-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aυτα δεν γινονταιΑπο τοτε που αλλαξε ο ΚΟΚ, οι μπατσοι κανουν ΟΤΙ θελουν και μετα πρεπει να αποδειξεις στον Διοικητη τους οτι δεν εισαι ελεφαντας.....
-
απλα ζητα τους τα στοιχεια τους μετα και αμα σε ρωτανε τι τα θελεις μη τους λες εχει πλακα και ειναι φυσικα υποχρεωμενος να τα δωσει
-
Ουτε καν... Βγαζεις κινητο και αρχιζεις να παιρνεις βιντεο την ωρα που γραφουν την κληση και με παραλληλο πλανο στα 'φυμε'.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Καμιά εγκύκλιος δεν μπορεί να ερμηνεύσει ένα νόμο με τρόπο που να αλλοιώνει το νόημά του. Και ο ΚΟΚ είναι πλέον σαφής σ' αυτό το θέμα: μόνο πίσω οι μεμβράνες, μπροστά μόνο σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης με βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου (όχι του φίλου μας γιατρού).
Έχω την εντύπωση πως και στο πίσω παρ πριζ επιτρέπεται μέχρι ένα ποσοστό. Δεν μπορούν να είναι μαύρες γιατί εμποδίζεις τον πίσω να δει μπροστά. Αληθεύει ;
Όχι. Λέει οτι αν το όχημα διαθέτει δεξί καθρεύτη δεν υπάρχει όριο στη σκουρότητα της μεμβράνης που θα μπει στο πίσω τζάμι.
Δεν κατάλαβες. Δεν μπορεί ο πίσω σου να δει μπροστά που είναι υποχρεωτικό να μπορεί.
-
Τεινω να διαφωνησω...Που το λεει αυτο στα αρθρα του ΚΟΚ με τις τεχνικες προδιαγραφες? Οτι το πισω τζαμι δηλαδη πρεπει να ειναι τετοιο ωστε να μπορει να δει ο πισω μπροστα.
-
Άσχετο...
Προσοχή στην καινούρια μόδα της αστυνομίας, δηλαδή στους τσαίους πάνω στα ον-οφφ πρα-πρα μάρκας σουζούκι.
Αν είναι μπροστά σου τους καταλαβαίνεις, αν είναι πίσω σου δύσκολα τους παίρνεις χαμπάρι. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά βαρέθηκε να πάει επι τόπου στον διοικητή, πήγε την επόμενη μέρα και γενικά δεν έχει σκοπό να το αφήσει έτσι.
Γιατί δεν τους ζήτησε εκείνη την στιγμή να ξύσουν την επιφάνεια στα τζάμια ώστε να αποδειχθεί η απουσία ζελατίνας;
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Βασικά βαρέθηκε να πάει επι τόπου στον διοικητή, πήγε την επόμενη μέρα και γενικά δεν έχει σκοπό να το αφήσει έτσι.
Γιατί δεν τους ζήτησε εκείνη την στιγμή να ξύσουν την επιφάνεια στα τζάμια ώστε να αποδειχθεί η απουσία ζελατίνας;
Επειδή
α) Βιαζόταν και
β) Βαριόταν να εξηγεί στα ταγάρια άγνωστες λέξεις όπως 'επιφάνεια', 'απουσία', 'ζελατίνα'. -
Κώστα όταν είχαν σταματήσει φίλο μου με rallye πριν μερικά χρόνια και τον κατηγόρησαν σε μπλόκο για ανυπόστατα πράγματα, έβγαλε το κινητό και πήρε το 100. Ήταν μεγάλη παρέα, και λίγο πριν το μπλόκο, άλλαξε απότομα λωρίδα ένας άλλος φίλος με Golf. Αντί για τον Golf λοιπόν, σταματάνε το Rallye, και του λένε περί επικίνδυνων ελιγμών κτλ, ενώ το Rallye δεν είχε κάνει τίποτα παράνομο. Ο φίλος μου με το που τον σταματάνε και ακούει αυτά που του λένε, παίρνει ανάποδες, βγάζει το κινητό και λέει πως θέλει να κάνει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, ψευδή κατηγορία, συκοφάντηση και ότι άλλο του κατέβαινε στον Ζητά που τον σταμάτησε και τον κατηγόρησε άδικα, και είχε και μάρτυρες. Εκεί όσοι μπλε ήταν στο μπλόκο την άκουσαν για τα καλά. Ο ίδιος βέβαια το συνέχιζε και έλεγε 'δεν πειράζει παιδιά, φοιτητής είμαι, δεν με πειράζει να πάμε και να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια' , με λίγα λόγια θα τους έχωνε μήνυση και θα τους έσερνε στα δικαστήρια...
