-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πιστευω οτι εχουμε το καλυτερο πανεπιστημιο που θα μπορουσαμε να εχουμε, με δεδομενα το μπατζετ, την κατασταση της κοινωνιας και την πολιτικη πραγματικοτητα, γεγονοτα για τα οποια δεν ευθυνονται τα πανεπιστημια.
Αυτό που λες, σε συνδυασμό με το ότι όπως είπες δουλεύεις σε πανεπηστήμιο είναι απλά τραγικό.
-
Μ' αρέσει πολύ η διαλακτικότητα του greo στις συζητήσεις!
-
αντε κααααλα κρασα.
-
Ω θεοί! Άνοιξαν οι ουρανοί και διαπιστώθηκε το εξής:
οι πλέον μαχητικοί υπέρ της αμιγώς δημόσιας και φαγανής παιδείας στη χώρα όλως τυχαίως διαθέτουν δύο εκπροσώπους στο φόρουμπου όλως τυχαίως τρώνε από τη συγκεκριμένη παιδεία [ως εργαζόμενοι σ' αυτή].
Όντως πρέπει να είμαι ηλίθιος που δεν είχα καταλάβει νωρίτερα ότι κάτι δεν στέκει στην όλη ιστορία.
Τελικά οι μοναδικοί που de facto 'δεν ξέρουν τι τους γίνεται' είναι αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα. -
Κι εγω σε ελληνικο πανεπιστημιο πηγα,και μαλιστα στο κορυφαιο (εγχωρίος) του τομεα.
Ακομα εχω μεινει με την απορια για την χαωδη αποσταση φοιτητων και καθηγητων.
Ολα στηριζονταν στο 'στο μαθημα περναμε την ωρα μας,στις εξετασεις βαζουμε οτι μας γκαυλωσει για να το παιξουμε εξυπνοι'
Και αυτο ειναι σχεδον παγια τακτικη σε ολα τα προπτυχιακα τμηματα στην Ελλαδα.
Σε πολλες περιπτωσεις αρκει να διαβαζεις το βιβλιο και να μην πατησεις ποτε σε κανεναν μαθημα,δεν αποκλείεται να γινεις αριστουχος.Στα ευκολα μαθηματα παιρνεις τα παλια θεματα απο τους παλιους,και γραφεις μια χαρα.
Τελικα οι καθηγητες τι ακριβως κανουν εκει;Οεο;Οι ομαδικες εργασιες εποφευγονται σε πολλες περιπτωσεις, ή ευτελίζονται.
Αλλωστε το ελληνικο πανεπιστημιο δεν εχει κανενα σκοπο να βγαλει εργαζομενους που ξερουν τι σημαινουν λεξεις οπως κανονες,χρονοδιαγραμμα,συνεργασία...μοναχα παπαγαλους,σκονακηδες,και συνδικαλιστες.Επισης ποτε δεν ακουσα καποιον Ελλην αποφοιτο να λεει οτι πχ ο Γερμανος ειναι εξισου καλος με μενα ή καλυτερος.Εκει πχ στην Γερμανια δουλευουν τον αβάκα και εμεις εδώ πετάμε φλόγες στα υπο καταληψη τμηματα μας (οταν δεν εχουν απεργια οι καθηγητες) ; ολα αυτα δεν ακουγονται πολυ λογικα και αν ξυσω κι αλλο το πηγούνι μου στο τελος θα αποκτήσω λακάκι
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Πιστευω οτι εχουμε το καλυτερο πανεπιστημιο που θα μπορουσαμε να εχουμε, με δεδομενα το μπατζετ, την κατασταση της κοινωνιας και την πολιτικη πραγματικοτητα, γεγονοτα για τα οποια δεν ευθυνονται τα πανεπιστημια.
Μετα το παρα πανω δικαιουμαι να εξαγω το συμπερασμα οτι εκτος απο το μπατζετ ουδεμιαν χρείαν εχομεν για αλλαγες στο Δημοσιο συστημα εκπαιδευσης??
Το μπατζετ ειναι μολις ενα απο τα 3 που ανεφερα.
