-
Κάνε το καλό και scannαρισε την...
Για να μπορέσουμε να τη βρούμε.
Αριθμο ΦΕΚ δεν έχει απάνω? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κάνε το καλό και scannαρισε την...
Για να μπορέσουμε να τη βρούμε.
Αριθμο ΦΕΚ δεν έχει απάνω?+ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΑ...
-
Ειναι εγκυκλιος, διευκρινιστικη επιστολη δηλαδη. Αρα ΦΕΚ δεν παιζει. Αν βρω scanner που δεν εχω, το κανω. Το θεμα ειναι οτι νομικα, ενα σκαναρισμενο αντιγραφο αντιγραφου εγκυκλιου κλπ κλπ, πρεπει να εισαι γατονι για να βγαλεις ακρη με τον Ελληνα Μπατσο.
-
Καμιά εγκύκλιος δεν μπορεί να ερμηνεύσει ένα νόμο με τρόπο που να αλλοιώνει το νόημά του. Και ο ΚΟΚ είναι πλέον σαφής σ' αυτό το θέμα: μόνο πίσω οι μεμβράνες, μπροστά μόνο σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης με βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου (όχι του φίλου μας γιατρού).
-
Δηλαδη οταν σαν υπουργειο λες στο ΚΤΕΟ:
τα φυμε μπροστα περνανε τον ελεγχο (ελεγχος τεχνικων προδιαγραφων οχηματος αρα και παραθυρων) αμα αυτο και εκεινο και το αλλο.
τι εννοεις?
edit
σκεφτηκες το ενδεχομενο να βγηκε ο νεος ΚΟΚ και να γραφει απαγορευονται τα φυμε μπροστα, και να βγηκαν οι εταιριες που πουλανε μεμβρανες (οχι οι ελληνικες) και να ειπαν το πολυ απλο οτι αφου οι μεμβρανες τους ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ, ΚΟΨ'ΤΕ ΤΙΣ ΜΛΚΙΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ? Πως μπορεις να απαγορεψεις κατι που στην υπολοιπη Ευρωπη παιρνει εγκριση τυπου? -
Δεν ξέρω από που παίρνουν έγκριση, πάντως όχι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κάθε κράτος μπορεί άλλωστε να απαιτήσει διαφορετικά κριτήρια στο τι κυκλοφορεί στους δρόμους του. Μπορεί πχ να ζητήσει υποχρεωτικά 4 αερόσακους, ABS μη απενεργοποιούμενο, ν' απαγορεύσει κάθε μη εργοστασιακό μαντζαφλάρι (αεροτομές, κεραίες, προφυλακτήρες, κλωβούς κλπ).... Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα κράτος πως θα χειριστεί το θέμα της ασφάλειας και της συμπεριφοράς των οδηγών, ειδικά αν το κράτος έχει υψηλότερα στάνταρ από τα ελάχιστα που εφαρμόζονται γενικά.
-
Αλήθεια, όλες αυτές τις σιδεριές (bull bar κλπ) που εξέχουν από τα βρωμοSUV και τα πετσικά, γιατί δεν τις κυνηγάνε τα μπατσόλια;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αλήθεια, όλες αυτές τις σιδεριές (bull bar κλπ) που εξέχουν από τα βρωμοSUV και τα πετσικά, γιατί δεν τις κυνηγάνε τα μπατσόλια;Γιατι ο μαλακας με τις μπαρες θα χει καναν θειο στο ταδε υπουργειο κλητηρα και θα σβησουν την κληση.... Τζαμπα το ροζ χαρτακι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω από που παίρνουν έγκριση, πάντως όχι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κάθε κράτος μπορεί άλλωστε να απαιτήσει διαφορετικά κριτήρια στο τι κυκλοφορεί στους δρόμους του. Μπορεί πχ να ζητήσει υποχρεωτικά 4 αερόσακους, ABS μη απενεργοποιούμενο, ν' απαγορεύσει κάθε μη εργοστασιακό μαντζαφλάρι (αεροτομές, κεραίες, προφυλακτήρες, κλωβούς κλπ).... Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα κράτος πως θα χειριστεί το θέμα της ασφάλειας και της συμπεριφοράς των οδηγών, ειδικά αν το κράτος έχει υψηλότερα στάνταρ από τα ελάχιστα που εφαρμόζονται γενικά.Εγκριση τυπου. Οπως το αυτοκινητο. Οπως η εξατμιση Supersprint.