Εκεί είδε ο Ζητάς ότι έχει να κάνει με άτομο που δεν θα έβγαζε άκρη και τον άφησε να φύγει
-
Γιατι, εβγαλαν ποτε ακρη με εμενα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τεινω να διαφωνησω...Που το λεει αυτο στα αρθρα του ΚΟΚ με τις τεχνικες προδιαγραφες? Οτι το πισω τζαμι δηλαδη πρεπει να ειναι τετοιο ωστε να μπορει να δει ο πισω μπροστα.Καλή ερώτηση. Αν ίσχυε αυτό πώς θα κυκλοφορούσαν διάφορα supercar με τον κινητήρα στη μέση που έχουν άνοιγμα γραμματοκιβώτιου αντι για πίσω τζάμι, ή βανάκια με κλειστά τα πίσω τζάμια κλπ;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Επειδή
α) Βιαζόταν και
β) Βαριόταν να εξηγεί στα ταγάρια άγνωστες λέξεις όπως 'επιφάνεια', 'απουσία', 'ζελατίνα'.Μα οι περισσότεροι φορούν φιμέ στα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Επομένως αποκλείεται να μην είναι εξοικειωμένοι με την νέα τεχνολογία.
-
Χθες και σήμερα το πρωί είχα χρέη καυσιμάρχη στο στρατόπεδο και ήρθα σε επαφή με όλη την αστυνομία και το λιμενικό του νομού Μαγνησίας. Ας αναφέρω κάποια γεγονότα.
Καταρχήν, να ξαναπώ στον ασφαλίτη με το μαύρο octavia ότι είναι πολύ . Χθες το πρωί, καθώς κατέβαινε από τις αντλίες προς το λόχο για να ειδοποίησει να πάμε να του βάλουμε βενζίνη, εγώ ανέβαινα προς τις αντλίες (γιατί τον είχα δει από μακριά). Όταν έφτασε στο ύψος μου και κατάλαβε ότι ανεβαίνω στις αντλίες θέλησε να κάνει αναστροφή. Δεν μπορούσε να την κάνει ήρεμα, όμως. Έπρεπε να δείξει ότι είναι μάγκας οπότε έστριψε το τιμόνι και πάτησε τέρμα γκάζι. Δεν ( ; ) υπολόγισε μια μικρή λεπτομέρεια, όμως: εκείνη τη στιγμή βρισκόμασταν σε αλάνα με χώμα. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκώσει ένα σύννεφο σκόνης και να με κάνει άσπρο Προφανώς, του φώναξα ότι είναι πολύ μαλάκας αλλά μάλλον δε με άκουσε λόγω φασαρίας και κλειστών παραθύρων. Όταν τον έφτασα στις αντλίες, και πριν προλάβω να του την πω από κοντά, μου είπε 'Συγγνώμη φιλαράκι'. Οπότε τι να κάνω, αρκέστηκα σε ένα: 'Τι συγγνώμη ρε άνθρωπε'.
