-
Στην VW Καισαριανής σημερα προσπάθησα να μαθω αρκετα πραγματα για τον καινουριο τsi κινητηρα.Και οι ιδιοι ευχονται να βγουν αξιοπιστοι και οχι οπως οι ελλατωματικοι κινητηρες που ειχαν βγαλει πριν απο 15 χρονια.
Ο ιδιος ο πωλητης μου είπε οτι αναγκαστικα χρειαστει να αλλαζω πιο συχνα τακακια και λαστιχα απο τον fsi.αφου η καταπονηση ειναι μεγαλυτερη.O tsi θα αποσυρει ουσιαστικα απτην κατηγορια τον 1400fsi o oποιος αποδειχθηκε οτι δεν μπορει να υποστηριξει το αμαξωμα vw.Ta χρηματα που δινουμε για βενζινη ομως σημερα ειναι δεν μπορει να περασει απαρατηρητο?
Golf TSi, μέση κατανάλωση τεστ 9,5lt/100km
Kαταναλωση στο FSi1600? Στo astragtc1600?
O πωλητης μου ειπε οτι ειναι ρισκο η αγορα ενος Τsi χωρις την εγγυησητων2+2 χρονων.Συμφωνω,μονο που η συντηρηση μετα την ληξη των 4χρονων θα αρχισει να προκαλει ισχυρους πονοκεφαλους.
Οσο για την μεταπωληση που ειναι και αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ το πεδιο ειναι αγνωστο ακομα.ξερω οτι τα golf δεν χανουν την αξια τους αλλα γιατι να δωσει καποιος τα ιδια λεφτα για να παρει ενα μεταχειρισμενο golf eνω μπορει με τα ιδια σχεδον λεφτά να παρει ενα καινουριο golf.Πλεονεκτημα η μειονεκτημα η απόκτηση ενος πιο εκκεντρικου αυτοκινητου αραγε ως αναφορα την μεταπωληση? -
Μα τι παπάρες που είναι ορισμένοι πωλητές...
-
Καταναλώσεις
astra GTC 1.4 5,3/6,4/8,3
astra GTC 1.6 5,5/6,7/8,7
golf FSI 1.4 5,3/6,5/8,7
golf FSI 1.6 5,5/6,8/8,9
golf TSI 1.4 5,8/7,2/9,5Το κοστος για το golf fsi 1600cc 115hp--->19250Ε(εκδοση trendline)
για το golf tsi 1400cc 140hp-->18750+310Ε(Επεκταση εγγύησης+2 χρονια)
για το astra gtc 1600cc 105hp--->18900Ε(full SPORT εκδοση) -
εκατσα και διαβασα 9 σελιδες,και ειναι ολεσ υπο8εσεις..τρομερο...υπο8εσεις για καταναλωση,αξιοπιστια,συντηρηση,μεταπωληση,καπου πεταχηκε κ ενα σιβικ στη μεση...ημαρτον πια..κ ολα αυτα ενα χρονο μετα τη κυκλοφορια του gt.και τα δεδομενα ειναι,1 χρονο μετα, πως η μεση κατανλωση ειναι κατω απο 9,5,προβληματα αξιοπιστιας δεν εχει,για τα σερβις και τη συντηρηση ο ικαρ ο κιντ και καποιοι αλλοι τα εχουν πει 100 φορες,και η μεταπωληση ειναι ρισκο σε ολα τα αυτοκινητα..συνεχεια τα ιδια λεμε και συνεχεια οι ιδιες ερωτησεις γινονται.αλλο να συγκρινεις κατι με βαση τα δεδομενα που και κουβεντα 8α κανεις και συμπερασματα 8α βγαλεις και 8α βοη8ησει στην επιλογη,και αλλο να συγκρινεις η να κρινεις υπο8ετοντας.