-
Για την ηχομέτρηση:
Προφανώς και δεν είναι απολύτως αξιόπιστη μια μέτρηση στην Βουλιαγμένης, αλλά ο περιβαλλοντικός θόρυβος μπορει να μπει στο calibration του ηχομέτρου και να συνυπολογιστεί στην μέτρηση. Αν πχ ο θόρυβος περιβάλλοντος είναι 60dB και η μέτρηση δείξει 110dB, συνεισφέρει...αρκετά η εξάτμιση στην μέτρηση...
Για όσους μη σχετικούς με το θέμα, 3dB είναι ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ θόρυβος (σε όχληση).
Βέβαια, κατα πόσον είναι ικανοί οι φίλοι μπάτσοι να κάνουν κάτι τέτοιο και να γνωρίζουν το πως να χειριστούν ένα ηχόμετρο για μια όσο το δυνατόν αξιόπιστη μέτρηση, είναι άλλο θέμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως ΓΙΝΕΤΑΙ, απλά σε ανοιχτούς και μή ελεγχόμενους χώρους, πρέπει να αφήνεις αρκετό περιθώριο λάθους, αλλά και πάλι αν γινόταν, θα γλιτώναμε από κάμποσους κάγκουρες... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καμιά εγκύκλιος δεν μπορεί να ερμηνεύσει ένα νόμο με τρόπο που να αλλοιώνει το νόημά του. Και ο ΚΟΚ είναι πλέον σαφής σ' αυτό το θέμα: μόνο πίσω οι μεμβράνες, μπροστά μόνο σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης με βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου (όχι του φίλου μας γιατρού).Έχω την εντύπωση πως και στο πίσω παρ πριζ επιτρέπεται μέχρι ένα ποσοστό. Δεν μπορούν να είναι μαύρες γιατί εμποδίζεις τον πίσω να δει μπροστά. Αληθεύει ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Καμιά εγκύκλιος δεν μπορεί να ερμηνεύσει ένα νόμο με τρόπο που να αλλοιώνει το νόημά του. Και ο ΚΟΚ είναι πλέον σαφής σ' αυτό το θέμα: μόνο πίσω οι μεμβράνες, μπροστά μόνο σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης με βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου (όχι του φίλου μας γιατρού).
Έχω την εντύπωση πως και στο πίσω παρ πριζ επιτρέπεται μέχρι ένα ποσοστό. Δεν μπορούν να είναι μαύρες γιατί εμποδίζεις τον πίσω να δει μπροστά. Αληθεύει ;
Όχι. Λέει οτι αν το όχημα διαθέτει δεξί καθρεύτη δεν υπάρχει όριο στη σκουρότητα της μεμβράνης που θα μπει στο πίσω τζάμι.
-
Έδειχνε χθες στην Θεσσαλονικη μια διασταύρωση που γινόταν της π@@@@νας λόγω διακοπής ρεύματος και μπήκε ένας τύπος με σφυρίχτρα και κουτσά στραβά έβαλε μια 'τάξη' πράγμα που ήταν εμφανές στο ρεπορτάζ.
Και σκάει τσεός με το περιπολικό .. ανοιχτά μεγάφωνα 'ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΜΕΣΑ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ!!!!!' ........
Δεν λέω παράνομος ο τύπος, αλλά μήπως και οι τσέοι θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί νωρίτερα και να έστελναν κάποιον να κάνει τροχονομία??
Δηλαδή αυτό το περιπολικό που ήταν προηγούμενως και δεν μπορούσε?
Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις διακοπών ρεύματος δεν φέρνετε τους φοιτητές που είναι στην ακαδημία στο 1 - 2 έτος να κάτσουν σε μια διασταύρωση ο καθένας να βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση????