Οχι, σιγουρα οχι. Αλλα ειναι κεφαλαιωδους σημασιας, οσο και αν σας φαινεται απιστευτο. Και προσοχη! ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ! Φετος αγορασε το ΑΠΘ καινουργιο Ηλεκτρονικο Μικροσκοπιο Σαρωσης. Ξερετε ποτε ειχε αγοραστει το προηγουμενο; Το 86! Πως να μη μεινεις πισω μετα! -
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΚRΙΕΖΑ εξακολουθω να προσπαθω να καταλαβω αν σοβαρολογεις ή αστειευεσαι. Το ζητουμενο ειναι να γινει ενα ελληνικο πανεπιστημιο Χαρβαρντ ή Καιμπριτζ;
Ειναι σοβαρη βαση για συζητηση αυτη;Οχι.Το ζητουμενο ειναι να δουλεψουν τα Ελληνικα Πανεπιστημια (Ιδιωτικα ή Δημοσια μου ειναι αδιαφορο) σε αυτη τη βαση.
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι μονοδρομος.
Και το σιγουρο ειναι οτι δεν μας παιρνει αλλο να συνεχιστει η ιδια κατασταση ειτε μας βολευει ειτε οχι. -
Καλά, άμα κάτσω κι εγώ να γράψω τις ιλαροτραγικές εμπειρίες μου από την premium σχολή μου θα γεμίσω 10 τόμους.
Ένα μόνο θα πω: όσα έμαθα για την επιστήμη μου τα έμαθα με πολύ προσωπικό διάβασμα ΜΕΤΑ την αποφοίτησή μου. Μέσα σε 6 μήνες διάβασμα (εντατικό) απορρόφησα τουλάχιστον 3πλάσια γνώση σε σχέση με τα 4 έτη της σχολής. Θα μου πείτε 'Και τί έκανες στη σχολή;'. Ε, ακολουθούσα το ρεύμα προσπαθώντας να πετύχω τα SOS και να ξεμπερδεύω με τους ψυχανώμαλους που έκοβαν σε ορισμένα μαθήματα-κλειδιά το 90% των φοιτητών ανεξαρτήτως διαβάσματος. Μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό που λες, σε συνδυασμό με το ότι όπως είπες δουλεύεις σε πανεπηστήμιο είναι απλά τραγικό.
Αν βρεις καποιο επιχειρημα να στηριξει την κορωνα σου, μας τη λες. Αλλιως δε βαριεσαι... Συνηθισμενα τα βουνα απο χιονια
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
ΚRΙΕΖΑ εξακολουθω να προσπαθω να καταλαβω αν σοβαρολογεις ή αστειευεσαι. Το ζητουμενο ειναι να γινει ενα ελληνικο πανεπιστημιο Χαρβαρντ ή Καιμπριτζ;
Ειναι σοβαρη βαση για συζητηση αυτη;Οχι.Το ζητουμενο ειναι να δουλεψουν τα Ελληνικα Πανεπιστημια (Ιδιωτικα ή Δημοσια μου ειναι αδιαφορο) σε αυτη τη βαση.
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι μονοδρομος.
Και το σιγουρο ειναι οτι δεν μας παιρνει αλλο να συνεχιστει η ιδια κατασταση ειτε μας βολευει ειτε οχι.Ποσα Χαρβαρντ εχει η Αμερικη; Ποσα Καιμπριτζ εχει η Αγγλια; Λιγη επαφη με το εδαφος δε βλαπτει! Ή μηπως οταν πρεπει να εξυπηρετησουμε τους εργαζομενους ειμαστε ρεαλιστες, ενω οταν πρεπει να κανουμε τα χατιρια στο κεφαλαιο ειμαστε ουτοπιστες;
Αποφασιστε! -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το μπατζετ ειναι μολις ενα απο τα 3 που ανεφερα.
Οχι, σιγουρα οχι. Αλλα ειναι κεφαλαιωδους σημασιας, οσο και αν σας φαινεται απιστευτο. Και προσοχη! ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ! Φετος αγορασε το ΑΠΘ καινουργιο Ηλεκτρονικο Μικροσκοπιο Σαρωσης. Ξερετε ποτε ειχε αγοραστει το προηγουμενο; Το 86! Πως να μη μεινεις πισω μετα!Μιας και εισαι μεσα στα πραγματα θα ηθελα να μου πεις ποσα εχει ξοδεψει το ΑΠΘ για επισκευη λεηλατημενων εργαστηριων/κτιριων και αναπληρωση κλαπεντος εξοπλισμου απο το 86 μεχρι σημερα, ωστε να κρινουμε αν ηταν πραγματι η ελλειψη κονδυλιων για την αγορα του μικροσκοπιου σαρωσης υπευθυνη.
