά για μένα;;;
ή όπως λένε οι βάρβαροι Whats in it for me?Και κάτι άλλο.
α) Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δεν είδα πουθενά αντίστοιχες διαμαρτυρίες και καυγάδες όταν το Εργατικό Κέντρο ζητά ελάχιστο μισθό 1000 ευρώ. Γιατί άραγε; (και δεν εννοώ ότι είναι κομματικοί οι λόγοι).
β) Σε προηγούμενο post μπηκαν τα αιτήματα. Νομίζω ότι η ικανοποίηση του 40% των αιτημάτων μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία. Πιστεύει κανείς ότι αν η κυρία Τάδε ικανοποιούσε τα με αριθμό 4 και 5 (2/5 ή 40%) η απεργία θα σταματούσε;
Καθηγητές στα σχολεία