-
Επετρεψε μου να μην ειμαι σιγουρος για το αν υπαρχει θεος...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο Χριστόδουλος, αντίθετα με αυτά που δίδασκε, κάθησε στο σπίτι του και δεν άφησε την ιατρική να παρατείνει τη ζωή του με κάθε τρόπο.Διάλεξε να 'τραβήξει τη πρίζα' στο μηχάνημα που σε κρατάει τεχνητά στη ζωή παρά να υπομείνει το μαρτύριο της τεχνητής παράτασης της ζωής.
Έχω την εντύπωση ότι η 'φυσική ροή των πραγμάτων' δεν συνίσταται στην τεχνητή διατήρηση στη 'ζωή' ενός κουφαριού που δεν μπορεί να επιβιώσει διαφορετικά, ούτε να θεραπευθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που απαγορεύεται από τη θρησκεία είναι η αυτοκτονία, ενώ αυτό που έκανε ο Χριστόδουλος είναι διαφορετικό πράγμα.
Άλλωστε εδώ και τόσους μήνες ο άνθρωπος έκανε ένα σωρό χειρουργεία και ειδικές επεμβάσεις, πήρε μισή φαρμακαποθήκη και πέρασε από τα χέρια ενός λόχου κορυφαίων γιατρών. Δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει.
Κάπου χάθηκε το μέτρο νομίζω. Από τη μία κάποιοι του καταλόγιζαν ότι έκανε πολλά για να μείνει ζωντανός αντί 'να πάει στο Θεό του' αποφεύγοντας το θάνατο-λύτρωση, από την άλλη τώρα του καταλογίζεται ότι δεν έκανε περισσότερα για να μείνει 'ζωντανός'; -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Επετρεψε μου να μην ειμαι σιγουρος για το αν υπαρχει θεος...Κανεις δεν ειναι σιγουρος!
-
manosk
Δεν νομιζω οτι του καταλογιζεται τιποτα.Εκανε οτι επρεπε να κανει(με μονη εξαιρεση την αποπειρα μεταμοσχευσης ηπατος,η οποια σηκωνει αρκετη συζητηση,αλλα κ παλι αφου ετσι του ειπανε ετσι οφειλε να πραξει)
Να ξερετε οτι οταν καποιος ανθρωπος πασχει απο μια τετοια νοσο(η οποια επιπροσθετως τη στιγμη της διαγνωσης ειναι αρκετα προχωρημενη,γιατι αν το «πιασεις» σε αρχικο σταδιο οι πιθανοτητες ιασης ειναι πολυ καλες) οταν φτανει το τελος του το καταλαβαινει...
Ο Χριστοδουλος ειχε φτασει στο σημειο εκεινο,οπου η ζωη σου αρχιζει να γινεται ανυποφορη,λογω αδυναμιας αυτοεξυπηρετησης.Ακομα κ σε νοσοκομειο αν πηγαινε λοιπον,παλι το τελος θα ερχονταν.Καλυτερα που εφυγε στο σπιτι του κατ'εμε...
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Επετρεψε μου να μην ειμαι σιγουρος για το αν υπαρχει θεος...
Κανεις δεν ειναι σιγουρος!
Μα αυτο λεω.
Δεν μπορουμε να δεχθουμε de facto οτι υπαρχει ή οτι δεν υπαρχει.Δεν εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο η επιστημη μας κ ουτε προκειται στο αμεσο μελλον τουλαχιστον,ουτε κ ξερω αν θα μπορεσει ποτε αυτη να καταληξει σε καποιο ασφαλες συμπερασμα...Απλα εγω σαν Βαgus αυτη τη στιγμη που μιλαμε(γιατι οι αποψεις μας αλλαζουν με τις εμπειριες κ τον χρονο) νομιζω οτι ο 'ΘΕΟΣ' ειναι ενα «κατασκευασμα» της ανθρωπινης αδυναμιας και μικροτητας και του δεους που νιωθουμε απεναντι στον θανατο.