Σήμερα το πρωί ήρθαν για βενζίνη άλλα δύο ασφαλίτικα. Στο χαρτί με την εξουσιοδότηση που μου έδωσε για να βάλει βενζίνη το ένα από τα δύο αναγραφόταν ο (αστυνομικός και όχι πολιτικός) αριθμός κυκλοφορίας ενός οχήματος της δίωξης ναρκωτικών που ήρθε και έβαλε μετά από κανά 5λεπτο βενζίνη. Όταν αντελήφθηκα το γεγονός, ειδοποίησα τον αξιωματικό υπηρεσίας που με τη σειρά του τηλεφώνησε στην ασφάλεια. Ο αξ. υπηρ. της ασφάλειας μας έδωσε έναν άλλο αριθμό. Έλα, όμως, που ούτε αυτός ήταν σωστός αφού ανήκε στο δεύτερο ασφαλίτικο Δεύτερο τηλέφωνο στην ασφάλεια και μας δόθηκε νέος - μοναδικός αυτήν την φορά - αριθμός. Απ' ότι μου είπε ο αξ. υπηρ. μας, είναι πολύ πιθανό κάποιος ασφαλίτης να έφερε το προσωπικό του αυτοκίνητο για γέμισμα. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν
By the way, με το πρόσχημα της undercover έρευνας, σας φαίνεται σωστό (σίγουρα είναι παράνομο) να κυκλοφορεί ασφαλίτικο χωρίς καθόλου πινακίδες; Υποθέτω ότι ήταν στα πλαίσια του να δείχνει 'αλήτικο' (χαμηλωμένο, χωρίς τάσια, σιδερένιος κοτσαδόρος). Ήρθε κι ένα τέτοιο χθες για βενζίνη. -
Xθες το βράδυ που περνουσα από την Πλ. Δέγλερη στον Αγ. Ιερόθεο, μπατσικό σταματημένο απέναντι από τα σουβλατζίδικα, ακριβώς πάνω στη γωνία, ενοχλώντας την κυκλοφορία όπως και κάθε άλλο ζώο που σταματάει εκεί, με αλάρμ και αναμμένα όλα τα φώτα και τα ομίχλης!
Μιλάμε σε στραβωνε κανονικά...
Είπα να σταματήσω και να τον ρωτήσω αν έχει ομίχλη, αλλά βιαζόμουν. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Χθες και σήμερα το πρωί είχα χρέη καυσιμάρχη στο στρατόπεδο και ήρθα σε επαφή με όλη την αστυνομία και το λιμενικό του νομού Μαγνησίας. Ας αναφέρω κάποια γεγονότα.
Καταρχήν, να ξαναπώ στον ασφαλίτη με το μαύρο octavia ότι είναι πολύ . Χθες το πρωί, καθώς κατέβαινε από τις αντλίες προς το λόχο για να ειδοποίησει να πάμε να του βάλουμε βενζίνη, εγώ ανέβαινα προς τις αντλίες (γιατί τον είχα δει από μακριά). Όταν έφτασε στο ύψος μου και κατάλαβε ότι ανεβαίνω στις αντλίες θέλησε να κάνει αναστροφή. Δεν μπορούσε να την κάνει ήρεμα, όμως. Έπρεπε να δείξει ότι είναι μάγκας οπότε έστριψε το τιμόνι και πάτησε τέρμα γκάζι. Δεν ( ; ) υπολόγισε μια μικρή λεπτομέρεια, όμως: εκείνη τη στιγμή βρισκόμασταν σε αλάνα με χώμα. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκώσει ένα σύννεφο σκόνης και να με κάνει άσπρο Προφανώς, του φώναξα ότι είναι πολύ μ@λ@κ@ς αλλά μάλλον δε με άκουσε λόγω φασαρίας και κλειστών παραθύρων. Όταν τον έφτασα στις αντλίες, και πριν προλάβω να του την πω από κοντά, μου είπε 'Συγγνώμη φιλαράκι'. Οπότε τι να κάνω, αρκέστηκα σε ένα: 'Τι συγγνώμη ρε άνθρωπε'.
