-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Νομίζω ότι κόκκινο μπορούν να παραβιάσουν σε περίπτωση καταδίωξης. Δεν μπορούν όμως να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο ή να μην ακολουθήσουν σήματα τροχονόμου (λες και θα τους γράψει ).
ΚΑΝΕΝΑ όχημα δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το κόκκινο. Ούτε περιπολικό, ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό, ... .
Όταν κάνουν καταδίωξη ή μεταφέρουν ασθενή ή πηγαίνουν σε κατάσβεση πυρκαϊάς και φτάνουν σε κόκκινο σηματοδότη πρέπει να σταματήσουν.ολα τα τραγελαφικα στην ελλαδα.
σε ολη την ευρωπη επιτρεπεται σε αστυνομικα ,πυροσβεστικα και ασθενοφορα οχηματα,
να περνανε το κοκκινο,
ΕΦΟΣΩΝ ειναι σε εκτακτη αναγκη με φαρους και σειρηνες στο φουλ.
τα αμαξια κανουνε στην ακρη σε τετοιες περιπτωσεις.
και ειναι απολυτως λογικο,μιας και μερικα λεπτα καθυστερησης μπορει να ειναι μοιραια για την ζωη ενος ανθρωπου.ειστε σιγουροι οτι ο ελληνικος ΚΟΚ λεει ρητα για το κοκκινο σε οχηματα εκτακτης αναγκης που ειναι οντως σε εκτακτη αναγκη;
-
Μωρέ κι εδώ τα ίδια ισχύουν στην πράξη, κανείς δεν θα γράψει όχημα ανάγκης επειδή θα περάσει ένα κόκκινο. Όμως καλύτερα που υπάρχει η απαγόρευση, γιατί διαφορετικά ο κάθε λαλάκης Κάλαχαν θ' ανάβει το φάρο και θα περνάει αέρα όποιο φανάρι βρίσκει. Ας έχουν ένα φόβο τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μωρέ κι εδώ τα ίδια ισχύουν στην πράξη, κανείς δεν θα γράψει όχημα ανάγκης επειδή θα περάσει ένα κόκκινο. Όμως καλύτερα που υπάρχει η απαγόρευση, γιατί διαφορετικά ο κάθε λαλάκης Κάλαχαν θ' ανάβει το φάρο και θα περνάει αέρα όποιο φανάρι βρίσκει. Ας έχουν ένα φόβο τουλάχιστον.Δεν ζεις στην Ελλαδα;;;;
Δεν εχεις δει περιπολικο να αναβει φαρο 2 μετρα πριν το φαναρι και να το σφαζει;;;; -
Όσο κακή οδηγική συμπεριφορά και αν έχει παρουσιάζει γενικά ο Έλληνας παρατηρώ πάντα όλοι όλοι κάνουν ότι μπορούν για ν' ανοίξουν χώρο για να περάσει ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό με φάρους. Είναι σχεδόν σίγουρο δηλαδή ότι θα σταματήσουν οι κινούμενοι στον κάθετο δρόμο και θ' αφήσουν να περάσει με κόκκινο το όχημα εκτάκτου ανάγκης και φυσικά κανένας αστυνομικός δε θα γράψει τον οδηγό του.
Άλλο όμως το υπάρχει λόγος και έχοντας προειδοποιήσει και ελέγξει περνάω με κόκκινο και άλλο το σφάζω στεγνά το κόκκινο απλά επειδή 'μπορώ', χωρίς κανένα λόγο.
Είναι δηλαδή και θέμα ευσυνειδησίας σε κάποιο βαθμό...edit:
Υ.Γ. Τα περιπολικά που ανέφερε ο Wagner669 ανήκουν στη 2η περίπτωση. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μωρέ κι εδώ τα ίδια ισχύουν στην πράξη, κανείς δεν θα γράψει όχημα ανάγκης επειδή θα περάσει ένα κόκκινο. Όμως καλύτερα που υπάρχει η απαγόρευση, γιατί διαφορετικά ο κάθε λαλάκης Κάλαχαν θ' ανάβει το φάρο και θα περνάει αέρα όποιο φανάρι βρίσκει. Ας έχουν ένα φόβο τουλάχιστον.