Εν ολιγοις πιστευω οτι θελουμε να υπαρχει κατι μετα γιατι αν δεν υπαρχει αυτο το κατι,θα μας πιασει καταθλιψη
Μη με λιθοβολησετε,την αποψη μου λεω
-
Αφήστε 'ήσυχο' τον άνθρωπο (Χριστόδουλο), ούτε τώρα που 'έφυγε' δεν μπορεί να ηρεμήσει;
Ούτε (αποδεδειγμένα) έβλαψε κανένα, ούτε ασχολήθηκε μαζί σας!
Υπάρχουν πολλοί, πολύ χειρότεροι!
Ούτε σας υποχρέωσε κανείς να πηγαίνετε στην Εκκλησία, πόσο μάλλον να πιστέψετε στον Θεό, τον Αλλάχ ή τον Βούδα.... και γιατί όχι στο χρήμα!@ Χαντερ, μη ξεχνάς οτι ολόκληρη η επιστήμη βασίζεται σε ένα συμβατικό πλαίσιο, γι'αυτό και οι επιστημονικές θεωρείες καταρρίπτονται με ταχείς ρυθμούς από άλλες νεώτερες! Άλλωστε ο 'χρόνος' και οι 'διαστάσεις' δεν έχουν ακόμα ερμηνευθεί αρκούντως!
Και εν κατακλείδι, στην μικρότητά μας, ως άνθρωποι, ουδείς δύναται να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του Θεού, οπότε το θέμα είναι αμιγώς εσωτερικό-προσωπικό (υποκειμενικό ή αντικειμενικό δεν έχει σημασία) του καθενός!
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Ούτε σας υποχρέωσε κανείς να πηγαίνετε στην Εκκλησία, πόσο μάλλον να πιστέψετε στον Θεό, τον Αλλάχ ή τον Βούδα....Είσαι σίγουρος?
Όταν εγώ πήγαινα σχολείο ήταν υποχρεωτικό να κάνω καθημερινά την προσευχή μου, να μαθαίνω για την θρησκεία, να γιορτάζω όλους τους αγίους και να πηγαίνω εκκλησία
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
manoskΔεν νομιζω οτι του καταλογιζεται τιποτα.Εκανε οτι επρεπε να κανει(με μονη εξαιρεση την αποπειρα μεταμοσχευσης ηπατος,η οποια σηκωνει αρκετη συζητηση,αλλα κ παλι αφου ετσι του ειπανε ετσι οφειλε να πραξει)
Να ξερετε οτι οταν καποιος ανθρωπος πασχει απο μια τετοια νοσο(η οποια επιπροσθετως τη στιγμη της διαγνωσης ειναι αρκετα προχωρημενη,γιατι αν το «πιασεις» σε αρχικο σταδιο οι πιθανοτητες ιασης ειναι πολυ καλες) οταν φτανει το τελος του το καταλαβαινει...
Ο Χριστοδουλος ειχε φτασει στο σημειο εκεινο,οπου η ζωη σου αρχιζει να γινεται ανυποφορη,λογω αδυναμιας αυτοεξυπηρετησης.Ακομα κ σε νοσοκομειο αν πηγαινε λοιπον,παλι το τελος θα ερχονταν.Καλυτερα που εφυγε στο σπιτι του κατ'εμε...
μισό εκατομύριο επέμβαση στο Μiami ποιος πήγε να κανει ρε παιδια? όλα τα έξοδα του (αεροπλάνα, κλινικές, διαμονές) ποιός τις έκανε ρε παιδιά?
το κινητό νοσοκομείο που ειχε μαζί του ποιός το πλήρωνε ρε παιδια?
ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο 1ος ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Ο 1ος ΠΙΣΤΟΣ, Ο 1ος ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ (αυτό δε σημαινει αρχιεπισκοπος αθηνων και πάσης ελλάδος?) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
και το καλο παραδειγμα θα ήταν να αφιέρωνε αυτα τα χρηματα (παλι καλα που δε μιλάμε και ολα τα υπολοιπα που εφαγαν-τρωνε-8α τρωνε γιατί θα βαλουμε τα κλαματα) για να σωσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ.