-
Σχετικά με την μεταπώληση του TSI. Δεν ξέρω αν η τιμή του θα είναι σε καλά ή όχι επίπεδα μετά ας πούμε από 4 χρόνια. Αυτό θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία του μοτέρ. Όμως πόσοι από εσάς όταν σας ρώτησαν ή όταν οι ίδιοι σκεφτήκατε να πάρετε ένα γρήγορο αυτοκίνητο δεν είπατε μέσα σας ταυτόχρωνα ή εδώ σε όποιον ρώτησε στο φόρουμ 'πρόσεξε γιατί τα περισσότερα είναι στραγγισμένα'; Θα πάρω TSI και δεν θα το σκίζω. Πόσοι πήραν saxo vts, punto gt, peugeot rallye, golf IV gti 1.8t (αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό) και δεν τα έσκισαν τα μοτέρ τους; Περισσότεροι ήταν αυτοί που τα πήγαιναν νορμάλ; Οι μήπως οι περισσότεροι τα φθάνανε πολύ συχνά στα όρια; Γιατί αν θες να πάρεις ένα γρήγορο για την κατηγορία του αυτοκίνητο, αυτό δεν το κάνεις για να το πηγαίνεις μέχρι τις 3000 στροφές. Το κάνεις για να χαρείς το γκάζι που όλοι ξέρουμε ότι είναι γλυκό. Το πως το χαίρεται ο καθένας το γκάζι και πόσο το χαίρεται προσωπικά από όσους βλέπω με γρήγορα για την κατηγορία τους αυτοκίνητα, τα στραγγίζουν. Όχι όλοι. Οι περισσότεροι. Αυτή είναι η εμπειρία μου.
-
Ναι αλλά είναι πιεσμένο
-
tommaso
Καταναλώσειςastra GTC 1.4 5,3/6,4/8,3
astra GTC 1.6 5,5/6,7/8,7
golf FSI 1.4 5,3/6,5/8,7
golf FSI 1.6 5,5/6,8/8,9
golf TSI 1.4 5,8/7,2/9,5Το κοστος για το golf fsi 1600cc 115hp--->19250Ε(εκδοση trendline)
για το golf tsi 1400cc 140hp-->18750+310Ε(Επεκταση εγγύησης+2 χρονια)
για το astra gtc 1600cc 105hp--->18900Ε(full SPORT εκδοση)Φίλε μου , πραγματικα ευχομαι να επιλεξεις , ότι θεωρεις καλλύτερο για τις αναγκες σου! Απλά , οσον αφορα τις καταναλώσεις θα σου πω το εξής με όλη μου την ειλικρίνεια!!! Ειμαι με φιλο μου Αθηνα εγώ με TSI 140ps και αυτος με GTC 1.4 90ps.Γεμιζουμε ρεζερβουαρ κ οι δυο στο ιδιο βενζιναδικο.Φτανουμε πάτρα.Εγω ειχα καψει 1/4 του ρεζερβουαρ κ αυτος ηταν λιγο πιο πανω απο τη μεση.Γεμιζουμε ρεζερβουαρ.Κανουμε Ancona - Bologna και εχω καψει παλι 1/4 κ αυτος ερχεται παλι λιγο πανω απο τη μεση.Σταματαμε για φαγητο.Του λεω ,μην βαλεις βενζινη, να δουμε διαφορά πιο κατω.Στη διαδρομη του χτυπαει το λαμπακι της βενζινης κ εγω ειχα λιγο πανω απο 1/4 !!! Να πω βεβαια οτι κατεβασα λιγες φορες σε 5η και κυριως πηγαινα με 6η και 150χλμ/ώρα.
Συμπερασμα... Δεν θα πω οτι καιω λιγοτερο.Θεωρω ομως , σωστο να σου πω πως για να κινηθει το GTC στους ρυθμους μου , καιει πολύ περισσοτερο απο το δικο μου.Εγώ στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης ημουν με 4η , 5η , 6η. Εκανα προσπερασεις με 5η για την πλακα, οταν ο φιλος μου για να προσπερασει κατεβαζε 2α , 3η !!!
Αυτα όσον αφορα την καταναλωση του TSI επι της ουσιας...! -
Xωρίς να ξέρω λεπτομέρεις, έτσι όπως μέτρησες κατανάλωση παίζει ρόλο και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ.