-
Βρε greo, πες οτι θέλεις, αλλά προσπάθησε να μην μειώνεις αυτά που πιστεύουν οι άλλοι!
-
ratanplan η Αγγλια ΔΕΝ εχει 40 καλα πανεπιστημια. Εχει 8 ανα κλαδο σε ολο το ΗΒ, βασει αποφασης του εκει υπουργειου Παιδειας. Αρα το τοπ 40 να το λες στους φιλους σου, οχι σε μας. Πηγες στην Οξφορδη, το Καιμπριτζ ή το Νταραμ; Πες το! Αλλιως Εγγλεζικο τοπ 40 ηταν και οι Καζαγκουγκου.
Φίλε greo δε νομίζω να σου έχω μιλήσει πουθενά με τέτοιο ύφος....
Επίσης μόνο το Durham σου ήρθε στο μυαλό? Τα Imperial College, London School of Economics, York κλπ δεν λένε ε? έχουμε πει ήδη 5 -απο την πρώτη 10δα- δλδ άλλα 3 Uni έχει η Αγγλία?
Δεν θα κάτσω να τσακωθώ μαζί σου
α. γιατί δεν βρίσκω το λόγο
β. γιατί έχεις φωστήρες συναδέλφους, και έχουν βγάλει off όλα τα κορυφαία πανεπιστήμια της αλλοδαπής, οπότε τι να σου πω εγώ με ένα πατσαβουρόχαρτο της Αγγλίας επιπεδου...πως το είπες....Καζαγκουγκου!Μια απορία θα μου λύσεις? Πως γίνεται απο νηπιαγωγός να σπουδάσει κάποιος Ιατρική?
Μήπως είδες την εκπομπή του Παπαχελά με την τύπισα κα ιτον τύπο που περάσανε Ιατρική αλλά ο τύπος πήγε Αμερική τελικά να σπουδάσει?
Ακομα εχω μεινει με την απορια για την χαωδη αποσταση φοιτητων και καθηγητων.
Ε ναι και στην Αγγλία ο άλλος έχει Phd, έχει γράψει και κανα δυο βιβλία, μιλάτε με το μικρό σας όνομα, και όποτε καβλωσεις κλείνεις ραντεβού και μιλάς μαζί του για κάτι που σε απασχολεί σε μια εργασία του ή κάτι τέτοιο.
Και τέλος θέλω να μου πείτε πως γίνοντε οι Εργασίες στην Ελλαδα....ΜΕ COPY/PASTE ΜΗΠΩΣ??????????????????????????????
-
ΚRΙΕΖΑ πολυ λιγοτερα απο οσα φανταζεσαι. Ο κλαπεις εξοπλισμος παραμενει κλαπεντας συνηθως. Οι καταστροφες παραμενουν καταστροφες μεχρι να γινει γενικοτερη ανακαινιση.
kouk δε σε καταλαβαινω, λυπαμαι. Αν εχεις να βαλεις καποια παραθεση μηπως καταλαβω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
kouk δε σε καταλαβαινω, λυπαμαι. Αν εχεις να βαλεις καποια παραθεση μηπως καταλαβω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχεις φοιτησει σε δημοσιο παν/μιο?
Αν εχεις φοιτησει εισαι ευχαριστημενος?
Δηλαδη για να καταλαβω...
Εισαι ευχαριστημενος...
... απο την **''υποδοχη'' σου την 1η μερα **στο παν/μιο?
....απο την **συμπεριφορα των καθηγητων προς εσενα?
... απο την εξυπηρετηση στις γραμματειες **καθηγητων/μαθηματων/σχολων?
... απο την **μηχανοργανωση/προγραμματισμο **των σχολων?
... απο την προσωπικη σου επαφη με καθηγητες?
... απο την υποδομη των παν/μιων (κτιρια,γενικη εικονα)?
... απο τα εργαστηρια που κανουμε?
... απο **εξετασεις τις οποιες δεν μπορεις ποτε να περασεις **γιατι ετσι θελει ο καθηγητης?
...απο το μπαχαλο που γινεται κατα τη διαρκεια της εξετασης (κινητα,σκονακια)?