ετυχε να βρεθώ στο Θεαγενειο της ΘΕσσαλονικής και τους λειπει η πρωτη ύλη. δεν εχουν απλα πραματα! με σφυγμομανόμετρα omron της πλακας προσπαθούν να κανουν την όποια δουλειά μπορούν να κανουν οι γιατροί (όσοι υπαρχουν δλδ....). ρωτήστε απο κει μεσα καποιον ασθενή τι εχει να πει για τη ΜΙΣΗ-ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ-ΕΠΕΜΒΑΣΗ-ΣΤΟ-ΜΙΑΜΙ του αποθανόντα να δειτε τι απάντηση θα παρετε.... 5 φάσκελα.
εκτός απο τα ωραία βιβλια που εξέδωσε και το ότι ηταν σουπερ σταρ μπορεί να μου πει κάποιος τι το ΟΥΣΙΩΔΕΣ εκανε για το λαό που τοσο αγαπούσε? πραγματικά εγώ δε θυμάμαι τπτ.
με το ζόρι τα δικά του χωράφια δεν μπορούσε να ελέγξει, θα ελεγχε των αλλονών?? παπάδες που κανουν βίζιτες, στελνουν sms εν ώρα λειτουργίας, πηγαινουν αρον αρον στην τουαλέτα για να ξεαγκιστρώσουν το τάνγκα που τους κοβει τις κωλότριχες. ειδατε κανέναν να παιρνει ποδι???
2 τελευταία πραματάκια:
1ον) πώς κολλαει ο άνθρωπος ηπατίτιδα C (Γάμα για όποιον δεν.... καταλαβε)
2ον) οταν ενας πιστός ακουει τον πρωτομάστορα του να λεει 'ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ' τι θα έπρεπε να σκεφτεί????? εγώ σκεφτηκα οτι πρωτιτερα ηταν πιο κοντά στους ανθρώπους (...) μονάχα που παραήταν κοντά... ουτε φιλλερ δε χωρούσε να περάσει
-
GIOSOU έγραψε:
Ούτε σας υποχρέωσε κανείς να πηγαίνετε στην Εκκλησία, πόσο μάλλον να πιστέψετε στον Θεό, τον Αλλάχ ή τον Βούδα....Είσαι σίγουρος?
Όταν εγώ πήγαινα σχολείο ήταν υποχρεωτικό να κάνω καθημερινά την προσευχή μου, να μαθαίνω για την θρησκεία, να γιορτάζω όλους τους αγίους και να πηγαίνω εκκλησία
Σε ποιό σχολείο πήγαινες; Γιατί σ'αυτό που πήγαινα εγώ δεν μας ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ποτέ κανείς να κάνουμε προσευχή και να πάμε στην εκκλησία!
Όσο για το μάθημα των θρησκευτικών, είναι μία εισαγωγή στις κυριώτερες θρησκείες του κόσμου και εκτός αυτού ....ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!
-
4ημερο ΕΘΝΙΚΟ πένθος? γιατί???
-
-
μισό εκατομύριο επέμβαση στο Μiami ποιος πήγε να κανει ρε παιδια? όλα τα έξοδα του (αεροπλάνα, κλινικές, διαμονές) ποιός τις έκανε ρε παιδιά?
το κινητό νοσοκομείο που ειχε μαζί του ποιός το πλήρωνε ρε παιδια?
Όποιος γνωρίζει, με αποδείξεις όμως, ας μας διαφωτίσει.
Έπειτα ποιός πληρώνει τα σπασμένα των κουκουλοφόρων, τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων, τα χαμένα λεφτά των ταμείων, τα σκάνδαλα (τα οικονομικά) των πολιτικών τα,τα,τα,τα...............;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Έπειτα ποιός πληρώνει τα σπασμένα των κουκουλοφόρων, τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων, τα χαμένα λεφτά των ταμείων, τα σκάνδαλα (τα οικονομικά) των πολιτικών τα,τα,τα,τα...............;;;;;;;;;;;;;;;;
Εμεις οι πολιτες...
Απλα και την επεμβαση του αρχιεπισκοπου εμεις οι πολτες την πληρωσαμε παλι!
