-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα ανθρώπινα δικαιώματα άγια και σεβαστά αλλά για αυτόν που σέβεται και τα δικαιώματα των άλλων.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η παραπάνω φράση είναι εντελώς δικής σου εμπνεύσεως :
Η παραπάνω φράση ΔΕΝ εκφράζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά προστατεύονται από τα δικαστήρια, τους νόμους , την ΕΕ, την Σύμαβση δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα Κοινοβούλια όλων των ευρωπαϊκών χωρών, το Ελληνικό κράτος, τη νομική επιστήμη, κτλ κτλ Με 2 λόγια κάθε επιστημονικός ή κρατικός φορέας που εμπλέκεται με τα ανθρώπινα διακιώματα καταδικάζει αυτή τη φράση μετά βδελυγμίας...Όχι φυσικά ότι οφείλεις να συμφωνήσεις...Εσύ έχεις την άποψή σου και τις δικές σου μεθόδους...
Η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι ΑΠΟΛΥΤΗ και δεν υποχωρεί ενώπιον κανενός...Αυτή είναι η φράση που εκφράζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως γεννήθηκαν, αναπτύχθηκαν εδώ και πολλά χρόνια σε όλο το δυτικό κόσμο, τόσο απλά...
Οκ δική μου άποψη είναι.
Κάτι αντίστοιχα έλεγαν και στη Κύπρο μεταξύ Αττίλα 1 και Αττίλα 2..... Τα αποτελέσματα τα είδαμε...
-
ε τι να κανουμε εκλογες ερχονται.για καθε αδικια που συμβαινει σε ενα μικρο κομματι της ελληνικης κοινωνιας με δραστες καποια μεμονωμενα ατομα,
φταιει η κυβερνηση.
οποια και αν ειναι αυτη,οταν ειμαστε σε προεκλογικη περιοδο. -
αυτή η δημοσιογραφία όμως δείχνει σε τι ξεφτίλα εποχή είμαστε.
Είτε μικρόμυαλοί με τα ΜΜΕ ορίζουν και καθορίζουν το τόπο, είτε μικρόμυαλοι είμαστε εμείς που τα ανεχόμαστε.Ακόμη πιο μικρός φάνηκε ο πρωθυπουργός who responded to this today..
-
οι δημοσιογραφοι τη δουλεια τους κανουνε.
δειτε λιγο τι ξεφτιλα ειναι τα δελτια ειδησεων.παραθυρακια,καβγαδες και ενα σωρο προσωπικες αποψεις απο τον καθενα.ολοι εμπειρογνωμες γιναν.
κατα τα αλλα ειδησεις.
40 λεπτα κραξιμο,θαψιμο,ανουσιες αντιλογιες,
και το πολυ 5 λεπτα ειδησεις για το τι συμβαινει γυρω μας και στο κοσμο.
χιλιαρισα -
Κοιτα να δεις που νομιζα το οτι οι μεν εδειραν και εκλεψαν μια γιαγια και οτι οι δε τους πιανουν και εφαρμοζουν τον νομο (δηλαδη τους πανε στο δικαστηριο και αυτο αποφασιζει την ποινη τους την οποια μετα εκτιουν σε καποια φυλακη), ηταν ακριβως αυτο που χαρακτηριζε τους μεν εγκληματιες και τους δε οργανα του νομου...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σας έχουν ρίξει ποτέ φάπες μπάτσοι? Όταν φάτε μερικές ψιλές, έτσι για την πλάκα, θα θέλετε να σκοτώσετε το μπάτσο με τα ίδια σας τα χέρια από τον εξευτελισμό και τη ντροπή...
Aυτό σκέφτηκα όταν έβλεπα το βίντεο. Αν οι συγκεκριμένοι βρεθούν ξανά προ της σύλληψης, δεν θα μπορούν να κάνουν ο,τιδήποτε για να την αποφύγουν;
Και ο Πάσσαρης κάπως έτσι δεν είπε πως ξεκίνησε; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σας έχουν ρίξει ποτέ φάπες μπάτσοι? Όταν φάτε μερικές ψιλές, έτσι για την πλάκα, θα θέλετε να σκοτώσετε το μπάτσο με τα ίδια σας τα χέρια από τον εξευτελισμό και τη ντροπή...
Aυτό σκέφτηκα όταν έβλεπα το βίντεο. Αν οι συγκεκριμένοι βρεθούν ξανά προ της σύλληψης, δεν θα μπορούν να κάνουν ο,τιδήποτε για να την αποφύγουν;
Και ο Πάσσαρης κάπως έτσι δεν είπε πως ξεκίνησε;δεν εχω φαει φαπες απο μπατσους,αλλα μπολικα μπουκετα απο καβγαδες,μιας και εχω μπλεχτει αρκετα τοσα χρονια.
αν αυτο το καθηκι ληστευει μια ανημπορη γυναικα,
μερικες μπατσες απο τους μπατσους,ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,μια χαρα ειναι. -
Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.