...απο φοιτητες 67ου ετους που πανε στον καθηγητη και περνανε τα μαθηματα ''στο μιλητο''?
..απο φοιτητες που περνουν μαθηματα επειδη ειναι ''συνδικαλιστες'' και συμμετεχουν στις εκλογες για Πρυτανικο συμβουλιο?
... απο τον κοινοχρηστο εξοπλισμο των παν/μιων?
... απο την ''επιλογη'' των μεταπτυχιακων?
... απο την ''επιλογη'' των λεκτορων/τσιρακια του καθηγητη?
... απο την ''οικογενειακη υποθεση'' ακαδημαικη καριερα?
...απο την ''δωρεαν'' σιτηση?
... απο την ''δωρεαν'' στεγη?...ολα τα παραπανω λοιπον ειναι ενα ΜΠ%^$#ΛΟ στην Ελλαδα!
Και ισως μας αξιζουν κιολας!Αφου δουλευεις εκει..πρεπει να τα ξερεις απο πρωτο χερι μαλιστα...
-
Τελικά (για να γυρίσουμε στο θέμα μας) γιατί εξακολουθεί να ισχύει μια απεργία στην οποία συμμετέχουν λιγότεροι από 10% των εργαζομένων;
Μια πρώτη απάντηση για να δώσω καύσιμο στη μηχανή:
προκειμένου να υπάρξει ενιαίο πανεκπαιδευτικό αντικυβερνητικό κίνημα όπως το γουστάρουν συγκεκριμένοι μειοψηφικοί χώροι. -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Εχεις φοιτησει σε δημοσιο παν/μιο?
Αν εχεις φοιτησει εισαι ευχαριστημενος?
Δηλαδη για να καταλαβω...
Εισαι ευχαριστημενος...
... απο την **''υποδοχη'' σου την 1η μερα **στο παν/μιο?
....απο την **συμπεριφορα των καθηγητων προς εσενα?
... απο την εξυπηρετηση στις γραμματειες **καθηγητων/μαθηματων/σχολων?
... απο την **μηχανοργανωση/προγραμματισμο **των σχολων?
... απο την προσωπικη σου επαφη με καθηγητες?
... απο την υποδομη των παν/μιων (κτιρια,γενικη εικονα)?
... απο τα εργαστηρια που κανουμε?
... απο **εξετασεις τις οποιες δεν μπορεις ποτε να περασεις **γιατι ετσι θελει ο καθηγητης?
...απο το μπαχαλο που γινεται κατα τη διαρκεια της εξετασης (κινητα,σκονακια)?
...απο φοιτητες 67ου ετους που πανε στον καθηγητη και περνανε τα μαθηματα ''στο μιλητο''?
..απο φοιτητες που περνουν μαθηματα επειδη ειναι ''συνδικαλιστες'' και συμμετεχουν στις εκλογες για Πρυτανικο συμβουλιο?
... απο τον κοινοχρηστο εξοπλισμο των παν/μιων?
... απο την ''επιλογη'' των μεταπτυχιακων?
... απο την ''επιλογη'' των λεκτορων/τσιρακια του καθηγητη?
... απο την ''οικογενειακη υποθεση'' ακαδημαικη καριερα?
...απο την ''δωρεαν'' σιτηση?
... απο την ''δωρεαν'' στεγη?...ολα τα παραπανω λοιπον ειναι ενα ΜΠ%^$#ΛΟ στην Ελλαδα!
Και ισως μας αξιζουν κιολας!Αφου δουλευεις εκει..πρεπει να τα ξερεις απο πρωτο χερι μαλιστα...
καλα, με εναν καλο μισθο με πιθανως μονιμη θεση, πολλοι θα τα ξεχνουσαν.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ποσα Χαρβαρντ εχει η Αμερικη; Ποσα Καιμπριτζ εχει η Αγγλια; Λιγη επαφη με το εδαφος δε βλαπτει!Εφοσον συνεχιζεις να επιμενεις παρ'οτι πιστευω σου εξηγησα πως θα ηθελα εγω το Πανεπιστημιο στην χωρα μας επετρεψε μου να εχω την απορια:
Γιατι δηλαδη να μη ξεκινησουμε μια τετοια προσπαθεια??
Δε καταλαβα δηλαδη... -
εντιτ
Καθηγητές στα σχολεία