-
Aκριβώς αυτά είπα και εγώ σε συγγενή μου που τυχαίνει του επαγγελματος και μου είπε οτι χθές όλοι οι τροχαιοι ήταν στους δρόμους και προσπαθούσαν να συμμαζέψουν την κατάσταση(χάος).Όταν του είπα γιατί δεν υπήρχε κανείς σε τόσο κομβικό σημείο,απάντησε οτι έπρεπε να καλυφθούν άλλα σημεία και οτι στα κεντρικά της τροχαίας γινόταν χαμός.
-
Γυρνώντας από Παπάγου Νέα Σμύρνη βγήκα στη Βασιλίσσης Σοφίας ερχόμενος από τη Μεσογείων κάνοντας αριστερά στη Φιδιππίδου (?). Ξεκινώντας από το φανάρι χωρίς σπινιαρίσματα, κτλ έστριψα αριστερά και πρέπει να έφτασα τις 4000-4500 στροφές/λεπτό, κάτι που σημαίνει ~30 χλμ/ώρα στο αμάξι μου. Στη δεξιά πλευρά του δρόμου είχε πολλές μηχανές της αστυνομίας και είχαν στήσει μπλόκο. Μου κάνουν λοιπόν νόημα να σταματήσω. Δεξί φλας, σταματάω, αλάρμ, ανοίγω το παράθυρο και έρχεται ένας αστυνομικός. Τον βλέπω ότι ελέγχει ότι φοράω ζώνη, οπότε αφού βλέπει ότι φοράω μου ζητάει άδεια, δίπλωμα, ταυτότητα, του τα δίνω και φεύγει. Μετά από 2-3 λεπτά αναμονής έρχεται άλλος αστυνομικός με τα χαρτιά μου και μου λέει:
'Κύριε το ξέρετε ότι τρέχατε;'
Τον ρωτάω λοιπόν και γω:
'Τι εννοείτε ότι έτρεχα;' (το αυτοκίνητό μου είναι 1400 κ.ε. με 72 άλογα, οπότε όπως καταλαβαίνετε μέχρι τις 4000-4500 στροφές/λεπτό που έφτασα με πρώτη δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί τρέξιμο, απλά θόρυβο κάνει η μηχανή).
Μου λέει λοιπόν ότι πήγαινα πολύ γρήγορα
Του απάντησα ότι δεν έτρεχα και ζήτημα είναι να ξεπέρασα τα 30 χλμ/ώρα πριν μου κάνουν νόημα.Κάπου εκεί μου έδωσε τα χαρτιά μου, μου έκανε σύσταση να μην τρέχω τώρα που άδειασε η Αθήνα και μου είπε ότι μπορώ να φύγω.
Δε λέω, ευγενικός ήταν, πραγματικά όμως δε μπορώ να καταλάβω βάση ποιού στοιχείου θεώρησε ότι έτρεχα. Ήθελε απλά να με τρομάξει για να μην τρέχω αυτές τις μέρες;
-
μαλλον...
-
Φίλο μου και συνφορουμίστα τον σταμάτησαν Πέμπτη απόγευμα στην Καβάλας, καθώς πήγαινε να παίξει 5Χ5. Το παιδί είχε την ατυχία να οδηγεί 'καλό' Ραλί και μια που δεν έβρισκαν κάτι να τον γράψουν, του έδωσαν κλήση για φιμέ. Αλλά...
...
...
...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΜΕ!!!!!!!!!!!
Βασικά βαρέθηκε να πάει επι τόπου στον διοικητή, πήγε την επόμενη μέρα και γενικά δεν έχει σκοπό να το αφήσει έτσι.
Προς το παρόν όμως είναι χωρίς πινακίδες, άρα χωρίς μεταφορικό μέσο για 10 μέρες.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!! -
Aυτα δεν γινονται
-
κορυφη!!!
-
δε το ξερεις πεμπτη βραδυ απαγορευεται να κυκλοφορεις στη καβαλας
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]