Δουλειά των αστυνομικών είναι να εφαρμόζουν τον νόμο, ΟΧΙ να προβαίνουν σε αυτοσχέδιες τιμωρίες. Για αυτό τους πληρώνουμε, για αυτό τους δίνουμε όπλα. Αλίμονο αν εκμεταλλεύονται την εξουσία τους για να αποδίδουν 'δικαιοσύνη' όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
**Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.Δουλειά των αστυνομικών είναι να εφαρμόζουν τον νόμο, ΟΧΙ να προβαίνουν σε αυτοσχέδιες τιμωρίες. Για αυτό τους πληρώνουμε, για αυτό τους δίνουμε όπλα. Αλίμονο αν εκμεταλλεύονται την εξουσία τους για να αποδίδουν 'δικαιοσύνη' όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.**
Εσύ μια χαρά τα λες η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική και το 'γαμώτο' είναι ότι δε φαίνεται τίποτα να αλλάζει προς το καλύτερο.
-
Εαν δεχτούμε το ότι η αστυνομία δεν αποτελει τμημα της απόδοσης δικαιοσυνης (εστω και προ της δικαστικής αποδείξεως της ενοχης) τότε δε θα΄πρεπε να μην υπάρχει ούτε καν κρατητηριο;
Οι συλλήψεις,που πολλές φορες εχουνε και βίαιο χαρακτηρα,δεν θα'πρεπε να μην συμβαίνουν,αλλά να περιμένει κάποιος μια δικαστικη εντολή για να παρουαστει στη δικαιοσυνη;(πώς μου περνας τις χειροπέδες,αφου δεν κριθηκα ενοχος; )Οσο για το πώς θα αντιδρασουνε αυτα τα παιδια στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής τους συλληψης,δεν υπάρχει τρόπος να το προεξωφλήσουμε.Οι ανθρωποι δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο οταν αντιμετωπίζουνε ίδιες καταστασεις.Κάποιος μπορει να εξελιχτει σε Πάσσαρη,γιατι ΔΕΝ έφαγε τις φαπες.Ασταθμητος αυτος ο παραγοντας
-
Τα κρατητήρια και οι χειροπέδες είναι αναγκαία για τον έλεγχο των εν δυνάμει επικίνδυνων κρατουμένων μέχρι την προσαγωγή τους σε δίκη. Μέχρι εκεί όμως. Το βίντεο δείχνει ανθρώπους που τα έχουν χαμένα, που δεν αντιστέκονται, που δεν είναι βίαιοι, που δεν απειλούν τους αστυνομικούς, με άλλα λόγια δύο κρατούμενους που θα μπορούσαν να είχαν προσαχθεί στο δικαστήριο χωρίς την 'βοήθεια' των μεθόδων του αστυνομικού αυτού που είναι ντροπή για την στολή του.
Και αν τα θύματα των υπόπτων ευχαρίστως θα τους έριχναν μερικές ψιλές, είναι υποχρέωση των ανθρώπων που έχουμε επιφορτίσει με την τήρηση του νόμου να τους προστατεύσουν ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη όπως ορίζει ο νόμος, όχι όπως ορίζει ο θυμός μας. Αν δεν τηρεί η αστυνομία τον νόμο, ποιος θα το κάνει;
-
Αυτα που δειξανε ειναι ειναι το 1% απο αυτα που γινονται στα κρατητηρια και στην καθε συλληξη αλβανου/πακιστανου κτλ.Ειδικα στο τμημα της Ομονοιας που εχει πολυ δουλεια λογω περιοχης.Ξερω σκηνικο στο συγκεκριμενο τμημα που πιασανε αλβανο να εχει ανοιξει αυτοκινητο και να προσπαθει να παρει το ραδιοcd.Τον πανε στο τμημα και σπασανε το ραδιοcd στο κεφαλι του.Επισης πολλα τμηματα οπως και στα κεντρικα εχουν δωματιο χωρις παραθυρα.Μονο πορτα εχει.Για πιο λογο υπαρχει αυτο το δωματιο ειναι ευκολο να καταλαβεται.
Οσο για τα δικαστηρια ειναι αλλη ιστορια.Αντι να τους τιμωρει ολους οσους πιανουν τους βαζει ποινες με αναστολη ή τους οριζει δικασιμο 4-5 μηνες μετα.Λες και θα εμφανιστουν στο δικαστηριο μετα. -
Εμενα μου φαίνεται λίγο δυσδιάκριτο το όριο μεταξυ κρατητηρίου/χειροπέδων και των φαπών Χρηστο.Και τα δυο μου μοιάζουνε το ίδιο 'δίκαια' σαν αντιμετωπιση.
Εχω τελικα την εντυπωση οτι υπάρχει μια 'σιωπηλή' συμφωνία που επιτρέπει κατα κάποιον τροπο τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών σε κάποιο βαθμο.