Δεν ζεις στην Ελλαδα;;;;
Δεν εχεις δει περιπολικο να αναβει φαρο 2 μετρα πριν το φαναρι και να το σφαζει;;;;Γι' αυτό έγραψα τα παραπάνω. Με την απαγόρευση σε ισχύ, δεν μπορούν να πουν σε δικαστήριο, αν προκαλέσουν ατύχημα, ότι ήταν σε υπηρεσία.
-
ακριβως.
γερμανια το βλεπω συχνα.
ασθενοφορα η πυροσβεστικα που τρεχουν να προλαβουν οτι μπορουν,
ΠΑΝΤΑ σε κοκκινο σχεδον σταματανε,ελεγχουν την κυκλοφορια και μετα συνεχιζουν.
ΠΟΤΕ δεν περνανε αερα πατερα,ασχετα αν οι σειρηνες ειναι στο φουλ.
τωρα αν στην ελλαδα τα μπατσικα η τα υπουργικα οχηματα παραβιαζουν το κοκκινο ετσι στεγνα,
τοτε αυτο ειναι ενα δειγμα της ελληνικης οδηγικης συμπεριφορας γενικως. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ζεις στην Ελλαδα;;;;
Δεν εχεις δει περιπολικο να αναβει φαρο 2 μετρα πριν το φαναρι και να το σφαζει;;;;Γι' αυτό έγραψα τα παραπάνω. Με την απαγόρευση σε ισχύ, δεν μπορούν να πουν σε δικαστήριο, αν προκαλέσουν ατύχημα, ότι ήταν σε υπηρεσία.
Μα παντα οταν οι μπατσοι κανουν μαλακια του τυπου σφαζω-κοκκινο-θεριζω-2-πανω-σε-μιχανακι....
Ισχυριζοντε οτι ηταν σε καταδιωξη... 'undercover' ...χωρις καν φαρους....
Εγω θα στελνα 2-3 τετοιους π..δες στη φυλακη, να κοπει σε ολους η μαγκια!
Αλλα οι μπατσοι ειναι 'παρακρατος'....
Κανουν οτι γουσταρουν και μετα απεδειξε εσυ οτι δεν επεσες πανω στην ζαρτηνιερα, δεν φωρας πρασινα παπουτσια, δεν περασες με κοκκινο εσυ, αλλα αυτος και οτι φορουσες ζωνη....Δεν τους μπορω!!!
Οποτε εχω ευκαιρεια τους γ.....ω οσο μπορω!!
ΕΔΕ, μεταθεση στα Ιμια, πιθαρχικο....
Θα δεις υπαλληλισκε του δημοσιου ποιος σου δινει εξουσια και ποιος ελεγχει αν την εφαρμοζεις σωστα!*-Για να λεμε και του στραβου το δικιο....
Χθες με την βροχη, κατεβαινα την παραλιακη.
Πριν τις 'τρυπες Καραμανλη', στο κατιφορικο, δεξι πεταλο, με αναπωδι κλιση και τα σχετικα κ ενω ημουν με 40~50 ΧΑΩ φευγει ο κωλος στο γλαστρακι και φευγει αψυχολογητα προς αντιθετο ρευμα....
Το φερνω και στα καπακια φευγει για δευτερη φορα και περναει στο τοοοοοοοοοοοοοοοοσο απο περιπολικο που ανεβαινε....Φαρος, αναστροφη και με σταματαει....
Αφου μου πρηξαν τα συκωτια για κανα 5 λεπτο...
Πως πας ετσι και θα μας σκοτωνες και τα σχετικα....
Αρκεστικαν στο... Ειναι σκατοδρομος.... Μου χει ξανατυχει παλι με βροχη και προσεχα σημερα.... Με 40~50 μου γλυστρησε... * -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
*Αρκεστικαν στο... Ειμαι κουλός.... Γι' αυτό και πήρα Άστρα.... Με 40~50 μου γλυστρησε... * -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
ΚΑΝΕΝΑ όχημα δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το κόκκινο. Ούτε περιπολικό, ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό, ... .