-
Ναι , σιγουρα .Εμενα παιρνει 55 λιτρα κ το GTC 50 !
-
Όχι και τόση τραγική διαφορά δλδ. Φυσικά και καις λιγότερο πάντως σε συνθήκες μέτριας πίεσης, αν κινηθείς εκμεταλλευόμενος το χαμηλόρροπο της μηχανής σου, μπορείς να κάνεις θαύματα...
-
drdino αν δείς τις μέσες καταναλώσεις απο τεστ των 4Τ δεν θα σου έκανε εντύπωση, ο TSi καίει όντως πολύ λιγο. Σε προηγούμενα ποστ στο τόπικ αυτό τις είχα βάλει, αν δεν βαριέσαι κοιτα τις προηγουμενες σελίδες.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ναι αλλά είναι πιεσμένοΠιεσμένο; Είναι ένα μοτέρ με 2 υπερσυμπιεστές στα 1.400cc πιεσμένο;
-
Mα δεν μου κάνει εντύπωση, το θεωρώ αναμενόμενο!
-
Συμφωνω με τον powerqs.Πιστευω οτι δυσκολα καποιος θα αγορασει εναν
Τsi μεταχειρισμενο κινητηρα απο 4 χρονια μετα, δινοντας πχ 16000 ευρω απο τα 18700 που κανει καινουριο.Ειχα ενθουσιαστει τοσο με τον Tsi οταν τον ειχα οδηγησει..Οσο σκεφτομαι ομως την βενζινη που θα ξοδευει ακομα και σε χαμηλες στροφες..Αν φτασω στο σημειο να γεμιζω το ρεζερβουαρ ακομα αρκετα συχνα ακομα και για κοντινες διαδρομες τοτε το αυτοκινητο
δεν ειναι μεσο διευκολυνσης,αλλα μαλλον μεσο αποσταξης των χρηματων με τις τιμες της βενζινης.(Παρεπιπτόντως,το μεγεθος του ρεζερβουαρ σε καθε αυτοκινητο,οντως έχει σημασία)Πιστευω οτι ο ατμοσφαιρικος κινητηρας FSi των 1600 αν και 500 ευρω ακριβοτερος απο ton TSi ειναι και οικονομικοτερος στην πολη και πιο ευκολο να πουληθει αργοτερα σε ενα ευρυτερο αγοραστικο κοινο.Η μεταπωληση ειναι το Α και το Ω οταν δινεις 6.000.000δρχ για ενα αυτοκίνητο. -
Πάρε το 1.6FSI, μπορεί να καίει περισσότερο απο το TSi, μπορεί να έχει εξίσου ακριβά (ή φθηνά) σέρβις, μπορεί να έχει περισσότερα τέλη/ασφάλιστρα, μπορεί να πωλείται φθηνότερα μετα απο 5 χρόνια αλλά ειναι....
...οικονομικότερο.
Πάρε το 1.6, ΑΚΟΥ ΤΗ ΔΙΨΑ ΣΟΥ
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Τsi μεταχειρισμενο κινητηρα απο 4 χρονια μετα, δινοντας πχ 16000 ευρω απο τα 18700 που κανει καινουριο.Ειχα ενθουσιαστει τοσο με τον Tsi οταν τον ειχα οδηγησει..Οσο σκεφτομαι ομως την βενζινη που θα ξοδευει ακομα και σε χαμηλες στροφες..Αν φτασω στο σημειο να γεμιζω το ρεζερβουαρ ακομα αρκετα συχνα ακομα και για κοντινες διαδρομες τοτε το αυτοκινητο
δεν ειναι μεσο διευκολυνσης,αλλα μαλλον μεσο αποσταξης των χρηματων με τις τιμες της βενζινης.(Παρεπιπτόντως,το μεγεθος του ρεζερβουαρ σε καθε αυτοκινητο,οντως έχει σημασία)Πιστευω οτι ο ατμοσφαιρικος κινητηρας FSi των 1600 αν και 500 ευρω ακριβοτερος απο ton TSi ειναι και οικονομικοτερος στην πολη και πιο ευκολο να πουληθει αργοτερα σε ενα ευρυτερο αγοραστικο κοινο.Η μεταπωληση ειναι το Α και το Ω οταν δινεις 6.000.000δρχ για ενα αυτοκίνητο.Πάρε το 1600. Φυσικά μετά από 4-5 χρόνια να είσαι ευχαριστημένος αν θα το πουλήσεις για 9.000-10.000Ε....