Πιστευω πώς τετοιου ειδους γεγονότα είναι γνωστα σε όλους,παρ'όλα αυτα κανενας δικαστικός δεν ασχολήθηκε ποτε με το θεμα αυτεπαγκελτα,και όλοι περιμενανε ενα βιντεο για να παραστησουνε τελικα τους σοκαρισμενους με τη συμπεριφορα των οργανων.Το πολύ-πολύ να την πληρωσει ο συγκεκριμένος μπάτσος που καταγραφηκε στην κάμερα,και η ζωη να συνεχιστει,στα αστυνομικά τμήματα,με τους γνωστους ρυθμούς
-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
Οσο για τα δικαστηρια ειναι αλλη ιστορια.Αντι να τους τιμωρει ολους οσους πιανουν τους βαζει ποινες με αναστολη ή τους οριζει δικασιμο 4-5 μηνες μετα.Λες και θα εμφανιστουν στο δικαστηριο μετα.
Αυτο αν ισχύει (θα μας το εξηγήσει πιστευω ο Κουτσαν) τοτε στην ουσία το δικαστηριο τους δίνει την άδειά του,να συνεχίσουνε τα παιδια να βγαζουνε το ψωμί τους.
Οπότε τη γλυτωνουνε με μερικές σφαλιάρες απο τους μπάτσους,έτσι για να φυλάγονται λίγο περισσότερο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οσο για τα δικαστηρια ειναι αλλη ιστορια.Αντι να τους τιμωρει ολους οσους πιανουν τους βαζει ποινες με αναστολη ή τους οριζει δικασιμο 4-5 μηνες μετα.Λες και θα εμφανιστουν στο δικαστηριο μετα.
Αυτο αν ισχύει (θα μας το εξηγήσει πιστευω ο Κουτσαν) τοτε στην ουσία το δικαστηριο τους δίνει την άδειά του,να συνεχίσουνε τα παιδια να βγαζουνε το ψωμί τους.
Οπότε τη γλυτωνουνε με μερικές σφαλιάρες απο τους μπάτσους,έτσι για να φυλάγονται λίγο περισσότερο.
Εγω ειπα αυτα που ξερω απο κολλητο μου μπατσο που παει μεταγωγες συλληφθεντων και ακουει τι ποινες τους ριχνουνε.Βεβαια εξαρταται και απο τον δικαστη.Αν π.χ. παει κανενας βιαστης και υπαρχει γυναικα δικαστης καταλαβαινεις οτι του ριχνει στ'αφτια.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για όνομα του θεού!Αυτοί οι μπάτσοι (και είναι πρώτη φορά στη ζωή μου που χρησιμοποιώ την λέξη) πρέπει να πάνε φυλακή.
εδω διαφωνώ κάθετα,
να κοψουν το χέρι των αλβανών που έκλεψαν τη γιαγιά,
δημόσια..και μετά απέλαση απο τη χώρα ή αποστολή σε κανα νησί να σπάνε πέτρες με το άλλο χερι που τους έμεινε
ουστ αποδω υπάνθρωποι
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Χρήστο παρότι όποτε διαβάζω στο F1 section τα (φιλοφερραρικά που θέλουν να φαίνονται ουδέτερα) πόστ σου διαφωνώ απόλυτα, τώρα συμφωνω απόλυτα μαζί σου.Μιλάμε τέτοια εφέ σφαλιάρας, ούτε στο καλύτερο Τσάκυ-Τσάν έργο δεν έχω δεί
το παιχνίδι αυτό με τις σφαλιάρες είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό,
το παίζι πολύς κόσμος οταν βαριέται... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Για όνομα του θεού!
Αυτοί οι μπάτσοι (και είναι πρώτη φορά στη ζωή μου που χρησιμοποιώ την λέξη) πρέπει να πάνε φυλακή.
εδω διαφωνώ κάθετα,
δημόσια..και μετά απέλαση απο τη χώρα ή αποστολή σε κανα νησί να σπάνε πέτρες με το άλλο χερι που τους έμεινε
ουστ αποδω υπάνθρωποι
α καλα νταξει...........
πως εισαι τοσο σιγουρος οτι ανθρωποι σαν αυτους τους μπατσους δεν εμπλεκονται με ναρκωτικα(οπως πολλοι συναδελφοι τους)η γενικα με παρανομιες?η το οτι δεν ειναι το ιδιο βιαοι με αθωους πολιτες?στο λεω γιατι αυτο σημαινει οτι μπορει οι ιδιοι να ειναι χειροτεροι........δηλαδη αυτος ο καραφλος τουμπανιασμενος κυριος ειναι η θεια δικη που θα κρινει αυτος ΠΩΣ και ΑΝ θα τιμωρισει καποιον.......και αν....εισαι εσυ το θυμα τους? -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Για όνομα του θεού!
Αυτοί οι μπάτσοι (και είναι πρώτη φορά στη ζωή μου που χρησιμοποιώ την λέξη) πρέπει να πάνε φυλακή.
εδω διαφωνώ κάθετα,
ουστ αποδω υπάνθρωποι
Αν ήταν 'Έλληνες', θα τους άξιζε άλλη αντιμετώπιση;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για όνομα του θεού!
εδω διαφωνώ κάθετα,
ουστ αποδω υπάνθρωποι
Αν ήταν 'Έλληνες', θα τους άξιζε άλλη αντιμετώπιση;
oxi φυσικα
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]