Όταν κάνουν καταδίωξη ή μεταφέρουν ασθενή ή πηγαίνουν σε κατάσβεση πυρκαϊάς και φτάνουν σε κόκκινο σηματοδότη πρέπει να σταματήσουν.Άρθρο 44 ΚΟΚ...
Oχήματα άμεσης ανάγκης – Έργα στις oδoύς
2. Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oχημάτων άμεσης ανάγκης ή
oχημάτων με τα oπoία μεταφέρoνται πρόσωπα, πoυ έχoυν ανάγκη άμεσης
βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργείται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ oι oδηγoί των oχημάτων αυτών δεν υπoχρεoύνται να τηρήσoυν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 τoυ παρόντoς Kώδικα. Δεν μπoρoύν όμως να διέρχoνται αντίθετα στoυς μoνόδρoμoυς ή να μη συμμoρφώνoνται στα σήματα πoυ δίνoυν oι τροχονόμοι.Λάθος μου, έχεις δίκιο. Τα περί φωτεινής σήμανσης δεν είναι στα άρθρα 12-43 του ΚΟΚ, οπότε ούτε κόκκινο μπορούν να περάσουν...τουλάχιστον με μια στενή ερμηνεία του κειμένου
-
ArrowsFA1
ακριβως αυτο θσ σου εγραφα, αλλα το βρηκες μονος σου.
Ο ΚΟΚ οριζει ρητα ποια αρθρα μπορουν να αγνοουν. Μεσα σε αυτα ΔΕΝ βρισκεται αυτο που μιλαει για τους σηματοδοτες. Πολυ θα ηθελα ενα δικαστη να μου επιχειρηματολογησει/δικαιολογησει πως θα ερμηνευε τα παραπανω αντιθετα.
Και φυσικα σε ενα σημειο επισης οριζει ρητα οτι 'μπορουν να κανουν ολα αυτα, ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ'. Αντε βγαλε ακρη...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
*Αρκεστικαν στο... Ειμαι κουλός.... Γι' αυτό και πήρα Άστρα.... Με 40~50 μου γλυστρησε... *
-
για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως μερικοί αστυνομικοί συμπεριφέρονται με σεβασμό κ ανοχή αν κ ο καθένας μας αναγνωρίσει το λάθος του.
χθες ήμασταν με το αμάξι ενός φίλου (του μπαμπά του για την ακρίβεια), κ το παιδί ξέχασε το δίπλωμα κ την ταυτότητα. το αμάξι ήταν leasing, κ δεν υπήρχαν στοιχεία κυριότητάς του, πέρα από τη σφραγίδα της εταιρίας στο συμβόλαιο. τελικά μετά το αλκοτέστ (δεν είχαμε πιει καθόλου) μας άφησε το παλικάρι ο αστυνομικός.
καλός στη συμπεριφορά... παράδειγμα προς μίμηση.
-
Ε δεν ξέρω αν είναι και παράδειγμα προς μίμηση αυτό ρε συ...
-
είναι-είναι...
-
Μα δεν κατάλαβες...
Χτες οι έλεγχοι ήταν μόνο για αλκοόλ.
Όχι για κλεμμένα ή ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Αν πχ σε έπιαναν ΚΑΙ πιωμένο ΚΑΙ με κλεμμένο αυτοκίνητο, δε θα σου έκαναν τίποτα.
Είπαμε, ΜΟΝΟ για αλκοόλ...
Σήμερα ελέγχουν και γράφουν για άδεια/ασφάλεια.
Αύριο για ζώνες.
Μεθαύριο για αλκοόλ ΚΑΙ ζώνες. Αν είσαι παράτυπος στο ένα μόνο από τα 2, σε αφήνουν να φύγεις. -
Μηπως του ζητησατε να κανει λίγο ΦΡΡΡΡΡΡ;
-
Παντα ετσι παει, οταν μας συμφερει θελουμε τον μπατσο επιεικη και με κατανοηση, οταν μας συμφερει αλλιως τον θελουμε σκληρο και 100% τυπικο στα καθηκοντα του
-
Σκληρό μπάτσο δέν νομίζω να υπάρχει οδηγός που να τον θέλει, άν υπάρχει να έχει υπόψιν του οτι μπορεί να πέσει και σε αυτόν το κακό λαχείο.