Το προβλημα ομως ειναι οτι την επεμβαση του o Καραγιαννακης(τυχαιο ονομα, απο αυτους που πεθαινουν καθε μερα), την πληρωσε μονος του και την εκανε στην Πατρα και οχι στο Miami!EDIT:
Και ο Καραγιαννακης αφησε πισω γυναικα και 3 παιδια..οχι τεκνα!(οπου θελετε βαλτε τον τονο ) -
Και όλου του κόσμου τα χρήματα να δαπανήσεις για να γίνεις καλά, από αυτή τη ζωή θα φύγεις!!!
Ο Χριστιανός Ορθόδοξος πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού και της αιώνιας ζωής όπως πιστεύει όλος ο κόσμος σε κάτι...
Δεν σου έβαλε κανείς βρασμένα αβγά κάτω από τις μασχάλες για να γίνεις Χριστιανός επειδή κάθε πρωί στο δημοτικό έλεγες προσευχή!
Ο Θεός να τον αναπαύσει εύχομαι... -
ο χριστοδουλος και ο λευκαδας εκοιμιθησαν οι ανθρωποι πεθαινουν και ο φουκαρας ο αδεσποτος με την χρυση καρδια που μαζεψαμε ψοφισε?
-
GIOSOU έγραψε:
Εμεις οι πολιτες...
Απλα και την επεμβαση του αρχιεπισκοπου εμεις οι πολτες την πληρωσαμε παλι!
Το προβλημα ομως ειναι οτι την επεμβαση του o Καραγιαννακης(τυχαιο ονομα, απο αυτους που πεθαινουν καθε μερα), την πληρωσε μονος του και την εκανε στην Πατρα και οχι στο Miami!EDIT:
Και ο Καραγιαννακης αφησε πισω γυναικα και 3 παιδια..οχι τεκνα!(οπου θελετε βαλτε τον τονο )Το τι κάνει στο κρεββάτι του ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση,αν δεν το βγάζει ύστερα στην μπερλίνα ή δεν σχετίζεται με τον Τριανταφυλλόπουλο
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν τα έξοδα καλύφθηκαν από το κρατικό ταμείο,δεν θα είχα όμως καμμία αντίρρηση αν τα ίδια ή παραπάνω χρήματα τα έδιναν για σένα ή για οποιονδήποτε άλλον συμπολίτη μας πού τυχόν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας!
Ή μήπως αν αρρώσταινε κάποιος πολιτικός (δες περίπτωση της Μελίνας Μερκούρη) δεν θα ανοιγαν τα ταμεία?(με την προϋπόθεση οτι τα νοσήλεια του τεθνεώτος τα κάλυψε το κράτος!) -
Ασχετο αλλα εγώ δεν στενοχωριέμαι που ο Χριστόδουλος είχε μια καλή περίθαλψη, αλλα που οι υπόλοιποι καρκινοπαθείς δεν έχουν το ίδιο καλή.
Μακάρι να βρεθεί ένα φάρμακο γι αυτήν την κωλοαρρώστεια να μην υποφέρει έτσι άλλος κόσμος. -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Ή μήπως αν αρρώσταινε κάποιος πολιτικός (δες περίπτωση της Μελίνας Μερκούρη) δεν θα ανοιγαν τα ταμεία?(με την προϋπόθεση οτι τα νοσήλεια του τεθνεώτος τα κάλυψε το κράτος!)Εδώ είχαν ανοίξει τα ταμεία για να κηδευθεί δημοσία δαπάνη η... Αλίκη Βουγιουκλάκη.
-
γιατί είχε ο Χριστόδουλος καλή περίθαλψη?
δαπανηρή ναι , αλλά καλή?
τον πήγαν στην άκρη του κόσμου
έφαγε 2 τουλάχιστον χειρουργεία τσάμπα και ίσως και χημ/πειακαι όλα αυτά για να ακουστούν 1-2 γιατροί και να ξερογλυφτεί για μια στιγμή το νοσ/μειο του Τζάκη οτι θα ανοίξουν οι μπίζνες με Ελλάδα ή ομογενείς
-
Εγώ έχω καταλάβει ότι η ακριβή ΔΕΝ είναι καλή. Όσο πιο πολλά τα λεφτά τόσο περισσότερο πρέπει να ψάξεις αν σε πιάνουν κορόιδο.
Περί εκκλησίας