Σήμερα το πρωί ήρθαν για βενζίνη άλλα δύο ασφαλίτικα. Στο χαρτί με την εξουσιοδότηση που μου έδωσε για να βάλει βενζίνη το ένα από τα δύο αναγραφόταν ο (αστυνομικός και όχι πολιτικός) αριθμός κυκλοφορίας ενός οχήματος της δίωξης ναρκωτικών που ήρθε και έβαλε μετά από κανά 5λεπτο βενζίνη. Όταν αντελήφθηκα το γεγονός, ειδοποίησα τον αξιωματικό υπηρεσίας που με τη σειρά του τηλεφώνησε στην ασφάλεια. Ο αξ. υπηρ. της ασφάλειας μας έδωσε έναν άλλο αριθμό. Έλα, όμως, που ούτε αυτός ήταν σωστός αφού ανήκε στο δεύτερο ασφαλίτικο Δεύτερο τηλέφωνο στην ασφάλεια και μας δόθηκε νέος - μοναδικός αυτήν την φορά - αριθμός. Απ' ότι μου είπε ο αξ. υπηρ. μας, είναι πολύ πιθανό κάποιος ασφαλίτης να έφερε το προσωπικό του αυτοκίνητο για γέμισμα. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν
By the way, με το πρόσχημα της undercover έρευνας, σας φαίνεται σωστό (σίγουρα είναι παράνομο) να κυκλοφορεί ασφαλίτικο χωρίς καθόλου πινακίδες; Υποθέτω ότι ήταν στα πλαίσια του να δείχνει 'αλήτικο' (χαμηλωμένο, χωρίς τάσια, σιδερένιος κοτσαδόρος). Ήρθε κι ένα τέτοιο χθες για βενζίνη.Καλα εγω οταν υπηρετουσα Αθηνα, και πηγαιναμε να γεμισουμε το τζιπ βενζινη, μας ζητουσαν χλμ αριθμο οχηματος (μπροστα σου ειναι ρε ζωο δες τον κλπ) στα δικα τους βαζανε βεβαια απο εκει...και στα αμαξια των κολλητων συναδελφων, μην ληψει κανα λιτρο πετραιλεο απο τα τζιπακια τους μαρανε.
Θα μου πεις εδω πεφτουν μιζες εκατομυριων για τα εξοπληστικα τα λιγα λιτρα που καβατζωσε ο μονιμας σε πειραξανε...
-
Χθες που νυχτοπερπάτησα στην Πειριαώς στο ύψος του Εν Αστρον όποιο αυτοκίνητο δεν ήταν υπό τον έλεγχο των παρκαδόρων είχε φάει κλήση για παράνομη στάθμευση από την Τροχαία
Να τα γράψετε κύριοι τα παράνομα παρκαρισμένα συμφωνώ,
αλλα να μην λοξοκοιτάτε και να μην εξυπηρετείτε συμφέροντα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χθες που νυχτοπερπάτησα στην Πειριαώς στο ύψος του Εν Αστρον όποιο αυτοκίνητο δεν ήταν υπό τον έλεγχο των παρκαδόρων είχε φάει κλήση για παράνομη στάθμευση από την ΤροχαίαΝα τα γράψετε κύριοι τα παράνομα παρκαρισμένα συμφωνώ,
αλλα να μην λοξοκοιτάτε και να μην εξυπηρετείτε συμφέρονταΑ ρε Πασσαρη... Κατι ηξερες εσυ οταν εκανες οτι εκανες...
-
Με έγραψαν για παράνομη αναστροφή ( ίσως η πρώτη μου παρανομία για την τελευταία δεκαετία...). 200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων , διπλώματος , αδείας για 20 ημέρες. Και είμαι με έγγυο γυναίκα και μικρό παιδί. Αυτό προβλέπει η παραβίεση πινακίδος απαγόρευσης αναστροφής ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Με έγραψαν για παράνομη αναστροφή ( ίσως η πρώτη μου παρανομία για την τελευταία δεκαετία...). 200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων , διπλώματος , αδείας για 20 ημέρες. Και είμαι με έγγυο γυναίκα και μικρό παιδί. Αυτό προβλέπει η παραβίεση πινακίδος απαγόρευσης αναστροφής ;μάλλον έτσι είναι, δυστυχώς....
Δες εδώ: http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=10167 (σελ 186, όπου Ρ-29 η πινακίδα απαγόρευσης αναστροφής)
-
edit: οτι ειπε ο απο πανω.
που την εκανες?
(υπαρχει τοπικ 'νομικα θεματα' btw )
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]