Κάποια σκληρότητα πάντως ειδικά σε οδηγούς που το παρατραβάνε πρέπει να υπάρχει. -
Toν θέλω αυστηρό εκεί που πρέπει και επιεική εκεί που πρέπει.
Επιεική όταν πρόκειται για παραβίαση του ορίου σε σημείο υπερασφαλές (ιδιαίτερα όταν το όριο είναι ηλίθιο), όταν βρίσκεσαι στην είσοδο του δακτυλίου 8 παρα τέταρτο το βράδυ, επειδή απλά έφτασες εκεί νωρίτερα απ' οτι υπολόγιζες (μου έχει τύχει), όταν αναγκαστείς να πατήσεις διπλή για να προσπεράσεις ένα... τρακτέρ στον επαρχιακό (εφόσον βέβαια ήταν σε ασφαλές σημείο η προσπέραση)
Αυστηρό όταν είμαι πιωμένος, όταν τρέχω στα στενά, όταν παρακωλύω την κυκλοφορία παρκάροντας παράνομα, παραβιάζοντας λεωφορειολωρίδα και κλείνοντας διασταυρώσεις, όταν μιλάω στο κινητό, όταν, όταν, όταν...
Ας με συγχωρήσει ο φίλος, αλλά εγώ θεωρώ σοβαρό το να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του χωρίς στοιχεία, για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο απ' όλους το γεγονός οτι έτσι είναι ανεξέλεγκτο(ς). -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παντα ετσι παει, οταν μας συμφερει θελουμε τον μπατσο επιεικη και με κατανοηση, οταν μας συμφερει αλλιως τον θελουμε σκληρο και 100% τυπικο στα καθηκοντα τουΘα σου πω οτι ειπε κ ο Ταυρος....
Toν θέλω αυστηρό εκεί που πρέπει και επιεική εκεί που πρέπει.
Επιεική όταν πρόκειται για παραβίαση του ορίου σε σημείο υπερασφαλές (ιδιαίτερα όταν το όριο είναι ηλίθιο), όταν βρίσκεσαι στην είσοδο του δακτυλίου 8 παρα τέταρτο το βράδυ, επειδή απλά έφτασες εκεί νωρίτερα απ' οτι υπολόγιζες (μου έχει τύχει), όταν αναγκαστείς να πατήσεις διπλή για να προσπεράσεις ένα... τρακτέρ στον επαρχιακό (εφόσον βέβαια ήταν σε ασφαλές σημείο η προσπέραση)
Αυστηρό όταν είμαι πιωμένος, όταν τρέχω στα στενά, όταν παρακωλύω την κυκλοφορία παρκάροντας παράνομα, παραβιάζοντας λεωφορειολωρίδα και κλείνοντας διασταυρώσεις, όταν μιλάω στο κινητό, όταν, όταν, όταν...
Ας με συγχωρήσει ο φίλος, αλλά εγώ θεωρώ σοβαρό το να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του χωρίς στοιχεία, για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο απ' όλους το γεγονός οτι έτσι είναι ανεξέλεγκτο(ς).Σ αυτα που λεει ο Ταυρος τωρα....
Ναι μεν ειναι απαραδεκτο να κυκλοφορει αυτοκινητο και οδηγος χωρις αδεια διπλωμα κ ασφαλεια.... Αλλα οταν γινεται απο λαθος, δεν πιστευω οτι ο τροχαιος πρεπει να τον σκισει....-Εχω ανεβει Θασσαλονικη χωρις χαρτια.... Παλι καλα που μου τα στειλαν με ΚΤΕΛ για να κατεβω Αθηνα.
-Μ εχουν σταματησει στα Λιμανακια χωρις διπλωμα και χωρις αδεια, γιατι τα ξεχασα στο γραφειο... Ο τροχαιος ηταν Ποντιος, οποτε βγαλαμε ακρη
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]