Α και να μη ρωτάς πόσο καίνε τα Τsi γιατί θα στεναχωριέσαι αφού θα καίνε λιγότερο....
Και κάτι τελευταίο. Στο 1600 θες 100αρα ενώ στο Tsi όχι.
Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφουμε ή θες να πεις τα δικά σου;;; -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
δεν ειναι μεσο διευκολυνσης,αλλα μαλλον μεσο αποσταξης των χρηματων με τις τιμες της βενζινης.(Παρεπιπτόντως,το μεγεθος του ρεζερβουαρ σε καθε αυτοκινητο,οντως έχει σημασία)Πιστευω οτι ο ατμοσφαιρικος κινητηρας FSi των 1600 αν και 500 ευρω ακριβοτερος απο ton TSi ειναι και οικονομικοτερος στην πολη και πιο ευκολο να πουληθει αργοτερα σε ενα ευρυτερο αγοραστικο κοινο.Η μεταπωληση ειναι το Α και το Ω οταν δινεις 6.000.000δρχ για ενα αυτοκίνητο.απο τη στιγμη που βγηκε ο TSI η μεταπωληση των 1400-1600 FSi πηγε περιπατο. Απο εκει και περα, δικα σου ειναι τα λεφτα, καντα οτι θες.
-
στο θεμα της μεταπωλησης ειναι δεδομενη η ανωτεροτητα του tsi για εναν απλο λογο...δεν θα υπαρχει τοτε fsi απλο το πιθανοτερο ειναι να εχουν καταργηθει. Για την οικονομια ισχυει οτι ειναι οικονομικοτερος αλλα εχει το μειονεκτημα της ακριβης βενζινης οποτε σε νορμαλ χρηση θα ειναι το ιδιο αν οχι μεγαλυτερη η καταναλωση του fsi. Ξεχνας ομως κατι...το fsi μεχρι τωρα δεν εχει δειξει και την αναλογη αξιοπιστια. Αρα το νεο μοτερ ισως αποδειχθει καλυτερο... Εγω αν ειχα αποφασισει την αγορα γκολφ(λεμε τωρα...) θα επαιρνα τον tsi...ειναι η χρυση τομη.
-
Ειναι ηλιθιο εντελως ως λογικη να ψωνισεις ενα αμαξι, με βαση ποσο πιστευεις οτι ΘΑ το πουλησεις μετα απο 5 χρονια!
5 χρονια δεν ειναι 5 μηνες, και πολλα μπορουν να εχουν αλλαξει στην αγορα του μεταχειρισμενου... Κοιτα μερικα που μπορουν να αλλαξουν.1)Να επιτραπει (επιτελους) το πετρελαιο
2)Να πεσει η φορολογια στα μεταχειρισμενα απο ΕΕ
3)Να καταργηθει η φορολογια στα μεταχειρισμενα απο ΕΕ
4)Να πεσουν οι τιμες των καινουργιων ΙΧ (κανοντας τα μεταχειρισμενα παμφτηνα)Παντως παρε το FSI... Ουτως η αλλως θα Φυσαει αλλα να ελπιζεις να μην δεις κανα TSI κανενος γνωστου σου, και κλαις τα λεφτα που εδωσες
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
drdino αν δείς τις μέσες καταναλώσεις απο τεστ των 4Τ δεν θα σου έκανε εντύπωση, ο TSi καίει όντως πολύ λιγο. Σε προηγούμενα ποστ στο τόπικ αυτό τις είχα βάλει, αν δεν βαριέσαι κοιτα τις προηγουμενες σελίδες.Λιγότερο από Corsa 1.4
TSI NIGHTMARES OR ASTRA BEAUTY AND ELEGANCE?